HEM

Ik ben zoals vele zojuist op een zaterdagavond gebeld door HEM Energie!!! Zeer dreigend, agressief en onbeschoft aan de telefoon. Dit ging over tot bedreigen en intimidatie. Hierin werd verteld dat i... Toon meer

Grootste oplichters die er zijn! Mijn ouders betalen elke maand netjes het veelste hoge bedrag. Maar dat is nog niet alles. Ze hangen geregeld aan de telefoon over achterstallige betalingen die er ni... Toon meer

Pas op! Niet mee in zee gaan! Dwingend, dreigend met sancties en met valse voorwaarde is mijn niet Nederlands sprekende huisgenoot in zee gegaan met deze energie maatschappij. Ook meerdere malen is... Toon meer

1. Energieleverancier
  2. Groene energie leverancier

Een groenere wereld betekent een beter milieu. En een beter milieu betekent ook een betere leefomgeving voor mensen. Bij HEM vinden wij het daarom belangrijk om met onze klanten mee te denken en ze te adviseren. Samen kunnen we belangrijke stappen zetten die bijdragen aan deze groenere wereld. Met kleine stapjes binnen je eigen huishouden kunnen we al een verschil maken en daar focussen wij ons graag op.

Zijn we net 4 maanden van jullie…

Zijn we net 4 maanden van jullie bedonderd praktijken af,hebben we rust gekregen en terug naar vorige leverancier gegaan bellen jullie heel de dag dat ik een voorstel heb aangevraagd niks gedaan net zo als de vorige keer gaan jullie weer gehaaid te werk met sms mail bellen.klik nergens op mensen gooi horen erop bellen ze je nog 20 keer terug sms link niet openen en mail linken ook niet.

20 april 2024

Hoi Linda,

We benaderen enkel onze eigen klanten. Uit je review maken wij dan ook op dat je bent benaderd door een tussenpartij, die jou wellicht van een aanbod wil voorzien. Zolang je dit aanbod niet accepteert, teken je geen nieuw contract en stap je niet over. Mocht je willen dat wij dit voor je dubbel checken, ontvangen wij graag extra informatie van je.

Schandalig bedrijf

Schandalig bedrijf, 3 aanmaningen krijgen van 1264 euro terwijl je nooit een contract afgesloten hebt. Ze blijven bellen en dreigen dat je moet gaan betalen. Ik ben 1x terug gaan dreigen met juridische acties en toen konden ze me opeens wel uit het systeem halen. Agressief aan de telefoon en totaal geen schaamte. Hoop dat dit bedrijf snel gestopt wordt!

18 april 2024

Hi Sam,

We kunnen je geen betaalherinneringen versturen, als je nooit klant bij ons bent geweest. Dit betekent dat er wel een contract zijn moeten getekend. Mocht je willen dat wij dit voor je checken, kan je ons van jouw gegevens voorzien via de link die je van Trustpilot ontvangt.
Anna

anna heeft het wel beloofd maar komt…

anna heeft het wel beloofd maar komt haar afspraken wederom NIET naheb je mijn rekening nummer niet anna dat is nog altijd dezelfde als waar je de termijn betalingen vanaf haalde.
sta 12 x bij jullie in de administratie als klant wanneer komt mijn geld het is er nog steeds niet ik moet ook rondkomen

18 april 2024

Hoi Kees,

Zoals we eerder hebben aangegeven, zijn we momenteel bezig met de afhandeling ervan. Het kan enige tijd in beslag nemen omdat je het nieuwe rekeningnummer hebt doorgegeven nadat de eindafrekening al was opgemaakt. Het plaatsen van meerdere reviews zal hier geen invloed op hebben. We blijven ons inzetten om dit zo snel mogelijk op te lossen.
Sterre

mijn moeder is door een tussenpartij…

mijn moeder is door een tussenpartij die voor HEm Contracten afsluit telefonisch benadert.
zij hebben aan de telefoon aangegeven dat haar huidige energie maatschappij word overgenomen door HEM door hele tijd aandringen en misbruik te maken van haar situatie omdat ze niet goed nederlands spreekt heeft ze akkoord gegeven aan de telefoon terwijl ze nog een lopende contract had met lagere maandlasten en kosten.
daarna kreeg ze een maandtermijn die 2 keer zo hoog was dan dat ze voorheen betaalde.
zij heeft mij dit verteld en de hele situatie uitgelegd vervolgens heb ik zelf telefonisch en via de mail contact gelegd met HEM zowel telefonisch en email zijn ze slecht te bereiken.
ik heb ze duidelijk gemaakt dat ze niet op de normale wijze is benadert en dat ze opgelicht is door jullie of jullie tussenpersoon.
ik heb gevraagd naar een oplossing wat we hiermee zouden doen de eerste contact is gelegd in september we zijn nu in april maar nog steeds geen uitslag.
inmiddels is haar maandtermijn verhoogd naar 450 euro.
zij zijn toen met een voorstel gekomen als u de openstsaande termijnen betaald dan kunnen we u een contract aanbieden voor een jaar met lagere maandtermijn omdat wij gestopt waren met de betaling van de maandtermijnen.
maandertermijnen vervolgens betaald en weer niets gehoord en gestopt met betalingen weer.
daarna weer contact gehad als we maandtermijn februari nog zouden betalen dan zou ze een nieuw contract krijgen.
toch maar gedaan maar helaas ook niets.
nu zijn we gestopt met de betalingen weer en gaan het juridisch oplossen

16 september 2023

Hoi Erdal,

Jouw review klinkt niet als onze manier van werken en dit is ook niet de manier van omgang waar wij naartoe streven. Wij komen graag met je in contact om er achter te komen waar het precies mis is gegaan, en samen tot een oplossing te komen. Kan je ons extra gegevens verschaffen?
We horen graag van je en alvast bedankt.

NOOIT MEE IN ZEE GAAN

Ik ben zojuist door een uitermate onbeleefde medewerkers van debiteuren admin gebeld. Dat ik een openstaand bedrag moest betalen en wel voor 16 uur. Nadat ik een jaar niets van HEM gehoord heb, nooit een herinnering heb ontvangen, komen ze nu met deze eis. Hij wilde/kon niet voldoen aan mijn verzoek of hij dan een overzicht van alle betaalde, verbruikte en terug gestorte bedragen kon leveren. Zodat ik zeker weet wat ik hen nog schuldig ben (in de chaos van bedragen zou dat best mogelijk zijn en die wil ik dan ook prima betalen).

Achtergrond: een jaar geleden ben ik maanden bezig geweest ben om EUR 2.000 terug te ontvangen. Dit is uiteindelijk gelukt met storneringen door mijn bank en met het inschakelen van een incasso bureau.
Al met al heb ik nog nooit in mijn leven zo'n chaos meegemaakt bij een bedrijf. Ik adviseer iedereen om niet met hen in zee te gaan, betaal dan liever iets meer.

16 april 2024

Hi Regi,

Wat vervelend dat dit is gebeurd. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je op deze manier te woord wordt gestaan. We willen dit dan ook tot de bodem voor je onderzoeken. Als je hier aan mee wil werken, ontvangen wij graag je gegevens via de link die je van Trustpilot ontvangt.
Sterre

Gebeld door zeer onbeleefde dame dat ik…

Gebeld door zeer onbeleefde dame dat ik vorig jaar 1maand van HEM energie geleverd heb gekregen.
Terwijl ik bij een andere maatschappij zat!
Dreigen met deurwaarders en afsluiting, hoe is het mogelijk dat ze kunnen doorgaan met deze praktijken.
Ze bellen en ' verplichten' je tot overstappen met dreigementen dat je huidige leverancier het contract gaat verhogen, en dat ze daarom jou contract kunnen overnemen, en dat je niets te zeggen hebt.
Trap er niet in!

15 april 2024

Hallo Vis,

Op het moment dat er een of meerdere openstaande facturen hebt, wordt je inderdaad benaderd door ons debiteurenbeheer. Dit kan niet gebeuren als je geen openstaande factuur hebt. Het ziet er dus naar uit dat er ergens een miscommunicatie heeft plaats gevonden. We willen dit graag voor je nakijken, en vragen je dan ook vriendelijk ons van extra gegevens te voorzien via de mail die je van Trustpilot ontvangt.

GROOTE OPLICHTERS!!!!!!!!

GROOTE OPLICHTERS!!!!!!!!

Net gebeld dat ik een boete moest betalen gelukkig was het bedrag €50,- omdat ik volgens dat mens aan de lijn een contract had in 2023 nou kan me het niet bedenken zit nub1,5 jaar bij de Essent.

Slechte mensen blijven bellen en LUISTEREN kunnen ze niet.

Trap er niet in!!! OPLICHTERS

15 april 2024

Hey Mariska,

We begrijpen niet zo goed wat je met je review bedoelt. Wij contacteren namelijk enkel onze eigen klanten. Als je al anderhalf jaar bij een andere leverancier zit, is het onmogelijk dat wij je contacteren over een mogelijke opzegvergoeding.

Mocht je willen dat wij met je meekijken of je wel daadwerkelijk bent benaderd door Hollandse Energie Maatschappij, ontvangen wij graag extra informatie via de link die je van Trustpilot ontvang in je mail.

Oplichters

Ze doen zich voor de energie berijf waar je bij zit. En je komt er niet vanaf zeggen eerst dat je geen klant ben dan 3 weken later dat je telaat bent met opzeggen en moet betalen. Zo is me moeder opgelicht en lopen nu tedreigen schandalig dat jullie oude vrouwtjes oplichten. Net me advocaat gebeld die zij dat hem al een groot dossier bij ze heeft. Trap er niet in mensen !! Dat antwoord van jullie is nep. Al 10x contact met jullie gezocht. En een hoop gezeik. Alles licht nu bij das en vattenval, jullie doen niks of zo auto bericht sturen en na 15 dagen antworden dat het niet ontbonden kan worden. Is gemailt gebeld en aangetekend op gestuurd. En als nog niks ontbonden. Tip voor iedereen die door hun is opgelicht maak een melding bij acm

28 maart 2024

Hey Jurgen,

Wat vervelend dat je moeder deze ervaring heeft gehad. We kunnen je verzekeren dat wij enkel contact opnemen met onze eigen klanten. Je moeder is dan ook met alle waarschijnlijkheid benaderd door een tussenpartij. Zij mogen zich uiteraard niet voordoen als Hollandse Energie Maatschappij of een andere leverancier.

Verder wil ik je moeder en jou graag helpen en met jullie meekijken naar jullie persoonlijke situatie. Kan je ons extra gegevens verschaffen via de e-mail die je vanuit Trustpilot ontvangt?
Anna

Ze laten jou gewoon een contract erbij…

Ze laten jou gewoon een contract erbij afsluiten voor een adres waar ik al 3 jaar niet woon, En zijn niet telefonisch berijkbaar. Email verkeer gaat langzaam
Kortom en verschrikkelijk bedrijf

14 april 2024

Hallo Freerk,

Allereerst is het belangrijk voor op te stellen dat wij enkel onze eigen klanten benaderen. Dit betekent dat het foutieve contract via een tussenpartij tot stand is gekomen, waarmee je destijds contact hebt gehad. Het is uiteraard belangrijk dat zij zorgvuldig te werk gaan.

We willen graag voor je kijken wat er mis is gegaan. Kan je jouw gegevens achterlaten via de link die je van Trustpilot ontvangt.
Sterre

HEM zijn oplichters!!!! Trap er niet!!!

Deze mensen van HEM hebben mijn bedrijf gebeld en ons vervolgens gelokt met een verhaal dat uiteindelijk te mooi was om waar te zijn. Toen wij uiteindelijk van dit sjoemelcontract afwilden, werden we opgezadeld met een opzegboete van €10.000,- !!! Daarbovenop moest ik €43.000,- voor de eindafrekening van mijn energierekening dokkenn over een periode van 10 maanden. Ik heb al juridische hulp ingeschakeld want wij zijn razend! TRAP ER DUS NIET IN!!! HET ZIJN EEN STELLETJE OPLICHTERS!!!

Hoi Elssa,

We begrijpen dat de opzegvergoeding inderdaad aan de hoge kant is. Echter is deze gebaseerd op de richtlijnen van het ACM. Via onderstaande links kan je meer lezen over de totstandkoming van je opzegvergoeding:

Desalniettemin kijken we graag met je mee naar een mogelijke oplossing. Kan je ons van jouw gegevens voorzien via de link die je van Trustpilot ontvangt?

Verschrikkelijk bedrijf corrupt!

Verschrikkelijk bedrijf corrupt!! Wij hebben een vast contract afgesloten die na 2 maanden ineens verhoogd werd, wat dus al niet kan! Wij hebben daarna direct opgezegd en een opzegboete gekregen van hou je vast €6800! Belachelijk bedrag uiteraard!! Ondertussen contact met ACM want deze mensen moeten gestopt worden!!! Oplichters!!! Ze bellen en dreigen met incasso en met deurwaarders en zijn ZEER agressief aan de telefoon. Nooit nooit nooitzaken mee doen!!!

Hi Desiree,

Op de offerte wordt altijd uitgegaan van een verwacht termijnbedrag o.b.v. de door jouw opgegeven verbruiksgegevens. De reden hiervoor is omdat het daadwerkelijke termijnbedrag gebaseerd is op het gemiddelde verbruik van de afgelopen drie jaar. Hierdoor kan het termijnbedrag hoger uitvallen dan dat er op de offerte stond. Er verandert dus niets aan de vaste tarieven waarvoor je hebt getekend. Echter zijn wij altijd bereid een eventuele verlaging te bespreken.

Daarnaast ontvang je door het vroegtijdig beëindigen van je contract je een opzegvergoeding, zoals aangegeven op de website van het ACM. Via onderstaande links kan je meer lezen over de totstandkoming van je opzegvergoeding:

Onze klantenservice staat altijd klaar om met je mee te kijken naar de mogelijkheden betreffende de opzegvergoding. Je kan ons elke werkdag bereiken van 09:00 tot 13:00 op 020 225 99 34.
Sterre

Dit bedrijf is de letterlijke duivel

Dit bedrijf is de letterlijke duivel. GA NOOIT MET ZE IN ZEE! Een korte tijdlijn:
* word klein jaar geleden gebeld door energiebemiddelaar die zich voordeed als WEL een betrouwbare partij en dat is vastelastenvergelijkers.nl. Maar deze "bemiddelaar"is inmiddels niet meer online te vinden. Krijg het verhaal dat mijn huidige leverancier FAILLIET gaat (LEUGEN) en dat als ik overstap naar HEM mijn keurige maandtarief zal behouden.
* binnen 1 JAAR ga ik van €116 per maand naar €600!!!!! per maand als 1 persoonshuishouden.
* uiteraard schrik ik wakker en zeg op. Geadviseerd door vastelastenvergelijkers.nl dat dit gewoon kan.
* vanaf dat moment word ik ruim x gebeld door HEM. * Deze telefoontjes gaan meestal direct naar de SPAM filter (zo slecht is hun reputatie dus) behalve één keer als ik per ongeluk opneem. De dame bedreigt mij dat ik niet zomaar op kan zeggen. Als ik zeg dat ik me geïnformeerd heb dat dat WEL kan uit ze de woorden: "moet u zelf weten, wij gaan toch WINNEN"
* inmiddels weg en voor redelijk tarief bij andere leverancier. Krijg dan ook brief van HEM dat ik €500 (en nog wat) terug krijg en dat dit medio maart VERREKEND zal worden. UIteraard gebeurt dit niet. EERST moet ik (volgens weer een onaangenaam gesprek met hun eigen"incassobureau" die €600 betalen en DAN zou ik mogen hopen op het terugstorten van het verschil. Een absurde situatie. Ik heb dan ook het verschil gewoon zelf betaald en mocht men hier niet mee akkoord gaan stap ik naar de hoogste rechter. Rechtszaken doen de oplichters van HEM geen goed: mag hier geen link plaatsen maar Google maar eens. Dus ik denk sowieso dat ik niet de enige ben. Ik schrijf deze review dan ook om anderen te waarschuwen. Ik was zo dom om erin te trappen. Ik hoop dat anderen hiermee geholpen zijn. Dat dit kan in NL is ABSURD. Wees op uw hoede. PS ondanks het feit dat ik zie dat HEM iedereen persoonlijk benaderd die een review over ze schrijft, doe ik dit TOCH NIET ANONIEM. Ik neem aan dat ze een dagtaak en meerdere medewerkers hebben die op al die slechte reviews (niet alleen op dit platform) moet reageren. Ook verbazingwekkend hoe ze zichzelf nog serieus kunnen nemen. Ik denk zomaar dat ze de award voor MEESTE SLECHTE REVIEWS OOIT, met gemak zullen winnen.

1 maart 2024

Hey Melanie,

Wat een heftige review. Allereerst is het belangrijk te vermelden dat wij absoluut niet te werkgaan op de manier die je beschrijft. Gelukkig hebben wij voldoende tijd om ook voor uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Je kan je gegevens hiervoor achterlaten via de link die je van Trustpilot ontvangt in je mail.

Hem is niet goed !!

helaas is hem [hollandse energie maatschapij] geen goede energie maatschapij ! een boete sturen van 1100 is normaal zeker ? ook moest ik verbruik kosten van 556.56 in een keer betalen !! ik had duidelijk aan te geven dit bedrag in gedeeltes te betalen maar dat kon niet ! de telefoniste zie dat ik meteen moest betalen en anders kwam er incasso kosten erbij ! ik dit vond een opdringerige manier van betalen !! mijn tip: WORD GEEN KLANT VAN DE HEM !!

Hallo Brant,

Door het vroegtijdig beëindigen van je contract ontvang je een opzegvergoeding, zoals aangegeven op de website van het ACM. Via onderstaande links kan je meer lezen over de totstandkoming van je opzegvergoeding:

Het is altijd mogelijk een betaalregeling te treffen over een openstaande factuur. Kan je ons van jouw gegevens voorzien zodat wij met je kunnen meekijken naar de factuur?

Oplichters

Ik heb me nog nooit zo belazerd gevoeld als door dit bedrijf. Ze hebben me een zakelijk contract aangemeten zonder dat ik het wist dat ze het zakelijk maakte maar ondertussen gaan de afschrijvingen en benaming allemaal van prive. Ook is er gelogen over de tarieven. In december was mijn contract van start gegaan en in januari kreeg ik ineens een veel hogere rekening. Ik heb geprobeerd contact te krijgen maar is onmogelijk. Er word niet gereageerd op mijn belverzoek. Omdat ze zich niet aan de afspraak hielden ben ik ook direct weer teruggegaan naar mijn vorige leverancier. En je raad het al.... Nu konden ze me wel bellen..... Op een verbaal agressief wijze werd er tegen mij gesproken en ze willen nu 5000 euro van me hebben. Als ik dat niet binnen 2 dagen zou betalen dreigde hij me af te sluiten van gas en elektra en zou hij er persoonlijk voor zorgen dat ik BKR geregistreerd zou worden en dat ik dan lekker niks meer kon ondernemen wanneer ik iets wilde kopen Ook sturen ze me nog steeds nieuwe maand tarieven, terwijl ik er al niet meer zit. Als we allemaal massaal stoppen met betalen gaan ze lekker failliet!!! Schandalig dat dit zich een officieel bedrijf mag noemen.

Hi Saskia,

Wat vervelend dat je dit op deze manier hebt ervaren. Ik kijk graag mee naar je persoonlijke situatie om erachter te komen waar echt wellicht mis is gegaan. Mocht je dit willen, kan je ons van jouw gegevens voorzien via de link die je van Trustpilot ontvangt? Alvast bedankt!
Anna

Grootste oplichters die er zijn!

Grootste oplichters die er zijn!
Mijn ouders betalen elke maand netjes het veelste hoge bedrag. Maar dat is nog niet alles. Ze hangen geregeld aan de telefoon over achterstallige betalingen die er niet zijn. Mails worden nooit gestuurd met facturen of zogenaamde open staande betalingen. Dreigen met deurwaarders. 1 grote pest bende. Oplichters eerste klas! ! !

Hey Anoniempje.

Er wordt nooit contact opgenomen over openstaande facturen, als deze er niet zijn. We gaan er dan ook van uit dat er wellicht sprake is van een miscommunicatie. Kan je ons van je gegevens voorzien zodat wij met je kunnen meekijken?

Intimideren via de telefoon

Intimideren via de telefoon
Blij dat ik
Daar weg ben
Geen zaken met ze doen

14 maart 2024

Hoi Aroen,

We herkennen ons totaal niet in de beschreven werkwijze, en schrikken daarom ook enorm van je review. Wil je ons van meer details voorzien betreft de ''intimidatie'' die je hebt meegemaakt? Je ontvangt in link in jouw mail waarin je ons van jouw gegevens kan voorzien, zodat wij met je in contact kunnen komen.
Anna

Hem heeft mijn oudere moeder…

Hem heeft mijn oudere moeder telefonisch opgelicht, hebben haar een enorm duur energiecontract aangesmeerd terwijl ze al elders een contract had. Vuile criminelen zijn het!

Hi R,

Wat vervelend dat je moeder dit op deze manier heeft ervaren. Het is belangrijk voor op te stellen dat je moeder met alle waarschijnlijkheid is benaderd door een tussenpartij. Wij benaderen namelijk zelf enkel onze eigen klanten. We kijken graag mee hoe het contract tot stand is gekomen en wat wij voor je moeder kunnen betekenen. Kan je ons van haar gegevens voorzien via de link die je van Trustpilot ontvangt?
Sterre

Zelfs een ster zijn ze het niet waard

Zelfs een ster zijn ze het niet waard. Ik heb nog nooit met zo onprofessionele organisatie gezien of meegemaakt. Zij hebben slechtste administratie ter wereld. AUB sluit geen contract met HEM.

11 april 2024

Hi Ayfer,

Uit je review maak ik op dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening.

Je feedback wordt erg serieus genomen. Wij zullen dit ook meenemen in ons verbeterproces. We zijn ook benieuwd naar hoe we je precies kunnen helpen. We willen graag met je in contact komen om dit te bespreken. Zou je extra gegevens kunnen verstrekken via de link die je van Trustpilot hebt ontvangen?

Gebeld door HEM

Gebeld door HEM, ze deden zich voor als mijn huidige energie maatschappij, en er zou een foutje zijn gemaakt dat ze wouden herstellen.
Hier bleek niets van waar, ze hebben zonder toestemming mijn huidig contact beëindigd en nieuwe contract bij hun afgesloten.
En ineens had ik duur energie contract bij hun.
HEM heeft ook geen telefoon nummer op de site om te bellen..

20 maart 2024

Hallo Anna,

Wij schrikken heel erg van de geschetste situatie.
Uit je bericht is duidelijk op te maken dat je bent benaderd door een tussenpartij/intermediair, die zich niet mag voordoen als HEM of een andere energieleverancier.

Aangezien wij dus niet de partij zijn waar jij contact mee hebt gehad, kunnen wij alleen een onderzoek voor je starten. Mocht je hieraan mee willen werken, dan kan je ons extra gegevens verschaffen via de e-mail die je vanuit Trustpilot ontvangt. Wij gaan dan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit mogelijk in de toekomst voorkomen kan worden.