Ben zeer ontevreden over de inflexibiliteit van de bank. Ik was na de koop en afbetaling van de oude woning een half percentage over de risicoklasse van 60%. Nu ik met de betalingen kort erna onder... Toon meer
Zeer teleurstellend. Wordt er binnen een dag 3 maal geld vancde rekening van je dochter afgeschreven, dus gaan we naar de bank om te kijken of ze ons kunnen helpen, moet je het doen met een: wij... Toon meer
Ook nadat ik nieuwe codes had aangevraagd en ontvangen voor de app, kon ik de ID check niet doen in de app, en bleef mijn rekening geblokkeerd. Dit kan alleen gecorrigeerd worden door naar t kantoor t... Toon meer
Wij moesten ons opnieuw identificeren. Één van ons gebruikte de app al alngere tijd niet meer. Die moest eerste geactiveerd worden. Daarvoor zouden ze brieven met codes sturen. Nou de veiligheid is ve... Toon meer
ASN Bank is een toegankelijke en vooruitstrevende bank met een duidelijke missie: wij zetten ons in voor een duurzame en rechtvaardige toekomst voor iedereen. Dat doen we al sinds 1987. We geloven dat geld een krachtig middel is om positieve verandering te versnellen – voor onze klanten én voor de samenleving. We helpen mensen om bewuste financiële keuzes te maken. Dat doen we met producten en diensten die goed zijn voor jou én voor de wereld om je heen. Of het nu gaat om sparen, betalen, verzekeren, beleggen of hypotheken – bij ons kies je voor oplossingen die bijdragen aan een duurzame wereld, financieel welzijn en goed en betaalbaar wonen. Als bank kijken we verder dan alleen cijfers. We hebben extra aandacht voor maatschappelijke thema’s als klimaatverandering, financieel welzijn en toegang tot betaalbaar, duurzaam wonen. En we zorgen dat onze diensten toegankelijk blijven voor iedereen – digitaal waar het kan, persoonlijk waar het telt. Met een landelijke dekking van winkels en een veilige, gebruiksvriendelijke mobiele app staan we altijd dichtbij. Voor de dagelijkse bankzaken én voor belangrijke momenten die vragen om advies op maat. ASN Bank bedient inmiddels ruim drie miljoen klanten. Daarmee zijn we de vierde retailbank van Nederland – én een onderscheidende speler in het bankenlandschap.
Croeselaan 1, 3521 BJ , Utrecht, Nederland
- 030 291 52 00
- informatie@asnbank.nl
- asnbank.nl
Heeft 96% van zijn negatieve reviews beantwoord
Zakelijk spaarrekening open
Oud klant regiobank geprobeerd om een zakelijk spaarrekening bij te nemen duurt meer dan 8 weken lang.
Nu moet je van alles invullen en ondertekenen door iedereen die gemachtigd voor die spaarrekening te openen begrijp ik.
Maar meer dan 8 weken wachten en dan weer meer dan 6 handtekening zetten en alles weer opnieuw invullen maar de gemachtigde hebben toch samen getekend voor de spaarrekening.

Antwoord van ASN Bank
Al bijna een week een geblokkeerde rekening!
SNS bank (onderdeel van ASN) heeft sinds afgelopen maandag mijn rekening geblokkeerd. Ik heb veel verschillende personen van de klantenservice aan de lijn gehad, en niemand kan mij verder helpen. Vandaag heb ik zelfs met iemand gesproken die tegen me zei dat ze nu niets konden doen met de reden: "wij hebben ook weekend".
Het heeft iets te maken met opnieuw identificeren (wat ik heb gedaan!), maar mijn rekening blijft geblokkeerd. De instructies voor het her-identificeren zijn daarbij ook nog eens ronduit 'moeilijk'. Het is nog makkelijker om je belastingaangifte te doen!
Dat er iets mis gaat kan, maar dat je dan niet goed geholpen wordt, en dat niemand bij ASN het kan oplossen is echt belachelijk: ik kan niet pinnen, geen overschrijvingen doen, etc.
Hopelijk wordt dit snel opgelost!

Heridentificeren
26 juni 2026, een tijdje geleden al is het heridentificeren eindelijk gelukt. Na een app update. I.p.v. mijn code invoeren met daarna een foutmelding, startte de identificatie meteen, mijn saldo werd even getoond. Jammer vind ik, dat ASN in het commentaar een blokkerende foutmelding ‘omslachtig’ noemt. Iedereen weet dat ‘transparant en eerlijk’ het beste werkt, een fout, is een fout en dat kan gebeuren. Ook jammer dat, als je niet via de app identificeert, je in een browser kan doen, geen afgeschermd app meer, daar een extensie van een ander bedrijf moet installeren. Je kunt dan het privacy statement van dat bedrijf lezen. Super betrouwbaar volgens ASN. Maar dat is nou precies wat phishing criminelen ook doen. ‘Installeer nog even dit, en dan kunnen we…’. Die optie zou ik dus nooit gebruiken.
13 juni 2026, brief van de ASN: de toegang tot mijn geld is geblokkeerd, omdat ik mij niet heb ge-heridentificeerd. Waarom doe ik dat niet? Als ik daar mee begin, blijkt dat dat uitsluitend op een phone kan, want paspoort digitaal scannen. Ik gebruik de asn-app alleen op ipad. Uitsluitend voor deze actie moet ik die app op mijn phone activeren. Een asn-medewerker moet nog wel ‘iets’ doen en dan wachten op de code per post. Nadat ik die code heb ingevoerd, ontvang ik een mail ‘de app is aangemeld’. Dus meld ik mij aan met mijn mobiele pincode en krijg ik de foutmelding ‘er is een fout opgetreden. Probeer het later nog een keer. Sorry voor het ongemakt. (Foutcode 10).’ Die mobiele pincode werkt wel op mijn ipad.
Na heel veel pogingen, op meerdere momenten ‘later’, steeds deze melding. Een asn-medewerker heeft nog mijn electronisch bankcontract geactiveerd, maar dat helpt (natuurlijk) niet. De volgende medewerker geeft aan dat deze foutcode al lang bestaat, geen termijn voor de oplossing.
Had al besloten deze rekening op te zeggen, de brief en de reactie van de ASN op mijn klacht, sterkt mij in dat besluit.

Antwoord van ASN Bank
openen jongerenrekening lukt niet/slechte service
al tijden probeer ik een jongerenrekening voor mijn dochter te openen, dat heb ik een paar jaar eerder makkelijk kunnen doen voor mijn zoon. nu moest ik eerst zelf een rekening openen. okay, gedaan, ik wilde toch al overstappen ondanks gedoe en ondanks overstapservice. maar via de app en via de webiste lukt steeds niet. beide meerdere keren geprobeerd. meerdere keren via chatbot of via klantenservice geprobeerd. steeds een ander verhaal, er zouden storingen zijn, het zou een ict probleem zijn omdat we al een jeugdrekening bij geboorte voor haar hebben afgesloten, de gegevens zouden niet goed staan... of je wordt een kwartier in de wacht gezet en er an uitgegooid. via chat alleen korte input. en iedere keer weer alles opnieuw vertellen en je gegevens doorgeven. zelf ook weer het hele identificatie proces doorgelopen. ik wilde graag een duurzame keuze maken maar op deze manier raken ze klanten kwijt. lijkt me goed als ze jeugd/jongere aan zich binden. nu blijf ik maar bij ING omdat ik daar ooit zelf met giroblauw past bij jou ben begonnen. of ik ga naar Triodus. advies was ook nog om een kantoor te bezoeken. ik woon in een grote stad maar daar is geen kantoor. moet ik dan echt naar een andere plaats? en ws mijn kind ook meenemen? en dan is het nog de vraag of het lukt. zou toch niet nodig moeten zijn in deze tijd. ik begrijp werkelijk niet wat hier zo moeilijk aan is. t is een geval van kastje naar de muur en ''computer says no''. heel jammer dit. en ik lees in de reviews dat ik helaas niet de enige ben met dit soort ervaringen.

Klant onvriendelijk
Ik moest me opnieuw identificeren in de app en ik werd er zwaar geïrriteerd van. En niet alleen omdat de maatschappij steeds onvriendelijker wordt voor de senioren onder ons omdat alles electronisch wordt afgedwongen, maar ook omdat deze manier van identificeren mensen met een epileptische aandoening belasten (zoals de bank zelf al aangeeft): ze lopen het risico een epileptische aanval te krijgen door al het geflits en de felle kleuren bij het uitlezen van je gezicht: daar zit toch helemaal niemand op te wachten!? Het is lijden vergroten van de zwakkeren in de samenleving. Dit zou echt verboden moeten worden en is absoluut klantonvriendelijk! Er moet toch een betere oplossing te vinden zijn in deze tijden waarin electronische technologie hoogtij viert lijkt me.

Antwoord van ASN Bank
Zo jammer dat de zaken niet op orde zijn
Klantenservice is niet of heel slecht te bereiken. Na contact met medewerker, die nog een grotere digibeet was dan ik, kreeg ik 2 nieuwe pasjes van dezelfde rekening (met de bijbehorende kosten) en pincodes die niet bij de pasjes hoorden. Toen ik bij het kantoor Keizerswaard langsging om dit recht te trekken was een rijbewijs niet genoeg, ik moest mijn paspoort tonen, waarop de dame van de asn lachend zei dat ik vanochtend al de 3e was die ze moest wegsturen. LEKKER BEZIG DAAR.

Antwoord van ASN Bank
Ik begrijp alle negatieve reviews niet
Ik begrijp alle negatieve reviews niet. Toen mijn hypotheek afbetaald was, ben ik een jaar of zes geleden overstapt van de hypotheekverstrekker naar ASN.
Prima service en goede doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.
Ik ben zeer tevreden.

Antwoord van ASN Bank
Communicatie met de bank is onmogelijk.
Communicatie met de bank is onmogelijk.
Vier keer heb ik om een afspraak met een adviseur gevraagd (voor vier verschillende zaken), maar slechts één afspraak werd ingepland.
Documentatie die samen met de adviseur was opgesteld, is kwijtgeraakt. Verdere communicatie hierover – ook via de adviseur – leverde niets op.
ASN Bank voert de opdrachten van haar klanten niet uit.
Wie kan zo'n "bank" nog vertrouwen?

Antwoord van ASN Bank
Wil rekening opzeggen en dat lukt niet
Wil rekening opzeggen: werkt inloggen via PC niet want de scan in de app geeft error. Waardeloos. Online formulier geeft ook foutmelding. Adviseur die toegewezen is zit 25 km verder dan waar ik woon. Nooit meer deze bank. Servicegehalte qua bereikbaarheid is sowieso beneden peil.

Internationale betaling bij…
Internationale betaling bij ASN/regiobank
Vorige week een betaling proberen te doen bij TUI Duitsland voor een huurauto in Italië.
Het Ibannummer ingevuld van TUI Duitsland met kenmerk en klantnr. etc.
2 keer geprobeerd, en 2 keer is het bedrag direct terug geboekt.
Met klantenservice gebeld:
* het probleem is bekend
* ik kan het het niet voor u oplossen
Wat zou u doen als u een betaling moest doen naar het buitenland en het lukt niet via uw bank?
Uhuh...dat weet ik ook niet, ik vind het vervelend dat ik u niet kan helpen. Fijne middag meneer.
Dank voor uw reactie!!
Graag had ik gehoord dat de klantenservice had gezegd. Ik ga dit voor u oplossen of ik zorg dat ASN dit oplost. Heel vriendelijk werd mij verteld dat hij me niet kon helpen.
Ooit ben ik bij de Regiobank in Beek Montferland begonnen, daar werd alles direct opgelost. Ons kent ons. De tijden zijn veranderd.
Inmiddels heb ik met TUI een andere weg geprobeerd en wacht ik op bevestiging of het gelukt is.
Met vriendelijk groet,
Johannes Nas

Onbetrouwbaar en bureaucratisch
Naast alle negatieve reviews,waarop door de ASN bank niet eens de moeite wordt genomen om te reageren, sluit ik me aan bij de rest vd schrijvers.
Bureaucratisch, uit op winstbejag en naast de vele regels nog meer regels creëren, dit, om het zo ingewikkeld mogelijk te maken voor de klanten.
Helaas moest de RegioBank wijken voor deze geldwolven. De tv reclame laat geheel wat anders zien- een soort van menselijkheid die totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid.
Ivm omzetten van een hypotheek werden er iedere x weer nieuwe formulieren toe gestuurd- de ene medewerker keurt het vervolgens goed en een andere medewerker keurt het af. Samenwerking schijnt een vies woord te zijn bij deze bank!
Reactie ASN? Ben benieuwd!
Deze zal dezelfde zijn als alle andere reacties; " wat jammer om te horen.... En u kunt ons bellen/mailen".

Antwoord van ASN Bank
Bedreiging door ASN om mij af te sluiten van mijn eigen geld!
Na een aantal mails en brieven dat ik een selfie moest maken om te her-identificeren werd mij doodleuk door ASN bank medegedeeld dat als ik het niet snel zou regelen dat mijn account binnen 3 weken zou worden geblokkeerd en dat ik geen pinbetalingen meer kon doen. Ze willen mij gewoon buitensluiten van het betalingsverkeer en van toegang tot mijn eigen geld. En dat na jarenlang trouwe klant te zijn geweest. Er is echt niets menselijk of klantvriendelijk meer bij de ASN bank. Maar ik weiger selfies te geven, dat is een mega privacy schending waar ik niet mee akkoord ga. Het is ook helemaal niet verplicht om te identificeren via selfies, dat is hun eigen keuze. Ik ben totaal gedesillusioneerd, boos en verdrietig. Ik zag geen andere keus dan naar een andere bank overstappen. Voor mij nooit meer ASN! Een dikke afrader die bank.
Update n.a.v. reactie ASN bank:
Wettelijke identificatie is inderdaad verplicht, maar het is absoluut niet verplicht om dat via selfies te doen. Inmiddels heb ik een bankrekening geopend bij de Rabobank en ik kon de identificatie gewoon bij hen op kantoor doen door mijn ID-bewijs te laten zien, geen selfie voor nodig. Bij navraag blijkt ook bij de ING en ABN Amro bank een selfie niet verplicht om een rekening te kunnen openen. Daar kan het ook gewoon door bij hen op kantoor je ID-bewijs te laten zien, zonder selfie.
Alleen de ASN bank kiest ervoor om onnodig mensen te dwingen om selfies te maken en persoonlijke gegevens te delen met onnodige derde partijen. Onder het mom van 'vrijheid van beleidskeuze'. Maar het is dan ook mijn keuze om daar niet aan mee te doen. Ik hecht waarde aan mijn privacy. En ik wens geen dreigbrieven tot het afsluiten van mijn eigen geld te ontvangen van een bank. Dus nee, mijn vertrouwen in de ASN bank is onherstelbaar beschadigd, dus voor mij nooit meer ASN.

Antwoord van ASN Bank
Bellen met de bank kost 120 cent per…
Bellen met de bank kost 120 cent per minuut!!
De mensen die je aan de telefoon krijgt hebben nergens verstand van en zijn snel geïrriteerd en worden zelfs onbeschoft

Blokkeren bankpassen random
Blokkeren bankpassen random
Tijdens een vakantie kom ik erachter dat mijn passen zijn geblokkeerd, heel random. Ik blijk nieuwe thuisgestuurd te hebben gekregen (nooit ontvangen overigens, ook genen lekker gevoel) . Hierdoor doen overige functies het ook niet, zoals limiet verhogen. Uren chatten met medewerkers die géén idee hebben levert niks op. Telefonisch lang in de wacht, en blijkt landelijk een protocol te bestaan dat alle passen vervangen moeten worden.... zou dat tijdens een check-in niet met chat medewerkers gedeeld worden? `ik vind het allemaal nogal random. Is het teveel gevraagd je klant eerst te informeren over het blokkeren van de passen? Waardeloos ASN!

Ben meer dan 40 jaar lid
Ben meer dan 40 jaar lid, maar in Hengelo werkt momenteel een zeer onvriendelijke vrouw. Trof haar laatst ook al aan, en ze is echt gewoon te onvriendelijk.
Ben door gefietst naar de Rabo, en ga straks daar een rekening openen.
Klaar ermee, en heel eerlijk ik schrik van de waarding van jullie. 1.5, zegt genoeg.
UPDATE: Ik heb verder geen zin om mij nader te moeten verklaren, waar de ASN bank in direct klanten contact vriendelijk, behoren te zijn. Ik vertelde over een hack van een wachtwoorden onthoud service, en had ook de volgende dag een illegale transactie met pin vanuit het buitenland, via Google pay. Het was 11 euro, maar toch ! Het was echt eng.
De betrokken medewerkster, snauwde op het laatst, waar haar enige inleving voor klanten ontbreekt. Als ik schandalig wordt behandeld, ben ik weg. Nu dus een Rabo rekening aangevraagd, en ga ik rustig alles overzetten. Jammer van de SNS, maar kom op zeg. Er zitten op dat inloop punt niet zoveel mensen, maar zorgt dat er bekwame mensen zitten.

Na 3 weken heb ik weer een werkende betaalpas
Na 3 weken heb ik gelukkig weer een werkende betaalpas.
Voorheen zat ik bij de SNS Bank, maar deze bank valt nu onder de ASN Bank. Omdat de SNS nu onder ASN valt worden alle betaalpassen vervangen.
Op zaterdag 26 mei ontving ik een nieuwe betaalpas. De betaalpas heb ik meteen geactiveerd bij een geldmaat en dit ging naar behoren. Vervolgens wilde ik in de winkel met de pas betalen maar helaas dit functioneerde niet. De betaalautomaat gaf de melding ongeldige pas.
Op maandag heb ik meteen telefonisch contact opgenomen en heb een nieuwe pinpas aangevraagd.
Na een week heb ik geen nieuwe pas ontvangen en heb meteen op dinsdag, na Pinksteren, opnieuw contact met de bank opgenomen. De persoon die ik sprak zei dat er geen nieuwe pas aangemaakt was. Nu is er wel een nieuwe pas aangemaakt en deze heb ik op zaterdag ontvangen.
Nu moest ik de pas eerst activeren in de app en dat heb ik gedaan. Vervolgens ben ik naar een geldmaat gegaan om mijn saldo te bekijken. Helaas kon ik mij niet aanmelden, ik kreeg de melding ongeldige pincode. Na 3 keer opnieuw de pincode in te toetsen werd de pas geblokkeerd.
Thuis heb ik via de app mijn pincode opgevraagd. Deze pincode heb ik donderdag via de post ontvangen. Tot mijn verbazing was dit een andere pincode als die van mijn oude pinpas. Maar goed nu kon ik mij wel aanmelden bij de geldmaat en vervolgens kon ik met strip en contactloos betalen.
Met de afhandeling van de nieuwe betaalpas worden veel fouten gemaakt:
1. In eerste instantie ontving ik een corrupte pinpas
2. Na mijn eerste telefonisch contact is er geen actie ondernomen door ASN
3. Bij de 2e pinpas stond een andere beschrijving hoe ik de pinpas moest activeren
4. Bij de 2e pinpas is zomaar een andere pincode gebruikt en ik ben daarover niet geïnformeerd
5. Op de betaalrekening stond geen bericht dat de pinpas verstuurd was.
Erg slordig van de ASN Bank.

Antwoord van ASN Bank
Hebeen en/of rekening trachten te openen. Je dient een hele reeks vragen te beantwoorden. Dat lukte. Vervolgens een aantal vragen voor de wederhelft. Dan moet er een “koppelcode” volgen. En die is nooit gekomen. Chaos!
Automatisering niet op orde

Klantcommunicatie en klantenservice
Ik was klant bij de SNS bank, maar dat is nu ASN bank. Sinds het ASN bank is gaat er van alles fout en is er weinig tot geen begrip voor mijn situatie. Zeer slechte klantcommunicatie en klantenservice. Ik verblijf sinds begin februari 2026 in Spanje. Daar ging iets mis met mijn oude SNS pas. Die werd ingeslikt door een pinautomaat en kwam niet meer terug. De pas laten blokkeren en een nieuwe pas aangevraagd. De nieuwe pas is gestuurd naar mijn woonadres in Nederland en wel half mei. In verband met de overgang van SNS naar ASN zou ik sowieso een nieuwe pas moeten krijgen, maar nu moest ik wel betalen voor de nieuwe pas. Nog daar aan toe, maar nu komt het. Vorige week is er een brief met opnieuw een nieuwe pas naar mijn woonadres in Nederland gestuurd. Volgens de brief was dit i.v.m. met de naamswijziging. Maar op de pas die ik half mei heb gekregen staat al de nieuwe naam van de bank. Telefonisch contact opgenomen (valt ook niet mee) en een medewerker gesproken. Die bleef bij hoog en laag volhouden, dat er geen tweede pas was verstuurd en zonder een kaartnummer van die 2e pas kon hij niets. Nadat ik het kaartnummer bij een goede vriend in Nederland had opgevraagd opnieuw gebeld met de bank. Ook deze medewerker bleef in eerste instantie volhouden, dat er alleen half mei een pas was verstuurd. Nadat ik hem het kaartnummer van de 2e pas had doorgegeven moest hij wel bakzeil halen. In de brief bij de 2e pas staat o.a. vermeld, dat deze pas is verstuurd i.v.m. de naamswijziging, maar op de pas die half mei is verstuurd staat al de nieuwe naam. Dit aangegeven en de reactie van de medewerker was, dat de inhoud van de brief niet correct is en de 2e pas geannuleerd was, wat echter niet in de brief stond vermeld. Kortom, brief met compleet onzinnige inhoud en pas had nooit verstuurd mogen worden. Dit hele gebeuren heeft mij heel veel tijd en ergernis gekost en de medewerker zegt daar begrip voor te hebben en biedt excuses aan, maar van enige compensatie (mijn tijd is ook geld) wil men niets weten. Tenslotte nog het volgende. Elk telefoongesprek begint met de melding, dat het gesprek wordt opgenomen voor trainingsdoeleinden. Nu, wat communicatie en service betreft valt er nog heel veel te trainen. Op mijn vraag of ik een kopie van de opname kon krijgen, kreeg ik een ontkennend antwoord.

Antwoord van ASN Bank
Slechte online omgeving en online veiligheid
We krijgen elke maand papieren afschriften, dit online en in de app geprobeerd uit te zetten, maar krijg steeds een foutmelding over het ondertekenen. Met de klantenservice gebeld, volgens hun een tijdelijk probleem. Een maand later weer geprobeerd, nog steeds dezelfde foutmelding, weer de "klantenservice" gebeld, maar kunnen nog steeds niet aangeven wat er fout gaat....Moet maar naar een regiokantoor gaan om dit te regelen, alleen zijn die alleen op werk/kantoortijden open en op afspraak.
Als ondertekenen niet lukthoe is het dan met de overige online veiligheid gesteld ???

Onacceptabele klantenservice — 50 minuten verloren, geen resultaat
Ik ben ronduit teleurgesteld in de klantenservice van ASN. Via de ASN-app heb ik tussentijds mijn rente aangepast — een bevestiging heb ik daar nooit van ontvangen. Toen ik hierover belde, bracht een gesprek van liefst 50 minuten mij geen stap verder.
De medewerkers bleken niet op de hoogte van de eigen regels en procedures — wat op z'n minst zorgwekkend is voor een financiële instelling. De toon van het gesprek was onprofessioneel en op momenten ronduit onbeschoft. Bovendien werd ik aan het einde van het gesprek vriendelijk verzocht een andere keer terug te bellen. Klaarblijkelijk was dit niet het juiste moment om mijn probleem op te lossen.
ASN profileert zichzelf als een bank met een menselijk gezicht. Die belofte wordt hier niet waargemaakt. Ik verwacht een serieuze reactie en een concrete oplossing.