Sekte - NIET heengaan
Sekte. Dit is GEEN hotel - dit is een woonleefgemeenschap (ASHRAM)
- Geen hartelijk ontvangst en onvoldoende informatie
- Alles in deze organisatie voldoet aan de criteria om een sekte te worden genoemd, eenmaal in de kamer lazen wij op de deur dat we welkom waren in de woongemeenschap 'ashram':
1. Overal hangen foto's van goeroes en hun onderdanen (zelfs in de gastkamer!)
2. In de yogazalen waar wij zijn geweest stond standaard een altaar (waar de docent voor de les zelfs voor knielde)
3. Namen van medewekers en bewoners zijn veranderd in (voor ons) Oosterse namen
4. We moesten verplicht 2 yoga lessen doen per dag (volgens de richtlijnen)
5. We werden opgeroepen om 3 kwartier per dag mee te werken in de GEMEENSCHAP.
Onze ervaring: Wij voelden meteen bij aankomst al een zeer enge benauwende sfeer die door bovengenoemde punten verklaard werd.
Kinderen (ca 13- 15 jaar) werken hard mee in de keuken.
Jonge kinderen lopen daar zonder begeleiding rond.
Buffet kun je het niet noemen zoals wij kennen van een echt hotel. Hier is het een mega grote ruimte met tafels waar enorme bakken eten op staan.
De eetzaal lijkt een kazerne met rijen tafels. Geen sfeer te bekennen.
In elke ruimte altaar met god en kaarsje en foto's van goeroe. Yoga docent knielt hiervoor voordat de les begint.
Meerdere keren een yogales gevolgd. Er is geen vol is vol beleid. Betekent dat je met massaal veel mensen in een ruimte je matje uitrolt op 15 cm van de ander.
Mensen zijn bijzonder merkwaardig. Kijken naar je tot je op 2-3 meter bent, kijken dan snel weg. Een groet hebben wij nauwelijks gehad. De deur wordt niet voor je open gehouden, die knalt gewoon voor je neus dicht. Ze denken dat ze door je heen kunnen lopen (tegen je aan dus).
Bijzonder sociaal gestoord volk wat hier rond loopt.