Grote teleurstelling in Teer Makelaars Beverwijk
Na maandenlange voorbereiding en hoop zijn wij als gezin diep teleurgesteld geraakt in de werkwijze van Teer Makelaars Beverwijk. Wat begon als een veelbelovende kans om na ruim twee decennia eindelijk zekerheid op te bouwen in een vertrouwde omgeving, eindigde in een pijnlijk hoofdstuk vol misleiding, onduidelijkheid en een schrijnend gebrek aan respect.
Begin dit jaar werd mijn man benaderd door Teer Makelaars, via de heer Burger, met het aanbod om de ruimte waarin hij al ruim 21 jaar actief is, over te nemen. Dit werd gepresenteerd als een serieuze kans, als waardering voor zijn jarenlange inzet. We hebben vervolgens alles op alles gezet: meerdere hypotheekoffertes aangevraagd, een professionele taxatie laten uitvoeren, advies ingewonnen, en uiteindelijk ingestemd met de gevraagde prijs. Alles stond klaar om de koop af te ronden.
Na herhaald contact per e-mail en meerdere bezoeken van de makelaar zelf, kwam er ineens – zonder enige waarschuwing – een kille e-mail binnen waarin werd medegedeeld dat “de plannen gewijzigd zijn” en dat alles aan een derde partij zou worden verkocht. Geen persoonlijk contact, geen uitleg, geen overleg. Deze mededeling sloeg in als een bom – emotioneel én financieel.
Wat deze situatie nog moeilijker te accepteren maakt, is dat – voor zover wij weten – de uiteindelijke koper helemaal geen interesse had in het gedeelte waar wij jarenlang actief zijn geweest. Juist daarom voelt de keuze om ons buiten te sluiten extra pijnlijk. Het vermoeden dat hierbij mogelijk onze achtergrond een rol heeft gespeeld, laat ons sindsdien niet meer los. Het is een ongemakkelijk gevoel dat we helaas niet kunnen negeren.
De manier waarop Teer Makelaars, en met name de heer Burger, deze situatie heeft afgehandeld, getuigt voor ons van een groot gebrek aan integriteit, transparantie en betrokkenheid. Er was geen ruimte voor gesprek of wederzijds begrip. Onze jarenlange inzet en aanwezigheid zijn volledig genegeerd, alsof het niets betekende.
Ik steun mijn man volledig in zijn overweging om juridische stappen te zetten. Niet alleen voor onszelf, maar ook om andere gezinnen en ondernemers te waarschuwen die met dit kantoor te maken krijgen.
Wat overblijft is een gevoel van verlies, frustratie en diepe teleurstelling. Niet alleen hebben we een unieke kans op zekerheid verloren, maar ook ons vertrouwen in de eerlijkheid van dit soort processen is volledig verdwenen.
Wij hopen dat ons verhaal anderen bewust maakt van het belang van betrouwbaarheid en openheid in dit soort trajecten. In dit geval heeft Teer Makelaars daarin ernstig gefaald – zowel op professioneel als menselijk vlak. Voor wie overweegt met hen in zee te gaan: wees gewaarschuwd.
16 juni 2025