Floris van Bommel Reviews 467

TrustScore 4 uit 5

4,0

Wij zijn erg geschrokken van de binnenzool bij de loafers/bootschoenen. Daar zitten nl.mieren op gedrukt. Na goed kijken en voelen bleken de mieren eringedrukt. Geen fijne ervaring. Dat zouden jullie... Toon meer

Wat jammer. Je betaalt een premiumprijs voor schoenen waarvan de kwaliteit gelijkstaat aan die van schoenen van nog geen €50. Er is geen betere omschrijving voor jullie schoenen dan dat ze gewoon romm... Toon meer

Eind jullie sneakers gekocht wellis waar tegen de toen gelde korting, na 2,5 maanden de zolen kapot op de hakken, terug naar de winkel in eindhoven de dame pikte de klacht perfect op ze deelde mede o... Toon meer

Een paar maanden geleden nubuck sneakers gekocht. Er ontstond een probleem met de schoenen. Klacht ingediend bij klantenservice. Op hun verzoek en op hun kosten de schoenen terug gestuurd. Klacht werd... Toon meer

1. Schoenenwinkel
  2. Schoenenfabrikant

Welcome at the global Floris van Bommel brand shop. Dutch shoe makers since 1718. Shop men and women shoes online within 24 countries worldwide.

4,0

Goed

TrustScore 4 uit 5

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Heeft 64% van zijn negatieve reviews beantwoord

Sneakerzolen niet geschikt voor een wandeling

Ik heb een paar FvB SFM 10115 60 02 sneakers van Floris van Bommel. Leuk die zool met het "grapje" van Floris, maar de kwaliteit is van het niveau van de grap: waardeloos.
Al na enkele maanden is de zool bij de hak versleten.
Leuke schoen voor als je in een bar wilt showen dat je het kan veroorloven, maar ga er niet mee wandelen. Daar zijn sneakers van Floris waarschijnlijk niet voor bedoeld.

Bijgewerkt na reactie van Floris van Bommel:

Met wandelen doelde ik niet op een lange tocht door het duinlandschap, maar op een wandeling door enkele Nederlandse steden en het bezoeken van enkele musea. Teleurstellend dat fashionschoenen daar niet tegen bestand zijn.

Toch heb ik andere ervaringen met andere merken en daarom ga ik weer terug naar Hogan. Een tikje duurder, maar het betaalt zich uiteindelijk terug.

Zwaar teleurgesteld in de reactie van Floris van Bommel.

13 februari 2024

Beste Richard,

Bedankt voor uw review. Wij willen benadrukken dat wij geen wandelschoenen produceren.

Wanneer u de schoenen echt wenst te gebruiken om flinke wandelingen op te maken dan raden wij altijd aan om een goede wandelschoen uit te kiezen van een merk dat hierin is gespecialiseerd. Onze schoenen bieden niet voldoende ondersteuning tijdens een lange wandeling. Zij zijn hier simpelweg niet voor geproduceerd. Wij produceren confectie schoenen die vooral gemaakt zijn om casual te dragen en niet als wandelschoenen.
Wij zijn hier altijd eerlijk in, omdat wij niet de verkeerde verwachting van onze schoenen willen scheppen.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn dan horen wij graag.

Met vriendelijke groeten,
Customer service Floris van Bommel

Sneakers onbruikbaar na reparatie

Al enige jaren draag ik met veel plezier schoenen van Floris van Bommel. Recent heb ik een paar sneakers op moeten sturen omdat er in de hiel van de schoen een bobbel zat. Na goed contact met de klantenservice hebben zij de schoen gerepareerd en retour gestuurd.

Nadat ik deze had ontvangen merkte ik direct dat diezelfde schoen heel erg knelt aan de zijkant net onder de knobbel van mijn voet. Dit was niet voor de reparatie.

Vrijwel direct heb ik weer contact gezocht met de klantenservice. In eerste instantie gaven ze aan dat er niet was gebeurd met de schoen. Echter, de schoen is wel degelijk open geweest aan de zijkant dit is duidelijk zichtbaar. Uiteindelijk heb ik de schoenen wederom opgestuurd ter reparatie. Echter gaf Floris van Bommel aan dat de schoen juist op de leest staat en er niet aan de hand is.

Dit is dus niet zo. Voor mij is de schoen onbruikbaar omdat deze enorm knelt. Na een aantal keer contact gezocht te hebben (waar een aantal weken overheen ging, ik kreeg erg het gevoel dat men het in de doofpot wilde stoppen) heb ik te horen gekregen dat ze het hier graag bij willen laten.

Enfin, ik zit nu met een paar mooie Floris van Bommel sneaker niet voor mij niet meer bruikbaar zijn.

Ik vind dit enorm teleurstellend en deze kwaliteit ben ik absoluut niet gewend van Floris van Bommel. Ook de klantenservice verdiend in deze kwestie absoluut niet de schoonheidsprijs. Ik zou graag een passende oplossing zien.

24 januari 2024

Klassieke zwarte schoenen gekocht

Klassieke zwarte schoenen gekocht. Na een regenbui gingen de hakken opzwellen op het deel waarop zij aan de zool vast zitten. Heel veel gedoe om ze gerepareerd te krijgen,opsturen lang kwijt kunnen ze hersteld worden. Laat maar zitten ga naar de lokale schoenhersteller.

25 oktober 2023

Beste René,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend om te horen dat de klachten procedure niet naar wens is verlopen. Doordat u bij een webshop heeft gekocht gaat er in een retour of een klacht altijd wat meer werk zitten. Wij proberen uiteraard onze procedures altijd zo efficiënt mogelijk te houden.
Dit soort reviews zorgt ervoor dat wij de procedures scherp in de gaten houden en bijsturen waar nodig. Dank u wel daarvoor.

Lederen van bommels

Lederen van bommels, ik draag ze al jaren en ze gaan jaren mee, vooral de zolen slijten amper, andere merken loop ik na een maand of 3 continu dragen door de zool op de hiel. Met van bommel na 2-3 jaren dragen nog steeds geen reparatie nodig. Goedkoop is duurkoop. Ik koop enkel leren schoenen.

28 januari 2024

Geachte heer / mevrouw,

Bedankt voor uw review. Wat leuk om te horen dat u zo tevreden bent met uw schoenen van ons merk.

Wij wensen u nog veel draagplezier.

Customer Service Floris van Bommel Webshop

Natte voeten en klantenservice zonder inlevingsvermogen

Op 7 december superleuke Iggi sneakers gekocht, maar op 12 december liep ik door Leiden en voelde ik het water tussen mijn tenen doorkomen. Het etentje van die dag maar overgeslagen en weer terug naar Aalsmeer, want met natte koude voeten hield ik het niet langer vol.
FvB geïnformeerd, schoenen terug gestuurd en de conclusie van FvB was dat een gegronde klacht is. Ik kreeg een nieuw paar toegestuurd op 22 december, ik was helemaal blij. Maar helaas, na 3 keer dragen merkte ik dat ook deze zolen niet goed waren, weer gaten in de zool (alsof de groeven te diep ingesneden waren). Ook deze kon ik terugsturen, maar daar was het dan ook mee afgedaan. Een vervangend paar kunnen ze niet nog een keer vervangen, ik kreeg mijn geld terug en zou er paar nummer 3 mee kunnen kopen.
Omdat ik (naar mijn mening) wel benadeeld was (uitje af moeten breken door natte voeten, tweemaal lekke schoenen terug moeten sturen), vroeg ik of ik een ander paar Iggi schoenen kon ontvangen. Een andere kleur met een andere zool, net als de Iggi's waar ik al een hele tijd tevreden over ben), ook deze waren in de opruiming, maar nog wel 20 euro duurder dan de teruggestuurde paren. Ik vond het wel een goede tegemoetkoming voor mijn ongemak, maar de klantenservice van FvB is van mening dat het terugsturen en geld terug ontvangen service genoeg is. Geen ongemak aan hun kant blijkbaar. Of doen ze niets, omdat ik dit keer in de opruiming heb gekocht?

Erg teleurstellend, aangezien dit al ongeveer mijn 9de paar FvB schoenen is en ik normaal heel tevreden ben.

12 december 2023

Sneakers kwaliteit slecht

Helaas een paar keer sneakers van Floris van Bommel gekocht. Ze gaan allemaal heel snel stuk. Je verwacht voor die prijs toch iets beters. Voor mij geen sneakers van dit merk meer.

16 januari 2024

Nooit meer FVB schoenen…

Eind Januari mooie FVB schoenen gekocht.. echt de blits. Van februari tot en met april erop gelopen.. daarna over gegaan op sneakers.. eind september de schoenen weer gaan dragen... In december een klacht neergelegd dat de schubben op de neus loslaten.

Schoenen zijn beoordeeld middels foto en doordat er slijtage aan de onderkant zit is de mening dat de schoenen niet voor vergoeding in aanmerking komen...

Lederen schoenen, weleens waar in de aanbieding van 300 euro na maximaal 6 maanden kaduuk.

Nooit meer FVB

5 januari 2024

drama schoenen €300- hoge suede…

drama schoenen €300- hoge suede schoenen met dikke ruberen zolen!!
blaren absoluut niet flexibel, ik heb wandelschoenen met dikke rubberen zolen en die zitten als gegoten. nooit blaren !!

20 december 2023

Dit werd pijnlijk, Floris,....!

Je koopt mooie blauwe Floris van Bommel schoenen, sfm 30295....en loopt er eerst mee door het huis. Dan besluit je er mee naar je werk te gaan. Van de trein naar kantoor, en terug. Tijdens de dag merk je dat de schoenen niet goed buigen, en langzaam schuurt de bovenhuid van je kleine teentjes open. Met pijnlijke, bebloede voeten kom je thuis. Een week daarna loop je mank. Want de tenen moeten zich herstellen. De schoenen belanden in de kast. Je belt naar de schoenmakers zelf, 'DE klantenservice van van Bommel'. Die wijzen je in zacht Brabants naar de winkel. Je belt schoenenwinkel Omoda. Die vinden je pijnlijke ervaringen heel vervelend. Je besluit nooit meer schoenen van € 240,- te kopen. Deze schoenen zijn mooi maar niet te dragen. En waarschijnlijk nooit getest op loopbaarheid en comform. Maar dat leest je niet op de sites van Omoda of 'Floris van Bommel'.

22 oktober 2023

Bij Floris van Bommel schoenen besteld…

Bij Floris van Bommel schoenen besteld 15 augustus op de webshop zolen zijn nu al kapot schoeywaren 250€ dus nooit geen Floris van Bommel is gewoon troep

15 augustus 2023

Geachte heer Duikerken,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend om te horen dat u een probleem ervaart met uw schoenen.
Wij hebben begrepen dat u inmiddels contact heeft met onze Customer Service. Zij gaan ervoor zorgen dat de klacht zo spoedig mogelijk wordt behandeld en komen bij u terug met een passende oplossing.

Belabberde kwaliteit

Ook hier aardig wat paar gehad, de laatste twee paar waren verschrikkelijk!

Zolen slijten erg snel, ook de binnenkant van de neus scheurt en laat los. Via de webshop wel gecompenseerd.

Voor mij na deze en het vinden van mede reviews geen van Bommels meer. Zonde! Blijf hier van weg, gebruik je centen voor wat beters

1 oktober 2023

Geachte heer Cramer,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend om te horen dat u zo teleurgesteld bent in ons merk. Helaas is het mogelijk dat er een klacht ontstaat op uw schoenen. Het is vervolgens aan de customer service om dit goed voor u op te lossen. Wij zijn daarom blij te horen dat u voor de klacht netjes bent gecompenseerd.

Wij hopen uiteraard, doordat de customer service uw klacht goed heeft opgelost, u het vertrouwen in ons merk nog niet helemaal bent verloren.

slechte kwaliteit

Ik koop al jaren fvb schoenen. Echter ben ik bij mijn laatste aankoop teleurgesteld. Vlekken van de veter ringetjes en ook een loslatende zool. twee weken voor niets ingelopen en ook nog eens een boel tijd kwijt met inpakken, e-mailen, en naar het postkantoor. Geen compensatie voor de genomen moeite.

#fvb, bedankt voor de reply. Mijn klacht ging niet over de sneheid van handelen, maar over mijn idee dat ik met het aankopen van een premium merk ik niet te maken krijg met dit soort terugstuur acties. Dit heeft mij tijd gekost die ik beter had kunnen besteden. Voor hetzelfde geld koop ik ook 3 paar schoenen bij de H&M die ik weg kan gooien zodra de zool los laat.

18 oktober 2023

Geachte heer Geert,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend om te horen dat u teleurgesteld bent over uw laatste aankoop.
U heeft contact gehad met onze customer service en zij hebben de klacht zo snel mogelijk voor u proberen op te lossen. Helaas hadden wij geen vervangend paar beschikbaar. Er is daarom gekozen om het gehele aankoopbedrag terug te storten op uw rekening.

Wij willen benadrukken dat u de klacht in augustus bij ons kenbaar heeft gemaakt, maar dat u er zelf voor heeft gekozen deze pas in oktober naar ons retour te sturen. Het klachtpaar is op 10 oktober bij ons geleverd en op 11 oktober heeft u van ons al een zeer reëele oplossing mogen ontvangen. Sneller hadden wij niet kunnen handelen.

Helaas kunnen wij u niet tegemoet komen met een extra compensatie, omdat u de moeite heeft moeten nemen om de schoenen naar ons terug te sturen voor een beoordeling.

Beste team webshop Floris van Bommel

Beste team webshop Floris van Bommel, als de sneakers duurder worden, wordt de kwaliteit dan ook beter of maak je ons iets wijs? Want een kartonnen binnenzool doormidden gescheurd na 3 weken is toch wel erg uitzonderlijk te noemen, niet? Verklaar je nader en liefst geen standaardzinnen als bij andere reviews .. je bent eerlijk met de klant of je bent het niet..
PS: mensen wijsmaken dat er een AFTERSALES is, hoef je niet te doen want er is geen!

4 oktober 2023

Geachte heer / mevrouw,

U wenst dat wij inhoudelijk ingaan op een situatie waar wij inhoudelijk geen informatie van hebben.

Wij raden u aan om de juiste informatie, zoals ordernummer en foto's door te sturen naar webshop@florisvanbommel.com

Wij kunnen alleen dan inhoudelijk op bovenstaande situatie ingaan.

Hopende op uw begrip.

Team Customer Service Floris van Bommel Webshop

Mijn man heeft deze zomer een mooie Van…

Mijn man heeft deze zomer een mooie Van Bommel riem gekocht bijpassend met zijn Van Bommel schoenen.
Na 2 maal de riem te hebben gedragen was de print al afgesleten. We zijn terug naar de winkel in Brugge gegaan waar we de riem hadden gekocht en daar hebben ze zich er vlug vanaf gebracht met de verklaring dat de riem niet door en door leer is en dat het daardoor kwam dat de print afging. Een riem van bijna 90 euro die 2 maal gedragen is en al serieuze slijtage vertoont!!

25 augustus 2023

Geachte mevrouw Hilde,

Wat vervelend om te horen dat u niet het idee heeft dat onze winkel in Brugge uw klacht serieus heeft beoordeeld.

Aan de hand van bovenstaand bericht is het lastig voor ons om inhoudelijk op uw klacht in te gaan.
Wanneer u het niet eens bent met de beoordeling of uitleg van de Brandstore in Brugge dan mag u altijd een aantal foto's en het aankoopbewijs doorsturen naar webshop@florisvanbommel.com.
Wellicht dat wij de riem nogmaals bekijken en u inhoudelijk meer informatie geven.

Team Customer Service Floris van Bommel Webshop

Wij waren jaren klant van Floris van…

Wij waren jaren klant van Floris van Bommel.

De design is erg mooi, de kwaliteit is gewoon flut. Worden snel lelijk, gaan snel stuk en als je 1 seizoen doet met de schoenen heb je geluk.

Zelfs de schoenmaker heeft een slogan: Bij Floris van Bommel koop je rommel.

Helaas, wij hebben gesloten om geen schoenen van dit merk meer te kopen.

30 september 2023

Geachte mevrouw Ligtvoet,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend om te horen dat u niet tevreden bent over de kwaliteit van onze schoenen.

Wanneer u een klacht ervaart op uw schoenen raden wij altijd aan om deze kenbaar te maken bij de winkelier of webshop waar u de schoenen heeft gekocht. Zij kunnen de snelle slijtage dan beoordelen. Het is lastig voor ons om aan de hand van dit bericht inhoudelijk op de klacht in te gaan.

Wat betreft de slogan van de schoenmaker. Tja, bij een schoenmaker kom je uiteraard niet met schoenen waar niks aan mankeert.

Team Floris van Bommel Webshop

De overstap gemaakt naar van Bommel

De overstap gemaakt naar van Bommel. Sneakers gekocht. Mooi design en meer gekleed dan “normale” sneakers. De naam en het prijskaartje doet vermoeden dat je kwaliteit in huis haalt waar je nog een tijd mee verder kunt. Niets is minder waar. De sneaker zijn nog geen 10 x gedragen en het leer aan de zijkant bij de enkel is al gescheurd. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Bedroevende kwaliteit. Ik ga kijken of er iets mee te doen is maar de reviews hieronder lijken onheilspellend.

12 september 2023

Geachte heer/mevrouw,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend om te horen dat dit probleem met uw schoenen is ontstaan. Aan de hand van uw review is het voor ons onduidelijk waar u de schoenen destijds heeft gekocht.

Wij willen u in dit geval adviseren om de schoenen samen met de kassabon of een bankafschrift met de pin-transactie bij deze winkel aan te bieden. Het aftersales- en serviceprogramma van Van Bommel loopt namelijk via hen. Zij zijn Floris van Bommel kenners en zijn in staat om middels persoonlijk advies en een correcte analyse de klacht te behandelen. Indien er onverhoopt sprake is van een productie- of materiaalfout kan de winkel altijd contact opnemen met onze fabriek en kijken we zo snel mogelijk naar een gepaste oplossing. De winkel is hierin echter de tussenpersoon. Het kan namelijk ook zijn dat de betreffende winkel de klacht rechtstreeks in behandeling neemt, zonder tussenkomst van ons als fabrikant.

In een enkel geval kan het natuurlijk voorkomen dat het toch niet mogelijk is om uw klacht fysiek aan de winkel voor te leggen. Mocht dit bij u zo zijn dan kunt u natuurlijk ook telefonisch of per e-mail contact opnemen met de winkel om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.