Net bekend geworden met het fenomeen 'dropshipping': producten rechtstreeks vanuit China 'droppen' bij klanten in NL. Althans, als ze ooit aankomen. Agressief adverteren via social media in Corona... Toon meer
Siliconen deksels besteld eind april. In juni nog niet ontvangen. Geen werkende klantendienst. Computerantwoord dat niet aansluit bij de vraag. Website buiten dienst. Mijn betaling betwist bij Master... Toon meer
26 april de afsluitdeksels besteld en nog niets ontvangen. Slecht gevoel bij wat ik hier allemaal lees. Op de site kun je kiezen voor "Volg je bestelling", daar stond gisteren tot 11 mei en vandaag si... Toon meer
0 sterren, vullen hun zakken en leveren niks!!!!!! Nu zie ik weer advertenties onder de naam Greenz met hetzelfde product. Ik heb 19,95 betaald in mei voor siliconendeksels, nooit iets ontvangen to... Toon meer
2 april een bestelling geplaatst
2 april een bestelling geplaatst. Ook ik krijg na mijn vragen waar het pakket blijft de automatisch verzonden mails met als gegeven oorzaak de corona crisis. Triest om een crisis voor eigen gewin te gebruiken.
Tevreden over het product, maar vertraagd gearriveerd
Mijn bestelling was vertraagd en ik was bang dat het helemaal niet meer zou komen, maar uiteindelijk viel het mee! De deksels werken fijn, ik heb ze al veel voor op schaaltjes gebruikt om eten in te bewaren en zelfs al op een taartvorm en het is ideaal. Geen gedoe meer met vershoudfolie afscheuren of meer bakjes gebruiken dan nodig. Toen ik de verpakking net opende roken de deksels vrij sterk, maar nadat ze even (een dag) uit de verpakking waren niet meer. Ik hoop dat de andere mensen die ze niet hadden ontvangen ze toch ook nog binnen hebben gekregen!
Ik dacht ook gefopt te zijn maar ik heb…
Ik dacht ook gefopt te zijn maar ik heb ze na bijna 2 maanden toch ontvangen!
Over de kwaliteit kan ik nog niets zeggen
Ik heb over 40 dagen een bestelling…
Ik heb over 40 dagen een bestelling geplaatst ( silicone deksels 6 kopen 6 gratis ) en wacht er nog steeds op , mijn betaling was na 5 min overgeschreven zo kan ik ok vlug rijk worden .
Echt nog nooit zo iets triest meegemaakt
Ook ik heb hier besteld. De nodige mailtjes gestuurd omdat het zolang duurde en mijn geld terug wilde. Ook ik kreeg steeds van die standaard niks zeggende berichtjes terug.
Van de week zag ik ineens dat ik iets van aliexpress zou ontvangen, terwijl ik DAAR niks bij had besteld, dus was heel benieuwd wat dat kon wezen.
En ja hoor daar waren de nep deksels.
Echt ik snap niet dat je je dit mensen aan kan doen en daarbij jezelf nog in de spiegel kunt aankijken.
Zielig, zielig en nog eens zielig.
Ik hoop dat er snel iemand daarvoor gepakt wordt en dat iedereen die daar besteld heeft gewoon zijn geld terug krijgt ook al heb je van die nep deksels ontvangen.
AANPAKKEN DIE HANDEL
Ik heb ook op 2 mei een bestelling…
Ik heb ook op 2 mei een bestelling geplaatst en betaald, tot op vandaag 15 juni nog steeds niks ontvangen, heb al 3 mails gestuurd en krijg steeds dezelfde standaard mail terug, dus ook gefopt.
Ik bestel nochtans niet veel via internet maar zal nu wel nog lang duren.
Waarschijnlijk mijn geld kwijt en een les geleerd, dus mensen niet bestellen.
Ik hoop dat ze deze nepbedrijven kunnen opsporen?
Ook wij zij erin getrapt
Ook wij zij erin getrapt: besteld, betaald en niks ontvangen!
Centen kwijt en een ervaring rijker.
OPLICHTERIJ
Zie hieronder ook de review van Fiona.
Helaas ben ik er ook ingetrapt. Ik heb uiteindelijk wel de deksels ontvangen maar is plastic troep uit China en geen siliconen zoals beloofd.
Er word niet gereageerd op mijn e-mails en naar mijn geld kan ik fluiten.
NIET BESTELLEN DUS!
Ook ik heb niks ontvangen
Ook ik heb niks ontvangen, 27 april besteld. Eerst nog een mail terug van de klantenservice dat het klaar staat voor bezorging, mijn laatste bericht kwam retour met een foutmelding, ook het track & trace nummer geeft een foutmelding. Jammer. Ik las in een vd reviews hiervoor een naam en adres van degene bij wie EcoBird geregistreerd stond, die zal ik ook aangeven bij het fraude meldpunt.
Ik sluit in de rij aan
Ik sluit in de rij aan. 30 april besteld en betaald. Nu op 11 juni nog steeds geen levering. Ik denk dat je veel geluk moet hebben het bestelde nog te krijgen. Zag dat er een paar gelukkigen dit hebben mogen meemaken. Ik begraaf gezien de vele reacties mijn verwachting dat ik ze ooit krijg. Had nog liever mijn geld begraven. Had ik niet het gevoel van opgelicht te zijn hoeven ervaren.
Hier al net zo
Hier al net zo, begin mei besteld en je krijgt alleen maar een standaard mail terug. Je kan ze niet eens telefonisch bereiken.
Er is helemaal geen achterstand meer bij de normale en goede pakketdiensten.
VANDAAG HET PAKKETJE ONTVANGEN
Vreemd dat ze dan niet even een gewoon antwoord op de mail geven, van tussen nu en een week ontvangt u uw pakketje.
Maar goed ik heb het dus binnen.
Helaas
Helaas, zelfde relaas zoals de vorige bestellers !
Half April besteld, maar nog niets ontvangen, en met een vage e-mail, berichten ze dat de bestelling onderweg is ! Dus oplichting is hier zeker aan de orde ! Ben wel mijn centen kwijt nu... slechte ervaring !
Firma List&Bedrog?
Ik kan de lijst alleen maar aanvullen met eenzelfde ervaring: medio april een bestelling gedaan en direct betaald. Nog niets geleverd gekregen. Heb een e-mail gestuurd met de vraag wanneer het product geleverd zou worden. Kreeg een standaard e-mail terug, met vage tekst. Advies: niet doen!
Ik zie dat ik er ook ingetuind ben
Ik zie dat ik er ook ingetuind ben. Wacht al 2 maanden op mijn deksels.
Balen.
Begin april besteld en nog niks binnen
Begin april besteld en nog niks binnen.
Na 3 dezelfde mailtjes met sorry we zijn laat vanwege de corona crisis ben ik de site gaan checken.....daar kwam ik veel negatieve reviews tegen.
Helaas ben ik te laat maar ik heb mijn les geleerd, altijd eerst de reviews checken.......
Dames en heren bestel hier dus NIET!!!
BEDROG
Zelfde review als de anderen.
Bestelling geplaatst 1.5 maand geleden voor siliconen deksels en nog niets ontvangen.Om een groot publiek op de hoogte te brengen is dit een vermelding waard op facebook
Hun naam wijzigt ook continu om nog meer mensen te strikken. BEDROG
Zeer slecht. Koop hier niets.
Ik heb ruim 2 maanden geleden een bestelling siliconen deksels bij EcoBird geplaatst en nog altijd niets ontvangen. Het was een cadeautje voor iemand, maar daarvoor is het nu veel te laat. Op grond van de wet en Artikel 6 van de Algemene Voorwaarden van EcoBird (die tot voor kort nog op de Ecobird website stonden) heb ik diverse malen gemaild dat ik de bestelling wilde annuleren en mijn geld terug wilde hebben. Daar is nooit inhoudelijk op gereageerd. Ik ontving slechts een auto-reply ondertekend door Sara met een slap excuus over vertraging als gevolg van het coronavirus.
Met enige inspanning bij de Kamer van Koophandel ben ik achter de NAW gegevens gekomen van de persoon achter EcoBird (een 19-jarige jongen uit Brabant) en heb deze in mijn review gepubliceerd in een poging om de jongeman te bewegen mijn geld terug te geven. Dit had het gewenste effect, want inmiddels heeft hij het bedrag teruggestort.
Treurig dat dit er allemaal voor nodig was en de kans blijft bestaan dat hij gewoon door blijft gaan met zijn praktijken, maar dan onder een andere handelsnaam. In- en uitschrijven bij de KvK (wat EcoBird inmiddels heeft gedaan) is een fluitje van een cent en zegt dus niets over de betrouwbaarheid van een bedrijf.
Om zijn sporen verder te wissen heeft de jongeman vervolgens bij Trustpilot alle reviews (incl. die van mij) gerapporteerd, die informatie bevatten die mogelijk naar hem kunnen leiden. Deze review is dus een aangepaste versie, waaruit alle persoonlijke gegevens zijn verwijderd.
De betreffende jongeman heeft een manier gevonden om zijn zakgeld aan te vullen door direct op de website van AliExpress uw order te bestellen voor een fractie van de prijs die u ervoor aan hem heeft betaald. Als bezorgadres wordt dan uw adres ingevuld en zo wordt de bestelling rechtstreeks vanuit China naar u toegestuurd. Hij levert dus niet uit eigen voorraad en kan geen enkele invloed uitoefenen op het verdere leveringsproces. In het beste geval zullen we dus geduldig moeten blijven wachten tot de zeecontainer met onze bestellingen vanuit China in Nederland is gearriveerd. In het slechtste geval krijgen we helemaal niets.
Wat de jongeman in kwestie doet heet dropshipping en dat is niet verboden. Met Shopify heeft hij redelijk simpel een serieus ogende website opgezet met als doel even snel wat geld te scoren om daarna weer snel van het toneel te verdwijnen. Wel de lusten, maar niet de lasten! Dus geen verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van problemen rondom leveringen, annuleringen, retourzendingen, beschadigingen, etc. Dit is echter geheel in strijd met de wet en de AV van EcoBird zelf. De jongeman heeft veel mensen daarmee misleid en gedupeerd.
Op internet staan steeds meer dropshipping-advertenties. Wil je niet te veel betalen zoek dan eerst op AliExpress zelf of het artikel daar ook rechtstreeks gekocht kan worden. Op YouTube staan ook filmpjes waarin dropshipping haarfijn wordt uitgelegd.
Opgelicht?!?!?
Ik heb op 1 mei besteld en betaald. Vandaag 10 juni nog steeds niets ontvangen. Als ik mijn ordernummer ingeef op de site om info te bekomen, dan staat er ‘levering tussen 15&31 mei, wat reeds verstreken is. Ik stuurde een mail en kreeg een zeer algemeen en vaag antwoord. Op mijn volgende vraag naar koeriersdienst en trackingnummer kreeg ik opnieuw dezelfde standaardmail. Dit ruikt naar oplichting. Ik adviseer zeker NIET met deze partij samen te werken.
leveren niet
18 april besteld en betaald en op 10 juni nog steeds niets ontvangen. De wettelijke levertermijn van 30 dagen is ruimschoots overschreden.