Heb bij Camper Elekta. Com ons elektra schema aangeschaft en aangepast naar onze wensen! Werkt super en snel. Hebben nu een goed schema waarvan je alle componenten kunt bestellen en dan bouwen ma... Toon meer

Een fantastisch systeem om je elektrische schema uit te denken. Heel fijn dat de kabeldiktes worden berekend en de bijbehorende zekeringen. Hopelijk wordt de lijst met apparatuur in de toekomst flink... Toon meer

Nadat ik de handige YouTube videos en blog berichten had bekeken heb ik het installatie schema via de website aangeschaft. Super handig om als basis voor de installatie te gebruiken. Daarna nog een pa... Toon meer

1. Softwarebedrijf

Maak jouw unieke camper elektra schema in een handomdraai.

4,8

Uitstekend

TrustScore 5 uit 5

Zonder meer aan te bevelen.

Zojuist het boek volledig gelezen, en afgelopen week ongeveer 50 filmpjes bekeken. Ik vind ze erg duidelijk en plezierig om te volgen.
Gijs geeft enorm veel tips en nuttige en praktische informatie.
Niets dan lof.
Hiermee heb ik genoeg info om aan de slag te gaan.

9 april 2026

Absolute aanrader voor zelfbouwers!

Ik ben redelijk handig, maar zag op tegen het ontwerpen van een complete elektrische installatie voor onze camper. De prettig gepresenteerde en heldere, stapsgewijze instructievideo's van Camper Elektra overtuigden me echter dat dit prima te doen is.
Helemaal in combinatie met de door Gijs gemaakte online tool Gridless Solution waarmee je je eigen systeem kunt samenstellen, compleet met kabeldiktes, vereiste zekeringen, etc. En als extra is er dan nog Gijs' online ondersteuning als toch je ergens tegenaan loopt. Heb mijn met behulp van de videos en Gridless Solution gemaakte schema aan mijn buurman laten zien die elektrotechnicus is. Hij had geen enkele opmerking bij het gegenereerde schema.
Is de bescheiden investering naar mijn idee meer dan waard. Zeer aanbevolen voor de zelfbouwer!

25 februari 2026

Top gepersonaliseerd advies van professionals

Deze mensen nemen uitgebreid hun tijd om hun - ongetwijfeld regelmatig zeer onwetende - klanten met raad en daad bij te staan. Een elektrisch schema ontwerpen is niet iets waar je licht over gaat, en zelfs met de beste toepassingen, online calculators en Victron-tabellen kan er nog een knagend gevoel van onzekerheid blijven bestaan. Hun gepersonaliseerde professionele advies brengt rust in je hoofd. En dat is veel waard.

14 november 2025

Een fantastisch systeem

Hopelijk wordt de lijst met apparatuur in de toekomst flink uitgebreid. Zo kon ik nu nog niet de juiste MultiPlus selecteren en is de lijst met 12v apparaten beperkt.

28 oktober 2025

Perfect

Perfect! Als je moeite hebt met het bedenken hoe alles nou zit en veilig moet is dit echt perfect!

16 oktober 2025

Je weet pas hoe goed het product is

Je weet pas hoe goed het product is, als je problemen hebt en daar uitstekend bij geholpen wordt. Had in maart 25 het programma gekocht en met veel succes de componenten in onze T2B uit 1975 verwerkt. Vandaag wilde ik een aanpassing maken, maar overgang van gecrashte PC naar MAC gooide roet in het eten. Mailtje naar Gijs gestuurd, en direct werd het probleem opgelost. Prima service!

7 oktober 2025

Het is zover

Het is zover. Gridless Solutions is beschikbaar. Ik kan niet wachten om er mee te beginnen. Voor mij precies op het juiste moment beschikbaar. Ik was al bezig met het 'oude' PDF-schema, maar nu kan ik echt aan de slag met Gridless Solutions. Een aanrader voor iedereen die zelf een elektra-schema wil samenstellen!

1 oktober 2025

Dank je wel!

Camper Electra is top

Dit is een echte site waar je iets aan hebt als beginnend camper bouwer, het electra schema is het ideale om mee te starten.
Zeker de moeite om het aan te schaffen.
Ziet er simpel uit maar is zeker doeltreffend.

18 september 2025

Thanks Johan!

Geweldig voor je complete camper elektra te bestellen 👌🏻👍🏻

Ik heb bij Gijs (camper-elektra.com) na wat eigen input en ingegeven kennis van hem en zijn geleverde schema een mooie complete set van Victron besteld. Deze wordt in de komende tijd door mijzelf ingebouwd. Hij is gelukkig erg geduldig en geeft goede tips en denkt met je mee 👌🏻👍🏻 echt top. Alles keurig op afgesproken datum geleverd.

6 september 2025

Jij bedankt Martijn!

Heb bij Camper Elekta ons elektra schema gekocht

Werkt super en snel. Hebben nu een goed schema waarvan je alle componenten kunt bestellen en dan bouwen maar.
Had nog een paar aanvullende vragen en heb hierover app contact gehad met Gijs.
Reageerde super snel en heeft alle vragen beantwoord!
Absolute aanrader !!

3 september 2025

Merci!

Elektra schema

Het elektra schema aangeschaft, die duidelijk en simpel is gemaakt. En bij vragen heel snel en goed geholpen!

15 juni 2025

Elektra schema

Vlotte communicatie en hun schema heeft me goed geholpen bij de keuze van materiaal en de uiteindelijke bouw van mijn Elektra installatie.

3 juni 2025

Camper-electra zelfbouwschema, investering meer dan waard

Camper-electra zelfbouwschema aangeschaft. In eerste instantie werkte het schema niet goed,maar dit was een bekende situatie die na een e-mail met Gijs is opgelost.
Daarna zelf schema kunnen maken. Een aantal keren met Gijs contact gehad via de e-mail om mijn schema checken en aan te passen. Al met al is de investering van het
Electra-schema meer dan waard, vooral door het overleg met Gijs

26 maart 2025

Bedankt Lex!

Prima elektra-schema geleverd

Het gekochte schema werkt perfect en maakt duidelijk hoe jouw elektriciteit in jouw camper eruit kan zien. Op vragen wordt door Gijs snel geantwoord

Antwoord van Camper Elektra

Bedankt voor de review Dick!

Aanrader voor iedere camperbouwer.

Het schema en de online video cursus die Gijs aanbiedt, zijn superhandig als je voor het eerst elektra gaat aanleggen in je camper. Alle variabelen zijn er in verwerkt zodat je eenvoudig je eigen setting kunt uittekenen en samenstellen. Gijs reageert snel op vragen en geeft goede adviezen. Aanrader!

Bedankt Nils!

Gijs helpt en gaat nog een stap verder!

Gijs helpt en gaat nog een stap verder!
Wat een super service.

Ik heb zelf 2 linkse handen en geen verstand van elektra. Met behulp van het schema en de uitgebreide informatie op de site van camper-elektra is het met gelukt om alles te installeren (en keek er iemand met verstand van elektra mee).

Nadat ik op de site uitgebreid vele pagina's had gelezen, had ik sowieso al voor honderden euro's bespaard, omdat camper-elektra vaak al veel goedkopere alternatieven had gevonden en deze ook op hun site vermelden. Tevens kan je hun kortingscode gebruiken om bij diverse leveranciers nog meer te besparen.

Het schema is erg handig, want je vult in wat je nodig hebt voor het inbouwen en het schema berekent de diktes en lengte van de kabels en nog veel meer.

Vragen worden snel en correct beantwoord. Als ik camper-elektra zou moeten omschrijven met 1 woord dan is het: Dienstbaarheid.

Ze gaan heel ver met de service.
Het is die paar tientjes voor het schema meer dan waard, want je krijgt er een kennisbank voor terug.

Bedankt Bert!

Ik ben bezig aan het omzetten van mijn…

Ik ben bezig aan het omzetten van mijn elektrische installatie naar een lithium accu systeem. Op basis van 4 pijlers lijkt dit te gaan lukken.
Allereerst vele internet pagina’s, fora, blogs, joetoeps, etc.
Het probleem leek alleen maar groter te worden. Je neemt de twijfel en onkunde van de wereld tot je.
Daarna kocht ik het interactieve elektriciteitsachema van Gijs en Lotte. Dat was meteen een goede zet. Heel erg handig om bijvoorbeeld je kabeldiktes te berekenen. De vaste grond naderde weer. Helaas is er Acrobat Reader voor nodig, niet het mooiste PDF programma. Het schema werkt echter zeer goed.
Als derde heb ik de hele video cursus van de site van Gijs en Lotte gevolgd. Daar voelde ik vaste grond. Heel duidelijk instrueert Gijs stap voor stap het hele proces met duidelijke voorbeelden. Bijna alles komt aan bod. Een echte aanrader.
Als vierde, maar zeker niet de minste hulp is Gijs zelf. Bijzonder goed benaderbaar. Heldere antwoorden. Een welwillend mens. Het bestaat echt. Bravo Gijs en Lotte, jullie voorzien in een behoefte.

20 februari 2025

Antwoord van Camper Elektra

Bedankt voor de mooie woorden!