Triodos Bank Reviews 298

TrustScore 2 uit 5

2,2

Deze bank is de meest nutteloze bank ooit. Geld storten kan niet, een fysieke bank bestaat ook niet. De pas en app werken allebei heel vaak ook niet. Als ik wil bellen/chatten met een medewerker kan d... Toon meer

Prima bank met doelstellingen waar ik volledig achter sta. Ja, wat technologie betreft lopen ze altijd wat achter, maar inmiddels werken Apple en Android pay prima en betalen met wearables ook. In het... Toon meer

Ik was van plan een fonds in zijn geheel te verkopen. Aangezien de bank beleggingskosten ter waarde van € 22.13 ! in moest houden kon ik gedurende 4 dagen deze verkoop niet doen. Toen besloo... Toon meer

Ben mijn wachtwoord vergeten om in te loggen bij mijn Triodos hypotheek. Dan kun je een mailadres opgeven en dan zou je binnen 5 minuten een nieuw wachtwoord krijgen. Een uur later nog niets gekregen.... Toon meer

2,2

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Misinformatie

Ik heb een maand geleden “toegang”gekregen tot de spaarrekening die mijn oma voor mij had geopend. Als ik 18 zou worden, is het geld voor mij bedoeld. Dus je zou denken een heel mooi verjaardagscadeau. Nou niet dus. Ik kreeg al een brief waarin ik al mijn gegevens moest opsturen via de post (met ID kopieën enz) maar dat vond ik eerlijk gezegd nogal riskant om dat via de post doen. Ik heb gebeld en kreeg een slome medewerker aan de lijn die mij misinformatie gaf. Ik hoefde alleen een formulier op te sturen zodat de rekening gestopt zou worden en het geld op mijn eigen rekening bij ABN wordt gestort. Dus dat heb ik gedaan. Na lange tijd geen reactie, dus weer gebeld. Bleek dat formulier al meer dan een week binnen te zijn, maar hij kon niet worden verwerkt want ze hadden mijn gegevens nog niet. De tweede medewerker zei dat ik gewoon via online inloggen (de app) mijn gegevens moest invullen en dat dat voldoende zou zijn. Maar natuurlijk kwam de verificatie code niet in mijn mail, dus weer gebeld. Blijkbaar had ik wel al mijn gegevens op de post moeten doen. Niemand heeft mij dat verteld. Van de 4 medewerkers heb ik van allemaal iets anders gehoord. Ik heb het nu al 2 weken geleden verstuurd en het is ook al binnen (weer niks gehoord over dat het verwerkt gaat worden) en de verwerkingstijd is 21 WERKDAGEN. ik heb nog steeds geen geld binnen na meer dan een maand en de spaarrekening is nog open. Fijn verjaardagscadeau Triodos, bedankt.

27 juni 2023

Alleen maar teleurstelling

Ben een tijdje tevreden klant geweest en ik had veel vertrouwen in Triodos. Het idee van duurzaam beleggen leek me erg mooi ook al is het dividend wat minder. Dit is ook een tijdje goed gegaan. Totdat de handel in certificaten werd opgeschort. Kan al DRIE JAAR niet bij mijn certificaten en wat een bende hebben ze ervan gemaakt! Ik vind het ronduit schandalig dat trouwe klanten al drie jaar niet bij hun geld kunnen en de waarde van de certificaten is daarbij rond de 30% gekelderd. Ik snap dat beleggen risicovol is, alleen heeft Triodos deze belegging als zeer laag risico gemarket aan de trouwe klant wat voor mij als erg oneerlijk en bijna oplichting voelt. Duurzame bank voor de natuur maar absoluut niet voor de mens. Daarbij komt dat ze een belachelijk lage rente hanteren voor spaarrekeningen en hoge kosten bij deze bank. Ook zeer verouderde software (backend). Ziet er leuk uit maar je kan er niks mee. Je kan bijvoorbeeld niet eens met de telefoon inloggen bij de online bankieren web applicatie, draadloos betalen via NFC en betaalverzoeken aanmaken wat anno 2023 toch echt standaard zou moeten kunnen. Een reader gebruiken is echt ouderwets. Heb ook wel eens gehad dat transacties zeer lang duurden, dat moet gewoon voor elkaar zijn. Waardeloos! Ben zsm weggegaan bij deze bank. Voor mij nooit meer Triodos en ik kan het niemand aanraden!

9 juni 2023

Triodos is een slechte digitale dienstverlener.

Wat een ongelooflijke slechte bank als het gaat om de digitale diensteverlening en tijdig dingen afronden. Niet werkende app of sites, om de haverklap identificaties aanpassen, voor zowel zakelijke als privé rekeningen en een bureuacratie waarbij het drie maanden duurt voor je een zakelijke rekening hebt…Enorme spijt dat ik bij deze bank zit…maar er van af komen gaat zo maar niet. Ook hier weer veel bureaucratie en software die te wensen over laat.

29 mei 2023

Certifcaathouders in de kou gezet

Als indirecte investeerder (certifcaathouder) in een bank verwacht je niet dat diezelfde bank je volledig in de kou zet.
Triodos heeft Captin geselecteerd als dienstverlener. Een volledig nieuwe club zonder eachte ervaring en dat blijkt. Een volledig onderbezette helpdesk en totaal geen reactie. Ze zetten zelfs op hun eigen website dat ze praktisch onbereikbaar zijn.

15 mei 2023

Dure rekening

De app van Triodos is erg overzichtelijk en je kan makkelijk een rekening openen. Daarnaast is het duurzaam imago een pluspunt. Helaas is de betaalrekening wel erg duur. Ik vind het niet erg om wat meer te betalen voor een rekening maar bij Triodos krijg je er weinig functionaliteiten voor terug. Redelijk wat zaken kun je via de app regelen maar veel gaat ook via een formulier of heeft een langere doorlooptijd. Communicatie van Triodos is wel altijd duidelijk en prettig.

15 mei 2023

Mooie App

Mooie App, duidelijk waar wat staat. Mooi overzicht. Overzichtelijk welke goede doelen en gesponserd worden

6 mei 2023

Triodos heeft jarenlang certificaathouders misleid en opgelicht.

Triodos heeft jarenlang de schijn gewekt dat de certificaten zonder of met zeer laag risico konden worden aangeschaft. Inmiddels is de waarde al met 40% gedaald en wordt de handel afgeschoven naar een commercieel handelsplatform: Captin. Daar blijkt dat nog helemaal niet gehandeld kan worden met de resterende waarde van de certificaten. Conclusie is dan ook: schandalig optreden van Triodos Bank en zuivere misleiding en oplichting van certificaathouders.

28 april 2023

Certificaten van aandelen

Certificaten van aandelen gekocht. Dit was mij aangeboden als een investering met laag rendement én een laag risico. Maar het risico was juist hoog. Inmiddels kan ik al 3 jaar niet bij mijn geld en is de waarde meer dan 30% afgenomen zonder dat ik iets kan doen. En dat voor een bank die beweert goed te zijn voor mens en milieu.

13 april 2023

Triodos en de certificaathouders…

Hoe Triodos omgaat met de certificaathouders is beneden alle peil. Radar brengt dit in de uitzending van 10 april 2023 helder in beeld.
Triodos weigert te reageren, ik heb hier geen woorden voor. Heb veel spijt dat ik ooit een rekening opende bij deze bank.

10 april 2023

Ik heb na ruim 13 jaar al mijn…

Ik heb na ruim 13 jaar al mijn rekeningen elders ondergebracht. Op advies van de bank heb ik een groot gedeelte van mjjn spaargeld gestopt in certificaten. Dit waarde hiervan was gebaseerd op de intrinsieke waarde van de bank en niet onderhevig aan vraag en aanbod. Dit product werd als zeer veilig aangegeven. Sinds 2021 kan ik niet meer bij mijn geld, is de waarde met 33%afgewaardeerd in afwachting van nog meer. Zoals het er nu naar uitziet kan ik pas in juli 2023 weer bij mijn geld. Omdat nu de waarde wordt bepaald door vraag en aanbod zal de waarde drastisch dalen. Ik ben misleid, en mijn geld is gegijzeld en gedeeltelijk gestolen. En dit door een ideele bank. Volstrekt ongeloofwaardig. Wees gewaarschuwd.

24 maart 2023

Ik zit bij Triodos omdat ik groen wil…

Ik zit bij Triodos omdat ik groen wil beleggen. Nu is er geklooi met certificaten. Ik moet me opnieuw identificeren. Prima. Triodos besteedt dat uit aan Captin. Die maken het proces moeilijk, onwerkbaar en onveilig. Als je bij Triodos klaagt zeggen ze dat ik bij Captin moet zijn. Echt schandalig.

26 februari 2023

Geweldige idealen MAAR..

Geweldige bank met geweldige idealen waar ik blij ben deel van uit te maken. Alleen voor ouderen is het een nachtmerrie en soms onmogelijk een rekening te openen. Dat vindt ik erg kwalijk. Het kan namelijk niet zonder app. Niet iedereen heeft een smartphone. Zeker ouderen niet. En al regel je tijdelijk een telefoon met app, moet het hele proces soms wel. 3x opnieuw. Identificatie fout. Teveel werk en te beveiligd wat dan ook nog eens niet werkt. Plus als je een incasso hebt gehad die geweigerd is of onvoldoende saldo, blijft de app je daar oneindig lang aan herinneren, je kan het niet wegklikken. Het is dat deze bank zulke goede idealen heeft anders was ik al 10x overstapt en ook de ouderen die ik help bij hun een rekening te openen. Nee niet goed voor elkaar op ict programmeer gebied.

20 februari 2023

het zijn dieven

het zijn dieven , ze hebben de certificaathouders bestolen door de waarde van de dividenten zomaar te verminderen met maar liefst 40 % en dat puur door wanbeleid terwijl het goed gaat met de winst.

20 februari 2023

nadat ik een nieuwe telefoon kocht

nadat ik een nieuwe telefoon kocht, lukte het me maar niet daarop de triodos app te activeren. de andere banken apps was een fluitje van een cent. kontakt opnemen via chat of mail leverde alleen op dat ik moest bellen. maar bellen leverde ook niets op.

uiteindelijk mijn rekening opgezegd. 6 januari is de rekening opgeheven en 20 januari krijg ik een email dat mijn jaaroverzicht online beschikbaar is. maar daar kan ik niet meer bij, heb immers geen rekening meer !!

via de chat kontakt opgenomen, alwaar ik het antwoord krijg telefonisch kontakt op te moeten nemen. dus ik bellen, krijg ik de melding dat er 12! wachtenden voor me zijn. dus maar weer in de mail geklommen. en wat denk je, na 1,5 week krijg ik antwoord dat ik telefonisch kontakt moet opnemen.

en dat ge-jij en ge-jou vind ik ook niet prettig.

overgestapt naar asn. stuk goedkoper ook. wat een aanfluiting die triodos.

15 februari 2023

Ik zit al jaren bij Triodos

Ik zit al jaren bij Triodos, heb er een priverekening, rekening voor mijn bedrijfje en gezamenlijke rekening. Ook heb ik aandelen (in zo'n fonds). Ik begrijp de negatieve reviews hier niet, maar ik heb dan ook nog nooit of slechts 1 keer iets via de telefoon moeten regelen. Je kunt alles online regelen, niet al te moeilijk. De app werkt goed, combi met Tikkie ook. Wat zou ik nog meer moeten? Een app van apple gebruik ik uit principe al niet. Nee hoor in 1 woord: een toffe bank. De Oprn Dag was trouwens ook hartstikke leuk en interessant. Dat zie ik ABN nog niet doen.

7 februari 2023

Minder dan waardeloos

Waardeloos. Het was al waardeloos toen ik er een rekening opende. Ze wilde al snel meer en meer geld met excuus de rente en kosten rekening. Zoals een echte bank zeg maar.

Gesprekken aan de telefoon, lopen altijd stroef nadat je 3 kwartier in de wacht hebt gestaan. Vervolgens luisteren ze niet. Maken hun eigen wetten en onbuigzame regels. Gooien de telefoon neer als het gesprek ze niet bevalt (Ik heb opnames voor de geïnteresseerde) en hebben ronduit een grote mond. Spreken je met JIJ aan in plaats van U. Elke keer iemand anders. Ze weten nooit waar het over gaat.

Het nivo is om te huilen daar.

Ik ben al 2 weken mijn rekening op aan het zeggen. Maar ik heb nog steeds geen bericht gehad. Ik laat het er gewoon op aankomen. Laat maar voor komen. Ik heb zo'n stapel bewijs dat ik goed zit, dat ik deze oorlog met plezier op me af zie komen.

Helaas is dit de enige manier om die lui aan het luisteren te krijgen. Mij maakt het ondertussen allemaal niets meer uit. Het is alleen erg vermoeiend.

Hoe dan ook, zodra ik van ze verlost ben, ga ik er NOOIT meer terug! Verschrikkelijk wat een nare mensen!

19 januari 2023

Klantenservice is waardeloos

Klantenservice is waardeloos, onlogisch en onduidelijk. Kennis in het bedrijf is verdeeld waardoor je verkeerde informatie krijgt. Het openen van rekeningen verloopt moeizaam. Zo is mij telefonisch verteld dat je een beleggers rekening kunt openen met een tegenrekening van een kinder rekening. Na veel pijn en moeite is het gelukt waar ik mijzelf 3 keer aan toe moet legitimeren per post dat ik de juiste persoon ben. Om vervolgens bericht te ontvangen dat dit geen tegenrekening kan zijn... Waardeloze bank, slechte interne kennis en adviseer men een andere bank te zoeken. Het is de frustratie, irritatie niet waard om bij een (duurzame) bank als Triodos te zitten.

7 januari 2023

Een hele grote pluim voor Triodos…

Een hele grote pluim voor Triodos hypotheken! Door onze unieke situatie heb ik veel banken benaderd voor een hypotheek, steeds een koele afwijzing gekregen. De onafhankelijke hypotheekadviseur die we benaderd hadden, gaf ons de zaak na 3 maanden zelfs terug, omdat hij geen hypotheekverstrekker kon vinden. Triodos gaf in ons eerste gesprek aan dat het inderdaad een ongewone situatie was, maar niet onmogelijk. Uiteindelijk hebben wij afgelopen week, na een zoektocht van bijna 3 jaar, onze hypotheekakte kunnen ondertekenen! Zo blij met deze menselijke benadering van een zakelijk iets als een hypotheek, dikke 10 voor Triodos!

19 december 2022

Is dit jouw bedrijf?