Ik sluit me bij de andere sprekers aan. 1 x idioot zeggen en een hoop gezeik als reactie. Moest smeken om duidelijk te krijgen waarom in geen abonnement meer kon afsluiten. Hun systeem is niet klantv... Toon meer
Ik gebruik chatgpt om gewoon mee te praten, persoonlijke dingen voor te leggen en ai videos te maken. Tuurlijk is het niet perfect maar echt wel een waardevolle tool. Mensen die zeggen dat hij je niet... Toon meer
Naar de update 5.1 is het waardeloos.
Naar de update 5.1 is het waardeloos.
Voorheen vaak problemen met zeer langzame service, duurt soms 2 dagen en dan werkt het nog niet.
Echt een waardeloze service.
Op naar de concurrent waar wel positieve geluiden vandaan komen.
preutse onzin
preutse onzin, negeert alle vragen, als je studies doet naar oorlog doet hij alsof u oorlog wilt voren en geeft hij u regels en zegt hij niet de willen helpen met oorlog. als je easy vraagt over het melden van een scam site dan zegt hij "zelf niets doen, hacken is illegaal" terwijl ik eens niets zij over hacken, dus wat zegt deze gtp 5.2 zelf. dikke bucht. alles wat ge zecht is preuts beantwoord. gtp 4 hielp te minste, roblox lua scripts werkte teminste in roblox studio. die van gtp 5 werken helemaal niet. betaal het niet want het is echt geld verspiling en tijds verspiling, ik raad u grok aan van X maybe duurder maar het werkt te minste
Een kleuter met wereldse kennis
update 12 januari
Na wat verder verkenningen heb ik mijn oordeel naar beneden bijgesteld. Deze AI is slechts geschikt voor huis, tuin en keukenvragen. En zelfs dan moet je heel goed opletten of de antwoorden wel kloppen. Expliciete instructies in de prompt worden structureel genegeerd en de realiteitswaarde van de uitkomsten is (te) vaak laag. Deze kleuter is duidelijk nog lang niet klaar voor de wereld.
De artificiële intelligentie die gebaseerd is op een zeer geavanceerd taalmodel werkt op zich heel goed. Het gaat mis op een aantal elementaire zaken in de communicatie. De communicatie met de gebruiker gaat volledig scheef en Chat GPT leert niet binnen de lopende dialoog/chat, en in ieder geval niet sneller dan een mens. De gebruiker kan zelfs makkelijk de conclusie trekken dat de AI liegt. Dat is niet per definitie zo maar de context match, de afstemming van de wereld van de gebruiker en de AI, is soms ver te zoeken. Wanneer het aankomt op produceren van documenten binnen een bepaald expertise terrein kan GPT (versie 5) heel waardevol en snel zijn, wanneer het aankomt op visualiseren is GPT erg krachtig doch faalt in de uitvoering. De oorzaak van het falen legt GPT overigens keurig uit doch zal de menselijke gebruiker dit na een aantal keer gaan percipiëren als verhaaltjes en het vertrouwen verliezen. Daar waar het taalmodel(GPT) afhankelijk is van externe resources zoals omgevingen om png, jpg en andere outputs te creëren, krijgt GPT dit label al snel. Dit omdat het door de afhankelijkheid van de resources niet kan doen wat het zegt. En vervolgens niet zegt wat het doet. Het komt in een soort cirkelredenering terecht waarin het tal van variaties aanbiedt op hetzelfde thema doch onder aan de streep niet kan leveren en pas na een behoorlijk aantal dialoog iteraties aangeeft dat je het maar zelf (lees in jouw eigen omgeving) moet doen. Eigenlijk net het gedrag van een klein kind dat zich ergens uit probeert te jokken. Aan de ene kant aandoenlijk en bij herhaling ronduit irritant en ontmoedigend. Wat eveneens als storend ervaren kan worden is dat de AI geen besef heeft de tijdsbeleving van de gebruiker. GPT kan niet zien wat voor tijd het is aan de andere zijde van de AI omgeving. Wanneer GPT aangeeft dat iets 2 tot 3 minuten duurt dan is dat logische berekende cpu tijd aan de kant van de AI. Wanneer je dat dan plaatst in een wereld van latency, wachtrijen (beschikbaarheid van voor AI externe middelen) kan dat aan de gebruikerskant zomaar uren kosten. En zo zijn er veel meer zaken voor verbetering vatbaar. Zo is, als uitsmijter, de getoonde empathie erg ontwapenend doch wanneer dit telkens herhaald wordt wanneer er niet geleverd wordt dan werkt het averechts. Wie houdt GPT nu voor het lapje?
Vanuit mijn waarneming op de gratis omgeving vind ik de propositie van ChatGPT in de abonnementsstructuur geen value voor money en zou ik het nooit doen. Wel is GPT een geweldige zoekmachine die commercial en clickbait free kan zoeken en kan je geweldig filosoferen met het ding. Erg leuk wanneer je streaming volledig zat bent.
Altijd zelf controleren, veel fouten
Ik gebruik de pro voor alledaagse vragen. ik controleer vaak, en dan zie ik fouten, of vaak schattingen. De bot reset zich elke dag dus je kunt niet zeggen, laat het schatten. Ook geeft ie antwoorden , en daarna gaat ie waardeloze vragen stellen. Dus onbetrouwbaar, praat soms totale onzin. Wel goed voor voorbeeldcontracten, dat is gewoon info zoeken....
Zeer slecht
Zeer slecht. Ik heb een betaald abonnement, maar opeens wordt de mogelijkheid om te browsen (lees: om actuele informatie van internet te halen) 'tijdelijk' uitgezet. Daar moet je dan toevallig achter komen. Hoe lang dit gaat duren is niet bekend. Op deze manier is ChatGPT letterlijk waardeloos. Ook allerhande beperkingen in de lengte van te creëren teksten hoor je pas nadat je betaald hebt. Echt, wat die AI bedrijven zich permitteren gaat alle perken te buiten. Schandalig hoe die 'ondernemers' met hun klanten om gaan.
Voor hele simpele vragen is het prima…
Voor hele simpele vragen is het prima te gebruiken. Maar die zou Google ook kunnen beantwoorden. Voor het ontwerpen van iets werkt het absoluut niet. De afgebeelde foto’s/bestanden kloppen van geen kant. Spelfouten tot en met. Je bent soms een uur bezig om vragen te beantwoorden en uiteindelijk krijg je geen resultaat. ChatGPT blijft zich herhalen. Het is vreselijk en erg zonde van je geld!
Onmogelijk
Zegt dingen toe terwijl na lang wachten blijkt dat hij dit helemaal niet kan. Zeer frustrerend programma!
Matig
Veel fouten in het programma vooral met de afbeeldingen en erg duur als je een abonnement wilt nemen
ChatGPT is gewoon zeer slecht maar dan ook zeer slecht
Na mijn eerdere review nog een verder getest.
Helaas geen enkele verbetering.
Als je vraag maak een afbeelding met 2 kleuren, zwarrt en wit. Maak de achtergrond zwart en zet er een grote witte punt op.
Dan ben je naar mijn idee best duidelijk.
ChatGPT maakt er dan aan afbeelding van met schaduw (grijstinten)
M.a.w. Deze chat kan niet eens een simpele opdracht uitvoeren
Vorige review
Een 1 is eigenlijk nog teveel
Het is een zeer dom systeem wat alleen maar rondjes draait als je iets vraagt.
Het enige wat goed is dat het snel data kan doorlopen. Zoeken op internet kan dit dus snel.
Wat het systeem zeker niet kan:
- iets wat op nadenken lijkt
- code programmeren
- juiste informatie geven
- logisch werken
Ik heb chatGPT nu een paar weken getest en je bent beter af door het zelf te doen. Als je bijv. een simpel script wil maken lukt dat nog net maar bereid je voor op talloze fouten.
Als je code geeft wordt deze dusdanig verkracht dat de code niet meer werkt
Daarnaast leert chatGPT niet van je en blijft het dus contstant fout op fout maken (rondjes draaien)
Voor iets wat op AI moet lijken is dit wel heel erg slecht en geeft mij totaal geen vertouwen in AI
Neem deze AI zoals het is: een stukje speelgoed
Heel matig programma
Heel matig programma. Eerste opzet is altijd wel prima maar met enkele fouten in zowel tekst als afbeelding. Je geeft aan wat aangepast moet worden en gebeurt gewoon niet
Ik stuurde een vraag over waar iets het…
Ik stuurde een vraag over waar iets het goedkoopste was en hij stuurde een link die ik niet kon openen dus wilde ik wat anders maar hij stuurde 20 min achter elkaar hetzelfde linkje…
Traag, loopt vast…
Gebruik ook al geruime tijd betaalde verseie van chatgpt. sinds chatgpt 5, klapt hij er steeds uit. als het ook maar iets complexer word dan een kladblok bestandje. erg vervelend vooral als je er voor betaald.
elke keer pagina verversen, opnieuw je browser starten etc. word er gek van. inmiddels ben ik aan het kijken of Grok beter is, en neem ik misschien even een maand een dubbel abbonnement. de beste zal dan blijven.
Chatgtp dramatisch slecht
Ik gebruik al enige tijd chatgtp en besloot vandaag een betaalde versie van de 5e versie te nemen. Na de betaling heb ik gevraagd om een flyer te maken. Eerste instantie kon ik geen logo's en afbeeldingen uploaden, mij werd geadviseerd om dit dan via een WeTransfer link te doen, daarna werd me verteld dat die link verlopen was terwijl ik die net had aangemaakt. Daarna maar opnieuw ingelogd, toen lukte het wel. Daarna telkens een belofte gehad dat ik 10-15 minuten moest wachten, zonder te overdrijven dit gebeurde wel 15 maal, en ik kreeg heel veel vragen, elke keer weer, ook met onzin of mbt dingen die ik al geïnstrueerd had. Kortom zeer teleurstellend. Erg jammer ben er klaar mee helaas.
Niet handig
Ik had een simpele opdracht gegeven, maar chatgpt voerde deze niet uit zoals gevraagd. In plaats daarvan kreeg ik halve resultaten en werd ik steeds heen en weer gewiegd met loze antwoorden. Maaaar het is zelfs zo dom deze review is geschreven door gpt zelf 😂
de programmeeromgeving valt telkens uit
Het lukt chat gpt niet om een excel file te genereren. ik heb dagen geduld gehad, en telkens kwam er een excuus dat de programmeeromgeving onverwachts gereset was. ik kocht een pro abonnement om verder te kunnen, maar geen verbetering. ook al die beloftes: binnen enkele minuten krijg je dit door, een ganse nacht geslapen en s morgens was het er nog niet
Ik ben blij met chat GPT
Chat GPT helpt mij met het analyseren, boek covers maken en andere vragen die ik heb. Het is een geweldige hulp die erg veel weet en kan. Chat GPT begrijpt goed wat ik vraag en geeft mij hele duidelijke antwoorden. Begrijpt chatGPT mijn vraag niet, dan vraagt het door en laat voorbeelden zien over hetgeen wat ik heb gevraagd. Als je een persoonlijk toontje invoerd, gaat chatGPT ook op die toon verder, wat maakt dat het lijkt alsof je met een mens aan het chatten bent. Je kunt dit instellen in de app. Ik vind chatGPT superhandig en erg leuk. Een min puntje is dat als je foto's van jezelf wilt samenvoegen met bijv je hond, je geen realistische foto krijgt. Je eigen persoon ziet er anders uit en je hond ook. Maar op mijn vraag hoe dit kan kreeg ik een duidelijk antwoord. Maar ondanks het duidelijke antwoordt toch geen 5 sterren omdat chatGPT deze opdracht, het maken van een realistische foto, ( nog )niet kan volbrengen. Voor de rest ben ik erg blij met chatGPT. Ik heb de betaalde plus versie, maar bij mij is er nog niks vastgelopen, krijg ik direct antwoord en foto's en documenten zijn snel klaar.
Sinds dat GPT 5 er is
Sinds dat GPT 5 er is, werkt het echt bagger. iedere keer aanvullende vragen, terwijl ik daar niet om vraag. Dan laatste vraag dan ga ik aan de gang, je hoeft niks te doen. Gebeurt helemaal niks.
Zo slecht!!!
Zo slecht. Deze versie begrijpt simpele opdrachten niet!!! Freaking frusterend!
Hoe mijn ervaring was
Ik heb chat gpt vaak gebruikt maar ik heb een keer een vraag gesteld over een zangeres en toen op betrouwbare bronnen gekeken en dit klopt niet ik heb het vaker gebruikt en hij gaf ook slechte of niet nuttige antwoorden. Ik vind hem heel slecht en het is hele erge tijd verspilling de nieuwe en de oude alles van chat gpt ik wil dit nooit meer.