Culligan Polska Reviews

4.219
TrustScore 4.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo wygodna forma kupna wody zamiast dźwigania kilku butelek na górę po prostu ponowie dostarczają pod same drzwi fajne rozwiązanie do szybkiej kawy rozpuszczalnej w moim przypoadku😅 polecam 😁 ko... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Codzienna wygoda w najlepszym wydaniu. Od kiedy korzystam z wolnostojącego automatu Culligan z butlą 18/19 litrów, świeża i schłodzona woda jest zawsze pod ręką. Bez noszenia wielu małych butelek,... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Drinkfonteintje
  2. Waterkoelerleverancier

Geschreven door het bedrijf

Uzdatniamy wodę, aby zmieniać ludzkie życie na lepsze i chronić planetę.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Vraagt klanten om een review

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(4.219)

224 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Firma nie wywiązuje się terminowo

Firma nie radzi sobie z wywiązywaniem się z umowy. Firma podjęła się co 6 miesięcy dostarczać i wymieniać filtr w instalacji. Nie zdarza się aby wymiana filtra odbyła się w terminie. Niemal za każdym razem trzeba wielokrotnie dzwonić i pisać maile aby wyegzekwować wymianę filtra. Firma nie wywiązuje się również ze zobowiązania wcześniejszego informowania o potrzebie wymiany filtra.

25 juli 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowna Pani, bardzo nam przykro z powodu opisanego doświadczenia. Uprzejmie proszę o kontakt (paulina.zmudzin@culliganwater.pl) z podaniem nr Klienta. Sprawdzimy, co może być przyczyną braku automatycznego zlecenia na wymianę filtra.

Opinia o firmie Culligan Polska

Opinia o firmie Culligan Polska

Jako nowy klient, który zrealizował zaledwie 3 zamówienia, jestem mocno rozczarowany poziomem usług i mam wrażenie, że firma utknęła w przeszłości – niestety, tej złej. Obsługa przypomina czasy sprzed rebrandingu (Eden), a zmiany na lepsze są niezauważalne. Moja współpraca z Culliganem to pasmo błędów, braku komunikacji i chaosu logistycznego.

Przebieg współpracy:

Pierwsze zamówienie – już na starcie firma zaliczyła wpadkę: dostarczono mi urządzenie w innym kolorze niż zamawiałem. Błąd podstawowy, który nie powinien mieć miejsca przy pierwszej dostawie do nowego klienta.

Drugie zamówienie – termin dostawy został zmieniony bez mojej wiedzy i bez kontaktu telefonicznego. O zmianie dowiedziałem się z maila wysłanego… w dniu planowanej dostawy. Co więcej, zamówiłem dwa różne rodzaje wody (Nano i mineralizowaną), a otrzymałem identyczne butelki. Kierowca nie potrafił mi nawet powiedzieć, co właściwie przywiózł – kompletny brak kompetencji.

Trzecia dostawa – ponownie samowolna zmiana terminu, tłumaczona "zmianami logistycznymi". Żadnego telefonu, żadnych ustaleń – firma robi sobie, co chce.

Obsługa klienta – pozorna troska:
Kontakt z infolinią to strata czasu. Panie rejestrują reklamacje, ale nie przynosi to żadnych efektów. Jedynym "usprawnieniem", jakie zauważyłem, jest nagrywanie rozmów "w trosce o poprawę komunikacji" – tyle że ta poprawa nigdy nie następuje.

Podsumowanie:
Culligan Polska to partner niestabilny, zawodzący na całej linii. Brak szacunku dla klienta, brak rzetelności i brak jakiejkolwiek reakcji na zgłaszane problemy. Po trzech dostawach rezygnuję ze współpracy i zdecydowanie NIE POLECAM tej firmy. Na rynku jest wiele innych, które potrafią dostarczyć wodę na czas i zgodnie z zamówieniem.

17 juli 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowny Panie, ogromnie przykro nam z powodu opisanych doświadczeń. Byłabym wdzięczna za kontakt mailowy z podaniem nr Klienta (paulina.zmudzin@culliganwater.pl) - chciałabym przyjrzeć się tej współpracy i ustalić przyczyny obsługi tak dalece odbiegającej od przyjętych przez nas standardów.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jestem klientką tej firmy od wielu lat

Jestem klientką tej firmy od wielu lat, niezmiennie jestem bardzo zadowolona zarówno z jakości wody, jak i sposobu dostaw, uprzejmości i życzliwości panów kurierów, sposobów płatności oraz pełnej komunikatywności między mną, a firmą. Jestem przekonana, że będę korzystała z usług firmy Culligan do końca mojego życia, albo do końca istnienia firmy, choć mam nadzieję, że to nie nastąpi nigdy. :))

16 juli 2026

Antwoord van Culligan Polska

Serdecznie dziękujemy za tak miłą opinię. Pozdrawiamy.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Od miesięcy brak dostaw wody

Ciężko opisać działanie tej firmy, bo ona po prostu nie działa. Od 7 maja nie została dostarczona woda (dzisiaj jest 15 lipca), kilka razy zmieniany termin bez porozumienia i nadal nie przyjechali). Za to skrupulatnie pobierają opłatę za dzierżawę urządzenia.
Radzę omijać z daleka, bo ciężko powiedzieć, że świadczą niski poziom usług - oni po prostu usług nie świadczą.

15 juli 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowna Pani, ogromnie nam przykro z powodu opóźnień w dostawie. Bardzo przepraszamy. Zaległa dostawa została zrealizowana natychmiast po Pani kontakcie. Dołożymy starań, by w przyszłości podobna sytuacja się nie powtórzyła.

Firma porażka od A do Z

Firma porażka od A do Z, nieterminowe dostawy, bardzo trudny kontakt, ciągłe błędy na fakturze, ostatnio kierowca zostawił butle pod budynkiem nie informując nikogo mimo odwołania dostawy. Nigdzie na fb nie da się wystawić im opinii ciekawe dlaczego

10 juli 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowna Pani, ogromnie przykro nam z powodu opisanych doświadczeń. Bardzo przepraszamy za wszelkie uchybienia.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Termin dostawy wody był zmieniony bez powiadomienia.

Termin dostawy wody był wskazany na wtorek w Strefie Klienta. Otrzymaliśmy również wiadomość SMS oraz e-mail z tą samą datą dostawy. We wtorek przez cały dzień czekaliśmy na dostawę, jednak jej nie otrzymaliśmy. Wieczorem, po sprawdzeniu Strefy Klienta, termin dostawy był już zmieniony na Piątek. Nie otrzymaliśmy żadnego powiadomienia o zmianie terminu dostawy.
W rezultacie zostaliśmy na 4 dni bez wody pitnej i musimy pilnie rozwiązać ten problem.

Kiedy była to firma Eden, dostawy były terminowe, a w przypadku jakichkolwiek zmian zawsze byliśmy wcześniej informowani. Strefa klienta była przejrzysta i dobrze działała, a faktury były wystawiane zawsze w jasnych i przewidywalnych terminach.

Z Culligan panuje ciągły chaos — terminy dostaw są regularnie zmieniane bez wcześniejszych powiadomień, Strefa klienta została zmieniona i nie działa lepiej niż wcześniej, a faktury pojawiają się w różnych terminach — czasem po dostawie, a czasem pod koniec miesiąca.

Jedyną dobrą rzeczą, która pozostała po Eden, jest osoba dostarczająca nam wodę — zawsze uprzejma, rzetelna i uważna.

Biorąc pod uwagę liczbę podobnych skarg sprzed roku oraz fakt, że do tej pory nic się nie zmieniło, wątpię, aby można było oczekiwać w przyszłości jakiejkolwiek poprawy.

1 juli 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowna Pani, bardzo przepraszamy za opóźnienie w dostawie i brak informacji o przeplanowaniu usługi. Sprawdzamy błąd systemowy, który spowodował brak powiadomienia o zmianie terminu, by w przyszłości takie sytuacje nie mieły miejsca.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

ABSOLUTNIE NIE POLECAM OD MIESIĄCA…

ABSOLUTNIE NIE POLECAM OD MIESIĄCA CZEKAM NA DOSTAWĘ NOWEGO DYSTRYBUTORA .
ZMIENIAJA terminy dostawy dopiero dowiaduje się po fakcie ,dzwonię systematycznie bo nikt nie jest łaskawy poinformować mnie terminie dostawy bez powiadomień na e-mail bez telefonu,Faktury opłacane są systematycznie,a nie mam możliwości korzystania ze sprzętu do gabinetu muszę kupować wodę dla klientek mim ,że mam mam w wielkich bańkach .Sprzęt był u mnie ok miesiąca i wody nie można było się napić ponieważ była tragiczna w smaku po miesiącu użytkowania już dystrybutor nadawał się do wymiany moja wściekłość sięgnęła zenitu .........dziś zadzwoniłam i dowiedziałam się ,że termin dostawy znów został zmieniony ,a siedzę o 8.00 czekam w gabinecie na kuriera ....

4 mei 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowna Pani, bardzo przepraszamy za opóźnienie serwisu technicznego. Sprawdzamy błąd dotyczący wysyłki powiadomień o zmianie terminu, by w przyszłości na czas nasi Klienci informowani byli o wszelkich zmianach wynikających z przyczyn losowych.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Brak dostaw wody do przedszkola w upały. Duże rozczarowanie standardami Culligan.

Jesteśmy bardzo rozczarowani obecną jakością usług firmy Culligan Polska (dawniej Eden Springs). Nasze przedszkole nie otrzymało należnej dostawy wody od 3 czerwca, mimo że zgodnie z umową dostawy powinny odbywać się regularnie co dwa tygodnie. W budynku codziennie przebywają dzieci, panują wysokie temperatury, a my zostaliśmy bez zabezpieczonego dostępu do wody pitnej.

Do tej pory w tej sprawie interweniowaliśmy dwukrotnie telefonicznie na infolinii – niestety, mimo obietnic, nie przyniosło to żadnego rezultatu, a woda do nas nie dotarła. Co gorsza, o kilkukrotnym odwołaniu dostaw dowiedzieliśmy się wyłącznie dlatego, że sami sprawdziliśmy status w systemie online. Firma nie przesłała żadnego powiadomienia o problemach logistycznych.

Niestety, od czasu zmiany nazwy z Eden Springs na Culligan (w marcu 2025 r.) zauważamy znaczne pogorszenie standardów obsługi i przepływu informacji.

Mamy nadzieję, że ta publiczna opinia skłoni Państwa do pilnego kontaktu z naszą placówką i zrealizowania zaległej dostawy.

Prośba do zespołu obsługi klienta: Prosimy o zweryfikowanie naszego dzisiejszego zgłoszenia w systemie i podanie konkretnego terminu dostawy wody dla dzieci, zamiast wklejania tutaj standardowej, automatycznej formułki.

Dziękujemy.

30 juni 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowni Państwo, z zapisów w naszej bazie wynika, iż dostawa dojechała do Państwa. Jeszcze raz bardzo przepraszamy za opóźnienie.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Zamówienia realizowane zgodnie z…

Zamówienia realizowane zgodnie z harmonogramem, firma dba o urządzenia dystrybujace wodę, mili dostawcy

17 juni 2026

Antwoord van Culligan Polska

Serdecznie dziękujemy za miłą opinię.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Z pełnym przekonaniem polecam usługi…

Z pełnym przekonaniem polecam usługi Culligan Polska. Profesjonalne podejście do klienta, fachowe doradztwo oraz wysoka jakość oferowanych rozwiązań sprawiły, że współpraca przebiegła wzorowo od początku do końca. Montaż został wykonany terminowo, starannie i z dbałością o każdy szczegół. Pracownicy są kompetentni, uprzejmi i chętnie odpowiadają na wszystkie pytania. Dzięki urządzeniom Culligan jakość wody w naszym domu znacząco się poprawiła. Jestem bardzo zadowolona z wyboru tej firmy i z czystym sumieniem polecam ją każdemu, kto szuka sprawdzonych rozwiązań do uzdatniania wody.

11 juni 2026

Antwoord van Culligan Polska

Serdecznie dziękujemy za pięciogwiazdkową ocenę.

Woda Culligan

Korzystamy prywatnie . Dobry produkt - dobrej jakości woda i sprawdzony dostawca.

15 juni 2026

Antwoord van Culligan Polska

Serdecznie dziękujemy za pięciogwiazdkową ocenę.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jesteśmy bardzo zadowoleni ze…

Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy. Na szczególne wyróżnienie zasługuje szybka i niezwykle pomocna obsługa klienta – wszelkie zgłoszenia i pytania są realizowane sprawnie, życzliwie i z pełnym zaangażowaniem. Dostawy wody przebiegają terminowo, a kontakt z firmą jest bezproblemowy. Zdecydowanie polecamy współpracę.

15 juni 2026

Antwoord van Culligan Polska

Uprzejmie dziękujemy za przemiłą opinię.

Jestem klientem od kilku lat

Jestem klientem od kilku lat
2 razy odwilywana dostawa nie z mojej winy
Prośby o wodę trwające ponad rodzinę bez skutku
Z 5 niepelnosprawnych dzieci zostaliśmy bez wody i nic nie można z tym zrobić
Płacimy zawsze w terminie
Pełna arogancja i lekceważenie potrzeb klienta

10 juni 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowna Pani. Ogromnie nam przykro i bardzo przepraszamy za opóźnienie w dostawie wody. Nasz kierowca będzie u Państwa jutro z dostawą.

To jest dramat

To jest dramat! Ponad miesiąc temu podpisaliśmy umowę (jako firma) na podłączenie dystrybutora wody. Przerobiliśmy instalację a Culligan i osoba która podpisywała umowę - nic nie może zrobić. Instalacja już 2 razy miała się odbyć, podawano terminy ,nikt się nie zjawiał. Obsługa klienta to dramat, od opiekuna który nic nie wie po całą resztę. Zdecydowanie odradzam! Jak ktoś nawet nie potrafi zrealizować jednego zlecenia to co później z serwisem itp! Uciekać i nie współpracować z tą firmą!

22 mei 2026

Antwoord van Culligan Polska

Szanowny Panie, bardzo przepraszamy. Uprzejmie proszę o kontakt (paulina.zmudzin@culliganwater.pl) z podaniem NIP firmy, dla której zostało złożone zamówienie. Sprawdzę przyczynę opóźnienia i postaram się pomóc i przyspieszyć montaż.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo dziękuję Pani Beacie Włodarczyk…

Bardzo dziękuję Pani Beacie Włodarczyk za przeprowadzenie mnie przez całe zamówienie dostaw wody dla mojej rodziny - polecamy współpracę i pełen profesjonalizm w doborze oferty oraz zorganizowaniu dostawy. W tym tygodniu poleciłam rodzinie i wiem, że będą zadowoleni - zaufanie to waluta, którą warto szanować.

Późniejszy kontakt z Działem Obsługi również przyniósł rozwiązanie mojego zgłoszenia - kontakt był niezwłoczny i już dzisiaj (19.05) otrzymałam całość zamówienia.
Dziękuję! Firmę budują ludzie a ja miałam szczęście trafić w dobre ręce :)

19 mei 2026

Antwoord van Culligan Polska

Serdecznie dziękujemy za tak miłą opinię i polecenie naszych usług.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo miła i profesjonalna obsługa…

Bardzo miła i profesjonalna obsługa klienta telefoniczna .
Kierowca dostarczający wodę miły zawszę odbiera telefony ,zastosowóje się do godzin dostawy jestem bardzo zadowolony z culligenwoda i polecam wszystkim wodę culligen.Pozdrawiam wszystkich serdecznie

16 mei 2026

Antwoord van Culligan Polska

Uprzejmie dziękujemy za pięciogwiazdkową ocenę, miły komentarz i polecenie.

Dit is Trustpilot