bestair.nl Reviews

TrustScore 3 uit 5

2,8

Ik snap nu dat het bedrijf niet meer bestaat.3 jaar geleden met een hoop problemen geplaatst zijn wel 5 x geweest.Maar wel met een aangetekende brief via rechts bijstand.Maar nu na 3 jaar kom ik via w... Toon meer

Bestair had de montage uitbesteed aan een ander bedrijf. Airco werd geplaatst door Slowaken. Na vier afspraken, waarvan twee keer niet komen opdagen, was het resultaat vreselijk. Nadat Bestair de foto... Toon meer

Het informatiegesprek met Mikki bij ons thuis verliep heel aangenaam. Deskundige informatie en heel vriendelijk contact. De airco is vervolgens super snel na dit gesprek geplaatst. Binnen een week... Toon meer

Monteurs volgens afspraak op tijd aanwezig. Waren 2 Slowaken die gebrekkig engels spraken, laat staan nederlands. Communicatie verliep daardoor stroef. De verbinding met de buitenunit zit naast de air... Toon meer

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

1 review in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Na misverstand over aanvang werkzaamheden alles prima verlopen met het aanbrengen van de airconditioning.g

Hoewel er een misverstand was betreffende tijdstip aanvang werkzaamheden (mogelijk door een verkeerd telefoonnummer van ons) ging de installatie van de airconditioning toen Bram en Marciano eenmaal begonnen van een leien dakje. Met 2 uur hadden ze de installatie afgerond. De contacten met beide heren was prettig en ontspannen. Het resultaat tot volle tevredenheid. Ook alles na afloop netjes opgeruimd en schoongemaakt.

22 maart 2023

In het begin leek alles perfect

In het begin leek alles perfect. We kochten 1 buitenunit met 5 binnendelen. Gesproken over of er een vergunning nodig was en of deze aan de zijgevel mocht hangen. Dit was allemaal geen probleem en mocht volgens de richtlijnen, aldus de verkoper.
Bestair doet de plaatsingen niet zelf, zzp'ers kunnen zich inschrijven op de klussen en bij ons kwamen er 2 heren uit Slowakije. De communicatie was hierdoor moeizaam en ze hadden geen idee van de richtlijnen in NL.
Naderhand werkte alles naar behoren dus tot zover tevreden.

Al snel bleek dat het niet was toegestaan om de buitenunit aan de zijgevel te hangen en dat er toch echt een vergunning nodig was en dat er een geluidseis aan vast zat.
We vroegen BestAir om hulp, maar vanaf dan geven ze niet meer thuis. Op vriendelijke terugbelverzoeken, later minder vriendelijke en zelf een ingebrekestelling wordt niet gereageerd.

Mijn conclusie: zolang alles werkt, je niet moeilijk doet en ze geld aan je kunnen verdienen een prima bedrijf. Als er iets aan de hand is heb je niks aan ze.
Ik zou dus nooit meer met hen in zee gaan.

22 maart 2023

Afspraken niet nagekomen en al half jaar bezig met schadeafhandeling

Afgesproken bij de verkoop dat ik een stille buitenunit zou krijgen van max 35 decibel. Maakt echter geluid rond de 50 dB. Oplossing wordt niet geboden, ben helaas gedwongen een ingebrekestellingsbrief te sturen.

Los daarvan zit ik al sinds juli 2022 met een lekkende dakgoot. Er zijn meerdere BestAir-monteurs langs geweest om lek te dichten, maar feit is dat de dakgoot op de plek van de doorvoer is gaan doorhangen en in zijn geheel vervangen dient te worden. BestAir heeft laten weten dat alleen te doen als het niet te duur is. Vrij bizar, omdat het bedrijf zelf de schade heeft aangericht, de prijs lijkt mij dan niet doorslaggevend. En na het sturen van offertes in december en januari hoor je als klant alleen maar dat het wordt doorgestuurd naar de Afdeling Schadeafhandeling, waar je geen direct contact mee kunt krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over alles wat in een eerder stadium verkeerd is gegaan: scheve koven, zichtbare gaten die niet af te dichten zijn. Ik heb in totaal – exclusief een nutteloze zogeheten premontage – 9 monteurs en een stagiair over de vloer gehad, verspreid over 8 dagen. Nog los van de bezoekjes erna om de lekkage in de dakgoot te dichten. Dit alles voor het plaatsen van 1 buitenunit en 4 binnenunits.

Ik ben normaal niet van het plaatsen van reviews, zeker niet als er nog een lopend conflict is, maar dit moet gedeeld worden.

Mocht er interesse zijn, dan kan ik foto’s delen. Bestair heeft deze foto’s ook ontvangen. Inclusief mails met offertes om de dakgoot te vervangen, herinneringsmails of ik alles in gang kan zetten en foto’s van mails over de afspraken van het aantal dB van de buitenunit.

Het enige wat wel is opgelost, is een kapotte dakpan die vervangen diende te worden. Heb zelf de dakpan besteld en kreeg binnen een week de kosten ervan teruggestort van Bestair. Alleen moet de dakpan nog geplaatst worden, maar ik verwacht daar geen problemen mee.

21 maart 2023

Niet mee in zee gaan

Niet mee in zee gaan. Monteurs zijn prima maar de mensen van de aftersales zijn echt een drama!!! Echt heel veel spijt dat ik met deze prutsers in zee ben gegaan. Reageren niet op klachten. Heb al een maand lang een airco die niet naar behoren werkt. Vastgesteld door de monteurs maar krijg totaal geen reactie.

Ik ga de overeenkomst ontbinden. Ben er echt helemaal klaar mee

13 maart 2023

We hopen op een goede ervaring!

We hopen op een goede ervaring!

We willen wel even grote tevredenheid naar Zakaria, & Ruba, uitspreken! Geweldige mensen.

Houden van aanpakken en communiceren. Complimenten voor dit monteurs duo.

Alles is ons haarfijn uitgelegd. Kortom 10 dikke duimen.

10 maart 2023

plaatsing binnen en buiten unit voor airco

Op 09-03-'23 hebben Bram en Marciano bij ons een airco geplaats.
De plek, die door de vertegenwoordiger als ruim genoeg was aangegeven, bleek veel te smal te zijn.
Na goed overleg en op technisch advies is de apparatuur op een, ook voor ons goede plaats, snel en netjes geplaatst.
Ook bij het plaatsen werd er geluisterd door beide heren naar onze wensen.
Enige tegenslag bij het boren door de muur omdat daar, doordat er staal in de muur zat, niet doorheen te komen was.
Uiteindelijk toch alles gelukt.
Nette sympathieke werkers met oog voor andermans eigendommen.
Uitleg bediening van de airco was wat snel maar ook daar zijn we, na het rustig doornemen van de gebruiksaanwijzing, uitgekomen.

10 maart 2023

Wat een slecht bedrijf

Ze zullen deze beoordeling ook wel weer verwijderen omdat deze volledig naar waarheid is opgesteld maar zeer negatief is voor hun. En ze slechte reviews snel verwijderen
Wij hebben ZEER slechte ervaringen Bestair. Komen hun afspraken niet na wat betreft het tijdstip van installeren. Toen ze dan toch eindelijk kwamen hebben ze een unit met gebruikersschade geleverd, na ellelang heen en weer gemaild en met zelfs rechtstreeks contact met LG erachter gekomen dat de NIEUWE unit al een jaar oud was. Dit werd door Bestair ontkent en zelf nadat ik de bewijzen had geleverd nog steeds ontkent. Tot op het moment dat wij aangaven dat wij gerechtelijke stappen gingen ondernemen en een brief via een advocaat toezonden waren ze plots bereid om de unit om te wisselen.
Dus na weer 4 maanden wachten komen twee monteurs. wel weer 3 uur te laat in verband met verslapen, bij ons en je raad het niet maar zonder de unit. Was door de planning niet doorgegeven dus weer onverrichterzake retour en afspraak gemaakt voor twee weken later, ze zouden er tussen 8 en 9 uur zijn.
Wordt er om 9 uur gebeld hadden ze de Unit niet op locatie dus moesten ze eerst naar Rotterdam om de unit op te halen, dus pas tegen 12 uur waren ze er en nu hang eindelijk na bijna een jaar van heen en weer gemaild en gelieg van hun kant een goede unit.
De airco van LG doet het prima maar koop deze niet via Bestair!!!

3 maart 2023

airco's geplaats

Vorige week zijn er 2 airco's geplaatst door Zakaria en Ruba. Hele aardige mensen die luisterden wat we wilden en open stonden voor een gesprek. Ze hebben prima werkt verricht.

27 februari 2023

Verkoop en montage airco,s

De verkoper vond ik opdringerig, schermde met zg kortingen en wilde dezelfde dag het volledige bedrag overgemaakt hebben, alleen dan zou de volgende dag alles besteld worden. uiteindelijk ging hij accoord met een aanbetaling. vond dit niet prettig.
Het montageteam Danique en Jet daarintegen, waren erg vriendelijk,beleefd en kundig. Legde goed uit wat zij op de 1e en 2e dag gingen doen en werkte netjes. na afloop een goede uitleg van de werking van de airco's. Wel had ik graag ook een gebruiksaanwijzing op papier gehad, om het nog eens na te lezen

2 maart 2023

In maart 2022 bezoek gehad van verkoper…

Op 14 maart 2022 bezoek gehad van verkoper die kennelijk snel zaken wou doen.
Schreef offerte en vroeg gelijk een handtekening voor akkoord.
Wij hebben, omdat wij kennis hadden van de geldende prijzen, de ongetekende offerte terug geschoven naar de ‘verkoper’ met de opmerking dat de geoffreerde prijs veel te duur was! De geoffreerde Mitsubishi Airco hebben wij elders aangeschaft voor minder dan de helft van de BestAir prijs.

14 maart 2022

Na na 4 afspraken gaat het nu met de 5e ook niets worden.

Na 6 afspraken, waarvan er op 2 daarvan iemand kwam opdagen lijkt het erop dat vandaag ook de 7e afspraak niet doorgaat. Het gaat slechts om het plaatsen van een buffervat en het volledig inregelen van de door mijn partner geplaatste warmtepomp.
In november al het volledige bedrag betaald en met 8-10 weken zou alles worden afgehandeld. Ik zie het nog niet gebeuren.
Zwaar teleurgesteld, meer kan ik er niet van maken.

Inmiddels is het 16 maart, 4 maand na volledige betaling door ons aan Bestair en blijft het oorverdovend stil. Buffervat staat boven, niets gemonteerd en is er ook niets ongeregeld zoals afgesproken is. Schande.

En natuurlijk vind Bestair deze review schadelijk. Ik zou willen dat ze net zo actief waren in de afhandeling van onze opdracht.

1 maart 2023

Bedankt ZAKATIA en Ruba

Na veel ellende met onkundige mensen, heeft Zelfstroom een koppel monteurs gestuurd, die een zeer grote vakkennis hebben. Nu is alles perfect geregeld, voor zover nu te beoordelen is. Vriendelijke mensen en perfect gewerkt.
Daarom: bedankt ZAKATIA & RUBA.

23 februari 2023

Bij Bestair is er totaal geen service

Op 31-12-2023 melding gemaakt dat mijn afstandsbediening van mijn unit het niet meer deed. Na enkele mailtjes en veel meer telefoontjes naar hun "service" afdeling heb ik tot vandaag nog niets ontvangen.

Zojuist maar weer eens gebeld. Dit maal kreeg ik iemand van het "berichtenservice" aan de lijn. Die kon alleen maar een bericht aannemen en een terugbelverzoek doorsturen. Terugbelverzoek is al meerdere malen gedaan, ze beloven het wel maar terugbellen doen ze toch niet. Ik heb ook maar even aangegeven dat ze hun afspraken niet nakomen en dat ze een laatste kans hebben om een afstandsbediening op te sturen. Wanneer dit niet gedaan zal worden zal ik via de rechter de nakoming, rente en schadevergoeding afdwingen. Zal niet moeilijk zijn aangezien de documentatie aan mijn kant zeer goed op orde is.

Wat ik opmerk (en is ook al door een ander opgeschreven) Is dat veel spelfouten in brieven ook hier op "hele goede ervaringen" gemaakt worden. Dit ruikt naar zelf gemaakte goede reviews.

Dit bedrijf is een ramp, ga niet met ze in zee.

19 februari 2023

Dit is een dramatisch slecht bedrijf

Dit is een dramatisch slecht bedrijf. Door de grote vraag hebben ze veel aanvragen. Er komt een salesmanager langs die van alles belooft. In ons geval dat na 100% aanbetaling op de gekozen datum alles in een dag wordt geinstaleerd. Inderdaad 100% uitbetaald, maar de pomp is nog niet in werking, ook na 4 weken niet. De montage team verdiend extra aandacht. IK HEB NOG NOOIT ZON KNULLIGE INSTALLATIE GEZIEN! En de monteurs spreken geen Nederlands en komen een beetje overal vandaan, ook wanner ze maar willen. STEK certificatie kan je vergeten. Over de vraag os ze iets kunnen aanpassen zodat we bij de waterkraan in de tuin kunnen die achter hun leidingen ziet was mijn man uitgescholden. Van de vertraging en levering gaan we juridisch werk van maken.

13 februari 2023