SumUp  Reviews 45.535

TrustScore 4 uit 5

4,1

Ik vind het met de uitdraai erg vervelend onder uitbetalingen - je kiest het bedrag - en dan onder betalingen moet ik ze 1 voor 1 openen. Het zou erg fijn zijn als dit in 1 grote uitdraai kan met ook... Toon meer

Altijd alles goed overzichtelijke nota s die je van ze krijgt en hele snelle uitbetalingen van de transacties die klanten betalen aan je Heb je ergens een probleem dan word dat heel snel opgepakt do... Toon meer

Communicatie is duidelijk, klantenservice mensen zijn super lief, je krijgt optijd te weten of een uitbetaling later komt. Betalen voor mensen is makkelijk. Ook is het kassasysteem overzichtelijk en... Toon meer

Zeer zorgvuldig, wel jammer dat het soms pas 2 dagen op mijn rekening staat (geen Sum up rekening ) maar fijne app en alles zeer gebruiksvriendelijk 👍🏼

1. Betalingsdienst
  2. Financiële instelling

SumUp is a leading global financial technology company driven by the purpose of levelling the playing field for small businesses. Founded in 2012, SumUp is the financial partner for more than 4 million small merchants in over 35 markets worldwide, helping them start, run and grow their business. Through its Super App, SumUp provides merchants with a free business account and card, an online store, and an invoicing solution – as well as in-person and remote payments seamlessly integrated with SumUp’s card terminals and point-of-sale registers. SumUp is committed to leveraging its success to make the world a better place and has pledged to donate 1% of its revenue to support environmental, educational and entrepreneurial causes. In 2022 SumUp was recognised as a Top Global Employer for the LGBTQ+ community by the Stonewall Workplace Equality Index.

4,1

Goed

TrustScore 4 uit 5

46K reviews

Vraagt klanten om een review

Niet direct te gebruiken, Helpdesk AI robot die je aan het lijntje houdt...

Voordat je de SumUp kunt gebruiken dient deze door SumUp geactiveerd/vrijgegeven te worden. Je krijgt na installatie van het apparaat de melding dat dit enige werkdagen kan duren. Dit had ik graag vooraf geweten; ik heb het apparaat voor een beurs deze week nodig.... Wat het nog erger maakt; het is onmogelijk om met een medewerker in contact te komen voor hulp; zowel telefonisch als via de Chat wordt je door een "AI robot" aan het lijntje gehouden. Ik stuur het apparaat terug en koop een ander merk/oplossing.

Update; ik heb dankzij Pindirect.nl een werkende oplossing gekregen. Werknemers die je via de telefoon te woord staan, meedenken en het gewoon regelen; zeer klantvriendelijk! Daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper per transactie😎

16 februari 2026

Hallo Rob,

Dank u voor uw beoordeling. Het spijt ons te horen dat u problemen heeft ondervonden met de activatie en met het bereiken van onze ondersteuning. We begrijpen goed hoe frustrerend dit kan zijn, zeker wanneer u zich op een beurs moet voorbereiden.

We hebben uw dossier intern onderzocht en kunnen bevestigen dat de documenten die nodig zijn voor de verificatie niet bij ons zijn binnengekomen. We hebben u nu een nieuwe communicatie gestuurd waarin u de vereiste documenten veilig kunt uploaden, zodat we zo snel mogelijk verder kunnen gaan met de verificatie.

Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld terwijl wij dit voor u oplossen.

Met vriendelijke groet

Super handig

Super handig, top. Makkelijk te gebruiken, betaalbaar en overzichtelijk

14 februari 2026

Hallo Klant,

Bedankt voor je positieve review! We zijn blij te horen dat je SumUp gebruiksvriendelijk, betaalbaar en overzichtelijk vindt. Mocht je ooit hulp nodig hebben of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via een privébericht of de chat in je SumUp-app of dashboard. We helpen je graag verder.

Je SumUp-team

Te duur en je krijgt nooit factuur wat…

Te duur en je krijgt nooit factuur wat je terwijl zakelijk rekening hebt van rest heb ik tevreden

17 oktober 2025

Hallo Mohamoud,

Bedankt voor je bericht. We begrijpen je bezorgdheid over de facturen en we willen je geruststellen dat er al een e-mail is verzonden naar het adres dat in je SumUp-profiel staat geregistreerd.

Als je nog steeds ondersteuning nodig hebt of vragen hebt, kun je rechtstreeks op die e-mail reageren, zodat ons team je verder kan helpen.

Je kunt ook naar help.sumup.com gaan of contact met ons opnemen via een privébericht of de chat in je SumUp-app of dashboard als je extra hulp nodig hebt.

Je SumUp-team

Als er geen storingen zijn is het…

Als er geen storingen zijn is het SUPER, maar op het moment als er een storing is geweest en je een bedrag terugstorten moet, moet je terugstortkosten betalen waar je er niets aan kon doen.
EN bij de klantenservice gebruiken ze AI wat verschrikkelijk is als je gelijk doorverbonden moet worden en je kunt voor 4 keer inbellen niet doorverbonden worden. Vaak aangekaart maar nog niets meegedaan jammer. Hopelijk dat ze dit oppakken.

13 februari 2026

Hallo Benaissa,

Bedankt voor je bericht en je zorgen. Ik begrijp hoe belangrijk het voor je is om duidelijkheid te krijgen over deze situatie. Ons team heeft je zaak al bekeken en je een paar dagen geleden een e-mail gestuurd met de volgende stappen. Ze wachten momenteel op je antwoord, zodat ze je zo snel mogelijk verder kunnen helpen.

Mocht je in de tussentijd nog hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard. We helpen je graag verder.

Top app

Top app geweldig

Guten Morgen,

vielen Dank für Ihr Feedback,
Ihr SumUp-Team.

Sumup is TOP!!!

Sumup werkt duidelijk, overzichtelijk en is goed gestructureerd. En helemaal optimaal is het systeem in combinatie met de bedrijfsrekening bij Sumup. Zeker aan te raden!

Hallo Som,

Hartelijk dank voor uw fantastische recensie! We zijn blij te horen dat SumUp soepel en probleemloos voor u werkt en dat de combinatie met het zakelijke account u goed bevalt. We stellen uw aanbeveling zeer op prijs.

Mocht u ooit ondersteuning nodig hebben of vragen hebben, ga dan gerust naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in uw SumUp-app of dashboard, zodat we u direct kunnen helpen.

Uw SumUp-team

Tevreden

Tevreden over service en snelle uitbetaling. Een veilig betaalmiddel voor mn klanten.

Hallo Ellen!

Hartelijk dank voor je beoordeling. We zijn erg blij te horen dat je tevreden bent over onze service, de snelle uitbetalingen en dat SumUp een veilige betaalmethode voor je klanten biedt. Als je ooit hulp nodig hebt, staan we altijd voor je klaar via de chat in je app of via het Dashboard.

Fijne dag

Werkt goed

Werkt prima nette service

9 februari 2026

Beste Angelique,

Zolang dat het geval is en je tevreden bent, is dat het enige wat telt.

Hartelijk dank voor je feedback.

Snel en goed!!

Snel en goed!!

8 februari 2026

Beste Rolf,

Dat is precies waarom het zo goed werkt.

Hartelijk dank voor je feedback.

Het SumUp-team.

Geen Klantenservice meer aanwezig om je te helpen met problemen

De klantenservice is niet meer per telefoon te bereiken. Chatbot is leidend geworden. Ze hebben een boekingspagina toegevoegd, klanten zouden deze kunnen benaderen om een afspraak te plannen, maar deze wordt niet zichtbaar deze wordt niet zichtbaar in mijn webwinkel. Je mag alleen chatten en dan krijg je screenshots wat je zou moeten doen, wat het probleem dus niet verhelpt, medewerker zou het probleem naar het team sturen, tot op heden geen enkele reactie van dat team. Als klant mag je de chatgeschiedenis niet opslaan, Ik heb daarom zelf verschillende screenshots van de chat gemaakt op 26 januari. Op februari berichten ontvangen in de mailbox dat het zou werken, maar het probleem is nog steeds niet verholpen. Mijn webwinkel van SumUp is alleen via mijn account op de computer te benaderen. Als ik deze probeer te benaderen via mijn app op de smarthpone krijg ik de melding om een gratis webwinkel te openen. Dat die 2 systemen niet samen werken heb ik al veel eerder gemerkt. Maar dit word steeds belachelijker. Koude chat zonder dat een medewerker op afstand inlogt om te zien wat werkelijk het probleem is met mijn account, dat mag blijkbaar niet meer. Zo gauw je belt en de reden moet opgeven aan de bottelefoon wordt je dus meteen uit het systeem gegooid. Vandaar dat ik ben gaan zoeken of er nog iemand is die problemen heeft met de boekingspagina van SumUp.

21 januari 2026

Beste Loes,

Voordat we ingaan op de inhoud van uw klachten, willen we u graag wijzen op een aantal zaken die onze aanpak zullen verduidelijken.

Ten eerste is telefonische klantenservice nog steeds beschikbaar. Dit geldt echter alleen voor verkopers met een actief abonnement, aangezien dit onderdeel is van de vele voordelen die daaraan verbonden zijn.

Wat betreft de problemen met de functie "Boekingen", uw webwinkel en het opslaan van chatgeschiedenis, zullen we deze vragen beantwoorden op basis van onze ruime ervaring. U heeft ons namelijk uw SumUp-accountgegevens niet verstrekt, ondanks ons uitdrukkelijke verzoek hieromtrent.

Aangezien we uw account niet in ons systeem kunnen vinden, zullen we alle feiten zo algemeen mogelijk moeten behandelen, rekening houdend met alle door u genoemde punten.

Als we beginnen met het feit dat de functie 'Boekingen' niet beschikbaar is in uw webwinkel, vermoeden we dat dit verband houdt met het feit dat u de functie niet kunt openen via de SumUp-app. We denken namelijk dat u mogelijk bent ingelogd met twee verschillende accounts op elk apparaat.

U kunt dit controleren door op het pictogram rechtsboven op de hoofdpagina te klikken en te kijken of beide ID's overeenkomen. Zo niet, dan bevestigt dit wat we hierboven hebben vermeld: u moet uitloggen en opnieuw inloggen met de inloggegevens van uw hoofdaccount.

Tot slot is het voor onze verkopers absoluut mogelijk om hun chatgesprekken volledig op te slaan, en dat geldt ook voor u. Na afloop van uw gesprek kunt u dit eenvoudig opvragen bij de medewerker die uw vragen heeft beantwoord.

Uw verzoek wordt vervolgens doorgestuurd naar onze betreffende afdeling, die u een document per e-mail zal toesturen in elk gewenst formaat (.pdf, .txt, enz.).

Onze excuses voor het ongemak dat deze situatie u mogelijk heeft bezorgd. We hopen dat we hiermee de zaken wat duidelijker hebben gemaakt.

Mocht u echter van mening zijn dat dit niet het geval was, dan kunt u de huidige beoordeling aanpassen of een nieuwe beoordeling schrijven met de gegevens van uw SumUp-account.

Wij zorgen dan voor de rest.

Een fijne dag verder,

Handig

Handig, vlot in gebruik

11 augustus 2025

Hallo Christophe,

Bedankt voor uw reactie. Fijn om te horen dat u SumUp handig vindt en vlot in gebruik. We waarderen uw feedback.

Een fijne dag gewenst
— The SumUp Team

The best application ever !

The best application ever !

6 februari 2026

Hi Haneke,
Thank you for your review. We’re delighted to hear that you consider SumUp the best application. Your feedback means a lot to us.
Have a fantastic day
— The SumUp Team

Ik vind het het handig met de…

Ik vind het het handig met de betalingen in m’n salon voor mijn klanten. Ben nog wel aan het onderzoeken hoe alles precies werkt.

4 februari 2026

Hallo Shirley Van der heiden

Bedankt voor de leuke reactie!

We zijn erg blij dat je blij bent met SumUp!

Als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft in de toekomst, is onze ondersteuning altijd beschikbaar.

Met vriendelijke groet, uw SumUp-team

Gewoon zeer content

Gewoon zeer content. Ja niet beter.
Doet wat het moet doen.

3 februari 2026

Hallo Ahmet!

Bedankt voor uw bericht. Het doet ons veel plezier om te horen dat u zeer tevreden bent en dat alles gewoon werkt zoals het moet.

We waarderen uw vertrouwen en blijven ons best doen om u een vlotte en betrouwbare ervaring te bieden.

Vriendelijke groeten

Makkelijk en snel

Makkelijk en snel

2 februari 2026

Hallo Mouhcine,

Bedankt voor je positieve feedback. We zijn blij te horen dat alles snel en gemakkelijk is verlopen. Mocht je ooit ondersteuning nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard. Je kunt ook nuttige informatie vinden op help.sumup.com.

Je SumUp-team

Makkelijke betaalwijze voor je klanten

Makkelijk betaalwijze voor je klanten

1 februari 2026

Hallo Sylvia,

Bedankt voor je feedback. We zijn blij te horen dat onze betaaloplossing handig is voor je klanten. Als je hulp nodig hebt of vragen hebt, kun je terecht op help.sumup.com of contact met ons opnemen via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Snelle uitbetaling

Alles verloopt correct

21 november 2025

Hallo,

Bedankt voor uw feedback. We zijn blij te horen dat de uitbetalingen soepel verlopen en dat alles naar behoren werkt. Mocht u vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, dan kunt u terecht op help.sumup.com of contact met ons opnemen via een privébericht of via de chat in uw SumUp-app of dashboard. We helpen u dan graag verder.

Uw SumUp-team

Heel goed app

31 januari 2026

Hallo Rokan,

Bedankt voor je feedback — we zijn blij te horen dat de app goed voor je werkt. Als je ooit hulp nodig hebt of vragen hebt, ga dan naar help.sumup.com, stuur ons een privébericht of gebruik de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Perfect

Perfect. Alleen bij hogere bedragen zijn de kosten vrij fors. Het geld staat wel super snel op de gratis rekening van sumup. Ook is de upgrade fantastisch dat je je telefoon kan gebruiken als pinapparaat.

31 januari 2026

Liebe Nienke,

vielen Dank für Ihr ausführliches Feedback.

Bitte beachten Sie, dass unser Team Ihre Zahlen gegebenenfalls berücksichtigen wird, falls diese hoch genug sind.

Zögern Sie nicht, uns zu kontaktieren und eine Verhandlung anzuregen, falls dies für Sie von Interesse ist.

Mit freundlichen Grüßen,
Ihr SumUp-Team