Ik ben erg teleurgesteld in de…
Ik ben erg teleurgesteld in de kwaliteit van mijn GreenPan‑pottenset. Ik kocht ze in 2022 en ondanks zorgvuldig gebruik zijn ze na vier jaar volledig onbruikbaar geworden. De antiaanbaklaag is op meerdere plaatsen verdwenen, er zijn roestplekken zichtbaar en één pan lekt zelfs water door de bodem tijdens het koken.
Alle pannen werden gebruikt zoals aanbevolen: met houten of plastic spatels en volgens de instructies mogen ze in de vaatwasser. Toch blijkt de coating hier duidelijk niet tegen bestand. Bij één pot is ooit een mixer gebruikt, maar de rest van de schade is niet te verklaren door foutief gebruik.
Ik koos bewust voor GreenPan omwille van de beloofde veiligheid en duurzaamheid, maar mijn ervaring toont helaas het tegenovergestelde. Ik heb dit merk jarenlang aanbevolen, maar dat kan ik nu niet meer met overtuiging doen.
Kortom: de kwaliteit valt zwaar tegen en de levensduur is veel korter dan verwacht.
Geen oplossing geboden en het is blijkbaar normaal dat je een pan na 2 jaar moet weggooien. Heel duurzaam dus.

Antwoord van GreenPan