Jestem bardzo zadowolony z usługi nadania przesyłki paletowej w GlobKurier. Cały proces przebiegł sprawnie i bezproblemowo – od momentu zamówienia aż po dostarczenie przesyłki. Wszystko odbyło się zgo... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
w tym ich systemie albo cos nie działa albo nie wiaqdomo o co chodzi. Wyraźnie ich przerasta zrobienie dobrego, przejrzystego i prostego systemu bo co chwile cos aktualizuja i co chwile sa jakies nowe... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Wcześniej korzystałem z tej usługi głównie do wysyłki paczek międzynarodowych i byłem z niej zadowolony. Obecnie mam podpisaną umowę z FedExem, więc rzadziej nadaję przesyłki zagraniczne. Zdarzało mi... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Wprawdzie wypełnienie formularza niezbędnego do zwrotu zakupionego towaru za pomocą strony globkurier.pl nie było intuicyjne, ale konsultantka przeprowadziła nas przez ten etap bezboleśnie. Dalej posz... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
GlobKurier.pl to platforma transportowa, która umożliwia łatwą wycenę przesyłki kurierskiej i wybranie idealnego kuriera do realizacji zlecenia. Zalogowani klienci Globkurier mogą cieszyć się dedykowanym cennikiem i specjalnymi ofertami. Możesz założyć konto indywidualne lub firmowe. Globkurier oferuje niższe ceny niż popularni przewoźnicy. Wysyłaj tanie przesyłki w kraju i za granicę! Naszym klientom oferujemy usługi na terenie Polski, na terenie Europy i na całym świecie. Szybko i wygodnie, bez podpisywania umów i zbędnych formalności! Porównywarka cen i połączenie wszystkich usług kurierskich w jedną platformę to rewolucja, ułatwiająca nadawanie przesyłek dla branży e-commerce: sklepów internetowych, czy klientów indywidualnych. Dla firm, które realizują duże ilości zamówień na paczki oferujemy dedykowane rabaty i oferty. Oprócz standardowych przesyłek, Globkurier oferuje usługę paczki wielkogabarytowej czy niestandardowej. Jesteśmy elastyczni, dzięki czemu możesz z nami nadać każdą przesyłkę! Dla naszych klientów oferujemy również usługi dodatkowe, aby przesyłka dotarła w miejsce docelowe bezproblemowo i na czas!
al. Wojciecha Korfantego 138a, 40-156, Katowice, Polen
Vraagt klanten om een review
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
Tragedia. Obsługa wredna, niemiła, opryskliwa i niepomocna. Na reklamacje odpisują nierzeczowo i bardzo długo. Pieniądze z pobrania idą prawie 3 tygodnie (zgodnie z regulaminem, choć nadal wstrzymują zupełnie niepotrzebnie środki na tak długo) Nie skorzystam więcej z usług tej firmy i każdemu z całego serca odradzam!

Antwoord van globkurier.pl
Sprawne monitorowanie przesyłki i bardzo pomocna osoba z firmy globkurier.pl

Antwoord van globkurier.pl
Łatwe dodanie przesyłki, dobry kontakt z kurierem

Antwoord van globkurier.pl
Omijać szerokim łukiem. Firma, która nalicza sobie chore opłaty!!

Antwoord van globkurier.pl
Skoro według Państwa paleta nie miała etykiety, to w jaki sposób kurier DPD w ogóle ją zeskanował, przyjął na auto i wprowadził do systemu, gdzie widniała przez kilka dni? Kurierzy nie odbierają anonimowych palet. Oczekuję ustosunkowania się do mojej reklamacji, a nie zasłaniania się nieprawdziwymi informacjami na portalach z opiniami.
Podkreślałem, że paleta była odpowiednio spakowana, a etykieta była odpowiednio zamieszczona.

Antwoord van globkurier.pl
Korzystamy z platformy GLOBKURIER regularnie i jesteśmy bardzo zadowoleni z jej działania. Serwis jest intuicyjny i prosty w obsłudze – zamówienie można złożyć szybko i bez zbędnych formalności. Dużym atutem jest możliwość wyboru spośród różnych przewoźników oraz natychmiastowe porównanie cen przesyłki, co pozwala zaoszczędzić czas i wybrać najkorzystniejszą ofertę.
Przez cały okres współpracy nie mieliśmy żadnych problemów ani powodów do reklamacji. Wszystko przebiega sprawnie i zgodnie z oczekiwaniami. Zdecydowanie polecamy GLOBKURIER zarówno firmom, jak i osobom prywatnym szukającym wygodnego i niezawodnego sposobu nadawania przesyłek.

Antwoord van globkurier.pl
Szczerze nie polecam. Firma wystawia faktury korygujace na kilka miesiecy wstecz na paczki ktore odbiorca dawno otrzymał z chorymi kwotami do oplacenia, nie odpowiada na e-maile po czym zatrudnia firme windykacyjną ktora rowniez nalicza sobie chore oplaty za uslugi. Bede kontaktowac sie w tej sprawie z rzecznikiem praw konsumenta, zglaszam rowniez sprawe do urzedu skarbowego odnoszac sie do pustych faktur poniewaz jest to czyste oszustwo i wyludzenie.

Antwoord van globkurier.pl
Powinno się tępić takie firmy a nie dawać im zarobić, czas doręczeń według ofert o polowe krótszy niż w rzeczywistości, oferty droższe niż bezpośredni kontrakt z przewoźnikiem, na zgłoszenia nikt nie odpowiada a tylko je zamykają, portal niedopracowany, a najlepsze to ze sami wtapiają a później nasyłają windykacje a próby wyjaśnienia ignorują, do sadu z nimi żadnych dyskusji z ułomnymi

Antwoord van globkurier.pl
Łatwość wyceny paczki, zamawiania kuriera, ogólnie cały proces i system są bardzo intuicyjne.
Jedyny minus jest taki, że nie można wycenić paczek o różnych wymiarach dla jednej przesyłki; trzeba to zrobić osobno z obsługą.

Antwoord van globkurier.pl
Ta firma to oszuści!!! Po kilku miesiącach od wysyłki dostajemy 3 faktury do dopłaty za rzekome przepakowywanie paczek - każda po 200zł (pierwotnie 40zł). Prosimy ich o wyjaśnienie to wyjaśnień brak i straszenie windykacją po 3 dniach. Nikomu nie polecam tej firmy.

Antwoord van globkurier.pl
Proszę zapoznać się z treścią reklamacji przesłanej mailem - Reklamacja GK260707599650
Skoro Państwo już po przesłaniu reklamacji wystawiliście mi dwie faktury w KSEFie to proszę również spodziewać się następnych negatywnych ocen.
Żądam anulowania obu nieuzasadnionych faktur, wszelkie nieprawidłowości wynikającą z błędów kuriera w trakcie odbioru przesyłki i dostawy.

Antwoord van globkurier.pl
Złodziejska firma. Wycena przesyłki ma się nijak do faktycznych kosztów jakie pobierają ( dwukrotnie a nawet trzykrotnie większe), płatność pobierają z góry a po kilku miesiącach przysyłają faktury wsteczne, korygujące za jakieś fikcyjne usługi ( typu " dodatkowe opakowanie", "przechowywanie paczki" itp. ), potem dodatkowe faktury za monit, straszą windykacją i wpisem do KRD. Gdy prosiłam o wyszczególnienie kosztów - mętne tłumaczenia i nic się nie zgadza. Reklamacje odrzucają albo "zwalają" na FedEx. Na początku współpraca była bez problemu- teraz to jakiś dramat i zdzierstwo na każdym kroku. ODRADZAM. Taniej i szybciej wychodzi zamawianie bezpośrednio na stronie przewoźnika.

Antwoord van globkurier.pl
Wystawili fakturę korygującą z dopłatą za "opakowanie" 160zł.
Wiem co wysyłam i jakie są wymiary moich przesyłek.
Na prośbę o przedstawienie dowodów- zdjęć, raportów, Globkurier zasłania się odpowiedzią Fedex i wysyła wycinek regulaminu bez podania konkretów, które można przypisać tej sprawie.
Firma Globkurier, ma to gdzieś- masz płacić i tyle, przypominam tylko, że w Polsce obowiązuje domniemanie niewinności, należy przedstawić dowody.
Wysłałem już do nich w tej sprawie 3 reklamacje- i ciągle przychodzi od nich wiadomość od Fedex typu "kopiuj-wklej". Przewoźnik odrzuca reklamacje, BEZ PRZEDSTAWIENIA DOWODÓW.
Wygląda to na typowe NACIĄGANIE.
Obecnie straszą KRD i drogą sądową.
Globkurier całkowicie umywa ręce, mam wrażenie, że mają gdzieś klienta, traktują go z góry.
Dzwoniłem, też do działu reklamacji, aby ktoś rzetelnie zajął się sprawa- miła Pani, stwierdziła, że ktoś jeszcze dziś zadzwoni- NIE ZADZWONIŁ.
Myślę, że trzeba zgłośić sprawę do Miejskiego Rzecznika Praw Konsumentów.
Szkoda, bo tyle lat bezproblemowo korzystałem z ich usług, czas zmienić brokera.

Antwoord van globkurier.pl
Pierwszy raz wysłałem paletę przez Global Kurier do Holandii .Co prawda było sporo problemów ale to po stronie przewoźnika .Serwis Global Kurier zajął się sprawą tak jak powinien. Trochę zostaje obawa ale myślę że jeszcze spróbuję zlecić przewóz ale już nie poczta polska

Antwoord van globkurier.pl
Niestety moje doświadczenie z Global Kurier było bardzo negatywne.
Przesyłka do Wielkiej Brytanii została opóźniona o kilka tygodni z powodu ciągłych problemów z dokumentacją. Dokumenty były wielokrotnie odsyłane do poprawek, a uzyskanie konkretnej informacji od obsługi było bardzo trudne. Za każdym razem otrzymywaliśmy inne odpowiedzi i nikt nie potrafił skutecznie rozwiązać problemu.
Brak sprawnej komunikacji oraz wsparcia sprawił, że cała wysyłka była bardzo stresująca i naraziła nas na problemy z naszym klientem.
Mam nadzieję, że firma poprawi organizację wysyłek do Wielkiej Brytanii oraz jakość obsługi klienta, ponieważ obecny poziom usług pozostawia wiele do życzenia.

Antwoord van globkurier.pl
Banda oszustów ! i cwanikaów - wystawili korektę na 3000 zł nie informując nikogo, zablokowali konto, i wysłali nakaz zapłaty do sądu bez żadnego powodu !
Komornik zablokował konto, a oni nie odpisują nie oddzwaniają, wystawili korektę bez powodu.
Sprawa trafiła do do odpowiednich instytucji.
Uważajcie na nich, doliczają po kilku miesiącach kwoty w później dają pokryjomi do komorników i sądów !!

Antwoord van globkurier.pl
Jeśli ta opinia sprawi, że firma oszuka jedną osobę mniej to warto poświęcić chociaż chwilę na jej napisanie.
Korzystałem już z wielu firm świadczącej usługi pośrednika w przesyłkach kurierskich. Tutaj natomiast nie ma mowy o jakiejkolwiek usłudze. Firma po prostu zbiera zlecenia, bierze pieniądze i na tym jej rola się kończy. Potem jak pójdzie coś nie tak - zostajesz z tym sam. Na maila może odpiszą a może nie. Można sobie też zadzwonić na infolinię, odczekać naście minut i usłyszeć że rozumieją itd. i już działają i oddzwonią. Oczywiście żadnego kontaktu nie ma. I tak to leci. Jeśli nie mają ochoty odpowiadać na maila to tego po prostu nie robią.
Jak już przyjdzie co do czego to wszystko jest zależne od firmy zewnętrznej a oni nie są stroną. I w sumie tutaj trzeba przyznać rację. Ich rola ogranicza się do przesłania zlecenia dalej i skasowania za to pieniędzy.
Naprawdę omijajcie z daleka bo jak pójdzie coś nie tak, to ani nie będzie możliwości wyjaśnienia tego z firmą która docelowo realizowała transport, ani nikt z globkurier nie pochyli się nad sprawą. Nie powinno być miejsca na rynku dla takiego scamu.
Ode mnie -1000 gwiazdek. Nigdy więcej.
=====
Nie dajcie się zwieść na piękne złotouste odpowiedzi na negatyne opinie gdzie proszę o kontakt w celu wyjaśnienia sprawy. Kontakt? W jaki sposób?
Na maile nikt nie odpowiada. Numeru telefonu do osoby odpowiedzialnej brak. Infolinia to strata czasu. Usłyszycie, że oddzwonią i tyle. Dobra mina do złej gry. Liczę że w przyszłości prawo z Polsce zacznie działać na tyle sprawnie, że ukróci funkcjonowanie firmy wydmuszek które żyją z naciągania ludzi.