Triodos Bank Reviews 298

TrustScore 2 uit 5

2,2

Deze bank is de meest nutteloze bank ooit. Geld storten kan niet, een fysieke bank bestaat ook niet. De pas en app werken allebei heel vaak ook niet. Als ik wil bellen/chatten met een medewerker kan d... Toon meer

Prima bank met doelstellingen waar ik volledig achter sta. Ja, wat technologie betreft lopen ze altijd wat achter, maar inmiddels werken Apple en Android pay prima en betalen met wearables ook. In het... Toon meer

Ik was van plan een fonds in zijn geheel te verkopen. Aangezien de bank beleggingskosten ter waarde van € 22.13 ! in moest houden kon ik gedurende 4 dagen deze verkoop niet doen. Toen besloo... Toon meer

Ben mijn wachtwoord vergeten om in te loggen bij mijn Triodos hypotheek. Dan kun je een mailadres opgeven en dan zou je binnen 5 minuten een nieuw wachtwoord krijgen. Een uur later nog niets gekregen.... Toon meer

2,2

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Helaas stap ik over naar ASN

Helaas stap ik over naar ASN. De trage implementatie van nieuwe technologie was al een grote ergenis (Triodos was heel laat met vingerafdrukherkenning in de app, betalen met je smartphone kan nog steeds niet, digitaal ondertekenen via je bank ondersteunt Triodos ook niet), maar de uitrol van nieuwe passen zonder dat alle betaalterminals daarop zijn aangepast is voor mij de druppel. Ik kon de afgelopen twee maanden niet betalen bij een opticien, parkeergarage, en lunchroom, wat tot veel vertraging en gênante situaties leidde.

1 januari 2024

Triodos heet een sociale bank te zijn…

Triodos heet een sociale bank te zijn die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Afgelopen jaar bleek dit imago een flinterdunne façade: de bank presteerde het om tienduizenden certificaathouders voor vele tientallen miljoenen te benadelen. Triodos zélf is vooralsnog financieel gezond maar volgens critici is de bank moreel failliet.
Practice what you preach, Triodos bank
‘Practice what you preach’ is een van de meest basale principes voor iedereen, burger, bedrijven, politici, die weleens op een podium klimt om een ander de maat te nemen. Desondanks blijkt het telkens weer een uitdaging om je aan dit beginsel te houden. Kijk naar de VS waar tv-dominees om de haverklap vergiffenis smeken omdat ze het met een jong grietje, de vrouw van de koster of de koster zelf hebben aangelegd. En in Nederland worden progressieve opiniemakers als Dolf Jansen en Sander Schimmelpenninck doorlopend bestookt met het verwijt dat hun pleidooien voor strenge klimaatmaatregelen hypocriet zijn omdat ze op en neer vliegen naar hun huizen in respectievelijk Ierland en Zweden.

Triodos bank liet 43.000 beleggers in de kou staan
Deze week stak er op sociale media een soortgelijk stormpje van verontwaardiging op rond Rob Jetten. Niet gehinderd door enige vliegschaamte bleek de klimaatminister van D66 voor een korte oudjaarsvakantie naar Argentinië te zijn gevlogen om er op het strand van Patagonië met zijn vriend ‘dit knotsgekke jaar af te sluiten’. ‘Practice what you preach, Rob’, hoonden de critici in koor. Zonder enige twijfel prijkt dit adagium ook bovenaan het lijstje goede voornemens dat het bestuur van de Triodos bank heeft gemaakt. In 2023 werd schrijnend duidelijk hoe de sociale bank 43.000 beleggers die in goed vertrouwen 1,2 miljard euro in duurzame Triodoscertificaten hadden geïnvesteerd in de kou liet staan.

De als ‘risicoloos’ aangeprezen Triodoscertificaten verloren tot 75 procent van hun waarde
Het is alleen de vraag of Triodos nog de tijd heeft om gestalte te geven aan dit goede voornemen. Dominees, politici en opiniemakers kunnen wegkomen met gebed en excuses maar een bank die sociaal beleid predikt maar zich bij problemen asociaal opstelt verliest zijn kostbaarste bezit: vertrouwen en geloofwaardigheid. Adviseurs van Triodos boden klanten de certificaten als een ‘risicoloze’ belegging aan. In de praktijk verloren de waardepapieren tot 75 procent van de waarde. Erger nog: de bankbestuurders bekommerden zich nauwelijks om de verliezen van hun certificaathouders die honderden rechtszaken startten en bij consumentenprogramma’s als Radar hun boosheid ventileerden.

Tilburg University: Triodos bank is moreel failliet
Volgens de aan Tilburg University verbonden economiehoogleraar Johan Graafland heeft deze rigide opstelling mogelijk onherstelbare schade aangericht. In een column in Trouw kwalificeert hij Triodos bank deze week als ‘moreel failliet’: wie gelooft nog in de goede bedoelingen van de sociale bank? 2024 zal uitwijzen of de bank eindelijk oog krijgt voor de benadeelde certificaathouders. Zo niet, dan bestaat de kans dat de kille handelwijze met terugwerkende kracht de financiering van de bank zelf gaat ondermijnen.

4 januari 2024

Nieuwe bankpas werkt niet bij veel winkels

Nieuwe bankpas werkt niet bij veel winkels en er is geen oplossing vanuit Triodos, alleen een excuusmailtje waar we niks mee opschieten. Zit al jaren bij deze bank maar ga daar nu weg omdat dit natuurlijk niet moet kunnen.

30 december 2023

Pas werkt voor geen meter

Pas werkt voor geen meter. Ook niet aan te raden als je een jongere rekening neemt, want je krijgt dan zelf niks te horen over iets, ook niet als er blijkbaar er nieuwe pas in gebruik MOET worden uit het niks. VOORDUREND dat niks werkt en de app zelf is slecht. En als je een Android gebruiker bent ben je al helemaal de l*l, want je kan dan niet eens betalen via de app. Dat moet dan met de indentifier. Ga naar ASN, die weten wat ze moeten doen tenminste

27 december 2023

Huidige pas werkt ineens niet meer

Huidige pas werkt ineens niet meer, maar nooit een nieuwe pas ontvangen. Dacht dat ik hem wellicht gemist had in de post, dus geen actie ondernomen. Gebruik de pas niet vaak.
Ruim 2 weken later een mail ontvangen dat de pas vervangen wordt en onderweg is. Maar een week later nog niets in de bus. Klantenservice is totaal onbereikbaar....

17 november 2023

Onbereikbaar

Bij het openen van een zakelijke rekening ging het mis. Een aanmeldcode werkt niet. Telefonisch 35min+25min+40min in de wacht gezeten. Ook gemaild. Daar is de wachttijd 5 werkdagen! Zo gaat het openen van een rekening dus niet lukken.
Triodos zou er goed aan doen om de klantenservice bereikbaar te maken. Dat scheelt een hoop ellende op review sites

14 december 2023

Betaalpas Triodos werkt niet

Die nieuwe (in mijn geval zakelijke) betaalpas is een drama. In 80% van de winkels wordt deze pas geweigerd en bij navraag bij Triodos gaat dit ook niet snel veranderen. Daar sta je dan, voorzien van commentaar door de winkelier. Het voordeel dat het eventueel zou hebben bij andere betalingen weegt geenszins op tegen deze nadelen. Visa is te duur voor de winkeliers. Zoals een eerdere recensent zegt worden we tegen de winkeliers uitgespeeld omdat wij als klant maar moeten melden dat hun 'systeem niet voldoet'. Triodos, dit hoort echt niet zo te gaan! Advies van hun eigen klantenservice: schrijf een boze mail. Misschien willen meer mensen dit doen? Als dit aanhoudt gaat het klanten kosten. Want dan zijn er wel andere, goedkopere, aanbieders voor zakelijke rekeningen.

14 december 2023

Zeer slechte bank

Zeer slechte bank, raad iedereen Triodos af, helemaal voor de jongerenrekening!!
Ik zal voogd kan geen adres wijzigen , na 20x over en weer mailen willen ze geen opzeggings formulieren sturen aar mijn nieuwe adres!
Ze sturen wel wijzigingsformulieren naar mijn nieuwe adres maar opzeggings formulieren niet!!!
Via de mail wel maar aangezien ik niet in bezit ben van een PRINTER kan ik ze niet downloaden en uitprinten, geef je dit aan wordt je totaal niet geholpen!!
Rekening openen digitaal gaat met grootste gemak, maar wil je rekeningen opzeggen dan ben je gewoon de klos!!
Maar ondertussen wel nieuwe bankpassen naar mijn oude adres sturen waar ik al anderhalf jaar niet meer woont en meerdere malen heb aangegeven!
Buiten dat kan je met Triodos bankpas niet het openbaar vervoer nemen.
ZEER SLECHTE BANK!

15 december 2023

ik had een spaarrekening

ik had een spaarrekening , en kreeg op een dag een bericht dat de naam van de spaarrekening ging veranderen .Uiteindelijk was de reden hiervan dat Triodos de wettelijk verplichte intrest opgelegd door de Belgische staat (die zelfs geen 0,5 procent) bedroeg
niet meer wilde betalen.
Hetzelfde met de aandelen die ik had, systeem veranderen in de kraam van wast past voor Triodos ,ondertussen nog een fractie van wat ze waard waren.
zelfs 1 ster is te veel waardering voor deze bank

8 juni 2023

Bug in nieuwe triodospas

In mijn nieuwe zakelijke bankpas zit een bug. Kan bij de kassa niet pinnen. De triodos speelt me uit tegen de winkelier en houdt vol dat de winkelier zijn apparauur niet up to date met het nieuwe visa debet systeem heeft. Is niet waar maar triodos luistert niet. Er zit gewoon een bug in de pas. Immers mijn nieuwe privepas herkent het apparaat wel! Zou het systeem niet up to date zijn, dan zou hij mijn privepas ook niet moeten herkennen. Heel makkelijk om de verantwoording op de winkelier af te schuiven. Die vervolgens op mij boos wordt en me uit zijn winkel zet. Gefeliciteerd triodos.

5 december 2023

Bezint eer je begint...

Mijn inmiddels overleden moeder wilde graag dat haar spaargeld sociaal verantwoord, duurzaam en groen werd belegd en koos daarom voor de Triodos Bank. Ze nam daarbij voor lief dat ze geen of een negatief rendement zou hebben op haar internet spaarrekening. Toen mijn moeder overleed en ik contact opnam met de Triodos Bank werd direct haar rekening direct geblokkeerd waarbij werd verteld dat het, vanwege personeelsgebrek, ca. 6 weken duurt voordat de rekening gedeblokkeerd/opgeheven wordt en het spaargeld naar de tegenrekening wordt overgemaakt. Als executeur/erfgenaam kun je dus 6 weken niet bij je eigen geld. Ter vergelijking: ING: binnen 1 werkdag en Lloyds Bank binnen 2 werkdagen.

13 november 2023

De nieuwe triodos pas werkt niet op…

De nieuwe triodos pas werkt niet op alle betaalautomaten. Daar kwam ik in een winkel achter. Vervelend want ik kon niet betalen. Dat de pas niet werkt is al een blunder. Dat ik er als klant achter moet komen in een winkel vind ik schandalig. Bij zo'n blunder hoor je je klanten te informeren en een oplossing te bieden. Ze zijn zogenaamd voor een betere wereld. Begin dan bij jezelf Triodos.

27 november 2023

Vreselijk

Absoluut verouderde systemen, klanten moeten nog steeds papieren formulieren afdrukken en deze per post versturen om zaken te veranderen.
Onvoldoende klantenondersteuning - let wel, je kunt alleen van 9 tot 5 met ze praten - terwijl mensen aan het werk zijn - dus op dit moment heb ik al een week geen toegang tot mijn account. Ze doen niets om te helpen. De fondsen die zij aanbieden zijn een grap. Maar de kosten zijn erg hoog. Tijd voor een andere bank

23 november 2023

Triodosbank SPEELT bank

Let op...ik krijg 4 nieuwe betaalpassen. Zogenaamde Visa pas. En wat blijkt de Triodos bank heeft geen geld om ervoor te zorgen dat de passen te.gebruiken zijn. Ga ik voor een hoop geld dineren. Kan ik NIET betalen.....ja zegt de bankjuffrouw: hadden hebben geen geld om uitstel af te kopen zoals alle andere banken dat wel hebben. Dit wordt niet aan de privé en zakelijke klant gemeld dus ik verknip mijn pas zoals Triodos mij adviseerde heb ik nu dus een probleem en ook voor het oplossen van dit probleem is de Triodos bank TE ONBENULLIG!!!! DUS STAP OVER NAAR EEN ECHTE BANK..ZO GROEN ZIJN ZE OOK NIET.

22 november 2023

Schandalige lage waarde triodos certificaten

Ik vind het een grote schande dat mijn certificaten waar ik al mijn spaargeld in had zitten door Triodos verkwanseld zijn. Ik ben zwaar gedupeerd nu ze zo enorm veel in waarde gedaald zijn. Daar komt bij dat ze niet meer via triodos verkocht kunnen worden.

22 november 2023

Passen komen niet aan

Tot 3 maal toe zegt Triodos bank een nieuwe betaalpas te hebben verzonden die niet aankomt.
Vervolgens legt der Triodos de schuld bij mij en daarna bij Visa.
Totaal niet geïnteresseerd in de consequenties van het verloren gaan van betaalpassen.
Een instelling die niet te vertrouwen is.

15 november 2023

zoek maar een andere bank, triodos is geen goed idee

ik probeer mij registeren voor de triodos app om de rekening van mijn dochter de kunnen beheren. Het enige dat je krijgt na al het omslachtige gedoe met face herkenning en het scannen van je id-bewijs dat de identificatie niet geslaagd is. Als je daar een mail over stuurt krijg je reactie dat "ze er naar streven binnen 10 werkdagen een reactie te geven". De 10 dagen zijn nog niet voorbij, maar wat is dit voor termijn? Is toch niet van deze tijd?

Als ik alle andere reviews hier lees zie ik dat ze er gewoon een bende van maken.

Als je potentiele klanten af wilt schrikken moet je vooral zo doorgaan. Maak het zo moeilijk mogelijk en geef vooral geen klantenservice. Misschien moet die Daniël Stegeman eens zijn afdeling gaan managen.

8 oktober 2023

Is dit jouw bedrijf?