3,2

TrustScore 3 uit 5

1 review

Falen Yur Advocaten Rotterdam

Mr. Patrique Ouwens van Yur Advocaten:

Verzoekschrift tot executie van aandelen TE LAAT INGEDIEND waardoor conservatoire beslagen, voor een toegewezen vordering ter waarde van € 1.100.000 + wettelijke rente en kosten, vervallen zijn. Geen verhaal meer. zie ECLI:NL:GHDHA:2018:1830 en ECLI:NL:RBDHA:2019:6099 op rechtspraak.nl.

Executiegeding voor een toegewezen vordering van circa € 355.000,- verloren omdat wel aanwezig bewijs niet ter zitting is ingebracht. Zie ECLI:NL:RBMNE:2021:4131

Vervolgens onttrekt mr. Ouwens zich twee weken voor de uiterste datum voor het instellen van een nieuwe advocaat, met misbruik van omstandigheden, en (ons inziens) tegen de gedragsregels van de Orde van Advocaten, in het hoger beroep executiegeding. Daardoor wordt de zaak ambtshalve doorgehaald. Alle kosten van het hoger beroep vervlogen, en weer geen executie mogelijk.

Dan komt de heer mr. Gijs van der Spek, algemeen directeur van Yur Advocaten, zich ermee bemoeien:

De Hoge Raad bekrachtigt het arrest waarbij ons € 365.000,- wordt toegewezen als schadevergoeding (na 16 jaar procederen). De heer Van der Spek meent nog een vordering te hebben van een 10% "succesfee", ondanks dat mr. Ouwens de overeenkomst van opdracht eenzijdig heeft ontbonden. De vordering is in zijn geheel op dat moment niet opeisbaar en/of verschuldigd. Hij legt zonder enig overleg conservatoir beslag op alle gelden die ons conform arrest zijn toegewezen, en dwingt ons daarmee om weer langdurige en kostbare procedures te voeren. Vervolgens worden wij bestookt met e-mails en telefoontjes waarbij wij geïntimideerd en gedreigd worden. Uiteindelijk dwingt hij ons om akkoord te gaan met een schikking van € 53.000,-, die tot stand komt onder grote druk van dreiging, schelden, intimideren, en liegen over de feiten. Het leggen van de beslagen, en het afdwingen van een overeenkomst met misbruik van omstandigheden is, ons inziens, allemaal in strijd met de gedragsregels van de Orde van Advocaten en, naar is gebleken, bluf en "powerplay".

Nadat blijkt uit advies van een nieuwe door ons ingeschakelde advocaat dat zijn gepretendeerde vordering op drijfzand staat, trekken wij de afgedwongen schikking in. Daarop word ik weer gebeld door Gijs van der Spek en hij scheldt mij op zijn Haags uit voor onbetrouwbare hond. Hij blijft volharden in zijn onterechte vordering.

Van deze review gaat de heer Van der Spek aangifte doen, heeft hij aangegeven richting onze nieuwe advocaat.

Yur Advocaten BV verprutst en/of frustreert dus tot 4 maal toe de executie van een arrest. Totale schade ruim meer dan een miljoen euro.

Onkunde of omgekocht? Zeg het maar...

29 november 2022

Is dit jouw bedrijf?