Kund hos SBAB i över 20 år, det var lite krångel när vi skulle köpa ett annat hus men det löste sig och jag är rätt säker på att det inte hade varit smidigare på en annan bank. Räntan är kanske inte d... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Inga konstigheter. Enkla att prata med och de får en att kännas som en kund. Olika trevliga personer jag pratat med. SBAB är en viktig bank, storbankerna har att lära. Om SBAB skulle få tillstånd a... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Väldigt konstigt..... Kunde inte bevilja ett privat lån för att jag bodde i hyresrätt/inneboende. Bor i sverige, jobbar i Danmark och är helt skuldfri. Bara en heads up till er som vill ans... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
förstår nu varför ni har så dåliga omdömen...ni är mycket svåra att komma i kontakt med...efter telefonkö återkommer ni inte som utlovat när ni skall ringa tillbaka...någon mail har ni inte heller uta... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews
Heeft 86% van zijn negatieve reviews beantwoord
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
It's takes hours to get connected to customer service resprensative.
Very Very bad service

Antwoord van SBAB
Jag kommer helt enkelt inte fram! Senast var väntetiden 2tim o 15 min!!
Ja ni läser rätt!
Detta är helt oacceptabelt!
Har ett lånelöfte. Har börjat o buda.
Enl. Sbab ska man då höra av sig men det är ju helt omöjligt!
Det står skrivet på deras hemsida att de ska ringa upp mig som Lånelöfteskund!
Löftet blev klart för en vecka sedan men ingen har ringt överhuvudtaget.
Detta är såå dåligt!
Bostaden håller nu på att glida oss ur händerna!
Frun är skitförbannad!
Jag likaså
Vi kommer nu att skippa denna dåliga Bank o särskilt när vi nu har läst alla recensioner!
Hujedamig!

Antwoord van SBAB
1 timme och 50 min i telefonkö, helt vansinnigt. Meddelandefunktion i app men det tar 3-4 dagar innan svar och till slut måste man ändå ringa in och sitta i telefonkö. Klarar SBAB inte av att ta hand om sina kunder kanske de ska lägga ner?

Antwoord van SBAB
Har varit kund i 25år och alltid haft god ekonomi. När jag vill betala av en del av lånet så vägrar de utan kräver flera månader av utredningar, skrivelser och intervjuer. Har fått dåligt bemötande och fastnat i långdragna förhör och väntetider. Har nu bytt bank.

Antwoord van SBAB
Men vad händer med SBAB ?!?!
Vi har haft dom i 20+ år, just för att dom ALLTID svarade på telefon, mail ... 11 på kvällen, inga problem.
Men nu verkar det vara lättare att få en audiens hos påven än att få ett svar från dom...
Efter att ha väntat exakt 2 timmar och 46 minuter i telefonkö blev jag givetvis bortkopplad. Det är ju helt rimligt att vänta så länge, eller hur? Statliga bankens kundtjänst är verkligen en pärla. Jag måste jag ge de nyliberala rätt – vissa saker borde staten verkligen hålla sina klåfingriga händer borta från, och kundtjänsten hos SBAB är utan tvekan en av dem.
Så nu ska jag byta bank. Varför inte till Wallenbergs SEB? Fast låt mig gissa – jag kommer säkert att få tillbringa lika många härliga timmar i telefonkö när jag försöker avsluta mina konton. Eller vad säger du, Ulrika, du som svarar på allt här?

Otroligt långa tefonköer 2 Tim 20 min riktigt dåligt

Antwoord van SBAB
Terrible answer times, 1.5hour and above.
At least the employees are nice.

Antwoord van SBAB
Extrema kötiden till kundtjänst. Har ringd flera dagar i rad men varje gång så har kötiden varit mellan 1.5-3 timmar vilket är helt obegripligt!
Gick däremot betydligt smidigare när jag skulle skaffade bostad och få bolånet. Dessvärre mindre bra när jag skulle låna pengar till renovering och behövde pengarna. Trodde att 1.5 vecka vart i god tid men där hade jag fel! För efter en vecka av väntan på att lånet skulle utbetalas börjar jag försöka få kontakt utan framgång..!
Detta trots att jag skickat in alla papper och gjort allt som krävs för utbetalning då det blev godkänt på under 1 dag efter ansökan om privatlån på hemsidan.

Antwoord van SBAB
Varenda gång jag ringt har förväntad kötid varit runt en timme:( När man sedan skickar ett meddelande via sitt inlogg så tar det en vecka(!) innan man får svar och då är det inte ett fullgott svar utan bara något allmänt som inte ger något besked. Jag kommer att byta bank för det här är för krångligt.

Antwoord van SBAB
Extrema kötiden till kundtjänst. Hur kan man låta sina kunder stå 2h i telefonkö? Helt obegript! Vem har den tiden??? Öka öppettiden, sätt in mer folk. Anpassa er efter kundens behov. Har försökt flera dagar med samma resultat.
Måste byta bank.

Antwoord van SBAB
Det går inte att nå er kundtjänst. Har försökt ett tiotal gånger där man får besked att ni ska ringa upp när det är min tur men ingen ringer upp. Känns väldigt oseriöst.

Antwoord van SBAB
Det är för lång väntetid ca 2 Tim den senaste tiden 8 försök man tröttnar man har inte tid att vänta

Antwoord van SBAB
Absolute joke, sat in a queue now for 62 minutes and I have yet to get to talk to a representative. No information whatever on what my position is in queue or anything, just constantly rinning and a bot saying we will answer your call as soon as possible. An hour seriously?! Is there like 1 person working there that has to take all the calls in Sweden? What a joke, contacted them initially in the hopes of switching to them but after this horrible experience I'll keep looking for another bank

Antwoord van SBAB
Det fullständigt horribla svarstiderna.
Ansökte om ett privatlån. Enligt deras processer så måste man ringa för att fullfölja hela ansökan. Fick ett meddelande i internetbanken att jag skulle ringa ett telefonnummer.
Ringde kl 9. Fick inget meddelande om hur långtid det skulle ta utan väntade och fick höra "Tack för att du väntar. Det är fortfarande kö, vi tar ditt samtal så snart vi kan" var 3:dje minut eller så. Efter 4 timmars väntan fick jag svar av någon som sa - Du har hamnat fel, så fort jag sa att det var privatlån det gällde. Innan jag han säga något annat blev jag kopplad till en "ny" kö. Efter ytterligare 30 minuter avslutade SBAB samtalet.
Jag fick en hjärnblödning och ringde sedan upp samma nummer igen. Fick då meddelande att det var 1,15 timmars väntetid. 2 timmar och 16 minuter senare har jag fortfarande inte fått svar och de har stängt (givetvis utan att säga det till oss som väntar i kö). Jag har alltså väntat i nästan 7 timmar utan att få prata med någon, enligt deras egen ansökningsprocess.
Att säga att -"det är många som ringer oss just nu" som svar på kritiken känns bara märkligt men förklarar så klart hur SBAB hanterar sina kunder.
Att det skulle kunna bero på att de är underbemannade, verkar ju inte finnas på kartan. Vi är helt enkelt för många som ringer.
Tycker så otroligt synd om den bemanning de har. De måste jobba ihjäl sig, för att sen mötas av arga kunder.

Antwoord van SBAB
Jag har haft SBAB som bank i många år och har varit nöjd hittills, men nu när jag står inför att köpa ny bostad så går det inte att nå dem via kundtjänst. Jag har försökt ringa dem i tre dagar nu och möts bara av ett meddelande som lyder: ”Du har valt att bli uppringd”. Tre dagar har gått och det är ingen från SBAB som har ringt upp mig. Det finns alltså heller ingen möjlighet att ställa sig i telefonkö just nu. Att SBAB väljer att behandla sina kunder å här - särskilt mitt under de mest intensiva visningshelgerna på året - är helt oacceptabelt. Jag kommer inte att riskera att förlora chansen till att kunna köpa en lägenhet jag verkligen vill ha p.g.a. SBAB:s otillgänglighet och kassa kundservice utan försöker nu hitta en annan bank att byta till.

Antwoord van SBAB
En trygg bank i osäkra tider.
Den gör inte allt för att maximera avkastningen för sina ägare. Det är bra. Ohederliga bankdirektörer har jag sett nog av.

Antwoord van SBAB
Använder bara SBAB för sparande, både insättning och uttag har fungerat till 100%
Alltid i topp när det gäller inlånings räntor.
Om jag skall komma med någon kritik så är det väl hemsidan som kanske snart skall uppdateras till lite modernare

Antwoord van SBAB
Det värsta bank, värsta service och otrevliga personal!
Har haft dem i tre år! Till slut betalade jag 90.000 kronor extra ränta bara för att kunna byta bank och slippa prata med dem för alltid! Jag föredrar att betala mer till andra banker men få ett bra service och trevlig samtal!

Antwoord van SBAB
Vi sökte hus och så kom drömhuset upp tillslut vi fick snabb hantering från lånelöfte till bolån vilket möjlig gjorde husköpet. Bra handläggare som vi förde långa diskussioner med om frågeställningar mm. Som gav tydliga svar på allt vi hade.