SynVest Reviews 850

3,7

Een extra storting zal bij weinig fondsbeheerders onwelkom zijn..ook niet bij Synvest. Alleen moest ik bij de benk voor overmaken groot bedrag eerst limiet verhogen en daarna 4 u wachten (fraude c... Toon meer

Zie nu dat dezelfde ellende met het Duitse fonds gebeurd, wij zijn jarenlang aan het lijntje gehouden met het Nederlandse fonds. Blijf alstublieft van Synvest af, de enige die er beter van worden zij... Toon meer

De rendementen worden inmiddels een jaar of vier keurig maandelijks uitgekeerd. Bij de promotie van het product kunnen de startdatum van de belegging en het te behalen (meerjarige) rendement exacter w... Toon meer

1. #1 van de 1 beste bedrijven in Fondsbeheermaatschappij

T. +31 (0)20 23 51 490

3,7

Gemiddeld

Vraagt klanten om een review

Tot nu toe gedaan wat ze beloofd hadden

In eerste instantie waren we wat sceptisch omdat de reviews niet altijd goed waren over dit bedrijf maar tot nu toe komen ze na wat ze beloven.

8 juli 2025

Antwoord van SynVest

Wat een fijne feedback! Bedankt dat u uw ervaring met ons deelt. Vriendelijke groet, SynVest.

Ik vind het overzicht een beetje…

Ik vind het overzicht een beetje onduidelijk opgesteld
Over is €.900+ maar ook €.1100 +

Beste meneer Van Reenen,

Dank voor uw feedback. We vinden het jammer dat u onze Mijn Omgeving als onduidelijk ervaart. De cijfers die u noemt herkennen wij helaas niet, en we zouden graag beter begrijpen wat u precies bedoelt.

We doen ons best om de omgeving zo overzichtelijk mogelijk te maken, maar begrijpen dat dit per persoon kan verschillen. We nodigen u daarom van harte uit om contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen bekijken wat er onduidelijk is. Zo kunnen we u beter helpen én leren wij hoe we onze omgeving verder kunnen verbeteren.

SynVest

Heldere communicatie en periodiek blad/…

Heldere communicatie en periodiek blad/ tijdschrift. Redelijke stabiele rendementen.
Helaas alleen investeringen in zakelijk vastgoed.

Antwoord van SynVest

Dank voor uw vriendelijke woorden. Uw tevredenheid is een mooie beloning. Met vriendelijke groet, SynVest.

Prima rendement

Prima rendement
Geen ap

Antwoord van SynVest

Dank u wel voor uw positieve reactie. Met vriendelijke groet, SynVest.

Stabiel investeren

Als je op YT de uitleg van de directeur van synvest volgt, word je duidelijk hoe het investeringsbedrijf functioneert. Goed doordacht. Geeft vertrouwen. Het rendement is niet super hoog, de risico 's zijn echter laag. Neem de NL investeringen. De Duitse economie is minder stabiel.
Die uitleg vond ik niet meer, maar er zijn andere duidelijke filmpjes.

Antwoord van SynVest

Dank u wel voor deze mooie beoordeling. We waarderen uw feedback enorm. Vriendelijke groet, SynVest.

Goed en snel geholpen

Goed en snel geholpen. Alles online kunnen regelen.

2 juni 2025

Antwoord van SynVest

Wat een mooie beoordeling! Uw vertrouwen motiveert ons. Bedankt! Vriendelijke groet, SynVest.

Goed geholpen

Goed geholpen. Geen lange wachttijden aan de telefoon

Antwoord van SynVest

Prettig om te lezen dat we uw verwachtingen waarmaken. Dank u wel! Vriendelijke groet, SynVest.

Geen bijzonderheden

Geen bijzonderheden. Jullie doen wat jullie zeggen.

Antwoord van SynVest

Uw vertrouwen in ons werk is fijn om te lezen. Hartelijk dank! Vriendelijke groet, SynVest.

Veel overleg vooraf

Veel overleg vooraf, dat voor extra duidelijkheid zorgde.

Eerlijk en verhelderend.

De contact met de buitendienst was eerlijk en verhelderend.

Antwoord van SynVest

Fijn om te lezen dat we aan uw verwachtingen voldoen! Hartelijk dank voor uw reactie. Vriendelijke groet, SynVest

Zorg dat u updates ontvangt.

Recent is gebleken dat ik na ruim 5 jaar posities te hebben bij Synvest geen updates over de fondsen ontving. Wel zocht vaak op de site naar informatie, maar was niet echt tevreden over de informatievoorziening. Synvest is er op basis van mijn vragen nu pas achter gekomen dat de updates niet naar mij werden verzonden. Nu gelukkig hersteld en informatie is ook duidelijk.

30 juni 2025

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw feedback en dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het spijt ons te horen dat u gedurende langere tijd geen updates heeft ontvangen over uw fondsen. Wij begrijpen goed dat dit voor u als onprettig is ervaren en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan.

We zijn blij dat dit inmiddels is hersteld en dat u nu de juiste informatie ontvangt. Uw signaal heeft ons geholpen onze processen verder aan te scherpen, zodat dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Ter aanvulling willen we u graag laten weten dat alle updates ook altijd op onze website onder het kopje ‘Nieuws’ worden geplaatst. Zo kunt u daar altijd controleren of er recente informatie beschikbaar is, mocht u per e-mail iets gemist hebben.

Mocht u nog vragen of suggesties hebben, dan horen wij dat uiteraard graag.

SynVest

De voorlichting laat ten wensen over.

Ten eerste beleg ik al jaren bij Synvest. Ik ben geen nieuwe klant.
Als tweede vind ik het German fonds erg slecht presteren. Veel verhalen er omheen, maar elke keer verlagen jullie de waarde van het fonds.
Jullie bellen om te zeggen dat het nu wel goed gaat en dan halen jullie daarna het voorschotdividend weg.

Beste Hans Posthoorn,

We begrijpen dat je verrast en teleurgesteld bent over hoe de zaken rondom het German RealEstate Fund verlopen zijn. Graag lichten we een aantal punten toe.

Allereerst: u bent inderdaad geen nieuwe klant. De uitnodiging om een beoordeling te geven heeft per abuis ontvangen. Dat is een fout aan onze kant — onze excuses daarvoor.

Wat betreft het German RealEstate Fund: de afgelopen periode is de waarde van het fonds gedaald door aanhoudend moeilijke marktomstandigheden in Duitsland. Duitsland verkeert momenteel in een recessie, mede als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende hoge inflatie en rentestanden. Deze omstandigheden hebben een directe impact op de vastgoedmarkt — met lagere waarderingen, verminderde liquiditeit en langere verkooptrajecten als gevolg. Deze ontwikkelingen hebben we ook gedeeld via onze kwartaalberichten en mails.

De beslissing om het voorschotdividend voorlopig op te schorten is genomen vanuit de verantwoordelijkheid om het fonds financieel gezond te houden. Dit is niet prettig, dat begrijpen we. Tegelijk is het belangrijk om te benadrukken dat het tijdelijk stopzetten van het dividend geen invloed heeft op het totaalrendement van de belegging — het betreft een verschuiving van cash- naar koersrendement. Het geld blijft binnen het fonds en draagt bij aan het vermogen van de participanten.

We waarderen je langdurige betrokkenheid als belegger en staan uiteraard open voor verdere toelichting of een persoonlijk gesprek.

Dividend beleid German Real Estate fonds

Bedenkelijk dividend beleid bij het German Real Estate fund dat sterk in koerswaarde is gedaald laatste 2 jaar. Dividend was 6%, enkele jaren geleden verlaagd naar 4%, om vorig jaar te verhogen naar 5% en in maart naar 6%. In mei komt mailing met toelichting dat het voorschot dividend voorlopig tot einde 2eQ 2026 wordt opgeschort vanwege teleurstellende marktomstandigheden de laatste 3 jaar.

Beste HdK,

Je beschrijving van de dividendontwikkeling van het German RealEstate Fund klopt in grote lijnen. We begrijpen dat het opschorten van het dividend teleurstellend is voor onze participanten.

De beslissing om het dividend tijdelijk op te schorten, is genomen vanwege aanhoudend lastige marktomstandigheden in de Duitse vastgoedmarkt. Zoals ook toegelicht in onze recente mailing, is de afgelopen jaren sprake geweest van waardedalingen in het vastgoed en beschikt het fonds op dit moment over beperkte liquiditeit. Deze situatie vraagt om een zorgvuldig en verantwoord financieel beleid, waarbij het in stand houden van de vermogenspositie van het fonds voorop staat.

Belangrijk om te benadrukken is dat het tijdelijk stopzetten van het dividend geen invloed heeft op het totaalrendement van de belegging. Het betreft een verschuiving van direct (cash) rendement naar indirect (koers) rendement. Het geld blijft binnen het fonds en draagt bij aan het vermogen van de participanten.

We begrijpen dat dit soort maatregelen vragen oproepen, maar dat maakt het dividendbeleid op zich niet bedenkelijk. Wat je aan cash niet hebt, kun je ook niet uitgeven. Met dit besluit wil SynVest het langetermijnbelang van het fonds en haar participanten waarborgen.

Als je verdere vragen hebt of toelichting wenst, staan we uiteraard voor je klaar.

Antwoord van SynVest

Slechte communicatie en strperige procedures

Ik krijg vraag om een beoordeling te maken omdat ik een nieuwe klant zou zijn. Dat is niet het geval. Wat wel het geval is dat ik al sinds eind 2024 mijn investering bij Synvest probeer op te zeggen. Toen ik daar onlangs met Synvest over belde bleek dat ik door allerlei procedures en regels tot einde van dit jaar op mijn geld moet wachten. In het telefoongesprek bleek ook dat ik nooit op de email-lijst was geplaatst als klant en dus ook nooit actuele informatie had ontvangen. Door plaatsing op die lijst ben ik dus nu een "nieuwe" klant.

Beste Joep Kramer,

We begrijpen dat je verrast was door de uitnodiging om een beoordeling te geven.
Die uitnodiging heb je inderdaad ten onrechte ontvangen — dat was een fout aan onze kant, waarvoor onze excuses. Je bent uiteraard geen nieuwe klant, en het was niet de bedoeling je op die manier te benaderen.

Wat betreft je opzegging: de situatie die zich op dit moment voordoet, is beschreven in het prospectus van het fonds. Het kan voorkomen dat het fonds door marktomstandigheden niet voldoende liquiditeit heeft om participaties direct in te kopen. In dit geval wordt het tekort aan beschikbare middelen veroorzaakt door een combinatie van een groot aantal uitstappers en de noodzaak om vastgoed te verkopen in een ongunstige markt.

De vastgoedmarkt in Duitsland verkeert momenteel in een moeilijke fase, wat een negatieve invloed heeft op verkoopprijzen. Daarnaast neemt het verkoopproces in Duitsland aanzienlijk meer tijd in beslag dan in Nederland.

We nemen je feedback mee om onze processen en communicatie verder te verbeteren. Als je nog vragen hebt of ergens tegenaan loopt, neem dan gerust contact met ons op.

Minder bewust manipuleren

Minder bewust manipuleren. Eerlijker zijn in de communicatie en problemen niet steeds vooruit schuiven tot dat heel slecht nieuws alsnog gecommuniceerd moet worden. Gegevens delen op basis van feiten en gegevens en niet op basis van luchtfietserij.

Beste Truus,

Dank voor je reactie.
Je noemt het woord "manipulatie", en we vinden het belangrijk om goed te begrijpen wat je daarmee bedoelt. Zou je kunnen toelichten waarom je dit zegt, en eventueel een concreet voorbeeld geven?

Voor alle duidelijkheid: wij wijzen manipulatie nadrukkelijk van de hand. Onze organisatie staat onder toezicht van onafhankelijke toezichthouders, onze jaarrekening wordt gecontroleerd door een externe accountant, en alle taxaties worden uitgevoerd door erkende, onafhankelijke taxateurs.

Als je specifieke situaties hebt ervaren waarin je je misleid voelde of twijfels hebt over onze communicatie, dan horen we dat graag. Feitelijke en onderbouwde feedback helpt ons om het gesprek op een constructieve manier aan te gaan.

We nodigen je dan ook van harte uit om je opmerking verder toe te lichten.