*Jeg har over 900k investert via plattformen* Monio er godt i gang med "oppvask" og har overtatt risikoen for de kontroversielle prosjektene omtalt i media. Videre er de også igang med å sikre... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Bedrijfsgegevens
Geschreven door het bedrijf
Monio er løsningen både for eiendomsbedrifter som trenger kapital og for investorer som vil plassere penger i bedriftslån.
Contactgegevens
Kongens gate 12, 0153, OSLO, Noorwegen
- hei@monio.no
- monner.no
kunne nesten ha satt pengene på høyrentekonto og fått samme avkastning, etter tap tatt i beregning
Kr 24 676,11
Total avkastning
Kr 38 591,45
Totalt mottatte renter
Kr 363 533,03
Totalt mottatte avdrag
Kr 13 915,35
Totalt konstatert tapt
Av 3 lån ble 2 vesentlig misligholdt.
Av 3 lån ble 2 vesentlig misligholdt. Ble sånn halvveis ordnet opp i til slutt men for meg ikke en veldig god måte og spare på.
En useriøs låneformidler
En useriøs låneformidler, de har ikke kontroll på noen ting, utbetaler lån uten å sjekke progresjon i prosjektene, og sist men ikke minst, utrolig dårlig oppfølgning av misligholdte lån i forhold til sluttkunder. Anbefaler alle å sikte seg inn mot mer seriøse låneformidlere hvis en ønsker å investere i dette segmentet.
Full av barnesykdommer
Overgangen fra Monner til Monio har vært trøblete. Tar ikke nødvendige skritt for å sikre verdier ved mislighold, middels til svake kredittvurderinger, og gir låntaker utsettelser uten långivernes samtykke. Når ikke konkurrenten til knærne. Avkastningen står ikke i stil til risikoprofil. Kommer ur uten å ha gått i minus, derfor 2 stjerner
*Jeg har over 900k investert via…
*Jeg har over 900k investert via plattformen*
Videre er de også igang med å sikre likviditet til pågående prosjekter slik at de ikke dør ut.
Dersom det gode arbeidet fortsetter og jeg slipper mer betydlig tap er Monio på god vei å vinne min tillit tilbake!
Enorm misligholdsrate grunnet dårlige interne rutiner
Unnlater å gi tilstrekkelige opplysninger og har en sær håndtering av endring i avtalevilkår som forskjellsbehandler investorer og som jeg vil anta øker sjansen for mislighold. Svarer arrogant og unnvikende på spørsmål og nassiv og relevant kritikk i media. Gir et skjevt bilde av reell misligholdsrate da de unnlater å avslutte flere år gamle saker.
Utvilsomt den dårligste folkefinansieringsplattformen på markedet.
Skuffet av Monio
Skuffet av Monio. SR-banken og Monio som er en "seriøs" aktør, har stor tillit til folket, og den utrolig dårlige undersøkelsen de har gjort av TA-eiendom, kunne spart mange investorer penger. Investering er risiko, men det er begrenset hva investoren kan hente av opplysninger i disse prosjektene, som SR-banken og Monio lett kunne ha videreformidlet. Men her ser de at de lett kan tjene penger på folk, og havner i samme søla.
Har ingenting å gjøre i dette markedet
Ikke stol på noe disse ligger ut. De har null kontroll på hvem de ligger ut lån for. De ligger ut lån so blir milsligholdt fra dag 1. Lotto å låne ut penger.
Forsinkelser, mislighold og elendig kontroll med utlån
Jeg har investert i 10 lån i Monio. Av disse har 4 forsinket eller manglende innbetaling av renter & avdrag. I tillegg er ett misligholdt.
Fra ulike aviser fremgår det at Monio gladelig låner ut til konkursryttere (søk på Monio på e24).
De gir også nye lån til kunder som ikke kan betale avdrag (sjekk Finance Watch 28.3.2023).
I tillegg låner Monio ut til ikke-eksisterende prosjekter, sjekk hva e24 skriver: I tillegg til å være amatørmessig håndverk, mener vi dette er klart brudd på finansforetaksloven. Det sier Jorge B. Jensen, fagdirektør i Forbrukerrådet, etter E24s artikkel om Monio.....
Jeg vet ikke om administrerende direktør i Monio, Marius Dybdahl, bare er udugelig, eller også uærlig, men uansett vil jeg aldri tilbake til Monio.
Svindel Monio
Dette er svindel satt i system av Monio og daglig leder Marius Dybdahl. De låner ut sparepengene til småsparere til blant annet svindlere og konkurs gjengangere. De sjekker ikke bakgrunnen til låntaker og tar ikke ansvar for feilinformasjon. De har blant annet lånt ut penger til ferdigstillelse av en hytte innvendig. Men hytten eksisterte ikke. Men de sier de ikke har gjort noe feil???????
Ikke la deg lure av MONIO AS med SPAREBANK1 SR- BANK som eier !!
Det du her investerer i, og som blir presentert av Monio som noe du kan tjene gode penger på, går ofte til nedbetaling av gamle lån som lånetakeren ikke hadde økonomi til å kunne betale tilbake.
En lånetaker fikk utrolig nok 12 nye lån for å refinansiere gamle lån, tro det eller ei,- men det er ett faktum. (Les; E24)
Til slutt er det ofte 'kroken på døra' for disse prosjektene når det ikke er kapital igjen til fullføringene, - og det er da du,- du som har satset dine oppsparte midler, og som håper på god avkastning som går på en smell.
MONIO AS eid av SPAREBANK1 SR-BANK er tydeligvis likegyldig overfor deg som investor,- for de taper ikke sine penger, - det er dine penger som går tapt.
Invester du her kommer du sist inn i denne endeløse lånekøen av refinansieringer, - og dine investeringer er trolig tapt !!!
Jeg går selv på et stort tap på denne lureri/svindel plattformen.
Ikke la deg lure !
Styr unna!
Styr unna denne låneaktøren om du ønsker god og nøye bakgrunnssjekk av lånetaker og lånetakerne egen oppfølging av prosjektet. Etter å ha investert gjennom Monio,Oblinor,FundingPartner og Kameo- kan en konstanterer at den minst prosjektkontroll av disse er Monio. Monios omdømme brister av deres egen svake praksis: Selskapet formidlet lån til en lånetaker var underslagdømt og hadde 11 konkurser de siste syv årene før han fikk låne store beløp ( tilsammen160 millioner kroner ) gjennom Monio, - han satt også i konkurskarantene i en periode der Monio lånte ut 71 millioner kroner til hans prosjekter. Monio har ved flere anledninger lånt ut penger- der arbeidene som lånene har vært avertert mot -ikke har samsvart med faktisk bruk av pengene. Dette har skapt en falsk forståelse av fremgang i enkelte prosjekter- hvor pengene har blitt brukt til å betjene utestående renter. Monio bedriver i stor grad økt refinansiering- der hvor lånetakerne sliter med å innfri sine låneforpliktelser- og holder liv i usunne og risikofylte eiendomsprosjekter. Man kan stille spørsmålstegn på hvor god risikoanalyse og risikoforståelse selskapet innehar- i gradering av risikoklasse overfor investorene- selskap som i realiteten styrer hardt mot konkurs og ikke har adekvat fremgang i sine eiendomsprosjekter klassifiseres gjerne til «B» og «C». Monio lever av tillit fra sine investorer. Denne tilliten har de mistet fra min side - og jeg vil fraråde andre å låne ut sine penger gjennom plattformen.
Hadde kommet bedre ut med pengene i madrassen
Har vært lånegiver hos Monner/Monio nesten siden start. Det begynte bra, men det endelige resultatet etter mange utlån gjennom disse årene er at jeg hadde kommet bedre ut om jeg hadde oppbevart pengene i madrassen. Veldig mye jobb og administrering, få lån å fordele pengene utover og veldig mye mislighold og tap. Et lån som gikk i tap hadde det også vært rot med pantet. Det er fristende å få den høye renten som tilbys, men med det kommer også en høy risiko. Du kan heller ikke lene deg på at Monio gjør grundig bakgrunnssjekk, for det gjør de ikke. Mye administrasjon, høy risiko for tap. Når de oppgir tall for tap bør de også oppgi % mislighold og tap på lån siste året. De lever fortsatt på at de første årene gikk veldig bra og opererer per dags dato med et urealistisk tap på 0,7%, alle jeg kjenner som har investert i Monio har betraktelig mer tap enn det. Tap og mislighold har eksplodert de siste årene. Ikke minst er lånene som er gitt ut gjerne mangedoblet det faktiske beløpet fordi mange lån bare er refinansiering på refinansiering av det samme opprinnelige lånet. Om de gir ut et lån på 1 mill, som så må refinansieres 7 ganger, så oppgir de nok et samlet utlån på de 8 lånene på 8 mill, hvis det så går tapt til slutt på siste lånet, så er tapet bare 1 mill, og dermed ville de oppgitt tapet på disse lånene som 12,5 % av totalt utlånt. Men uansett hvordan en vrir og vender på det, så er det i realiteten 1 mill av 1 mill utlånt, altså, 100% som er det reelle tapet. Refinansieringslånene pynter opp og skjuler det reelle tapstallet.
Useriøs
De har for dårlig praksis i å bakgrunnssjekke både prosjektene og lånetakerne, ref også mediaomtale i den siste tiden.
De gir for dårlig/manglende oppfølging på misligholdte lån.
Nettsidene er tvetydige.
De tillater i alt for stor grad forsinkede tilbakebetalinger. Hvis jeg sammenligner med feks Fundingpartner der jeg har hatt over 100 lån så har det skjedd kanskje to-tre ganger. Hos monio så er det på de nesten 100 lånene jeg har hatt informert om dette hele 315 ganger!
Manglende kontroll på låntakere
Elendig utlånspraksis av Monio
Monio har nå usedvanlig mange forsinkelser og mislighold. Jeg sammenligner da med Fundingpartner og Kameo. Et eksempel: Først låner Monio ut til hyttetomt og byggevarer. En stund senere til oppføring og innvendige arbeider. Atter senere til sluttarbeider og ferdigstillelse av hytte. Så viser det seg at grunnarbeidene ikke har startet engang! På forespørsel opplyser Monio at de ikke har til hensikt å gjennomføre noen som helst kontroll av denne konkursrytteren underveis.
Føler oss lurt,- nærmest svindlet..
Monio AS som er eid av børsnoterte Sparebank1 SR-Bank, godkjenner glatt tvilsomme eiendomsprosjekter pga alt for dårlige rutiner på forundersøkelser av lånetakere.
En lånetaker var underslagdømt og hadde 11 konkurser de siste syv årene før han fikk låne store beløp ( tilsammen160 millioner kroner ) gjennom Monio, - han satt også i konkurskarantene i en periode der Monio lånte ut 71 millioner kroner til hans prosjekter.
Investorene går nå på store tap pga ineffektive undersøkelsesrutiner fra Monio AS side.
Alle hans prosjekter er nå misligholdt, så dette blir vel da muligens hans konkurs nr.12 ?
Min kone og jeg har 11 utlån til ovennevntes prosjekter som er misligholdt, og går nok på et tap på flere hundre tusen kroner.
Hadde Monio AS gjort sine forundersøkelser av denne personen, hadde han aldri blitt godkjent som lånetaker, og investorene hadde hatt sine penger i behold.
Her bør Sparebank1 SR-Bank tre inn som eier og ta ansvar.
Ser ikke ut som Monio AS/Sparebank1 SR-Bank ønsker et godt omdømme?
Tvilsome prosjekter
Tvilsome prosjekter, mislighold, utsettelser og forsinkelser ....
Her må det vises forsiktighet da det er langt mellom de solide prosjektene.
Monio, plassen du går hvis du ønsker forsinkelser og mislighold!
Monio har store mengder misligholdte lån. De opererer selv med 0,7% konstaterte tap, noe som i beste fall kan sies å være misvisende.
Per nå har jeg 43 utestående lån, hvor hele 22 er misligholdt eller forsinket. Både mislighold og forsinkelser er i særklasse sammenlignet med blant annet Fundingpartner og Oblinor.
Oppdateringer i forbindelse med forsinkelser og især mislighold er i beste fall mangelfull. Det må purres for å i det hele tatt få vite noe.
Så styr unna, dette er ikke et sted å ha pengene sine!

Antwoord van Monio
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.