1. Vakantiewoningverhuur
  3. Vakantieaccommodatie
  4. Vakantiewoning verhuurbedrijf
  5. Vakantiehuis
  6. Verhuurbedrijf voor vakantiehuizen

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

HomeAway biedt meer dan 1 miljoen vakantiehuizen en appartementen wereldwijd. Vind een compleet huis, voor de hele familie, voor een complete vakantie.

• West 5th Street 1011, 78703, Austin, Verenigde Staten

• homeaway.nl

2,0

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Dit is waarom ik nooit meer bij VRBO ga boeken: Er was niemand bij het appartement in Malaga, moesten uitwijken naar een duur hotel maar krijgen ons geld niet terug.

Dit is waarom ik nooit meer bij VRBO (voorheen HomeAway) ga boeken.
Bij aankomst bij het appartement was er niemand op de afgesproken tijd. Bellen, sms-en, het hielp allemaal niet. Ook VRBO die we hierover belden, kon de eigenaar niet bereiken.
De deur van het appartementencomplex stond open, we zijn naar binnen gelopen en hebben nog op de deur van het appartement geklopt maar er was niemand. Het appartementencomplex zag er shabby uit met blaffende honden, geluid van de tv heel hard en het was een bende. Kortom, dit leek op niets wat op de website stond.
Daar stonden we in Malaga: geen onderdak, inmiddels later in de middag, boven de 40 °C, in augustus dus hoogseizoen waardoor alleen nog hotels in de duurdere klasse beschikbaar waren. Na uren via internet zoeken naar niet al te dure hotels kwam er bij gods gratie iets vrij voor € 303,- per nacht (excl. ontbijt) waar we in de avond terecht konden.
Maar VRBO IS NIET VAN PLAN OM ONS TE COMPENSEREN! We zijn ons geld kwijt dus nu ga ik juridische stappen ondernemen.

18 september 2021

AANDACHT! Dubieus voor verhuurders, duur voor huurders!

Ik heb als verhuurder lange tijd last gehad van de onevenredig hoge kosten die de huurder in rekening brengt voor een boeking op het platform door "VRBO", of "Home-Away", of "FeWo-direkt". (Je zult in de toekomst zeker nog een paar namen, bedrijfsadressen, etc. vinden, je hoeft alleen maar naar het item op Wikipedia te kijken voor fewo-direct!) Daarnaast heb je als verhuurder geen manier om contact op te nemen, chats zijn afgebroken, zijn er geen e-mailadressen die in de opdruk te vinden zijn, kunnen niet worden afgeleverd en terugkomen. Huurders en verhuurders: blijf weg! Er zijn tal van alternatieven die ook betrouwbaar zijn!

19 maart 2021

Booking with confidence guarantee loze…

Booking with confidence guarantee loze kreet.
Wij boekten in augustus voor twee weken een huis in Thuringen, Duitsland, met weide en plek om te zonnen via HomeAway.Ter plekke bleek dat de weide een plek was waar bouw- en verpakkingsafval van een eerder uitgevoerde verbouwing was gestort. Ook was een deel van de boerderij zelf vol gestort met dit afval. Er was geen behoorlijke plek om lekker buiten te zitten. In de loop van de week spraken wij telefonisch met HomeAway en het plaatselijke touristenbureau dat als agentschap optrad. Dit leverde echter niets op. Na enkele dagen hebben wij de verhuurder verteld dat wij na een week naar huis zouden gaan en de tweede week niet zouden betalen. Daar toonde hij begrip voor. In Nederland benaderden wij opnieuw HomeAway met het verzoek dit huis niet meer te verhuren en probeerden we een beroep te doen op hun garantie. Wij stuurden foto’s van de boerderij en kregen te horen dat we niet onder de “booking with confidence guarantee ”vielen en zelf bij de eigenaar en/of het agentschap moesten gaan klagen. En daar compensatie konden vragen voor onze overlast. Het agentschap deelde ons mede dat de woning niet meer verhuurd zou worden zolang de rommel niet was opgeruimd. HomeAway reageerde wel op onze klacht maar deed er feitelijk niets mee. Een heel slechte service van dit bedrijf.

5 oktober 2020

Dieven

Voor de Corona al een huis in Spanje geboekt, maar in augustus hadden we code rood voor die regio in Spanje; eigenaar noch HomeAway geloofden dit, nochtans hadden we officiële documenten van onze overheid naar hen doorgestuurd. We krijgen geen cent of zelfs voucher terug van Homeaway, ons voorschot van 1700 euro steken ze mooi in hun zak en de eigenaar kon het huis nog eens verhuren die periode, dus 2x winst; schandalig.

EN de eigenaar wou absoluut niet begrijpen dat we niet mochten komen; dit is de persoon: rios batet antoni

vakantiewoning: #6460351

28 september 2020

Homeaway = nachtmerrie

Reis moeten annuleren door covid 19. Hoewel de reis door de eigenaar zou moeten geannuleerd worden aangezien zijn woning niet bereikbaar en beschikbaar was door gesloten grenzen hebbeb wij zelf dit initiatief moeten nemen. Homeaway heeft ons absoluut geen ondersteuning geboden. We moesten zelf maar zien dat we ons geld of een compensatie terug kregen van de eigenaar. De eigenaar weigerde ook maar 1 eurocent terug te storten en hield eveneens het geld voor lakenpakket en schoonmaakkosten. Deze kosten heeft hij uiteraard niet gehad aangezien niemand in de vakantiewoning mocht en kon verblijven. Wij betaalden aan Homeaway maar homeaway houdt zijn handen af van alle problemen en nemen geen enkele verantwoordelijkheid. Geld weg.. spijtig. Dat is hun enige reactie. Geen antwoord van de eigenaar? Spijtig... daar kunnen wij niets aan doen, aldus homeaway. Juridisch departement van homeaway antwoordt niet. Geen mailadressen of telefoonnummers van verantwoordelijken of directie te vinden. Enkel callcenter medewerkers die in eerste instantie opgeleid zijn om zo rap mogelijk van je af te zijn en zo weinig mogelijk informatie te geven. Homeaway = op alle vlakken zeer slechte ervaring. Geen communicatie, geen hulp, geen verantwoordelijkheid. Wel geld weg en handen wassen in onschuld. Wees gewaarschuwd en boek nooit via Homeaway. Je wordt bij problemen volledig aan je lot overgelaten.

24 mei 2020

Sofia van Home Away gesproken, Veel begrip en hopelijk nette financiel afhandeling van reservering

Ik heb zojuist een medewerkster van Home Away in het Nederlands gesproken via de chat. Ik denk echt dat zij druk gaat zetten bij de eigenaar om ons de betaalde rekening voor 5 dagen verblijf in Tel Aviv te betalen! Ik hoop dat Sofia dat gaat bereiken voor ons, en alle andere mensen die de vakantie in duigen ziet vallen, financieel worden gecompenseerd!
groet Annelies

4 mei 2020

Geen terugbetaling na annulatie

Geen terugbetaling na annulatie (ook borg niet)

Ook wij wachten nog steeds op een terugbetaling. Volgens annulatievoorwaarden hebben we er recht op maar na 1 maand ½ nog steeds niets . Ook de borg houden ze achter. Gaat over 756.40 €.

1 mei 2020

Wij hadden een reservering voor een…

Wij hadden een reservering voor een familie weekendje in Frankrijk. Helaas door de corona crisis hebben wij dit moeten annuleren. Daarvoor heb ik een chat gehad met een medewerkster van homeaway nl. Dit is heel vlot verlopen en zij heeft me heel goed geholpen. Een dikke pluim voor deze medewerkster. Hopelijk gebeurt de terugbetaling van het voorschot door de eigenaar nu even vlot.

29 april 2020

Waar is Home Away voor de reiziger?

Er is geen contact met ze te krijgen, zodat je je vragen niet fatsoenlijk kan stellen. Ja, in onduidelijk Engels vanuit Texas word je te woord gestaan. Zeer slecht! Is er geen contact in Nederland? Ik bedenk me nog een keer voordat ik weer via HomeAway een locatie voor mijn vakantie zoek.

14 april 2020

HomeAway = GeldAway!!!

HomeAway = GeldAway!!!
Ze doen alsof je contact hebt met de eigenaar, waarvoor zij niet verantwoordelijk zijn, maar alle contacten zowel met HomeAway als de zogenaamde eigenaar lopen via hetzelfde e-mail adres in hun gesoten systeem. Daarom is HomeAway de FRAUDEUR! Volgens hun site screenen ze de eigenaren, dat is makkelijk gezegd als je zelf de frauduleuze eigenaar bent!
Politieonderzoek loopt naar deze FRAUDEURS, dus wees gewaarschuwd en ga niet met hen in zee! Ze maken zich schuldig aan oneerlijke handelswijze waarbij ze de bezoekers van hun site niet duidelijk wijzen op de gevaren op hun site. Zoals gezegd logisch, want HomeAway is zelf de FRAUDEUR en daar ga je niemand voor waarschuwen!
HomeAway=GeldAway

18 december 2019

HomeAway.nl stay away !!!

Op tenerife een appartement gehuurd via HomeAway.nl Nog aanvullend gevraagd of er wel airco was en een dubbel bed zodat onze baby tussen ons in kon slapen. Ja dat was er.....

Bij aankomst een vochtig appartement zonder airco. Ja in de zomer hadden ze portable airco .... En 2 losse oude bedden tegen elkaar.

Meteen vertrokken en desondanks 2 dagen in rekening gebracht en de schoonmaak en de service kosten van HomeAway. Die zeggen slechts die kosten terug te geven als de hele boeking door de verhuurder gannuleerd wordt. Natuurlijk konden ze de boeking eerst niet terugvinden en hun voorwaarden zijn in strijd met de Europese consumentenrechten. HomeAway.nl, StayAway.nl !!!

12 november 2019

Home away maakt huurprijzen extra hoog

Home away laat huurders 12% servicekosten en toeristenbelasting betalen en berekent ook nog 10-15% verhuurkosten door aan de eigenaar. De klantprijs wordt daardoor vele malen hoger dan bij andere sites, die geen zgn. servicekosten en belasting rekenen. Kijk daarom verder, veelal is hetzelfde huis elders goedkoper !
Daarnaast is de service slecht, zoals ik via andere berichten lees ...

14 januari 2019
Reviews in alle talen tonen. (16 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken