Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

NIESTETY BOLEŚNIE PRZEKONAŁAM SIĘ ,ŻĘ CENA NIE IDZIE W PARZE Z JAKOŚCIĄ BADANIE PRZEZ OPTOMETRYSTKĘ ZDALNIE-PORAŻKA CZAS OCZEKIWANIA ZBYT DŁUGI I EFEKT KOŃCOWY ZUPEŁNIE NIEZADAWALAJĄCY-NAWET NIE M... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Po wejściu do sklepu na Franowie w Poznaniu Pani nie raczyła sie nawet podnieść z krzesła,po oschłym powitaniu i usłyszeniu ze przyszłam po pierwsze okulary w zyciu powiedziala ,ze na dole w szufladz... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo miła i kompetentna optyk Pani Magdalena Lipka w salonie w Łomży, poświęciła mi bardzo dużo czasu odpowiedziała na wszystkie pytania wyszukała najlepszą ofertę, zamówiłem dwie pary okularów do b... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie polecam , okluary zamowione na poczatku sierpnia - czas oczekiwania na nie ok 2-3 tygodnie tak twierdzil Optyk , pomimo wielu prób kontaktu ( 6 prób ) poprzez strone brilen.pl jeden i ten sam kom... Toon meer

1,7

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

1,7

Alle reviews

59 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

TOKSYCZNY PRACOWNIK

Obsługa tego punktu nie powinna pracować z ludźmi, Pani od samego wejścia była nieprzyjemna i obrażona że w ogóle weszłam, miałam umówioną wizytę online w związku z promocją, owszem zapytałam o tę NOWĄ promocję, ale Pani odparsknęła obrażona że nie ma żadnych nowych promocji, w każdym razie w promocji która jest szeroko promowana na stronie i facebooku widnieje informacja że do zakupu okularów soczewki okularowe gratis, a okulary progresywne za 299 zł, natomiast Pani raczyła naburmuszonym tonem poinformować mnie że okulary będą od ponad 900 zł, powiedziałam że jest to oszukane, podziękowałam i udałam się do wyjścia, Pani gdy już wychodziłam powiedziała "JAK PANI NIE UMIE CZYTAĆ TO..." Przerwałam pytając "to co?" Pani powiedziała "NIC" po czym gdy wróciłam do sklepu nie chciała już nic powiedzieć.

NIE POLECAM, SAMO PRZEBYWANIE W TAKIEJ ATMOSFERZE, ODCZUWALNE JEST JAK CIĘŻKIE POWIETRZE NICZYM GĘSTA SIARCZYSTA TOKSYCZNA MGŁA.

25 februari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Daj sobie spokój z tą firmą

Umówiłam się na wizytę do salonu. Miałam mieć promocje okularów progresywnych. Okazało się na miejscu że nie mają żadnych dużych oprawek.. Później niby dostałam 25 procent zniżki na oprawki, ale mam jechać na wizytę do salonu i nie wiadomo czy będą dla mnie jakiekolwiek oprawki. Ogólnie obsługa klienta do niczego. Lepiej dać sobie spokój i iść gdzieś indziej gdzie klient jest najważniejszy

18 februari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Przyjechałem na wizytę punktualnie bo…

Przyjechałem na wizytę punktualnie bo przecież "nasz optyk zarezerwował dla mnie swój czas" a tu salon zamknięty. Po kilkunastu minutach SMS że nie stawiłem się na wizytę. Następny SMS z innego nr że próbowali się do mnie dodzwonić (brak połączeń). I na koniec telefon od Pani która chciała mi wmówić że to moja wina bo mogłem sobie sprawdzić czy salon jest czynny. Warszawa Jana Pawła II 61.

23 februari 2026

Ogólnie mówiąc - żenada

Zachęcony reklamą wyświetloną na fb umówiłem się na wizytę w salonie BRILLEN w Dąbrowie Górniczej. Potwierdzenie wizyty otrzymałem szybko na adres email. I to był jedyny sukces. Reszta niestety poszła dużo gorzej. Do salonu wszedłem dokładnie o czasie. W recepcji siedziała pani głęboko zajęta prowadzeniem konwersacji przez telefon. Trwało do dobrych kilka minut, podczas których padły tylko trzy istotne informacje: że oprawki się znalazły, że okulary są gotowe i że zostaną dostarczone przesyłką kurierską. Każda z tych informacji została w tym czasie kilkakrotnie powtórzona, a pozostały czas był wypełniony średnio zrozumiałym słowotokiem. Po odłożeniu słuchawki zostałem zauważony i przywitany. Powiedziałem, że przyszedłem na umówioną wizytę. Pani na to: to niech Pan powie co Panu obiecali? Ja na to, że dwie pary okularów za 430 zł, w tym jedne progresywne, tak jak stało w reklamie. Okazało się, że ONI obiecali, ale przy mojej wadzie wzroku +6 pani może mi zaproponować zwykłe soczewki do pracy przy komputerze za ok 680 zł, a za progresy musiałbym zapłacić ok. 1200 zł. Straciłem prawie 2 godziny czasu i paliwo na 120 km.

30 januari 2026

Brillen.pl Rybnik

Brillen.pl Rybnik ,
promocja, para progresów w super cenie,bo sami produkują okulary, badanie ...
tyle dobrego
Zdecydowanie NIE polecam brillen.pl
oprawek do promocyjnych progresów nie ma ,
nawet nie wiecie jak wyglądają,
badanie zdalne ?!
czas wykonania/oczekiwania ok 4 tygodnie
Naciągactwo, strata waszego czasu - tyle w temacie.
Jak "widzicie" brillen.pl to mijać daleko.

26 januari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Oszustwo, tak jak inni zostałam naciągnięta na…

Tak jak inni zostałam naciągnięta na wielką promocję, która okazała się oszustwem. Nie ma tu tanich okularów, są tandetne i drogie. Szkła nieodpowiednie, długi czas oczekiwania, brak kontaktu z firmą, tylko przez czat, denerwujący i nic nie pomagający. Okulary fatalne, i szkła i oprawki. Nie ma w salonie żadnego wyboru. Optometrysta świadczy usługę zdalnie, to też fatalne doświadczenie.
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy. Nie kupujcie tam okularów!

12 januari 2026

OSZUŚCI

OSZUŚCI !
OFERUJĄ SZKŁA ZA 0zł przy zakupie oprawek za minimum 90zł ... finalna cena wyniosła 650zł z BRAKIEM MOŻLIWOŚCI ANULOWANIA zamówienia po wyjściu z salonu który de fakto jest tylko do zdalnego składania zamówień przez "klakiera"

15 januari 2026

Dramat

Okulary progresywne, kompletnie nie nadają się do użycia. Obraz zamazany. Ostro jest tylko, gdy patrzę na swój biust. Środek soczewek powoduje zamazany obraz i wszystko wiruje, głową boli. Wymieniono mi w ramach reklamacji na korekcyjne. Te są jeszcze gorsze, może pomylili wadę innego klienta. Dramat wszystko rozmazane i pokrzywione. A reklamacji dalej nie chcą uznać. NIE POLECAM. TO FUSZERKA

10 december 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zdecydowanie odradzam salon Brillen…

Zdecydowanie odradzam salon Brillen przy KEN 96. Spotkałem się z arogancją i kompletnym brakiem profesjonalizmu. Nie zaproponowano nawet podstawowego badania wzroku, a obsługa sprawiała wrażenie, jakby obecność klienta była dla nich problemem. Z całej oferty ledwie kilka oprawek nadawało się do przymierzenia, a pomoc w doborze była zerowa. Całe doświadczenie było nieprzyjemne, a poziom obsługi — niedopuszczalny w firmie, która ma ambicje działać w tej branży!
Proszę omijać z daleka!!!

12 januari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zlozylem 20.11.25 zamowienie w salonie…

Zlozylem 20.11.25 zamowienie w salonie przy ul.Kochanowskiego 23 , w Krakowie na szkla progresywne . Oczywiscie juz na wstepie czlowiek niezbyt mily zachecal mnie do tych 3 razy drozszych niz reklamuja w swojej ofercie . Pomiary wzroku zostaly zrobione w sposob niedokladny , na starych urzdeniach . Po odebraniu okularow w dniu 05.12.225, czlowiek w salonie poinformowal mnie ze nie moge ich uzywac od razu , a mam sie do nich przyzwyczaic noszac je ...w domu /co za absurd/, okazalo sie ze nie moge ich uzywac , bo przy ruchach glowy obraz po obu stronach sie uwypukla jak menisk . Czetanie tez nie jest ostre , linijka z wiersza sie odbija czyli widzisz dwie te same jedna jaby byla cieniem drugiej . Podczas skladania reklamacji czlowiek w tym salonie /ten sam stal sie ekstremalnie niemily . Doslownie krzyczal na mnie twierdzac ze okulary sa dobre i ze widze przez nie ostro na wprost ...Mojej relacji i starania sie mu wytlumaczyc ze cos jest nie tak z tymi szklami wogole nie chcial wysluchac . Odmowil przyjecia reklamacji . Byl tak arogancki i praktycznie wrzeszczal na mnie ze...Poczulem sie jakbym wrocil do czasow Gierkowskiego PRLu . Cos koszmarnego . Ta frirma powinna byc zrewidowana przez odpowiednia kontrole przez odpowiednia komorke panstwowa Banda naciagaczy . Tzw.Kontak z brillen.pl poprzez ich strone internetowa praktycznie nie istnieje , po pozostawieniu wiadomosci na tzw.czacie , gdzie jest maszyna AI podlaczona tylko nie mozna nic sie dowiedziec . Nikt tez tzw.konsultant , sie nie zglasza po pozostawieniu nr tel . , NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY , ABSOLUTNIE .

13 december 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

nie polecam firmy brilen.pl nie ze…

nie polecam firmy brilen.pl nie ze względu na szkla czy oprawki, ale ze względu na obsługę klienta. brak oprawki w danym miejscu, nie szkodzi możesz sam sobie pojechać do innego punktu w mieście, albo zmienić miasto, bo nie ma telefonów, ani systemów informatycznych żeby sprawdzić czy oprawki jakie się podobają są dostępne w innym punkcie. Albo jeśli akurat jesteś u optometrysty który wiesz że dobierze wszystko jak trzeba tylko że oprawki nie są dla niego dostępne. bravo brilen. nic bardziej idiotycznego nie mogliście wymyślić ? jaszczebie biznesu normalnie

2 december 2025

W reklamach jest kłamstwo

W reklamach jest, że okulary kosztują 39 zł lub te lepsze 255 zł. Jest to wierutne kłamstwo ponieważ za te pierwsze musiałem zaplacić 344 zł, taniej nie szło.
Kliencie najpierw pomyśl i nie daj się naciągnąć na to oszustwo tym bardziej, że po zapłacie dowiedziałem się, że okulary będą gotowe od 2 do 4 tygodni.

27 november 2025

Salon Brillen Tychy

Moja wizyta w tym salonie to jakaś pomyłka. Żałuję każdej sekundy tam spędzonej. Badanie umówione na konkretną godzinę. Jadę 25 km, przyjeżdżam na czas a tam dowiaduję się od niezwykle opryskliwej Pani, że nie ma prądu i badanie nie będzie. Dlaczego nie było telefonu z informacją? Zmarnowałem czas i paliwo. Ta Pani tam to totalna pomyłka.

24 november 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Gdynia Riviera punkt Brillen pani…

Gdynia Riviera punkt Brillen pani sprzedawczyni bardzo niemiła, jakieś nieporozumienie , sytuacja która mnie tam spotkała przypominała mi scenę z ,,Misia,, nie mamy pańskiego płaszcza i co mi zrobicie, tak zostałam potraktowana. Totalne nieporozumienie, szkoda że zapłaciłam z góry za oprawki których NIE MA.

20 november 2025

Renata

Nie polecam tego salonu ,pani obslugujaca mila,ale brak profesjonalnego badania wzroku,owe badanie odbylo sie online,niestety calkowicie odbiegajace od prawdy.Salon w Dabrowie Gorniczej.

12 november 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Naciągactwo pod hasłem PROMOCJA.

Salon KEN Warszawa Brak promocyjnych oprawek. Najtańsze są 10 razy droższe. Wyjątkowo niemiła Pani usiłująca mi je narzucić. Typowe naciągactwo w żenującym stylu. Brak szacunku dla klienta i jego czasu. Brak kultury zachowania ze strony obsługującej osoby (kończenie rozmowy w jej trakcie).

5 september 2025

Is dit jouw bedrijf?