Bedrijf heeft geantwoord
Kurier Poczty Polskiej trafnie podpowiedział, doradził jak zapakować przesyłkę paletową, odebrał ją w najbardziej dogodnym dla mnie terminie. Kontaktował się na każdym etapie realizacji zlecenia, był... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
W sprawie śledzenia /co skrytykowałem na poprzedniej stronie/ otrzymałem mailowe wyjaśnienie. Więc rozumiem, że to firmy przewozowe, że procedury, ale niesmak pozostaje - piszecie, że śledzenie przesy... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
GlobKurier.pl to platforma transportowa, która umożliwia łatwą wycenę przesyłki kurierskiej i wybranie idealnego kuriera do realizacji zlecenia. Zalogowani klienci Globkurier mogą cieszyć się dedykowanym cennikiem i specjalnymi ofertami. Możesz założyć konto indywidualne lub firmowe. Globkurier oferuje niższe ceny niż popularni przewoźnicy. Wysyłaj tanie przesyłki w kraju i za granicę! Naszym klientom oferujemy usługi na terenie Polski, na terenie Europy i na całym świecie. Szybko i wygodnie, bez podpisywania umów i zbędnych formalności! Porównywarka cen i połączenie wszystkich usług kurierskich w jedną platformę to rewolucja, ułatwiająca nadawanie przesyłek dla branży e-commerce: sklepów internetowych, czy klientów indywidualnych. Dla firm, które realizują duże ilości zamówień na paczki oferujemy dedykowane rabaty i oferty. Oprócz standardowych przesyłek, Globkurier oferuje usługę paczki wielkogabarytowej czy niestandardowej. Jesteśmy elastyczni, dzięki czemu możesz z nami nadać każdą przesyłkę! Dla naszych klientów oferujemy również usługi dodatkowe, aby przesyłka dotarła w miejsce docelowe bezproblemowo i na czas!
al. Wojciecha Korfantego 138a, 40-156, Katowice, Polen
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Jasne i przejrzyste komunikaty, dobra porównywarka firm kurierskich,

Antwoord van globkurier.pl
Nie polecam paczka w kwocie $52 a wysłana faktura na dodatkową opłatę celna w wysokości prawie 90zl gdzie cło w USA wynosi maks 15% ! Zwykle złodziejstwo dziś dostałam druga fakturę na 24zl wystawiona uwaga 4 kwietnia za to że wysłali fakturę do zapłaty na email ! Nie polecam i innym również radzę uważać zanim skorzystają z usług tej firmy. Od miesiąca czekam na reklamacje wyżej wymienionego cła i wyjaśnienie skąd taka różnica w cenie. Chyba czas pracy informować UOKiK o tym jak okradacie klientów.

Antwoord van globkurier.pl
Wybrałam usługę GlobKurier i dopłaciłam do DHL Parcel Premium, bo przy zamówieniu była wyraźnie wskazana dostawa na następny dzień roboczy. Przesyłka wysłana w poniedziałek miała dotrzeć we wtorek, ostatecznie dotarła dopiero w czwartek, czyli 2 dni po terminie. O ile dostawa po czasie to wina przewoźnika (DHL), tak jakość obsługi reklamacji i interwencji to już w całości wina GlobKurier.
Problemem jest sposób, w jaki GlobKurier rozwiązał daną sprawę (a właściwie jej nie rozwiązał). Wprowadza klientów w błąd. Przy zamówieniu dopłacamy za usługę premium (dostawy na dzień następny) oraz dodatkowe ubezpieczenie, przy którym widnieje informacja, że obejmuje ono również opóźnienia. Po złożeniu reklamacji dowiedziałam się jednak, że moja przesyłka nie podlega ani reklamacji, ani temu ubezpieczeniu, ponieważ była przesyłką drobnicową i ubezpieczenie jej nie obejmuje!
W takim razie po co w ogóle istnieje możliwość wykupienia ubezpieczenia dla tej przesyłki? Dlaczego można za nie zapłacić, skoro później firma twierdzi, że niczego ono nie obejmuje? Dlaczego mogę dopłacić za usługę dostawy na dzień następny, skoro ani nie gwarantuje ono terminowości, ani nawet nie mogę się później ubiegać o zwrot kosztów z powodu tej nieterminowości? To zwykłe wprowadzanie klientów w błąd, naciąganie i pobieranie pieniędzy za usługę, która w praktyce nie istnieje.
Dodam, że bezpośrednio z DHL wysyłałam już przesyłki i w przypadku opóźnień dostawałam zwrot kosztów za tą wysyłkę. Czemu nie działa to w przypadku GlobKurier? Bo nie chce im się bawić w pojedyncze reklamacje?
Obsługa klienta żadna. Interwencję zgłosiłam we wtorek i ponownie w środę. Mimo telefonów i maili nie otrzymałam żadnej realnej pomocy. Szybciej byłam w stanie sama znaleźć informacje bezpośrednio w DHL niż uzyskać jakąkolwiek pomoc od GlobKurier.

Antwoord van globkurier.pl
Z pośród wszystkich portali tego typu był największy wybór opcji wysyłki do Włoch i najrozsądniejszych pieniądzach.

Mało formalności, wszystko jasne i Mało skomplikowane , intuicyjne

Antwoord van globkurier.pl
Na początku zaznaczę, że być może piszę tę opinię trochę za wcześnie, bo dopiero zaczynam swoją przygodę z tą platformą i jeszcze nie spotkały mnie żadne przykre sytuacje, takie jak brak przyjazdu kuriera, zwroty czy konieczność interwencji.
Już na starcie, podczas zapoznawania się z panelem obsługi, zdarzyło mi się popełnić kilka drobnych błędów przy składaniu zamówień. W związku z tym kilka razy kontaktowałem się z infolinią — mam nadzieję, że jeszcze mnie nie mają dość 😉. Za każdym razem spotkałem się jednak z bardzo miłą atmosferą. Konsultanci są naprawdę pomocni i zawsze udało się szybko rozwiązać problem.
Sam panel obsługi oceniam bardzo dobrze — jest intuicyjny, przejrzysty i wszystko jest łatwo dostępne.
Na duży plus zasługują również ceny. Wysyłam głównie przesyłki gabarytowe i szczerze mówiąc, nie znalazłem nigdzie korzystniejszej oferty.
Na ten moment mogę polecić GlobKurier z czystym sumieniem i mam nadzieję, że nic się nie zmieni — liczę na dalszą owocną współpracę i równie pozytywne doświadczenia.

Antwoord van globkurier.pl
Firma wystawia wezwanie do zapłaty za niedopłatę wynosząca 2 grosze. Typowa pomyłka, drobny mało znaczący błąd przy płatności. Ale, to może być w pewnym sensie logiczne - księgowość nie lubi niedopłat. Natomiast przychodzi za chwilę faktura 20zł za wystawienie wezwania do zapłaty. I to już jest dziadostwo graniczące z bezczelnością. Kończę kilkuletnią współpracę, bo nie lubię być robiony w konia - nawet na tak małe kwoty.

Antwoord van globkurier.pl
W szybki i czytelny sposób przedstawia oferty wielu firm kurierskich. Ceny wydają się być lepsze niż w przypadku indywidualnego wysyłania zapytań.

Antwoord van globkurier.pl
Szybko , sprawnie, zawsze na czas i w atrakcyjnej cenie.
Zawsze byłam zadowolona z usługi.

Antwoord van globkurier.pl
Łatwa wycena przesyłki dla pojedynczych przesyłek, możliwość odbioru nawet tego samego dnia.
Jedyny minus, nie da się wyceniać paczek różnych rozmiarów i różnej wagi- trzeba załatwiać z konsultantem.

Antwoord van globkurier.pl
Bardzo dlugo czeka sie na odbior palet czasami do 3-5 dni. Ceny bardzo wysokie. system bardzo slaby. Globkurier - Grupa z natury to bardzo kiepska firma krzak.

Antwoord van globkurier.pl
Wprawdzie wypełnienie formularza niezbędnego do zwrotu zakupionego towaru za pomocą strony globkurier.pl nie było intuicyjne, ale konsultantka przeprowadziła nas przez ten etap bezboleśnie. Dalej poszło jak z płatka. Kurier zjawił się 2 godziny po wysłaniu zamówienia. Podsumowując, jesteśmy bardzo zadowoleni z usługi.

Antwoord van globkurier.pl
Firma Globkurier zgubiła paletę z produktami i nigdy nie wyjaśniła sytuacji. Nie zwrócili ani kosztu zapłaconego transportu ani wartości zgubionych produktów.

Antwoord van globkurier.pl
Często korzystam z globkurier.pl, zawsze jestem zadowolona z jakości usług. W razie problemów konsultanci są bardzo pomocni.

Antwoord van globkurier.pl
Lees meer over geverifieerde reviews.