SumUp  Reviews 45.524

TrustScore 4 uit 5

4,1

Ik vind het met de uitdraai erg vervelend onder uitbetalingen - je kiest het bedrag - en dan onder betalingen moet ik ze 1 voor 1 openen. Het zou erg fijn zijn als dit in 1 grote uitdraai kan met ook... Toon meer

Altijd alles goed overzichtelijke nota s die je van ze krijgt en hele snelle uitbetalingen van de transacties die klanten betalen aan je Heb je ergens een probleem dan word dat heel snel opgepakt do... Toon meer

Communicatie is duidelijk, klantenservice mensen zijn super lief, je krijgt optijd te weten of een uitbetaling later komt. Betalen voor mensen is makkelijk. Ook is het kassasysteem overzichtelijk en... Toon meer

Zeer zorgvuldig, wel jammer dat het soms pas 2 dagen op mijn rekening staat (geen Sum up rekening ) maar fijne app en alles zeer gebruiksvriendelijk 👍🏼

1. Betalingsdienst
  2. Financiële instelling

SumUp is a leading global financial technology company driven by the purpose of levelling the playing field for small businesses. Founded in 2012, SumUp is the financial partner for more than 4 million small merchants in over 35 markets worldwide, helping them start, run and grow their business. Through its Super App, SumUp provides merchants with a free business account and card, an online store, and an invoicing solution – as well as in-person and remote payments seamlessly integrated with SumUp’s card terminals and point-of-sale registers. SumUp is committed to leveraging its success to make the world a better place and has pledged to donate 1% of its revenue to support environmental, educational and entrepreneurial causes. In 2022 SumUp was recognised as a Top Global Employer for the LGBTQ+ community by the Stonewall Workplace Equality Index.

4,1

Goed

TrustScore 4 uit 5

46K reviews

Vraagt klanten om een review

Omdat het heel prettig en snel werkt.

Omdat het heel prettig en snel werkt.

14 oktober 2025

Hallo Hennie,

Bedankt voor je review. We zijn blij te horen dat SumUp soepel en snel werkt. Mocht je ooit hulp nodig hebben of vragen hebben, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Onbereikbare klantenservice oplichters!

Onbereikbare klantenservice en administratieve chaos

In juli 2025 heb ik een kassasysteem van SumUp gekocht voor mijn horecazaak (tablet/handheld, kassalade en kassaplus abonnement). Volgens de informatie zou ik hiermee een tafelplattegrond kunnen maken voor horeca.
In de praktijk bleek het systeem hier nauwelijks geschikt voor. Daarom heb ik binnen twee weken alles geretourneerd en mijn abonnement opgezegd.
De hardware heb ik netjes teruggestuurd. Daarna begon het probleem.
Het abonnement kon niet online worden opgezegd en ik moest via de klantenservice. In het afgelopen jaar heb ik meer dan 20 keer contact gehad via mail, telefoon en chat.
Vaak kom je eerst bij een bot
Medewerkers kunnen het probleem niet oplossen
Beloftes dat men terugbelt of mailt worden niet nagekomen
Uiteindelijk kreeg ik maar een deel van het geld terug voor de hardware.
Ondertussen probeert SumUp nog steeds elke maand geld van mijn creditcard af te schrijven, terwijl het abonnement al lang geleden is opgezegd. Mijn creditcard is inmiddels beëindigd, maar ik krijg nog steeds betalingsherinneringen.
Niemand lijkt overzicht te hebben of het probleem daadwerkelijk op te lossen.

Kort samengevat:
spullen netjes geretourneerd
abonnement opgezegd

geld dat ik nog moet krijgen niet ontvangen totaal betaald voor hardware 684,84 in oktober terug gestort gekregen 397,42 nog tegoed 287,42

Ze proberen nog steeds maandelijks geld te incasseren

Voor een bedrijf dat kassasystemen levert aan ondernemers is dit extreem slechte service en administratie.
Mijn advies: wees voorzichtig voordat je met SumUp in zee gaat.

Ik hoop dat het plaatsen van deze review op Trustpilot er eindelijk voor zorgt dat dit dossier serieus wordt opgepakt en dat het openstaande bedrag wordt terugbetaald en mijn account definitief wordt afgesloten.

15 juli 2025

Hallo Eric,

Bedankt voor je uitgebreide review. Het spijt ons te horen over de problemen die je hebt ondervonden met je retour, terugbetaling en abonnement. Ons team heeft je al een e-mail gestuurd met de benodigde instructies. Controleer je inbox en reageer gerust als je vragen hebt of als er iets onduidelijk is.

We raden je aan om de chatfunctie in je SumUp-app of dashboard te gebruiken, zodat we je direct kunnen helpen.

TOP APP!!

Het is een makkelijke app! Direct te begrijpen voor gebruik. Ook daarnaast is dit een ideale kassa systeem. Je kan alles ingeven op een makkelijke manier.

5 maart 2026

Hallo Sally,

Bedankt voor je review! We zijn blij te horen dat je de app gebruiksvriendelijk vindt en dat hij goed werkt als kassasysteem. Mocht je ooit hulp nodig hebben of meer informatie willen, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Beste Richard,

We zien dat je de Tap to Pay-functie in de SumUp-app erg prettig vindt.

Vergeet niet om je apparaat altijd up-to-date te houden, zowel de app als het besturingssysteem (Android, iOS, enz.).

Dit zorgt ervoor dat de functie en je betalingen probleemloos werken.

Foutje bedankt

Niet alle overboekingen die ik via sumup doe komen meteen op de andere rekening..

Ik neem mijn opmerking terug want achteraf gezien is het mijn eigen schuld door het niet als instant boeking te doen.
Hoop alleen dat het gauw verwerkt is.. Zit er zo op te wachten..

Klantenservice bedankt voor de goede uitleg!

2 maart 2026

Beste Wilco,

Uitgaande overboekingen via de SumUp-bedrijfsrekening werden standaard direct verwerkt.

Helaas accepteren niet alle banken deze termijn.

Het kan voorkomen dat een overboeking direct beschikbaar is. Dit geldt echter niet voor alle overboekingen, aangezien het geen standaardprocedure is.

Uit uw rekeningoverzicht blijkt dat alle overboekingen zijn goedgekeurd en dat het geld is afgeschreven. Dit wijst erop dat er niets mis is gegaan met het overboekingsproces zelf.

Desalniettemin adviseren wij onze klanten altijd om maximaal drie werkdagen te wachten voordat het geld beschikbaar is op de rekening van de ontvanger.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

SumUp is very good

1 maart 2026

Hello Johanna,

Thank you for your message — we’re happy to hear that you’re satisfied with SumUp. If you ever need assistance, please visit help.sumup.com or contact us via private message or through the chat in your SumUp app or Dashboard so we can support you directly.

Best regards,
Your SumUp Team

Goed

Goed goed goed

1 maart 2026

Hallo Leonie,

Bedankt voor je bericht — we zijn blij te horen dat alles goed met je gaat. Als je ooit hulp nodig hebt, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Heel goed heel makkelijk

Heel goed heel makkelijk

25 februari 2026

Hallo Mohammad,

Bedankt voor je feedback. We zijn blij te horen dat het gebruik van SumUp soepel en eenvoudig voor je is verlopen. Mocht je ooit hulp nodig hebben of vragen hebben, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Al jaren goed

26 juni 2025

Hallo Theo,

Bedankt voor je feedback. We zijn blij te horen dat je al die jaren een positieve ervaring met SumUp hebt gehad. Mocht je ooit hulp nodig hebben of vragen hebben, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Je SumUp-team

Sumup is een van de beste bedrijven

Sumup is een van de beste bedrijven.
Snel reageren, veilig betalen en aaltijd beschikbaar.

23 februari 2026

Hallo Rafiq,

Bedankt voor je review. We zijn erg blij te horen dat je SumUp betrouwbaar, snel reagerend en altijd bereikbaar vindt. Mocht je ooit ondersteuning nodig hebben, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Je SumUp-team

Super handige en simple app voor mijn…

Super handige en simple app voor mijn zaak

22 februari 2026

Hallo Joost,

Bedankt voor je review. We zijn blij te horen dat de app praktisch en gebruiksvriendelijk is voor je bedrijf. Mocht je ooit hulp nodig hebben, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Zo blij met sumup

Zo blij met sumup, veel geholpen als kleine onderneming

22 februari 2026

Hallo Ivan,

Bedankt voor je bericht. We zijn erg blij te horen dat SumUp nuttig is voor je kleine bedrijf. Als je ooit ondersteuning nodig hebt of meer functies wilt ontdekken, kun je terecht op help.sumup.com of contact met ons opnemen via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Alles is goed

Alles is goed, behalve dat je geen telefonische contact kan maken vind ik heel slecht. En op mail word niet op gereageerd. Dus communicatie is super slecht

21 februari 2026

Beste Trientje,

Hartelijk dank voor je eerlijke feedback.

Onze telefonische helpdesk is alleen beschikbaar voor verkopers met een actief maandabonnement, omdat dit onderdeel uitmaakt van de functies, waaronder 24/7 ondersteuning via chat.

Omdat we ons nu meer richten op chat, is e-mail helaas niet langer een communicatiekanaal.

Je kunt echter wel rechtstreeks via de SumUp-app contact met ons opnemen via de chat. Ons team helpt je daar graag verder.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Fijn weekend,

Betrouwbaarheid

Weinig storingen, snelle uitbetaling, snelle oplossing van problemen, vriendelijke mensen bij de klantenservice

20 februari 2026

Hallo Laura,

Bedankt voor je positieve feedback. Het is fijn om te horen dat je uitbetalingen, de ondersteuning en de algehele betrouwbaarheid soepel verlopen. We waarderen het dat je de tijd hebt genomen om dit met ons te delen.

Mocht je ooit hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Je SumUp-team

Het is makkelijk te gebruiken...

Het is makkelijk te gebruiken...

Kleine critiek

In het bankrekening moet de zoekfunctie nog uitgebreider zijn

20 februari 2026

Beste Reiner,

Hartelijk dank voor je feedback, met name over de zoekfunctie.

We hebben dit doorgegeven aan ons team en hopen dat ze in de toekomst een oplossing implementeren waardoor we die ontbrekende beoordelingsster alsnog verdienen.

Een fijn weekend gewenst,

Werkt goed en prettig om mee te werken

Werkt goed en prettig om mee te werken

19 februari 2026

Hallo Ed,

Bedankt voor je review! We zijn blij te horen dat SumUp goed voor je werkt en dat je het prettig vindt om te gebruiken. Als je meer informatie of hulp nodig hebt, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Je SumUp-team

Makkelijk in gebruik en goed…

Makkelijk in gebruik en goed overzichtelijk. Alle extra dingen hoeven voor mij niet

19 februari 2026

Hallo Matthijs,

Bedankt voor je review! We zijn blij te horen dat je het systeem gebruiksvriendelijk en overzichtelijk vindt. Mocht je ooit hulp nodig hebben bij het aanpassen van functies of het verkennen van alleen de tools die relevant zijn voor jouw bedrijf, ga dan gerust naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je SumUp-app of dashboard. We helpen je dan graag verder.

Hallo Angela,

Hartelijk dank voor je positieve feedback — we zijn erg blij te horen dat je tevreden bent met onze service.

Mocht je vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, ga dan naar help.sumup.com of neem contact met ons op via een privébericht of via de chat in je app of dashboard, zodat we je direct kunnen helpen.

Sumup

Werkt goed en snel

17 februari 2026

Hallo Jolanda,

Bedankt voor uw beoordeling. Fijn om te horen dat alles goed en snel werkt voor u. We waarderen uw feedback.

Met vriendelijke groet
— The SumUp Team

Super fijn bedrijf !!

Fijne mensen

18 augustus 2025

Hallo Lotte,

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Wat leuk om te horen dat u SumUp een fijn bedrijf vindt met vriendelijke mensen. Uw feedback betekent veel voor ons.

Met vriendelijke groet
— The SumUp Team