1. Zakelijke diensten

Investeer in zonne-energieprojecten met veel zekerheden en een stabiel rendement. Wij werken, sinds 2013, dagelijks aan om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken en de energietransitie te versnellen. Dat doen we met succes. Wij zijn het grootste investeringsplatform in Europa voor zonne-energie, waarbij grootbanken en investeerders samen nieuwe zonne-energieprojecten mogelijk maken in de EU. We hebben twee AFM-vergunningen voor onze activiteiten en hebben ING als aandeelhouder. Jij investeert eenvoudig via ons platform in de zelf uitgekozen duurzame energieprojecten en krijgt in het investeerders dashboard duidelijk te zien wat de jaarlijkse opbrengsten zijn.

2,4

Slecht

Heeft 75% van zijn negatieve reviews beantwoord

Wacht al jaren op betalingen

Ik wacht al een paar jaar op uitbetaling van de zonnerentes. Ik ontvang alleen de aflossingen. Maar als je er naar vraagt verwijst ZonnepanelenDelen/Zonhub naar Greenchoice en Greenchoice naar ZonHub. Maar ik ontvang niets! Begin hier niet aan!!

7 oktober 2025

Zonhub lijkt de weg een beetje kwijt te…

Zonhub lijkt de weg een beetje kwijt te zijn. Bekende problemen als veel te laat betaalde rentes (bij mij in de helft van de gevallen) herken ik. De communicatie is dramatisch: op vragen over foute/onduidelijke informatie wordt gereageerd maar de vraag wordt niet beantwoord. Op meerdere meldingen dat de financiën in het projectoverzicht niet klopt wordt helemaal niet gereageerd. Op klachten (o.a. over het niet reageren) wordt helemaal niet of heel laat gereageerd ondanks dat volgens de klachtenprocedure er een reactie binnen 5 werkdagen moet komen. Na meerdere herinneringen krijg je soms wel een reactie zoals "ik was op vakantie" of "de mail is me ontgaan". Het lijkt een amateuristisch bedrijf geworden. Hopelijk is de chaos niet ontstaan door financiële problemen...

8 juli 2025

Beste Ad te L,

Wat jammer dat je hier zo over denkt. Wij zijn zeer zeker geen amateuristisch bedrijf en hebben géén financiële problemen. Onze ruim 12.000 investeerders tonen meestal het tegenovergestelde, de meesten van hen geven ons een positief cijfer en investeren vaak nogmaals (met gemiddelden van 5.500 EUR totaal per investeerder).

Spijtig dat je vervelende ervaringen hebt, vervelend om te horen. Wij reageren altijd maar zijn ook met een klein team waarmee we zoveel mogelijk duurzame impact proberen te maken. Hoe meer mensen er mailen met vragen, des te lastiger om zoveel mogelijk impact te maken. Ik kan nu helaas niet inzien wie je bent en welk account je hebt op Zonhub. Zou je ons daarvoor svp een mailtje willen sturen aan support@zonhub.com? Of ons even willen bellen, had je dat al een keer geprobeerd? Dat kan dagelijks van 10.30u tot 15.30u (als we te druk zijn om op te nemen bellen we je terug, als je niet-anoniem belt!).

Belangrijk is wel om te weten: investeren is nooit zonder risico, dat begrijpt iedereen wel denk ik. De risico's en zekerheden verschillen per project en staan uitvoerig beschreven in de projectdocumentatie die openbaar toegankelijk is op iedere projectpagina en in jouw Zonhub-dashboard. De projecteigenaar is eindverantwoordelijk voor de uitbetalingen; Zonhub probeert daar zo-goed-mogelijk achteraan te gaan indien de Projecteigenaar verzuimt zijn afspraken na te komen. Van de ruim 300 projecten is dat slechts bij een handjevol projecten het geval in de afg 10 jaar, vandaar dat we (op Google) veelal heel veel positieve Reviews ontvangen en veel investeerders jarenlang herhaal-investeringen doen.

Team Zonhub

Toegezegde zonnerente uitbetaling

Toegezegde zonnerente uitbetaling nog steeds niet ontvangen.
Op vragen waarom en wanneer dan, wel geen antwoord.
Snap de AFM bescherming niet!

14 juli 2025

Beste Bollaa,

Wat jammer dat je hier zo over denkt. Onze ruim 12.000 investeerders - die vaak opnieuw investeren en ons gelukkig ook vaak wel goed waarderen - snappen wel dat we onze AFM-vergunning verdienen en benutten.

Belangrijk is wel om te weten: investeren is nooit zonder risico, dat begrijpt iedereen wel denk ik. De risico's en zekerheden verschillen per project en staan uitvoerig beschreven in de projectdocumentatie die openbaar toegankelijk is op iedere projectpagina en in jouw Zonhub-dashboard. De projecteigenaar is eindverantwoordelijk voor de uitbetalingen, en wij zijn dan vaak afhankelijk van of die Projecteigenaar reageert en de telefoon opneemt; Zonhub probeert daar zo-goed-mogelijk achteraan te gaan indien de Projecteigenaar verzuimt zijn afspraken na te komen. En indien nodig/mogelijk nemen wij dan de nodige (juridische) vervolgstappen.

We horen graag van je! Alvast bedankt.

Inmiddels begint het erop te lijken dat…

Inmiddels begint het erop te lijken dat we van voor en achter keihard genomen zijn door zonhub/ zonnepanelendelen. Inmiddels is Q2 voorbij er weer niet de beloofde communicatie, laat staan mijn geld gehad. Ik lees hier steeds meer mensen die wachten op hun geld. Graag contact met mij opnemen, ik ga inventariseren met hoeveel we zijn. Ik ben inmiddels in staat om mijn eigen zonnepanelen op te halen in Almelo. Ik ben te vinden op LinkedIn en Facebook onder Veereschild. Stuur me een bericht.
Sylvia

29 juni 2025

Beste Sylvia,

Dank voor je bericht. Het spijt ons te horen dat je het zo ervaart.

We hebben inmiddels honderden projecten gefinancierd en daarvan hebben een handvol een betalingsachterstand. Dit project in Almelo is daar er één van om verschillende redenen. Daarover bent u geïnformeerd. Als Zonhub doen we er alles aan om de projecteigenaar op zijn betalingsverplichtingen te wijzen en te voortgang te monitoren.

Op dit moment wachten wij nog op de DSCR-berekening (Debt Service Coverage Ratio) en een inhoudelijk voorstel van de projecteigenaar van Zonnepark Almelo. Zodra wij deze ontvangen hebben, zullen wij de investeerders uitgebreid en inhoudelijk informeren over de stand van zaken.
Zonhub heeft inmiddels opnieuw contact opgenomen met de projecteigenaar om de voortgang te bespoedigen. We begrijpen dat het frustrerend is om op antwoord te wachten.

Wij reageren altijd op mails en telefoontjes, maar zijn ook met een klein team waarmee we zoveel mogelijk duurzame impact proberen te maken. Hoe meer mensen er mailen met vragen, des te lastiger om zoveel mogelijk impact te maken. Ik hoop dat je dit begrijpt.

Zou je ons svp een mailtje willen sturen aan support@zonhub.com? Of ons even willen bellen, had je dat al een keer geprobeerd? Dat kan dagelijks van 10.30u tot 15.30u (als we te druk zijn om op te nemen bellen we je terug, als je niet-anoniem belt!).

We horen graag van je! Alvast bedankt.

Wat een verschrikking ! Investeren in Zonnepanelen delen ( nu Zonhub , als ik het goed begrijp )

Wat een verschrikking !! Deze organisatie heet inmiddels Zonhub , als ik het goed begrepen heb . In het verleden geïnvesteerd in 2 projecten , en in een obligatielening van Zonhub zelf . De 2 projecten zijn voor mij als investeerder een ramp , maar daar gaat deze beoordeling niet oven . De obligatielening zelf aan Zonhub(voorheen ZonnepanelenDelen) is in 2022 verstrekt . In 2023 wordt gewoon rente betaald en vanaf 2024 niets meer . En geen enkele jaaropgave , en geen enkel bericht . Je stuurt berichten aan de organisatie zelf ( nu Zonhub ) , en aan 1 van de mij bekende directeuren/ aandeelhouders . Eerst geen enkele reactie, ondanks herinneringen !
Toch schandalig ! En dan komt de reactie : zij verschuilen zich nu achter een organisatie die de plaatsing gedaan heeft , en daar moet ik het dan maar mee gaan regelen ??? terwijl het een lening van Zonhub is !! Zonhub inmiddels in gebreke gesteld , en bij geen betaling invorderingsmaatregelen .Wat een verschrikking deze organisatie ? Ik ga in ieder geval geen enkele investering via/met hen meer doen !

En dan nog de reactie van Zonhub ! Tranen in mijn ogen toch ! Of niet ?
Noch Zonhub , noch CrowdAboutNow hebben mij op enig moment gedurende de inmiddels 1 jaar dat de betaling is achtergehouden geïnformeerd over benodigde actie van mijn kant . Volgt zeker ook uit de wet ? En Zonhub gooit de rente over de schutting , en vindt het ook niet haar taak om dan wel even te controleren of de rente uiteindelijk doorbetaald is . Lijkt een gevaarlijke administratieve zwakte in een organisatie die ik dan wel moet vertrouwen bij alle betalingen op investeringen in aangeboden projecten .

29 april 2025

Beste Rob,

Bedankt voor het delen van uw ervaring. Via e-mail en telefonisch hebben wij al uitgebreid gereageerd op uw vragen, en dit zullen wij nu ook doen bij uw review.

ZonnepanelenDelen heet inderdaad sinds oktober 2024 Zonhub.
We vinden het vervelend dat u de twee projecten waarin u geïnvesteerd heeft via Zonhub als ‘een ramp’ ervaart. Voor beide projecten hebben wij u een uitgebreide toelichting gestuurd. Uitgevende instellingen hebben via ons platform meer dan 275 duurzame-energieprojecten gefinancierd. Er zijn enkele projecten met uitdagingen (soms ontstaan door het niet-tijdig uitbetalen van subsidies door de overheid) en waar we als platform samen met de projecteigenaar proberen om de impact te minimaliseren. Uw projecten vallen daar helaas onder. Voor beide projecten lijkt het erop dat het om een vertraging van betalingen gaat. Het is in beide gevallen niet gezegd dat de betalingen nooit zullen plaatsvinden.
Wij betreuren de situatie en doen er alles aan om de vertragingen te verhelpen.

Via CrowdAboutNow heeft u geïnvesteerd in de obligatielening aan Zonhub zelf. De betalingen van zowel 2023 als 2024 heeft Zonhub tijdig conform afspraken betaald aan CrowdAboutNow, die deze doorzet aan de individuele investeerders. De betaling van 2024 staat op een online wallet beheerd door CrowdAboutNow op u te wachten, totdat u uw account heeft geverifieerd met een geldig legitimatiebewijs. Alle communicatie over deze obligatielening verloopt via CrowdAboutNow.
Het is geen kwestie van verschuilen achter een andere organisatie. De rentebetalingen zijn door Zonhub tijdig gedaan en zoals gezegd wacht de uitbetaling ervan op het insturen van uw legitimatiebewijs bij CrowdAboutNow. Zowel Zonhub als CrowdAboutNow dienen zich als financiële organisatie aan wetgeving te houden. Hieronder valt ook het verifiëren van het legitimatiebewijs. We hopen op uw begrip daarin.

Via deze weg nodigen wij u nogmaals van harte uit om contact met ons op te nemen, zodat we dit samen kunnen bespreken en oplossen. Dank nogmaals voor het delen van uw ervaring.

Platform werkt prima, communicatie kan beter

Platform werkt prima, communicatie kan beter.
Een tijd geleden heb ik geinvesteerd in Zonnepark Mandeveld, Helaas levert dit project nog weinig inkomsten op en begrijp ik dat dit kan gebeuren.

Echter heeft Zonhub laten weten dat de betaling eind november kon worden verwacht. Deze deadline is niet gehaald en we kregen pas 23 december een update over het project. Naar mijn mening had er een update moeten volgen eind november.

Verder is de klantenservice altijd goed bereikbaar voor vragen en zijn de antwoorden duidelijk.

23 december 2024

Geen monitoring

In 3 projecten geïnvesteerd. De monitoring van Transberg is steeds offline in zonnige maanden. Dit wordt maar niet opgelost. Je krijgt ook geen antwoord op vragen waarom de nieuwste projecten nauwelijks iets opleveren. Hoe nieuwer het project, hoe minder de opbrengsten!

6 september 2024

Antwoord van ZonnepanelenDelen

Beste Lianne, dank je wel voor je terugkoppeling en voor je eerdere investeringen in duurzame energie.

Ik zie dat je bij ons 4 investeringen hebt lopen, waarvan 3 ZonneDelen projecten en 1 met vaste rente.
Ik zie ook dat je ons 4 maal hebt gemaild en wij daar zo goed mogelijk antwoord op hebben gegeven.

Het allerbelangrijkste bij deze projecten is dat men duurzame energie produceert en aan de rente voldoet. Dat gaat bij jouw projecten goed zie ik. (Daardoor ben ik ook enigszins verbaasd over de 1 sterren review eerlijk gezegd).
Zie alle projectstatistieken hier: https://www.zonnepanelendelen.nl/statistieken/

Mocht live monitoring om wat voor reden niet goed gaan door de projecteigenaar (die is daar immers verantwoordelijk voor) dan kunnen wij vanuit ZonnepanelenDelen altijd terugvallen op het uitlezen van de brutoproductiemeter die door een onafhankelijk meetbedrijf wordt geplaatst bij ieder project met SDE-subsidie en waarop de overheid ook de hoogte van de subsidie baseert. Mocht het nodig zijn dan kunnen we dus altijd zorgen dat de productie compleet is alvorens wij de renteberekening opmaken.

Ik zal je ook even direct mailen met details van al jouw investeringen. Ik vermoed dat je niet alle verschillen helder hebt tussen de verschillende projecten waarin je hebt geïnvesteerd.

Nogmaals dank. ^ER

Geen uitbetaling

Wat er mis ging, ik wacht nog steeds op de aflossing en zonne rente 2022/2023 van het project hartlief-lammers, elke keer wordt er door zonnepanelen aangegeven we zijn in gesprek etc. De opbrengst is nu al meer dan 1,9 zonne jaar, waar blijft deze geld stroom?
Harry Rientjes

28 augustus 2024

Beste Harry,

Dank voor je bericht en je investering in zonne-energie.

Wij zijn als ZonnepanelenDelen een financieel platform waarin je kunt investeren in zonne-energieprojecten. Uitgevende instellingen hebben via ons platform meer dan 275 grotere zonne-energieprojecten gefinancierd. Soms zijn er ook projecten met uitdagingen en waar we als platform samen met de projecteigenaar proberen om de impact te minimaliseren.

Jouw investering in Zonnedak Hartlief Lammers is daar helaas een van. (Zie de laatste stand van zaken voor alle ZonneDelen projecten hier: https://www.zonnepanelendelen.nl/statistieken/). Zoals ook in de laatste update die verstuurd is naar investeerders in Zonnedak Hartlief Lammers is gemeld; Het is in ieder geval positief dat het project inkomsten genereert.

Vanuit ZonnepanelenDelen blijven we benadrukken aan de projecteigenaar om de investeerders zo goed mogelijk mee te nemen in alle ontwikkelingen. ^ER

Betrouwbare organisatie!

Sinds 2016 heb ik voor verschillende projecten geïnvesteerd in obligaties via ZonnepanelenDelen. Het is een professionele organisatie en de rendementen zijn altijd volgens verwachting of beter. Uitkering van rente en of aflossing volgt alleen soms wat later. Club is dan goed bereikbaar en reageert serieus en snel.
Ik heb het idee dat de opschaling van - zoals ik het eerst zag - een crowdfunding platform naar een investeerdersplatform wel wat voeten in aarde had in verband met wettelijke (Europese) regelgeving; voor mij kwamen er daardoor wijzigingen/verplichtingen langs die ik niet meteen kon duiden. Maar dat ligt waarschijnlijk gewoon aan regelgeving voor zo’n professionele dienstverlener in de financiële sector! Dus ga zo door!

6 juli 2023

Antwoord van ZonnepanelenDelen

Dank Bart voor deze mooie en positieve review. We gaan zeker door om te zorgen dat iedereen zo eenvoudig mogelijk kan investeren in de benodigde energietransitie met daarbij goed financieel rendement. ^ER

Ga zo door, team Zonnepanelendelen!

Zonnepanelendelen komt keer op keer met prachtige nieuwe projecten. Omdat we zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen, investeren we graag in een groene toekomst door te investeren in zonnepanelen op daken elders. We hebben inmiddels geïnvesteerd in 14 projecten, waarvan er twee succesvol zijn afgerond. De projecten verlopen goed en leveren mooie rendementen op, altijd volgens verwachting of zelfs beter.

Het team van Zonnepanelendelen heb ik nog niet vaak nodig gehad, omdat alles heel soepel verloopt. Maar als ik ze spreek, word ik altijd goed en duidelijk geholpen en volgt er snel een vervolg. Ga zo door, team Zonnepanelendelen!

30 mei 2024

Antwoord van ZonnepanelenDelen

Dank RB, fijn om terug te lezen. We blijven ons hard inzetten voor de benodigde energietransitie! ^ER

Goede communicatie

Er wordt goed gecommuniceerd over de stappen na een investering. Jaarlijks rendement is goed en duidelijk. Fijn bedrijf, zorgt voor een duurzamere wereld.

27 mei 2024

Antwoord van ZonnepanelenDelen

☀️ Dank Rob! Ik zet dit intern door, heel fijn om terug te lezen.

^ER

Vorige maand mijn delen verkocht omdat…

Vorige maand mijn delen verkocht omdat ik van de gemeente nu eindelijk zelf zonnepanelen mag leggen. Helaas nog steeds geen geld mogen ontvangen hoewel de koper op 13 oktober heeft betaald. Mail wordt niet beantwoord.

11 november 2023

Beste Anita,

Ten eerste: dank voor de investeringen in meer duurzame energie in Nederland. Hopelijk is het gelukt om ook zonnepanelen op het eigen dak neer te leggen.

We werden gewezen op deze terugkoppeling van alweer even geleden.

Dank hiervoor. Dit heeft te lang geduurd. Daar zijn we het allebei over eens en onze oprechte excuses hiervoor.

Wel is deze transactie nu volledig afgerond, inclusief compensatie.

Daarbij was het destijds druk op onze customercare afdeling, er wordt echter wel altijd gereageerd. Dus mogelijk was de reactietijd langer dan je normaal van ons mag verwachten.

We zouden het waarderen als je deze review wilt heroverwegen. Alvast bedankt daarvoor.

Mochten er andere vragen of opmerkingen zijn, we zijn altijd goed bereikbaar.

Met vriendelijke groet
^ER

Niet uitbetalen en niet de telefoon…

Niet uitbetalen en niet de telefoon opnemen. Wel proberen te verkopen.

31 oktober 2023

Beste,

Ik kan helaas niet achterhalen wie er achter deze review zit. Weet dat we transparant alle projectstatistieken publiceren op onze website. Er zijn inderdaad enkele projecten die ofwel vertraging hebben of niet tot uitbetalen over kunnen gaan. Op de 260 projecten zijn dat er nu enkele. Zie alles hier: https://www.zonnepanelendelen.nl/statistieken/

Het gebeurt soms dat we de telefoon niet opnemen, maar we zorgen dat we altijd terugbellen als er een nummer in beeld staat. Het zou kunnen dat we dit een keer gemist hebben. Als dat zo is, dan onze excuses.

Mocht je je kenbaar maken dan kan ik concreet naar jouw situatie kijken.

Met zonnige groet, ^ER

Wel verkopen maar dan

Wel projecten verkopen maar deze netjes vervolgen en tot uitbetaling overgaan vergeet het maar.
De telefoon wordt niet opgenomen en mails worden niet serieus beantwoord

29 augustus 2023

Beste Piet,

Ten eerste: dank voor de investeringen in meer duurzame energie in Nederland.

We werden gewezen op deze terugkoppeling van alweer even geleden. We zijn niet blij om dit terug te lezen en hopen dat je deze review wilt heroverwegen.

Er was contact via e-mail waarop altijd netjes de status is doorgegeven van de uitbetaling. Gemiste belletjes worden altijd teruggebeld, mogelijk is dit net een keer niet gebeurd.

Als ik het goed terug zie, gaat dit over een te late rente uitbetaling van een projecteigenaar die vlak na deze review is uitbetaald. Op de meer dan 250 zonne-energieprojecten die via ZonnepanelenDelen gefinancierd zijn, gebeurt het soms dat projecteigenaren te laat betalen. Vanuit ZonnepanelenDelen werken we er hard aan om dit op zo'n laag mogelijk niveau te krijgen en zien we al duidelijke verbeteringen. We blijven echter afhankelijk van de projecteigenaren op ons platform.

Zie hier alle projectstatistieken in overzicht: https://www.zonnepanelendelen.nl/statistieken/

Mochten er andere vragen of opmerkingen zijn, we zijn altijd goed bereikbaar.

Met vriendelijke groet