Wij zijn erg geschrokken van de binnenzool bij de loafers/bootschoenen. Daar zitten nl.mieren op gedrukt. Na goed kijken en voelen bleken de mieren eringedrukt. Geen fijne ervaring. Dat zouden jullie... Toon meer
Wat jammer. Je betaalt een premiumprijs voor schoenen waarvan de kwaliteit gelijkstaat aan die van schoenen van nog geen €50. Er is geen betere omschrijving voor jullie schoenen dan dat ze gewoon romm... Toon meer
Eind jullie sneakers gekocht wellis waar tegen de toen gelde korting, na 2,5 maanden de zolen kapot op de hakken, terug naar de winkel in eindhoven de dame pikte de klacht perfect op ze deelde mede o... Toon meer
Een paar maanden geleden nubuck sneakers gekocht. Er ontstond een probleem met de schoenen. Klacht ingediend bij klantenservice. Op hun verzoek en op hun kosten de schoenen terug gestuurd. Klacht werd... Toon meer
Welcome at the global Floris van Bommel brand shop. Dutch shoe makers since 1718. Shop men and women shoes online within 24 countries worldwide.
Oisterwijkseweg 40, 5066 XD, Moergestel, Nederland
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Heeft 64% van zijn negatieve reviews beantwoord
Al jaren ben ik een trouwe Floris van Bommel klant, maar helaas komt daar nu in één klap een eind aan.
Als ik de (overwegend negatieve) reviews op Trustpilot lees, kan ik heel simpel beamen dat dit bedrijf bezig is zijn klantenbestand om zeep te helpen.
Onlangs kocht ik bij een Van Bommel dealer (Shuz) een paar schoenen, die al na een paar uur slijtage vertoonden. Na omruil ("uit coulance") bleek het tweede, vervangende, paar óók binnen 2 uur hetzelfde euvel te vertonen: een beschadiging aan de neus op precies dezelfde plek als het eerste paar.
De dealer wijst naar Van Bommel en Van Bommel wijst naar de Dealer. Beiden willen ze niets meer doen.
Het is het tweede paar schoenen met een slechte laklaag, die door de jaren heen heb gekocht. Het vorige paar (een paar jaar geleden) werd meteen teruggenomen. Dit keer denkt Van Bommel niet heel goed na: ze verliezen een hele goede klant.
Edit 22-9-2023
Geachte Van Bommel. Helaas kan ik niets met uw reactie. U stelt simpelweg dat het geen fout van de schoen betreft, terwijl ik dát nu juist bestrijd. In al mijn correspondentie bent u niet één keer ingegaan op mijn melding dat de beschadiging tot 2x toe op precies dezelfde plek is ontstaan, na 1,5 uur autorijden. U reageert ook niet op het feit dat mijn overig (5) paar Van Bommels géén last hebben van dit verschijnsel. Ik begrijp dat u mij in eerste instantie geholpen heeft onder de de juridische term "coulance", zodat u geen schuld bekend. Maar het is zo jammer dat u niet echt luistert naar wat ik te melden heb, en dat u mij als jarenlange trouwe klant gewoon in de kou laat staan. Wat kost het u écht, een trouwe klant kwijtraken?

Antwoord van Floris van Bommel
De sneakers zitten super, was zo’n fan van Van Bommel, jammer dat de kleur van de binnenzolen afgaat met als gevolg dat m’n kousen een andere kleur krijgen…
Ook is m’n zool onderaan net doormidden gescheurd…
Voor sneakers van meer dan 200€ mochten ze wel wat langer hebben meegegaan!

Antwoord van Floris van Bommel
Binnen half jaar zolen stuk Van Bommel sneaker. Mondiales schoenen in Maastricht is niet bij een geschillencommissie aangesloten en bepaalt zelf wat dus garantie is of niet. Ook al hebben ze het bij het verkeerde eind. Van Bommel zelf wuift alles weg. Zij zeggen dat de wederverkoper aansprakelijk is maar ondertussen doen ze wel zaken met malafide bedrijven zoals Mondiales. De enige weg is de weg naar de rechter bij Mondiales.

Antwoord van Floris van Bommel
Als je Floris van Bommel wilt kopen koop dan in de winkel, kun je zien wat krijgt voor veel geld en of ze zolder gebreken zijn. Tevens verdient de middenstand er ook nog aan

Antwoord van Floris van Bommel
Zeer tevreden van zowel service als kwaliteit!

Antwoord van Floris van Bommel
Helaas na jaren Floris gedragen te hebben, haak ik nu af. Dure sneakers gekocht (boven €200,=), na een paar keer dragen al problemen met de hak van 1 van de schoenen. Contact opgenomen, echter wil Floris hier niets mee doen en moet ik maar zelf een oplossing zien te vinden.
Reactie gehad van Floris. Maar bieden geen oplossing. Geven aan dat ze zonder aavullende informatie niks kunnen betekenen. Heb echter al uitgebreid contact met hen gehad, maar zijn niet bereid om ook maar enigzins moeite te doen om provleem op te lossen

Antwoord van Floris van Bommel
Ik ben al jaren een fan van Floris van Bommel. Maar de laatste jaren zie je kwaliteit achteruit gaan. Dan zie je veel bij topmerken, roem verkrijgen door uitstekende kwaliteit en dan deze kwaliteit loslaten om meer winst te vergaren. Ook bij Floris van Bommel, koop je sneakers van meer dan € 200,-; Hou je netjes schoon, je zorgt ervoor zoals het boekje voorschrijft, dan ontstaat er gewoon twee gaten in je zolen. En dit al na 1,5 jaar. Echt heel jammer. Ik heb goedkopere sneakers van Cavalaro en die zijn na 4 jaar nog steeds mooi om te zien. 4 jaar is veel, maar 1,5 jaar moeten ze zeker redden. Jammer, ga nu sneakers bestellen van De Lier. Heb ik goede ervaringen mee. Zonde van zo een goed merk als Van Bommel. Jammer dat ik geen foto’s hier kan plaatsen.

Zeer slechte kwaliteit sneakers
Ik koop al jaren van Floris van Bommel schoenen. De kwaliteit van de sneaker schoenen is echter zo slecht dat ik hier toch een review voor wil plaatsen.
Van mijn exemplaren was binnen 6 weken (ik herhaal 6 weken) de zool voor 80% versleten. De klanten service geeft aan dat dit normale slijtage is.
Kortom prachtige schoen, maar belabberde kwaliteit.
Mooi schoenen. Speciaal daar gekocht omdat ze ook breedtematen hebben. Alleen jammer dat veters daar niet op worden aangepast. Nu zijn de veters te kort en kan ik mijn schoenen niet strikken.
Floris van Bommel ontwerpt mooie sneakers. Ik loop er nu een half jaar af en toe op en ze zijn nog in topconditie. Het lijkt een prima kwaliteit schoen.
Tldr: Ik zit zonder schoenen en voor het geld dat ze me willen betalen kan ik geen nieuwe schoenen kopen terwijl ze erkennen dat ze niet aan de kwaliteitsnormen voldeden.
Ik heb twee paar schoenen gekocht. Allebei de paren zijn binnen 50x dragen al kapot aan de binnenkant. Moest de voor inspectie opsturen maar ineens krijg ik bericht van Klarna dat ik aankoopbedrag terugkrijg. Dus ik bel ze op dat ik geen geld wil maar nieuwe schoenen maar dat is niet mogelijk. Voor het geld dat ik terugkrijg kan ik niet eens de goedkoopste schoenen op hun site kopen. Ik vraag of ik de schoenen dan teruggestuurd kan krijgen maar daarop zeggen ze dat ze die altijd vernietigen. Ik vraag of ze nog kunnen kijken en ze hebben ze nog uit de afvalbak gevist. Maar ik krijg ze alleen terug als ik afzien van garantie en het aankoopbedrag volledig betaal. Ze snappen niet dat dit een schijnoplossing is. Ik wil gewoon goede schoenen voor het geld ik betaald heb.
Ik heb meerdere schoenen van Floris van Bommel omdat ik graag wissel van schoenen. Doordat ik ze niet elke dag draag, zijn een aantal schoenen al wat ouder. Bij 2 paar zijn de zolen gewoon door midden gescheurd, terwijl slechts heel weinig op de schoenen gelopen is. Op de mail die ik naar van Bommel heb gestuurd, werd gezegd dat dit door veroudering komt en ze er niets aan doen. Ik heb schoenen van andere merken die ouder zijn, en dit verschijnsel niet vertonen. Van Bommel ziet er leuk uit, maar kwaliteit past niet bij het prijsnivo. Mij zijn ze kwijt als klant!
Koop ik, bij overigens prima schoenmaat, een paar heel fraaie floris van bommel schoenen. Vanaf eerste moment dat ik ze aan heb produceert de schoen een akelig gekraakt. Tip van de firma talkpoeder en of andere zool proberen. Blijft kraken, nu zeggen ze kan niet aan de schoen liggen maar aan verschillende vloeren. Iets te kinderachtig antwoord voor maat 91/2. NOOIT meer....
Noppies, na nog geen jaar, en echt niet veel gedragen: Hakken afgesleten. Klacht die hier heel vaak blijkt te staan😱
Klacht ingediend: is normale loop slijtage 😳. Echt nog nooit meegemaakt!
Nieuwe hakken. Nieuwe noppen kan dus niet. Nu een spuuglelijke nieuwe hak; sneakers van €200; wat een slechte kwaliteit en nog steeds in de collectie, hoe is het mogelijk!
1 ster vindt ik al te veel ,
wat zijn de schoenen slecht ,
zool was al binnen 3 weken kapot .
en voor dat geld.
koop er nooit meer wat

Antwoord van Floris van Bommel
Koop hier niets! Klantvriendelijkheid kennen ze niet. Ik had schoenen besteld en geleverd gekregen, maar helaas met beschadiging. Kan gebeuren dus gebeld en teruggestuurd met het verzoek om nieuwe schoenen. Bevestiging ontvangen dat de schoenen retour waren gekomen en ik een andere mail zou krijgen als de nieuwe verzonden zouden worden. Na twee weken maar eens gebeld waar het bleef, want als je op de site voor 17:00 uur besteld wordt het dezelfde dag nog verzonden. Er zou sprake zijn van een systeemfout. Ok, hoe lossen jullie dat dan op? Nou we kunnen geen nieuwe meer versturen. Huh? Ja het terugstort verzoek ligt al bij de administratie. Maar er zouden toch gewoon nieuwe verstuurd worden? Ja maar dat kan dus niet. Ok, maar wanneer krijg ik dan mijn geld terug? Dat zal ergens in de komende week zijn. Nou, da’s lekker. Oh ja, ik had de schoenen besteld met een 20% kortingscode, kun je dan een nieuwe code sturen? Nee dat kan ook niet. U moet nieuwe bestellen, de volle mep betalen en ons een mailtje sturen dat u korting zou krijgen en dan storten we de korting (waarschijnlijk) terug. Oftewel, bij Van Bommel gaat wat fout en de klant moet alles zelf regelen, dubbel betalen, nogmaals apart mailen en dan maar hopen dat het goed komt en er niet weer een ‘systeemfout’ is. Nee, van klantvriendelijkheid hebben ze bij Van Bommel nog niet gehoord, terwijl je toch wel iets mag verwachten als je schoenen van Eur 230,- plus besteld. Niet bij Van Bommel. .
Deze maand mijn 4e paar (sneaker) schoenen gekocht, dit was laatste keer helaas. Steeds problemen met de zolen, zijn binnen "no time" kapot, heb een kantoorbaan...laatste paar ging binnen 3 weken kapot! Hoe dan? Voor een schoen van nog steeds +€150,- in de uitverkoop...ik adviseer om echt wat aan de kwaliteit te doen, aan de vele reviews te zien. Design is geweldig overigens, maar geef dan ook de kwaliteit die je mag verwachten van deze schoenen!

Antwoord van Floris van Bommel
Ik heb een pakket besteld bij florisvanbommel met daarin 3 paar schoenen, bij aankomst van het pakket blijkt daar maar 1 paar schoenen in te zitten. Florisvanbommel heeft een onderzoek gestart bij DHL, deze geven aan alles geleverd te hebben, wat dus niet klopt. Florisvanbommel trekt zijn handen ervan af en maken het mijn probleem, ''Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.'' Ze houden zich hier dus niet aan, slechte klantenservice!

Antwoord van Floris van Bommel
de prachtige gouden sneakers gekocht.
Mooi leer , mooie kleur en mooi model. Edoch bij elke stap voel ik aan weerskante van de lip van de schoen wrijving waardoor de schoen pijn doen aan de zijkant. Een extra lapje leer om de lip de beschermen was een optie geweest...echt heel erg jammer nu moet ik ze terugsturen,

Antwoord van Floris van Bommel
Al jarenlang koop ik alleen Van Bommels vanwege het design en de degelijke kwaliteit. Alleen is mij opgevallen dat de kwaliteit helaas niet meer is wat zij vroeger was, terwijl ik zorgvuldig met mijn schoenen omga. Bij een paar liet bij de paar maanden oude schoenen de schoen van de zool los (dus niet andersom), kennelijk omdat de lijm niet goed was. Hierdoor kwam er vocht in de schoen waardoor het leer wit werd en vlekken kreeg. Toch maar laten repareren ad 75,00 euro maar eigenlijk te gek voor woorden. Bij een ander paar Van Bommels zit een soort hak alsof deze bestaat uit geperste kurk. Nadeel: blijft lang nat en allerlei kleine steentjes wringen zich in de hak wat oncomfortabel loopt. Kortom: Van Bommel is niet meer wat het geweest is. Wellicht is hier ook de introductie van het grote aanbod van modieuze trendy schoenen debet aan, maar als de kwaliteit niet meer is waarop ik tientallen jaren wel kon rekenen, is dit een verkeerde afslag. Ook vreemd dat je nergens met je klacht terecht kan, behalve op deze review site. Dit is een extra teken dat Van Bommel zijn klanten niet meer serieus neemt.