SynVest Reviews 850

3,7

Een extra storting zal bij weinig fondsbeheerders onwelkom zijn..ook niet bij Synvest. Alleen moest ik bij de benk voor overmaken groot bedrag eerst limiet verhogen en daarna 4 u wachten (fraude c... Toon meer

Zie nu dat dezelfde ellende met het Duitse fonds gebeurd, wij zijn jarenlang aan het lijntje gehouden met het Nederlandse fonds. Blijf alstublieft van Synvest af, de enige die er beter van worden zij... Toon meer

De rendementen worden inmiddels een jaar of vier keurig maandelijks uitgekeerd. Bij de promotie van het product kunnen de startdatum van de belegging en het te behalen (meerjarige) rendement exacter w... Toon meer

Als je op YT de uitleg van de directeur van synvest volgt, word je duidelijk hoe het investeringsbedrijf functioneert. Goed doordacht. Geeft vertrouwen. Het rendement is niet super hoog, de risico 's... Toon meer

1. #1 van de 1 beste bedrijven in Fondsbeheermaatschappij

T. +31 (0)20 23 51 490

3,7

Gemiddeld

Vraagt klanten om een review

Alertheid

Synfest reageert,snel als je informatie wil ontvangen, en met problemen.

Beste J.a. Behari,

Goed om te horen dat je onze snelle reactie op informatieverzoeken waardeert. We vinden het belangrijk om ook bij eventuele problemen snel en adequaat te handelen.

Mocht je nog suggesties hebben om onze dienstverlening verder te verbeteren, dan horen we dat graag. We blijven graag in contact om jouw ervaring zo goed mogelijk te maken.

SynVest

Ik wacht al een jaar op de verkoop van…

Ik wacht al een jaar op de verkoop van mijn aandelen. Inmiddels 4000 euro verlies.

Beste Carin Peeters,

Dank voor uw bericht.
U geeft aan dat u al geruime tijd wacht op de afwikkeling van uw verkoopverzoek. We begrijpen goed dat dit voor u een vervelende situatie is, en willen benadrukken dat ook wij hier niet tevreden mee zijn.

Helaas is de liquiditeitspositie van het fonds op dit moment onvoldoende om alle verkoopverzoeken direct te kunnen verwerken. Dit heeft te maken met de huidige marktomstandigheden in Duitsland. De vastgoedmarkt staat onder druk door een combinatie van hoge rente, inflatie en een sterk toegenomen aanbod, terwijl de vraag juist is afgenomen. Hierdoor verlopen vastgoedtransacties traag en moeizaam, wat directe invloed heeft op de liquiditeit van het fonds.

Hoewel dit uiteraard niet de situatie is die wij nastreven, is het wel een risico dat inherent is aan vastgoedbeleggingen. In de prospectus wordt expliciet vermeld dat bij ongunstige marktomstandigheden de verhandelbaarheid beperkt kan zijn en verkoopverzoeken mogelijk niet direct kunnen worden gehonoreerd. Als belegger bent u bij toetreding akkoord gegaan met deze voorwaarden.

Wij doen er alles aan om de liquiditeit van het fonds te verbeteren door actief te sturen op verkoopprocessen, maar blijven daarbij afhankelijk van de marktomstandigheden.

Mocht u vragen hebben of behoefte hebben aan verdere toelichting, dan staan wij uiteraard graag voor u klaar.

Slecht resultaat

Slecht resultaat. Wordt als klant ook vergeten. Jammer.

Beste Jan Kooreman,

Dank voor uw reactie. We vinden het jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in het resultaat en het gevoel heeft als klant niet voldoende gezien te worden.

Wij begrijpen uw teleurstelling – ook voor ons zijn de tegenvallende resultaten allesbehalve gewenst. De vastgoedmarkt in Duitsland heeft het afgelopen jaar te maken gehad met serieuze druk, onder andere door hoge rente, inflatie en een afgenomen investeringsbereidheid. Deze ontwikkelingen zijn mede het gevolg van de bredere economische onzekerheid, waaronder de impact van de oorlog in Oekraïne.

We doen er alles aan om het fonds onder deze uitdagende omstandigheden zo goed mogelijk te beheren, met oog voor de lange termijn en het belang van onze beleggers.
Mocht u uw zorgen verder met ons willen delen, dan staan wij daar altijd voor open. Neem gerust contact met ons op.

Zeer slechte communicatie

Zeer slechte communicatie. Steeds meer vragen bij beleid

Beste Louis van Kampen,

Dank voor uw feedback. Het spijt ons te horen dat u de communicatie als onvoldoende heeft ervaren en vragen heeft bij ons beleid.

Wij streven ernaar om onze beleggers transparant en tijdig te informeren. Als u specifieke voorbeelden of punten van zorg met ons wilt delen, dan horen wij dat graag. Alleen met concrete feedback kunnen wij onze dienstverlening verbeteren.

U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden en eventuele onduidelijkheden kunnen wegnemen.

Reorganisatie Synvest German Real Estate Fund

Synvest German Real Estate Fund moet de tijdelijke nadelen van vastgoed afwaardering en de hoge rente in 2023 opnieuw handhaven in hun fonds management.

Beste J. Geisler,

Dank voor uw reactie.

We zijn niet helemaal zeker wat u bedoelt met de opmerking dat wij “de tijdelijke nadelen [...] opnieuw handhaven in hun fondsmanagement”.

Mocht u hiermee bedoelen dat wij als fonds bewust zouden vasthouden aan nadelige effecten, dan willen wij u geruststellen: dat is uiteraard niet het geval.

Zoals u weet, werd de vastgoedmarkt in 2023 sterk beïnvloed door externe factoren, zoals afwaarderingen en de sterk gestegen rente. Dit zijn ontwikkelingen die de gehele sector raken, met name in Duitsland.

Binnen ons fondsmanagement houden wij nadrukkelijk rekening met deze marktomstandigheden. We blijven onze strategie zorgvuldig afstemmen op de situatie, met als doel een stabiel en verantwoord beheer op de lange termijn.

Mocht u uw opmerking verder willen toelichten, dan nodigen wij u van harte uit om dit te doen. Wij gaan daar graag inhoudelijk op in.

Heldere informatie

Heldere informatie, soepele aanmeldprocedure

24 juni 2025

Antwoord van SynVest

Wat een mooie beoordeling! Uw vertrouwen motiveert ons. Bedankt! Vriendelijke groet, SynVest.

Prima investering met aantrekkelijk rendement

Duidelijke info en makkelijk om digitaal te investeren.
Alleen de extra maandrente zou uitgekeerd moeten worden ipv herbeleggen.
Komt meer voelbaar over.

28 juni 2025

Antwoord van SynVest

We zijn blij dat u ons als duidelijk ervaart. Bedankt voor uw beoordeling! Vriendelijke groet, SynVest.

lijkt op op ..................en of broekzak..............

'ikhet is een markt dieonderhevig is aan koers ontwikkeling echter je geeft je geld uit handen aan een partij die zeer mooie revieuws heeft of dit klopt met name duits vastgoed is de vraag
naar mijn mening klopt dit niet en is een omleiding van uitstel en je raadt het al van afstel dus van je geld wat je geinvesteerd hebt krijg je van de een op andere dag geen uitkering meer en is bevroren nadat het eerst met 25 % gezakt was met andere woorden voorlopig ben je alles kwijt en geen maandelijkse uitkering meer het lijkt op ..........dit is hoe ik er over denk

Bedankt voor u reactie echter ik ben van mening dat dit al geruime tijd voorzien, was tevens blokt synvast uitstap en doet dit alleen onder hoge kosten en slechts 5 % van de inleg mag per jaar uitstappen dus je hebt geen zeggenschap als je uitstapt kun je het verlies niet nemen
de maleise in Duitland is niet in een paar jaar opgelost waarom niet gewoon het verlies nemen en de boel verkopen koste wat koste.
het lijkt niet op een juist beleid en er blijft teveel aan de strijkstok hangen

28 mei 2025

Beste Jack van Wanrooij,

Hartelijk dank voor het delen van uw ervaring en zorgen. We begrijpen dat het als teleurstellend kan worden ervaren wanneer een maandelijkse uitkering onverwacht wegvalt, zeker als hierop was gerekend. Graag geven we enkele toelichtingen om het beeld te verduidelijken.

De opschorting van het voorschotdividend betekent geen verlies van rendement, maar een tijdelijke pauze in de tussentijdse uitkering. De waarde van uw belegging is niet verdwenen, maar verschuift van directe uitbetaling naar koersontwikkeling, zoals gebruikelijk bij beleggingsfondsen.

Uw zorgen over het Duitse vastgoed begrijpen wij goed. De economische recessie in Duitsland heeft de markt beïnvloed en koersdruk veroorzaakt. Dit is echter een conjuncturele beweging, en niet per definitie een structureel verlies – tenzij er op een laag moment wordt verkocht.

De tijdelijke opschorting is ingevoerd om te kunnen blijven voldoen aan onze verplichting tot inkoop van aangeboden certificaten. Zo voorkomen we gedwongen verkoop van vastgoed in een ongunstig klimaat, wat onnodige schade aan verkoopprijzen – en daarmee de koers – zou kunnen veroorzaken.

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en vraagt om een langetermijnvisie. Uw investering is niet verloren, maar op dit moment minder liquide en afhankelijk van marktherstel. Uiteraard streven wij ernaar de maandelijkse uitkering zo snel mogelijk te hervatten.

We waarderen uw kritische houding en hopen dat deze toelichting meer inzicht heeft gegeven.

Goede ervaring

Goede ervaring. Snelle reactie op mijn telefonische vragen.

5 juni 2025

Antwoord van SynVest

Bedankt voor deze positieve beoordeling. Uw tevredenheid is onze prioriteit! Vriendelijke groet, SynVest.

Einde Synvest

Zozo zelfs het dividend is opgeschort per juni dit jaar bij het German fund. Op 8 november vorig jaar schreef ik al, Synvest gaat het Niet redden. Helaas zijn ze al een eind op weg. Nu er geen nieuwe aanwas meer zal zijn kun je het vergeten.

2 juni 2025

Beste R. Berntsen,

Hartelijk dank voor uw reactie. We begrijpen dat het tijdelijk stopzetten van het dividend binnen het German RealEstate Fund vragen oproept, en we waarderen het dat u uw zorgen met ons deelt.

Het klopt dat per juni het dividend is opgeschort. Deze beslissing is genomen in reactie op de huidige marktomstandigheden en is bedoeld om het fonds financieel weerbaarder te maken. Belangrijk om te benadrukken is dat deze maatregel géén invloed heeft op het totaalrendement van het fonds. Er is sprake van een verschuiving van cashrendement (via uitkering) naar koersrendement (waardegroei binnen het fonds). Uw belegging blijft dus renderen – alleen via een andere vorm.

We realiseren ons dat dit voor beleggers een omschakeling betekent. Tegelijkertijd blijft ons doel ongewijzigd: het realiseren van stabiele waardeontwikkeling op de lange termijn. Hoewel de instroom momenteel beperkt is, blijven wij werken aan het versterken en toekomstbestendig maken van het fonds.

Als u behoefte heeft aan verdere toelichting, staan wij uiteraard klaar om persoonlijk met u in gesprek te gaan.

Waardeloze communicatie

Na 5 dagen wachten op de uitkering van mijn dividend (is mijn pensioenaanvulling) heb ik maar eens gebeld. Ik kreeg iemand aan de lijn die mij lacherig en erg laconiek vertelde dat alle uitkeringen met een jaar zijn opgeschort! Er werd verwezen naar een mailtje, dat ik nooit heb ontvangen. Zoiets belangrijks stuur je (ook) per post! Geen brief gekregen,
helemaal niks! Mijn vertrouwen in Synvest is zeer ernstig geschaad.

13 juni 2025

Beste Jos Vink,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We begrijpen goed dat het voor u erg teleurstellend is om onverwacht te vernemen dat de dividenduitkering, waar u op rekende als aanvulling op uw pensioen, is uitgesteld.

We willen u allereerst onze excuses aanbieden voor de manier waarop u te woord bent gestaan. Uw ervaring voldoet niet aan de service en zorgvuldigheid die u van ons mag verwachten.
Wat betreft de communicatie: er is inderdaad een e-mail verstuurd om klanten te informeren over het uitstel van de uitkering. We begrijpen echter dat u deze niet heeft ontvangen, en dat is uiteraard iets wat we serieus nemen. We zullen onderzoeken waarom dit bericht u niet heeft bereikt.
Het besluit tot uitstel is op zeer korte termijn genomen, waardoor er helaas geen voldoende tijd was om ook per post te communiceren. Daarnaast is het versturen van duizenden brieven een aanzienlijke belasting voor het milieu – een overweging die wij in onze communicatiekeuzes steeds nadrukkelijker meewegen.

Desondanks erkennen we dat de impact van dit besluit groot is en dat heldere communicatie daarin cruciaal is. Uw vertrouwen is voor ons van groot belang, en we nemen uw feedback mee om onze communicatie en dienstverlening verder te verbeteren.

SynVest

Stuurt ongevraagd post naar je adres…

Stuurt ongevraagd post naar je adres met 'aan bewoners van' terwijl er een postfilter van toepassing is. Heeft niet het fatsoen om op klacht te reageren. Waardeloos, dan weet je genoeg over zo'n bedrijf die mensen spamt. Weer zonde van het papier en zonder openen in de kliko.

M.b.t. geen klacht binnen zien komen, daar heb ik op gereageerd, ik heb de mail nogmaals gestuurd. Deze was bij Synvest tussen wal en schip terecht gekomen kreeg ik te horen via mail daarnet.

7 juni 2025

Beste Jeroen & Edith,

Hartelijk dank voor uw feedback. We begrijpen dat ongewenste post als hinderlijk kan worden ervaren, en we vinden het jammer dat onze communicatie op deze manier bij u is overgekomen.

Onze post wordt soms geadresseerd aan “de bewoners van”, wat betekent dat deze buiten het bereik van het standaard postfilter kunnen vallen. Wij zullen dit bespreken met de partij die ons de adressen heeft geleverd.

Dit is uiteraard geen excuus, maar we nemen uw signaal serieus. We streven ernaar onze communicatie zo relevant en respectvol mogelijk te houden – zowel voor de ontvangers als voor het milieu.

U geeft aan dat wij niet op uw klacht hebben gereageerd. Dat bevreemdt ons want wij hebben geen klacht van u binnen zien komen. Kunt u de mail met de klacht nog een keer naar ons sturen als met dit antwoord uw klacht nog niet voldoende afgehandeld is?

SynVest

INVESTEREN IN FONDSEN SYNVEST GOEDE KEUZE?

Beleg,subatantieel in het GermanRealEstatefonds. Al jaren achtereen levert dit fors verlies op, zelfs als je het voorschotdividend herbelegt. De beheerkosten en de uitstapkosten zijn torenhoog in vergelijking. andere vastgoedfondsen. Gaf vorige maand aan dat ik het voorschotdividend voortaan uitgekeerd wilde hebben. Ze voerden dit door in de administratie terwijl ze toen natuurlijk al lang wisten dat ze de uitkering van het voorschotdividend zouden opschorten vanaf 1 juni 2025 t/m 1e kwartaal 2026. Ook verzoeken om (gedeeltelijke) uit te stappen worden niet of mondjesmaat gehonoreerd i.v.m. de liquiditeitspositie van het fonds zoals ze zeggen. Je zit als belegger in dit fonds dus behoorlijk klem...ergo...je kan praktisch geen kant uit. Om aan te geven wat voor plaat ze voor de kop hebben stuurden ze beleggers in het GermanRealEstatefonds recentelijk 'n brief om te gaan investeren in het DutchRealEstatefonds omdat in Nederland heel andere (gunstigere) marktomstandigheden zouden gelden dan in Duitsland. Je kan dus wachten totdat het daarmee net zo fout gaat als met 'n ander fonds van ze dat in liquidatie verkeert of inmiddels is afgerond. Al met al ben ik dus zeer teleurgesteld in mijn Synvestbelegging gelet op de jaarlijkse forse verliezen die ik lijd. Er is in deze maar één partij die er jaarlijks positief uitspringt en niets tekort komt en dat is Synvest zelf. Mijn advies aan eventuele prospects om hun zuur verdiend geld door Synvest te laten beheren.....AFBLIJVEN!!!

4 juni 2025

Beste Wiel Junggeburt,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring te delen. We vinden het oprecht jammer om te horen dat uw belegging in het German RealEstate Fund tot teleurstelling heeft geleid. Uw zorgen nemen we zeer serieus en uiteraard hadden wij zelf ook graag een andere uitkomst gezien.

We begrijpen dat de recente opschorting van het voorschotdividend en de beperkte mogelijkheid tot (gedeeltelijke) uitstap voor u een vervelende situatie creëren. Deze maatregelen zijn echter genomen om de liquiditeitspositie van het fonds te waarborgen en om ervoor te zorgen dat wij kunnen blijven voldoen aan de inkoopverplichtingen van het fonds. Dit doen wij met het oog op de bescherming van alle beleggers op de lange termijn.
Wij streven naar transparantie en houden onze beleggers via regelmatige communicatie op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. In dat kader hebben wij ook een e-mail verzonden waarin wij uitgebreid hebben toegelicht waarom het voorschotdividend is opgeschort.

Wat betreft de kostenstructuur: deze wordt vooraf duidelijk toegelicht en is in lijn met de aard van het fonds, waarin wordt belegd in internationaal vastgoed. Ook in uitdagende marktomstandigheden blijven wij streven naar zorgvuldig en actief beheer van de vastgoedportefeuille.

Het voorstel om te beleggen in het Dutch Real Estate Fund is gedaan op basis van de gunstigere marktdynamiek in Nederland. Dit fonds bevindt zich in een andere positie, behaalt momenteel goede resultaten en kent positieve vooruitzichten. Uiteraard blijft het volledig de eigen keuze van iedere belegger om al dan niet in dit fonds te participeren.

Indien u dit wenst, gaan wij graag met u in gesprek om uw persoonlijke situatie nader te bekijken en eventuele vragen te beantwoorden. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via 020 – 23 51 490.

SynVest

Synvest was mijn op 1 na slechtste…

Synvest was mijn op 1 na slechtste investering ooit. Gaat alleen maar naar beneden en heb nu al 10% verloren. Advies: nooit in investeren want ook tussentijds uitstappenkost je een giga bedrag.

2 juni 2025

Beste Rob van Zelm,

Bedankt voor uw reactie. We begrijpen dat het teleurstellend kan zijn wanneer een belegging niet het gewenste resultaat oplevert. Beleggen in vastgoed kent, zoals elke belegging, risico’s en schommelingen. De waarde van vastgoed stijgt niet altijd in een rechte lijn; er kunnen ook periodes zijn waarin de markt tegenzit, zoals nu helaas het geval is.
Wat betreft de uitstapkosten binnen de eerste drie jaar: deze zijn inderdaad hoger, en dat heeft te maken met de aankoopkosten van vastgoed. Deze kosten worden over meerdere jaren verdeeld. Wanneer een belegger binnen korte tijd uitstapt, zou het oneerlijk zijn als de achterblijvende beleggers volledig opdraaien voor deze kosten. Daarom wordt bij vroegtijdig uitstappen een evenredig deel in rekening gebracht.

Wij hechten veel waarde aan transparantie. De kostenstructuur en voorwaarden worden duidelijk uitgelegd in de prospectus, het essentiële informatiedocument, de brochure en op onze website.

Mocht u verdere vragen hebben of toelichting wensen, dan staan wij open voor een gesprek.

SynVest

SynVest doet het gedegen.

Goede en volledig informatievoorziening. Makkelijk onboarding proces met vlotte opvolging en after sales service.

28 mei 2025

Antwoord van SynVest

Grote misleiding doordat voorgespiegeld…

Grote misleiding doordat voorgespiegeld wordt dat je ieder moment kunt uitstappen zonder boete. Na meermaals contact te hebben gezocht waarbij terugbelverzoek nooit werd opgevolgd werd er geschermd met artikel 10 hoewel er niet eens een schriftelijke overeenkomst is opgesteld. Boevenbende is het niet meer en niet minder. S.v.p. ver weg blijven van deze oplichters!!

14 maart 2025

Beste Nick Rosier,

Bedankt voor uw review. We willen graag verduidelijken dat we nooit aangeven dat u op ieder moment kosteloos kunt uitstappen. De voorwaarden en eventuele kosten voor het beëindigen van de belegging worden duidelijk toegelicht in de prospectus, het essentiële informatiedocument, de brochure én op onze website.
Bij het aangaan van de belegging heeft u verklaard kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met deze voorwaarden. We begrijpen dat beleggingsbeslissingen niet altijd uitpakken zoals gehoopt, maar het is belangrijk om vooraf goed inzicht te hebben in de bijbehorende risico’s.
We vinden het jammer dat u ons als ‘oplichters’ bestempelt. We opereren onder toezicht van meerdere onafhankelijke toezichthouders en hechten veel waarde aan transparantie en zorgvuldigheid. Mocht u verdere vragen hebben of behoefte hebben aan uitleg, staan wij uiteraard open voor een gesprek.

Advies gesprek

Ik vond het gesprek met de adviseur erg goed, betrouwbaar en eerlijk. De prestaties van Synvest zelf zijn voor mij nog onbekend, dus even afwachten mbt een review.

26 mei 2025

Antwoord van SynVest

Wat een fijne feedback! Bedankt dat u uw ervaring met ons deelt. Vriendelijke groet, SynVest.

De intermediair (Excellent Fondsen) in…

De intermediair (Excellent Fondsen) in Enschede was voor mij een voordeel. Ik kon langs voor een gesprek wat vertrouwen geeft.
Verder is de communicatie met SynVest zelf prima verlopen.

15 mei 2025