Vreselijke service! We hebben comfort Q box, die is slechts 4 jaar oud en nu alweer voor 2x keer problemen ermee, nu doet hij helemaal niks meer. Je belt de service afdeling de afgelopen weken 2 a... Toon meer

1. Airconditioningwinkel
  2. Airconditioningsystemen leverancier
  3. Leverancier van apparatuur voor zonne-energie

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Die Zehnder Group AG ist ein internationaler Anbieter von energieeffizienten, gesunden und komfortablen Raumklimalösungen.

1,8

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Foutieve factuur en onterechte kosten

Factuur met verkeerde gegevens (andere persoon en fout adres) en toch proberen €25 aan te rekenen om dit te corrigeren. Meerdere reminders nodig gehad zonder oplossing. Klantenservice schuift verantwoordelijkheid door zonder bewijs. Niet professioneel.

30 maart 2026

Vreselijke service!

Vreselijke service!

We hebben comfort Q box, die is slechts 4 jaar oud en nu alweer voor 2x keer problemen ermee, nu doet hij helemaal niks meer. Je belt de service afdeling de afgelopen weken 2 a 3 per week en iedere keer wordt je terug gebeld maar er gebeurd helemaal niks. Terug gebeld wordt je nooit!

18 maart 2026

Absoluut geen klantvriendelijkheid

Na ongeveer 7 jaar maakte de mechanische ventilatiebox veel herrie en na telefonisch contact met de klantenservice waarin door hun werd aangegeven dat die serie veel problemen gaf op hun advies een ticket aangemaakt.
Binnen 1 week reactie, het kon het motorblok zijn, maar laten vervangen of reviseren…tegen betaling. Ticket gesloten! Onze vorige mechanische ventilatiebox heeft het ruim 30 jaar zonder problemen gedaan. En deze Zehnder nooit echt goed, totdat hij na ruim 7 jaar het opgaf. Voor ons 1 keer een Zehnder maar nooit weer, zeker hoe het bedrijf met klanten omgaat..

16 februari 2026

Confortair Q350 defect en nul service

Ik heb een Comfortair Q350 en die geeft na 3,5 jaar de geest. Kan natuurlijk gebeuren. Zehnder gebeld, klacht moet via een postal gemeld. Account aanmaken, klacht melden en er gebeurd niets. Na een week eens bellen, kan tot 10 dagen duren meneer. Op dag 11 gebeld: ik ga een terugbel verzoek aanmaken. op dag 12 krijg ik een e-mail dat het allemaal wat langer duurt. Op dag 16 nog eens gebeld en nogmaals alle gegevens doorgegeven. Na 40 minuten krijg ik een e-mail dat 'mijn ticket wordt afgesloten vanwege het on juist in het systeem zetten'. Het slaat werkelijk nergens op. Wederom gebeld en dan blijkt dat de klantenservice zelf geen enkel inzicht heeft in de in de portal gemelde klachten. Kortom, dit is een hopeloze organisatie en ik zou iedereen sterk ontraden om ook maar iets van Zehnder te kopen.

4 februari 2026

Geen garantie op herstellingen

In 2024 een herstelling laten doen van de lagers van mijn unit. Dit was 195 euro exl btw. In 2025 zijn deze opnieuw stuk. Hun reactie “ wij geven 2,5 jaar garantie en deze is geldig vanaf de aankoopdatum van de unit”. Met andere woorden geven zij geen garanties op herstellingen.

Het kan toch niet dat lagers na amper 1,5 jaar gebruik opnieuw defect zijn…

Denk dus twee keer na alvorens je door hun iets laat herstellen aangezien ze geen garanties geven op herstellingen.

Zelden zo een slechte service gezien. Je zou denken dat een firma gelijk deze toch wat professioneler te werk gaat maar aangezien de overvloed van slechte reviews is dit dus niet het geval.

20 december 2025

We hebben een nieuwe wtw

We hebben een nieuwe wtw, op zich niks mis mee.
Maar nu gaan we filters bestellen.
Wat blijkt, als je een abonnement neemt krijg je korting.
Op een set hygiene refill scheelt dat 5,63 per set.
Maar let op mensen.
Je betaald dan elke keer 5,95 verzendkosten.
Je krijgt dus helemaal geen korting !!
Bestel ik namelijk 2 sets dan kost me dat 2x 37,50 is 75 euro en GEEN verzendkosten.
Bij een abo is het 2x 31,87 is 63,74 plus 2x 5,95 verzenden is totaal 75, 64 dus nog duurder dan 2 stets in 1x kopen.
Wat heeft een abo dan voor nut 0,0 toch

4 oktober 2025

Als ik negatieve sterren kon geven

Als ik negatieve sterren kon geven, had ik het gedaan. Na amper 1 jaar valt de machine uit, een hersteller laten komen is als wachten op Godot. Afspraken worden gemaakt, maar niet nagekomen, ondertussen mag je wel verlof nemen. Het is SCHANDALIG zoals men je behandeld. Ik raad iedereen aan een betere fabrikant te kiezen. Om het even dewelke, er is toch geen slechtere

1 augustus 2025

In m’n nieuwbouw huis zat een…

In m’n nieuwbouw huis zat een luchtventilatie systeem van Zehnder, we hadden geen keuze dus. Achteraf jammer want anders had ik het nooit genomen. Ik heb ze al 5 keer gebeld en elke keer beloven ze terug te bellen, we maken een terugbel verzoek aan. En ze hebben nog geen 1 keer terug gebeld. Waardeloos, onprofessioneel en totaal geen services.

8 juli 2025

van klacht naar super verdiend compliment

Na een eerdere review, die ik helaas niet weet hoe te verwijderen, wil ik de monteur Rick en de service collega Ewout bijzonder hartelijk danken voor de wijze waarop ze mijn klacht hebben opgepakt. Uiteindelijk blijkt een bedrijf zo sterk te zijn als de zwakste schakel, ook als dat precies iemand is die je helaas als klant aantreft. Compliment voor de 'revanche' en dan is aanpassing van de review meer dan terecht. Uitgebreid tijd genomen voor de installatie en goede tips gegeven.

11 februari 2025

Review voor Zehnder ComfoAir Q Serie namens een installateur

Bij WTW.nl hebben wij jarenlange ervaring met het leveren en installeren van de Zehnder ComfoAir Q Serie, en we zijn van overtuigd dat dit de beste ventilatie-eenheid op de markt is. De ComfoAir Q biedt uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, en we zijn trots om deze producten aan te bieden aan onze klanten.

We begrijpen dat sommige klanten ontevreden zijn over hun ervaringen, vaak gerelateerd aan technische storingen of de klantenservice van Zehnder. Bij WTW.nl nemen we deze klachten serieus en staan we klaar om ondersteuning te bieden. Hoewel storingen vrijwel nooit aan de unit zelf liggen, kan een defecte ODA-sensor een tijdelijke oorzaak zijn, maar deze onderdelen zijn vorig jaar vervangen, waardoor dergelijke problemen nu niet meer zouden moeten optreden.

Onze focus ligt niet alleen op het leveren van de beste producten, maar ook op het bieden van uitstekende service en ondersteuning. Wij nodigen klanten dan ook uit om contact met ons op te nemen bij vragen of problemen. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat de ComfoAir Q Serie optimaal presteert.

Voor technische ondersteuning of aanvullende informatie kunt u altijd terecht bij WTW.nl. Wij zijn er om te helpen en uw ervaring met de Zehnder ComfoAir Q zo goed mogelijk te maken.

Moncif
CEO, WTW.nl

22 januari 2025

Alle negatieve reviews blijken helaas…

Alle negatieve reviews blijken helaas te kloppen. Dit is echt een teleurstellend bedrijf. Ik huur een woning via de woningcorporatie Alliantie en ben inmiddels al bijna een half jaar bezig om de problemen met de mechanische ventilatie in mijn huis op te lossen. Via het ventilatiesysteem komt rooklucht van mijn buren mijn woning binnen. Hierdoor zit ik continu in de rooklucht, met branderige ogen, geïrriteerde neusslijmvliezen, regelmatige hoestbuien, en niezen zoals ik nog nooit eerder heb ervaren.

De woningcorporatie heeft een contract met dit bedrijf, maar het ontbreekt hen volledig aan een adequate service. Als huurder word je niet serieus genomen als het om klachten gaat. Mijn ervaring is uiterst negatief. Ik moet nu weer een maanden voordat er iemand komt, een gebed zonder eind.

Kortom, ik raad ten zeerste af om zaken te doen met dit bedrijf. Het is een grote teleurstelling.

15 januari 2025

Leveren spul dat niet werkt.

Leveren spul dat niet werkt.

Apparat kan de temperatuur niet eens goed meten.
Mooi voorbeeld: het zegt verbonden te zijn met wifi, terwijl de wifi uit staat.
Morgen maar eens met support contact opnemen, maar op basis van de andere reviews heb ik er weinig vertrouwen in.

8 januari 2025

WTW voor zoveelste keer storing en erbarmelijke service

Onze WTW heeft voor de zoveelste keer een storing en onze installateur heeft een ‘serviceaanvraag’ laten aanmaken. Wij wonen met ons gezin in een Rijksmonument en kunnen helaas slecht ventileren. De WTW is daarom van ‘levensbelang’ en binnen een paar dagen staat er schimmel op ramen en muren. Dat Zehnder tussen Kerst en O&N niet bereikbaar is, daar heb ik begrip voor, maar dat ze vervolgens op 2 januari nog niet de telefoon aannemen vind ik niet kunnen. Vervolgens heb je contact met iemand van de klantenservice die totaal geen begrip heeft voor de situatie en legt uit dat het tot 10 werkdagen kan duren voordat er contact wordt opgenomen. Daarna moet er nog een afspraak worden ingepland. Ik heb ontzettend spijt dat wij tot de aanschaf van een Zehnder ComfoAir Q600 zijn overgegaan en niet voor een ander merk hebben gekozen. Een bron van ellende…

7 januari 2025

Mogelijkheden om Zehnder te contacteren NUL . Support : NUL

Ik probeerde initieel Zehnder te contacteren om een onderhoudscontract voor mijn installatie te voorzien.

Na 4 MAANDEN had ik eindelijk een afspraak.

Deze kan echter niet doorgaan, dus twee weken geleden stuur ik een bericht om mij te contacteren voor een nieuwe afspraak.

Reactie : NUL !!!

Normaal gezien is de interventie ingepland voor volgende maandag, ik hoop dat er geen technieker langskomt, want die zal voor een gesloten deur staan.

Ik probeer (het is nu vrijdagnamiddag) Zehnder telefonisch te bereiken, dat lukt niet, je kan alleen in de voormiddag bellen.

Maandagochtend ben ik de ganse voormiddag bezet met vergaderingen, dus dan bellen zal niet meer lukken.

Het is bijzonder jammer dat zulk een bedrijf zo moeilijk is te contacteren.

Hopelijk staat er volgende maandag (06/01) geen technieker voor de deur, want er zal niemand thuis zijn.

Mijn installatie is redelijk nieuw, en ik vrees dus het ergste als er een echt probleem mee is (4 maanden om een afspraak te krijgen is wel heel lang).

3 januari 2025

Het toestel ComfoAir Q werd geplaatst…

Het toestel ComfoAir Q werd geplaatst in mijn woning - zelf heb ik weinig/geen uitleg gekregen over de verschillende mogelijkheden qua ventilatiesystemen. Ik hoopte te kunnen vertrouwen op de professionals die vertrouwd zijn met ventilatie etc.
Inmiddels 1 jaar in gebruik en reeds een sensor-fout (ODA-ERROR). Niet op te lossen met de stappen die je online vindt. Heel vreemd ook dat zo'n toestel al na 1j zulke foutmelding geeft - doet vragen rijzen bij de kwaliteit van het materiaal.
Dan maar contact genomen met een lokale technieker, die me wist te vertellen dat het onder garantie vervangen zal worden.
En daar stropt de boel, want ik maakte op 4 oktober l.l. melding van het probleem bij Zehnder en inmiddels is het 19 november en is er nog steeds geen hersteller langsgeweest, laat staan dat ik iemand kan spreken om een afspraak te maken.
Klantendienst is een vriendelijke Nederlandse dame die aangeeft dat ze "achterstand hebben" en "u wordt zéker teruggebeld" maar tot zover nog niks.
Ik vrees dat Zehnder inderdaad vooral gericht is op veel verkopen, maar geen correcte dienst-na-verkoop kunnen leveren.
Helaas zijn zulke toestellen te duur om zomaar snel even te vervangen. Ik geef alvast door aan de projectfirma dat ze beter geen Zehnder-toestellen meer plaatsen.

EDIT: 5min na het plaatsen van deze review werd ik plots wél gecontacteerd voor een afspraak.

19 november 2024

Dit bedrijf verdient 0 sterren

Dit bedrijf, Zehnder groep, verdient 0 sterren. Snel geld verdienen en verder geen service bieden. Het enige wat ik had gevraagd was een goed rapport. Leesbaar en begrijpelijk.
Waarin wordt uitgelegd wat cijfers betekenen (normcijfers) en waarin wordt beschreven wat men opmerkt. Zelfs dát is teveel gevraagd. Nee, dit bedrijf heeft een andere managementlaag nodig, want dit is werkelijk beneden alle peil.

8 november 2024

Drie weken geleden een comfoair Q laten…

Drie weken geleden een comfoair Q laten plaatsen, omdat het klimaat binnen niet te harden viel de installateur na twee dagen laten terugkomen waarbij hij een defecte servomotor van de bypass ontdekte. Geen probleem zei hij nieuwe bestellen en erin monteren, echter toen hij een dag later het onderdeel uitpakte zat er iets anders in. Tot twee keer toe gebeurde dit. Tot overmaat van ramp zou het onderdeel pas drie weken later geleverd kunnen worden. Ik heb dus een defect apparaat geleverd gekregen en bij navraag bij Zehnder krijg je niet eens iemand te spreken, ze kunnen je niet doorverbinden, in deze tijd?, ik moet maar drie weken wachten. Wat een rottige service van Zehnder, service, ze hebben geen enkele service, en maar op de site van hun prijzen met hun service en producten.
En er maar op hameren dat een slecht binnenklimaat niet goed voor je gezondheid is, Zehnder mijn binnenklimaat is bar slecht door jullie apparatuur. Mensen ik raad jullie aan om geen Zehnder apparatuur aan te schaffen.

17 juli 2024

Is dit jouw bedrijf?