Zonwering Fabriek Reviews

2,3

Op 28 Juli al gemaild over een defect zonnepaneel op mijn rolluik. Maar nog steeds geen antwoord. Telefonisch zijn ze niet bereikbaar vanwege drukte zegt het antwoord apparaat. Rolluik minder dan... Toon meer

Slecht

Heeft 30% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

34 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Nette screens met duidelijke montage…

Nette screens met duidelijke montage video's.

21 augustus 2026

Antwoord van Zonwering Fabriek

Bedankt voor je review! Fijn om te horen dat je tevreden bent met de screens en dat onze montagevideo’s duidelijk hebben geholpen bij het plaatsen. Veel plezier met je screens!

de Zonweringfabriek

Geen reactie als je aanspraak maakt op garantie

Rolluik minder dan 2 jaar geleden aangeschaft, dus hoort onder de garantie te vallen. Om goed bij dit rolluik te kunnen moet ik een steiger regelen, die had ik al voor het demonteren om de storing op te zoeken. Maar doordat het zolang duurt voor er een reactie komt, heb ik de steiger eerst weer terug moeten brengen.

28 juli 2026

Geen contact mogelijk

Ik probeer al meerdere weken contact te krijgen. We hebben een zonnescherm gekocht. Het ophangen ging prima. Maar nu gaat hij dus niet meer in. Telefonisch is niet mogelijk en ze reageren niet op contactformulier. Schandalig!

13 augustus 2026

Beste Ine,

Onze excuses dat je zo lang op een reactie hebt moeten wachten. We begrijpen heel goed dat dit frustrerend is, zeker als je zonnescherm niet meer naar binnen gaat.

We hebben inmiddels contact met je opgenomen en gevraagd of je foto’s en/of een video van het zonnescherm kunt sturen. Daarmee kunnen we beter beoordelen wat er aan de hand is en wat de beste oplossing is. Zodra we deze ontvangen, kijken we graag met je mee om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Waardeloze klantenservice / goed product

Producten zijn goed, we hebben een screen en een rolluik besteld hier waar we erg tevreden mee zijn. Echter bij het uit de doos halen van het rolluik geconstateerd dat de kap beschadigd was. Hier direct een mail voor verstuurd omdat bellen niet mogelijk is (neem iemand extra aan) helaas. Nu 25 dagen en 3 mails verder maar 0 reactie van de zonweringfabriek.. Echt super teleurstellend als je goede producten verkoopt dat de klantenservice een aanfluiting is. In mijn ogen zeer slechte reclame voor het bedrijf!

17 augustus 2026

Beste Matt,

Bedankt voor je review. Fijn om te horen dat je tevreden bent met het screen en het rolluik zelf. Des te vervelender is het dat de onderkap beschadigd uit de verpakking kwam en je vervolgens zo lang op een reactie van ons hebt moeten wachten. Onze excuses hiervoor.

Inmiddels hebben we een nieuwe onderkap naar je opgestuurd, zodat de beschadigde onderkap vervangen kan worden.

Door de aanhoudende hittegolven is het momenteel uitzonderlijk druk bij ons en ontvangen we veel meer aanvragen dan gebruikelijk. Hierdoor zijn onze reactietijden helaas langer dan je van ons mag verwachten. We begrijpen heel goed dat 25 dagen wachten op een reactie erg frustrerend is en doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk te helpen.

De nieuwe onderkap wordt snel bij je geleverd en we wensen je veel plezier met je aankopen.

niet kopen bij zonweringfabriek

We hebben 3 screens gekocht, de eerste werkte al gelijk niet goed en de 2de werkte na 3 weken ook niet meer goed. We zijn al meer dan een maand bezig met het proberen in contact te komen. Ze nemen telefoon niet op en reageren niet op emails.

13 augustus 2026

Beste Jenny,

Wat vervelend om te lezen dat je deze problemen met de screens ervaart en dat het contact met ons niet is verlopen zoals je mocht verwachten. Dit is niet de service die we bij de Zonweringfabriek nastreven.

We hebben via Trustpilot geprobeerd aanvullende gegevens bij je op te vragen, zodat we de situatie kunnen terugvinden en direct voor je kunnen uitzoeken.

Wil je dat we hier alsnog naar kijken? Stuur dan gerust een e-mail naar info@zonwering-fabriek.nl en vermeld daarbij dat je contact opneemt naar aanleiding van je Trustpilot-review onder de naam Jenny. Dan kunnen we je bericht gericht oppakken en kijken we graag samen naar een passende oplossing.

de Zonweringfabriek

Ik heb een screen met tourniquetten…

Ik heb een screen met tourniquetten besteld en het is keurig in een stevige lange doos aangekomen. De eerste indruk van het screen en de bijgeleverde tourniquetten is zeer goed. Het screen is van zware kwaliteit en de randen zijn afgewerkt dmv van versmelten hetgeen een zeer duurzaam afwerking geeft. De bestelde maatvoering is exact overgenomen. Dit is een eerste proef zending en nu ik weet wat ik kan verwachten kan ik de volgende bestelling gaan plaatsen. Helaas kan ik gaan foto uploaden. Hier ga ik jaren plezier van hebben en het binnen klimaat sterk verbeteren

4 augustus 2026

Beste Robert,

Bedankt voor deze mooie en uitgebreide review!

Fijn om te horen dat zowel de stevige verpakking, de exacte maatvoering als de kwaliteit en afwerking van het screen zo goed bevallen. Goed om te horen dat deze eerste proefbestelling aan de verwachtingen voldoet en dat er al een volgende bestelling aankomt. We wensen u jarenlang plezier van de screens en natuurlijk een heerlijker binnenklimaat!

De Zonweringfabriek

Eindelijk contact dan klantvriendelijk en supersnel opgelost > Ben al 4 weken bezig contact te leggen…

Ben al 4 weken bezig contact te leggen wegens kapot onderdeel. Het lijkt wel of er met dit bedrijf iets goed mis is. Contact via telefoon is niet mogelijk. Reageren niet op contact formulier en ook losse mail wordt niet beantwoord (wegens zogenaamde “drukte”). Zou toch graag andere service ontvangen. Dus bestel hier niet!

Ik had eerst 1 ster. Eindelijk contact en dan wordt het echt super klantvriendelijk en snel opgelost. Nu dus 5 sterren
Dus gemiddelde 3 sterren gegeven!

4 augustus 2026

Beste Vonny,

Bedankt voor het aanpassen van uw review! Jammer dat het contact in eerste instantie zo moeizaam verliep; dat is uiteraard niet de ervaring die we willen bieden. We zijn daarom extra blij dat er uiteindelijk contact is geweest en dat het probleem vervolgens snel en klantvriendelijk is opgelost. Fijn dat u de moeite heeft genomen om ook deze positieve ervaring met ons te delen!

De Zonweringfabriek

Mooie screens, maar gebrek handleiding onhandig

Update van 4 naar 5 sterren! Door onze eigen fout waren de zijplaatjes van de screen cassette kapot gegaan, zonweringfabriek heeft ons zeer snel en kosteloos nieuwe onderdelen opgestuurd. Top service!!

We hebben twee solar screens van Degalux besteld. De screens zien er mooi uit en de levering verliep netjes alhoewel de status van de bestelling tot levering op ‘in behandeling’ bleef staan.

Er werd echter geen handleiding meegeleverd. Mijn man is gelukkig erg handig en kreeg de screens, inclusief afstandhouders (die wij vanwege onze gevel nodig hadden), zonder handleiding gemonteerd. Ik denk wel dat dit voor een gemiddelde doe-het-zelver een stuk lastiger is.

Vervolgens bleek het eerste gemonteerde screen niet te reageren. Omdat er geen handleiding was en op de website alleen een paar vrij summiere filmpjes staan, moesten we zelf uitzoeken wat er aan de hand was. Uiteindelijk ontdekten we dat er in de cassette een stekker nog aangesloten moest worden. Daardoor moesten we een al gemonteerd screen weer openen, terwijl we dat natuurlijk veel liever vóór het ophangen hadden gedaan.

Daarna moesten we ook zelf uitzoeken hoe de afstandsbediening aan de motor gekoppeld moest worden. Ook daar was zonder handleiding nauwelijks informatie over te vinden.

Als die stekker bewust los wordt geleverd voor transport is dat natuurlijk geen probleem, maar vermeld dat dan duidelijk. Een eenvoudige handleiding of zelfs alleen een sticker op de cassette of in het doosje van de afstandsbediening met de tekst “Controleer vóór montage of de stekker in de cassette is aangesloten” zou veel tijd en frustratie schelen.

Nog een klein aandachtspunt: wij bestelden op zondag. Omdat het bedrijf zondagsrust houdt, kon de bestelling niet direct worden afgerond. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarmee je de bestelling op maandag kunt afronden. Dat is geen groot probleem, maar wel handig om vooraf te weten, bijvoorbeeld als je voor de betaling eerst je limiet moet aanpassen.

Uiteindelijk zijn we tevreden met het eindresultaat, maar de documentatie en begeleiding bij de montage kunnen echt beter.

1 augustus 2026

Antwoord van Zonwering Fabriek

Hartelijk dank voor uw uitgebreide review én natuurlijk voor de mooie update naar 5 sterren! Wat fijn om te lezen dat u tevreden bent met de solar screens en dat we de kapotte zijplaatjes snel en kosteloos voor u hebben kunnen vervangen.

Ook bedankt voor uw duidelijke feedback over de montage-instructies en informatie rondom de aansluiting en bediening. Dit soort praktische ervaringen zijn voor ons erg waardevol en helpen ons om onze informatie en begeleiding verder te verbeteren.

We wensen u veel plezier van de nieuwe screens en bedankt voor het vertrouwen!

Een echte aanrader........

Niet alleen het zonnescherm is van topkwaliteit, wij hebben ook een prima ervaring als het gaat om service en technische ondersteuning. De hulpvaardigheid is fantastisch en alles heeft bijgedragen aan een product waar we uitermate tervreden over zijn. Duidelijke communicatie over de bestelling, ondersteuning super goed en bezorging accuraat. Kortom tevredenheid alom.

23 juli 2026

Antwoord van Zonwering Fabriek

Wat een mooie review, hartelijk dank! Geweldig om te lezen dat u niet alleen tevreden bent over de kwaliteit van het zonnescherm, maar ook over onze service, technische ondersteuning en communicatie.

We wensen u heel veel plezier van uw zonnescherm en bedanken u voor het vertrouwen en de mooie aanbeveling!

Zonnescherm na 3 maanden stuk, geen contact te krijgen

Zonnescherm is prachtig en werkte in eerste instantie goed, sinds begin april 2026 hangt hij hier aan de muur.
Na een aantal weken ging het doek verschuiven, rolde hij scheef op en inmiddels gaat hij helemaal niet meer uit. Eén kant zit muurvast en de andere kant rolt wel uit. Waardeloos.
Inmiddels zijn wij al anderhalve week aan het bellen en mailen. Vandaag zouden we toch echt terug gebeld gaan worden, maar helaas hebben we dat genoegen niet gehad. Echt niet netjes om zo met je klanten om te gaan!

27 juli 2026

Beste Janneke,

Wat vervelend om te lezen dat je deze problemen met het zonnescherm ervaart en dat het contact met ons niet is verlopen zoals je mocht verwachten. Dit is niet de service die we bij de Zonweringfabriek nastreven.

We hebben via Trustpilot geprobeerd aanvullende gegevens bij je op te vragen, zodat we je bestelling kunnen terugvinden en kunnen uitzoeken wat er precies aan de hand is.

Wil je dat we hier alsnog naar kijken? Stuur dan gerust een e-mail naar info@zonwering-fabriek.nl en vermeld daarbij dat je contact opneemt naar aanleiding van je Trustpilot-review. Dan kunnen we je bericht gericht oppakken en kijken we graag samen naar een passende oplossing.

Fijn om te horen dat je in eerste instantie tevreden was over het zonnescherm. Juist daarom vinden we het extra vervelend dat je nu met deze problemen en het uitblijven van contact te maken hebt.

de Zonweringfabriek

Hebben ze wel een klantenservice??

Het enige positieve wat ik te melden heb, is dat mijn bestelling er binnen 1 week was.
Helaas…….was het een verkeerd artikel!
Telefonisch zijn ze gewoonweg onbereikbaar en op het contactformulier reageren ze níet eens.
Ik heb het idee dat ze niet eens een klantenservice hebben.
Tegen de tijd dat ze misschien nog eens zullen reageren, heb ik het artikel niet eens meer nodig.
Dit was dus eens en nooit meer!!

3 juli 2026

Beste Linda,

Wat vervelend om te lezen dat je een verkeerd artikel hebt ontvangen en dat het vervolgens niet is gelukt om hierover met ons in contact te komen. Dit is niet de service die we bij de Zonweringfabriek nastreven.

We hebben via Trustpilot geprobeerd aanvullende gegevens bij je op te vragen, zodat we je bestelling en eerdere contactverzoeken kunnen terugvinden en de situatie voor je kunnen uitzoeken.

Onze excuses voor het ongemak en de teleurstellende ervaring.

de Zonweringfabriek

Dat bedrijven zoals dit nog…

Dat bedrijven zoals dit nog bestaansrecht hebben. Vorig jaar was de hele levering kwijt door de vervoerder. Dus toen meldden ze dat er een nieuwe gemaakt moest worden. Screen was wel goed, en hangt nog steeds prachtig! Maar nu 6 weken geleden weer voor 3K besteld en continu levertijd aangepast. Van week 30 naar 31-32 en nu 36. Mail gewoon wanneer je zeker weet wanneer je gaat leveren.
Nooit meer bij dit bedrijf!

24 juli 2026

Beste Martijn,

Bedankt voor je review. We begrijpen je frustratie en bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak.

Helaas hebben we te maken gehad met leveringsproblemen die niet goed in ons systeem werden verwerkt. Hierdoor konden we je niet tijdig en correct informeren over de vertraging. Dat had beter gemoeten.

We hebben je bestelling inmiddels naar voren gehaald en deze wordt volgende week geleverd. We hopen dat je, net als bij je eerdere screen, straks tevreden bent met het eindresultaat.

Nogmaals onze excuses voor het lange wachten en alle ongemakken.

Uitstekende producten, prima klantenservice

De Solar rits screens bevallen zeer goed. Tijdens de warme zomerdagen houden ze een groot deel van de warmte tegen, zodat de warmte niet je huis inkomt. Het design is modern, en met het zonne paneeltje niet nodig om elektrisch aan te sluiten. Dit maakt het monteren zeer eenvoudig. Met twee personen bevestig je de screens zonder problemen. Ook de klantenservice is prima, bij vragen reageren ze snel en accuraat.

12 juni 2026

Antwoord van Zonwering Fabriek

Hartelijk dank voor uw mooie review! Fijn om te horen dat de solar ritsscreens zo goed bevallen en tijdens warme zomerdagen zorgen voor een merkbaar verschil in huis. Ook mooi dat u de eenvoudige montage en het moderne design als pluspunten ervaart.

We zijn blij om te lezen dat u tevreden bent over onze klantenservice en de snelle beantwoording van uw vragen. We wensen u nog jarenlang veel plezier en verkoeling van de screens!

de Zonweringfabriek

Geen service, geen levering, pure oplichting.

Levertijden van 15 tot 20 werkdagen adverteren ze, maar reken maar op 4-voudige.
Elke week weer een mail dat de levering een week is uitgesteld. Inmiddels ruim 3 maanden verder, geen levering gehad. Ben bang dat je nooit wat geleverd gaat krijgen.
Telefoonnummer is uitgeschakeld wegens drukte, je moet maar mailen. Vervolgens wordt er op geen enkele mail gereageerd.
Wat een flutbedrijf! Geen service en geen communicatie. Pure geldklopperij dit.
Advies: Niks kopen bij de Zonwering-fabriek.nl of Degalux, lekker je geld ergens anders in steken.

17 juli 2026

Zeer slechte klantenservice: onbereikbaar

Precies hetzelfde aan de hand als de review van Lisa 2 dagen hiervoor. Klantenservice is onbereikbaar, op geen enkele manier. Fijn dat je een mooi product levert om zelf te monteren, maar dan moet je ook bereikbaar zijn voor vragen en/of naleveringen. Hier inderdaad ook een onderdeel dat mist en er lijkt zelfs een fabrieksfout in het product te zitten. Ben je op tijd met bestellen, zit je alsnog zonder screens met de warme zomerdagen. Wat een aanfluiting.

Overigens bij onze vorige bestelling wel contact gehad met de klantenservice en dat verliep heel soepel. Het kan dus wel! Maar bereid je beter voor op de zomerdrukte zou ik zeggen.

17 juli 2026

Klantenservice onbereikbaar

Een jaar geleden een 5 sterren review gegeven maar deze na de laatste ervaring (3e bestelling) ingetrokken.
Beloofde levertermijnen worden bij lange na niet meer gehaald en steeds kort voor leverdatum een week verzet. In mijn geval 3x. Wanneer je vragen hebt, kan je 1uur per dag de Klantenservice bereiken, maar ook dan wordt de telefoon niet opgenomen. Op ingesproken berichten of berichten via het contactformulier wordt helemaal niet gereageerd.
Kortom als klant wordt je na bestelling (en betaling) 100% genegeerd.
Laat je niet verleiden door een snelle website, Zonwering-fabriek.nl of Degalux is echt geen aanrader.
Beter je zonwering elders bestellen.

1 juli 2026

Slechte klantenservive

We hebben een ritsscreen besteld en geleverd gekregen. Na installatie lijkt de motor eerst te werken, maar stopt er na 2 dagen mee. Probeer al 1,5 week contact te krijgen met de klantenservice, maar ze zijn telefonisch gewoon niet te bereiken (hebben de telefoon optie afgesloten). Op mail wordt niet of zeer traag gereageerd.

Wij zitten nu met een zonwering die niet werkt terwijl het 30 graden is. De oude zonwering hebben we uiteraard al verwijderd omdat we deze gingen installeren.

Overigens is de instructievideo ook zeer beperkt. Gaat alleen uit van de happy flow en met animatie. Dus je ziet niemand priegelen om bijvoorbeeld de rits in de geleiders te krijgen terwijl dit niet eenvoudig gaat. Wordt op vragen daarover ook niet gereageerd.

Hopelijk gaat de klantenservice verbeteren. Als alles goed werkt zal het wel top zijn, maar bij gebreken geven ze vooralsnog niet thuis.

15 juli 2026

Beste Martijn,

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We begrijpen heel goed hoe frustrerend het is als uw nieuwe ritsscreen juist tijdens de warme dagen niet werkt en u vervolgens niet snel bij ons terechtkunt voor hulp. Onze excuses daarvoor.

Door de aanhoudende hittegolven is het momenteel uitzonderlijk druk bij onze klantenservice. Hierdoor zijn onze reactietijden helaas langer dan u van ons mag verwachten. Dat verklaart de vertraging, maar neemt natuurlijk niet weg dat u sneller geholpen had moeten worden.

Eind juli hebben we telefonisch contact met u gehad en samen de situatie doorgenomen. Daarbij hebben we uitleg gegeven waarmee het probleem verholpen kon worden. Voor zover bij ons bekend, werkt het ritsscreen sindsdien gelukkig weer naar behoren. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan horen we dat uiteraard graag en kijken we verder met u mee.

Ook uw feedback over onze instructievideo nemen we ter harte. Een montage-instructie moet juist ook voldoende houvast bieden bij de onderdelen die in de praktijk wat lastiger kunnen zijn.

We hopen dat u inmiddels volop en probleemloos gebruik kunt maken van uw ritsscreen.

Zeer slechte service

Zeer slechte service. Eerst al veel vertraging op de levering (meer dan verdubbelde levertijd) en vervolgens zien we dat er een onderdeel mist. Het is onmogelijk om met ze in contact te komen. Ze hebben de telefoonlijn uitgeschakeld wegens drukte, antwoorden niet op hun mail en ook niet op het contactformulier via de website. Ik zit na 6 weken dus nu nog met zonwering die niet te monteren is.
Tip: bestel ergens anders je zonwering.

15 juli 2026

Slechte levering

Alles top behalve levering ik heb nu al bijna een week een bericht van de vervoerder,hoort u de bel al .nee ik hoor en zie niks dit was de tweede keer dat ik iets heb besteld en tevens de laatste keer

10 juli 2026