Ik loop al meer dan tien jaar…
Ik loop al meer dan tien jaar regelmatig op minimalistische schoenen en ik heb alle soorten schoenen uitgeprobeerd.
Ik vond de schoenen van Fjorra geweldig, omdat:
Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: De materialen zijn robuust in alle onderdelen, en toch veel goedkoper dan andere modellen die ik heb gehad. Andere schoenen die ik geprobeerd heb, waren ofwel niet erg duurzaam, of zelfs kwetsbaar bij modellen met een meer traditionele uitstraling, doordat ze geen genaaide zool hadden.
Perfecte pasvorm: Voor voeten zoals de mijne, die niet zo groot zijn, zitten deze schoenen veel beter omdat ze geen tenen hebben. Dit voorkomt verkeerde voetstappen en blessures.
Goede balans tussen ademend vermogen en isolatie: Het relatief ademende gaas biedt bescherming tegen kou. Ik weet nog niet hoe goed ze bestand zijn tegen regen, maar dat moet ik nog testen.
Flexibele en duurzame zool: De zool is zeer flexibel, maar tegelijkertijd relatief stevig.
Sterke grip: De noppen op de zool bieden een uitstekende grip op natuurlijke terreinen. Daarnaast bieden ze ook stabiliteit op gladde oppervlakken.
Uitneembare binnenzool: De binnenzool biedt uitstekende demping zonder te dik te zijn. Dit maakt de schoenen ideaal voor lange afstanden of moeilijk terrein. Met deze binnenzool kun je je gemakkelijk aanpassen aan verschillende omstandigheden met slechts één type schoeisel.
Zachte naden: De naden zijn erg zacht, waardoor het mogelijk lijkt om de schoenen zonder sokken te dragen, wat het ademend vermogen verder verbetert. Dit moet ik echter nog testen tijdens langere races.
Ik raad deze schoenen ten zeerste aan!