Beter dan ANWB of wij kopen auto's!
Mijn ervaring met het verkoop van mijn A7,
Lang verhaal kort;
Een transpart bedrijf waarbij het hoogste bod veel hoger ligt dan de concurrent. Eerste instantie vertrouwde ik het niet maar achteraf het beste wat me ooit is overkomen. Ik zal dit bedrijf aan iedereen willen aanraden. Zij zijn een redelijk nieuw bedrijf die veel meer credits verdienen dan ze nu hebben. TOP bedrijf. TOP personeel.
Voor de uitgebreide recensie graag even verder lezen :)
De collega's waarmee ik in contact mee ben geweest:
VWE: Bas
Fairkocht: R. V, en A. van S.
Ik had mijn auto online gezet via Autoscout, enkele uren daarna werd ik (in de avonduren) gebeld door een werknemer van Fairkocht. Zij waren geïnteresseerd om de auto in de verkoop/veiling te zetten.
Eerste instantie dacht ik, "This is too good to be true." Vooral na het geschatte bod wat 4.000 euro hoger was dan de concurrenten.
Voordat ik akkoord gegaan was (met de aankoop inspectie) heb ik toch VWE gebeld (moederbedrijf van Fairkocht) om wat informatie te achterhalen. Daarbij werd ik goed te woord gestaan door Bas. Hij heeft me alle informatie gegeven die ik nodig had om zelf research te doen over het bedrijf (k.v.k. nummer, hun keuringsbedrijf 'MijnAutoCoach.nl' waarmee ze in zee gaan en het transport bedrijf 'Nobel Transport').
Zelf heb ik hiermee de RDW en BOVAG gebeld om alles na te trekken. Alles klopte van top tot teen. Maar toch vertrouwde ik het niet.
Ik heb weer gebeld met Fairkocht en ik kreeg Renaud aan de lijn (hij heeft van begin tot eind tevens alles TOP geregeld! Zelf in de avonduren heeft hij voor mij doorgewerkt!) Ik legde dus mijn onzekerheid bij hem neer. Daarbij heeft hij mij alles uitgelegd hoe alles tewerk gaat.
1. De auto wordt gekeurd (geïnspecteerd door MijnAutoCoach)
2. Vervolgens wordt er een rapport gemaakt (TIP: Vraag aan Fairkocht of je dit document mag in zien. Zo kun je zien wat er allemaal 'mis' is met de auto")
3. De auto wordt geveild en het hoogste bod wordt je per mail opgestuurd.
4. De auto wordt opgehaald door het transport bedrijf
5. Je wordt de volgende dag betaald
NOTE: Renaud was zelf niet tevreden met het hoogste bod en heeft de laatste dag nog met internationale bedrijven gebeld en hiermee heeft hij 2000 op het hoogste bod kunnen krijgen (TOPVENT!)
Maar nu puntje 5. Je wordt de volgende dag betaald. Dat zat mij ook niet lekker. Nu gaf ik dit nogmaals aan bij Renaud. De volgende dag werd ik gebeld door A. van S. Hij is Business Development Manager | Product Owner binnen Fairkocht en heeft mij alles tot de kleinste puntjes uitgelegd. Hij heeft mij zijn Prive nummer gegeven en zijn linked in. Nu vertrouwde ik het volle 100%.
Ik ben uiteindelijk akkoord gegaan en heb mijn geld netjes de volgende ochtend gekregen op mijn bankrekeningen.
Kleine kanttekening: Het transport bedrijf is inderdaad niet het beste van de beste, hun communicatie is zeer matig, maar daar ga ik Fairkocht niet voor benadelen.
Hopelijk heb ik nu mensen die ook twijfels hebben over dit bedrijf er helemaal vanaf geholpen.
met vriendelijke groet,
Glenn Richardson.