TITEL CHANTAGE, LEVENSGEVAARLIJKE INSTALLATIE EN VALS VERTROUWEN!
TITEL: CHANTAGE, LEVENSGEVAARLIJKE INSTALLATIE EN VALS VERTROUWEN!
Review tekst: "Laat je niet misleiden door de hoge score van Umagine Friesland B.V. (Marc Haven). Ik heb uit de eerste hand ervaren hoe deze positieve reviews tot stand komen: via pure chantage.
1. Review-chantage voor hardware: De directeur weigerde de juiste hybride omvormer (waar ik voor getekend en betaald heb) te plaatsen, tenzij ik eerst mijn negatieve review zou verwijderen. Hardware die simpelweg geleverd moet worden, wordt gebruikt als drukmiddel om hun Google-score kunstmatig hoog te houden. Trap niet in de '5 sterren'; veel klanten durven waarschijnlijk hun verhaal niet te laten staan uit angst dat hun installatie niet wordt afgemaakt.
2. Levensgevaarlijk prutswerk en technische leugens: Marc Haven heeft de omvormer zelf opgehangen, maar de aardedraad los laten hangen (zie foto). Dit is levensgevaarlijk. Bovendien probeert hij mij in de mail (10-02-26) wijs te maken dat een Huawei SUN2000-12KTL-M5 een 'hybride' omvormer is. Dit is een glasharde leugen; dit model heeft geen batterijaansluiting. Men hoopt blijkbaar dat de klant technisch onwetend is.
3. Lokprijzen en verdwenen certificaten: In de mail wordt een batterij beloofd voor €4.000,- à €5.000,- (lokprijs), maar op hun huidige website staan ze nu voor bijna €10.000,-. Ook wordt er op offertes nog steeds geschermd met het InstallQ-logo, terwijl dit op hun eigen website inmiddels is verwijderd omdat ze de erkenning blijkbaar niet meer hebben.
4. Diefstal van materiaal: Er is ballast (verzwaring) voor mijn platte dak berekend in de totaalprijs, maar tijdens de installatie zijn mijn eigen materialen gebruikt die al op het erf lagen. De kosten hiervoor worden niet gecrediteerd; het geld verdwijnt in eigen zak.
5. Intimidatie en blokkade: Toen ik om een rechtmatige verrekening vroeg, werd ik vals beschuldigd van 'fraude' met subsidie. Nu ik voet bij stuk houd, word ik overal genegeerd en blokkeert dit bedrijf mij landelijk (via Accubaas) voor de aanschaf van een accu elders. Men wenst je sarcastisch 'veel succes' terwijl ze je doelbewust tegenwerken.
Conclusie: Umagine laat je met de brokstukken zitten, chanteert je voor goede reviews en liegt over techniek en veiligheid. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!"
Reactie op reactie van Umagine Friesland BV
"Ter verduidelijking van de reactie van de installateur: Het probleem is niet de 'manier van communiceren', maar het feitelijk leveren van een niet-hybride Huawei omvormer (SUN2000-12KTL-M5) terwijl er voor een hybride model is getekend. De bewering van de directie dat dit model hybride is, is technisch aantoonbaar onjuist. Daarnaast is het negeren van 5 opeenvolgende offerte-aanvragen in 2 maanden tijd (dec-jan) de reden voor de escalatie. Een professioneel bedrijf lost fouten op in plaats van de klant te beschuldigen van 'chantage' wanneer deze vraagt om levering van de juiste, veilige en afgesproken hardware."

Antwoord van Umaginefriesland