Renault Nederland Reviews 99

1,5

Dure auto gekocht begin van het jaar. En alles zou zogenaamd makkelijk te bedienen zijn met een app. laden, conditioneren etc. Ik heb letterlijk nog nooit zo'n slechte app meegemaakt! werkelijk ni... Toon meer

Bijna 3 weken geleden onze lease auto ingeleverd. Nu zijn we bezig met een hypotheek aanvraag en de lease maatschappij RCI Financial Services B.V. van Renault weigert dit bij BKR af te melden. Het eni... Toon meer

1,5

Zeer slecht

Geen coulance Renault kapotthermostaathuis en lekke koppakking

Ik heb een Renault Grand Scenic van 2019. Km stand 112000. Plotseling begon de auto te haperen. Geen storing op de display. Naar de garage en bleek het thermostaat huis in drie stukken te liggen en dientengevolge een lekke koppakking. Tja en dan moet het motorblok er uit. En dan maar afwachten of er zodanige schade is dat het motorblok vervangen moet worden. Het is aldus reviews een bekend probleem en Renault heeft voor hetzelfde probleem al coulance toegepast. Dit is een enorme kostenpost dus gebeld naar Terwolde Renault Groningen. Nee meneer geen coulance. En dit probleem kennen we niet. ( Lees diverse reviews!)Moet u bij de importeur zijn. Importeur gebeld die zegt geen coulance en u moet eigenlijk bij de dealer zijn. Wat een bedrijf! Hoezo productaansprakelijkheid. NOOIT MEER EEN RENAULT!

13 april 2026

Renault app, slechtste app aller tijden!

Ik heb letterlijk nog nooit zo'n slechte app meegemaakt! werkelijk niets werkt er goed van. als je de auto gepland aan het laden bent en denkt, het tussendoor even aan te zetten omdat de zonnepanelen lekker gaan. dan wist hij gelijk je complete planning uit waardoor je daarna alles weer opnieuw in moet stellen. Zwaar teleurgesteld!

8 april 2026

Diep teleurstellende ervaring bij Stam Renault Utrecht

Afspraken die telefonisch, online én in de vestiging Amersfoort waren gemaakt, werden in Utrecht volledig genegeerd. Een bevestigde actieprijs voor een Renault Trafic (V-13-KLL) werd ter plaatse met maar liefst €15.000 verhoogd onder het mom van een "systeemfout". Ook bleek de auto 4001 km te hebben gereden in plaats van de geadverteerde 10 km. Wat echter het ergst was: de houding van het personeel sloeg compleet om op het moment dat ik mijn Poolse identiteitsbewijs liet zien. Als ondernemer met een KVK-registratie voelde ik me totaal niet serieus genomen en zelfs gediscrimineerd. Zeer onprofessioneel en respectloos. Blijf hier weg!

10 maart 2026

Zelfs tijdens de garantie wordt je niet geholpen

Petra van Schie
Overweegt u hier een auto te kopen, bedenk u zich nog eens...
En koop dan zeker niet de blauwe Renault Austral met kenteken HFG08K.
Wij hebben deze auto 10 maanden gereden, de auto heeft problemen met het hybride systeem waarbij de motor van de auto de batterij maar blijft vullen en niet overgaat op hybride. Dit probleem dient zich niet altijd maar wel zeer regelmatig aan en plotseling rijdt je dan een hele dure benzine auto die nog maar 1 op 11 rijdt.
Dit werd beaamd door 2 medewerkers van Drogtrop die beiden zeiden dat dit niet goed was.. We voelden ons gesteund en gehoord.
Renault Drogtrop zou ons niet laten zakken, omdat ze zelf ook niet wisten waar ze het moesten zoeken is er een klacht van hun kant naar Renault Nederland gegaan die de auto niet in behandeling wilden nemen die nog gewoon binnen de garantie valt, om de garage te helpen is er vanaf onze kant ook een klacht naar Renault Nederland gegaan en bleef Renault Nederland volhouden dat dit "normaal" zou zijn doordat het "wat kouder zou zijn en door een update er meer benzine ingespoten zou worden".
Dat we opnieuw bij Drogtrop kwamen stonden ze in ene niet meer achter ons en zeiden zij ook dat er niets met de auto aan de hand zou zijn....????
Wat voelen wij ons bedonderd en bedrogen. Uiteindelijk hebben we vorige week een gesprek gehad met Peter Drogtrop en de auto terug verkocht aan Drogtrop waar zij je natuurlijk ook niet tegemoet komen en de 10 maanden rijden met deze auto ons 8500,- heeft gekost.
Daarnaast hebben ze totaal geen empathie met je en tevreden klanten zijn voor hun niet erg belangrijk, ook niet als je daar net als wij al vaker een auto hebben gekocht.
Dus kijk uit, een gewaarschuwd mens telt voor 2..

27 februari 2026

Renault / Dacia?? NOOIT MEER!!!

Een nieuwe Dacia Spring gekocht bij "Renault Kievit" te Hellevoetsluis. Mijn eerdere ervaringen met dit bedrijf waren positief, dus die keuze was snel gemaakt!
De auto heeft vanaf dag één veel electronische storingen gehad; een media/radio systeem wat vreemde geluiden maakte, het ineens, door de rem heen trekken, als je voor het verkeerslicht staat, een (bijna fatale) noodstop maken in een tunnel, waar ik geen invloed op had, laden tot 100%, terwijl 80 % was ingesteld, en een "lane assist" wat meer niet, dan wel werkt. Talloze malen bij de dealer gemeld, en keer op keer een nieuwe camera en een "software-update".
Maar niets hielp. De monteurs ter plaatse, hoewel bereidwillig, zaten ook met de handen in het haar, omdat Dacia Nederland, en moederbedrijf Renault er verder niets aan deden! Meerdere malen contact gezocht met Renault/Dacia, om het probleem, wat bij veel meer Dacia-modellen blijk voor te komen (o.a. de Duster en de Jogger), ter hand te nemen. Maar het antwoord was steevast hetzelfde: wij hebben niets met de klanten te maken, die moeten naar de dealer!
En hoewel dat juridisch juist is; Met laat de dealer ook in de steek, daar er geen enkele werkbare ondersteuning wordt geboden!!
Op internet regent het klachten over, in het bijzonder, die lane-assist. En Dacia blijft de modellen gewoon verkopen, WETEND, dat dit probleem gevallen zijn.
De arrogantie van een concern, wat zich onfeilbaar acht!!!

25 april 2025

Renault capture hybride neemt je leven over en opent de hel

Renault capture hybride ..
Levensgevaarlijke ervaringen gehad .
Met alle nieuw slimme technieken trapt ie plotseling vol op de rem op de snelweg . Omdat de techniek dat vind .
Vertragingen opmde telefoon op het veiliger te maken werken averechts . Moet nu 4 keer kijken na een pauze tijdens het schollen. Levensgevaarlijk .
Tevens vind ik het zeer ongepast dat het onzichtbaar alle gegevens opslaat. .
Locatie
Snelheid , remweg . Informatie die 100% privacy zijn kunnen ze lezen . Als je Niet akkoord gaat functioneert een het systeem niet goed .
Het is dat ik de laatste nieuwe auto moet rijden voor mijn werk . Maar deze laatste 2 auɓs waren meer dan een hel.
Overigens wisten ze zgn 3x het probleem niet opbtenlossen . Wel maanden lang autonkwijt ( een Nissan quasai) dus ik wilde helemaal niet meer Ruilen .

En dan heb iknhet nog niet gehad over de slechtste software met haperingen ooit . .
Nietsbwerkt

Je kunt niet zelf instellen of verwijderen

Je rijgedrag wordtnvan elke km bijgehouden.
Je kunt ook dit niet aanpassen .
Advies : iknrijd nog liever een schroothoop met een houten bank dan zeker wanprestatie

21 februari 2026

Opgelicht. Slechte service

Bij de aankoop van onze occasion hadden wij aanvankelijk een goede ervaring. Later bleek echter dat de auto die wij bij Renault Nieuwendijk Hoofddorp hebben gekocht eerder total loss is verklaard. Dit is niet vermeld in de advertentie. Als wij dit hadden geweten, hadden wij de auto nooit gekocht.
Door deze schadehistorie is de auto aanzienlijk minder waard. Ondanks meerdere contactmomenten en pogingen om tot een oplossing te komen, is er geen enkele vorm van compensatie geboden en werd er niet meegedacht. Er werd zelfs aangegeven dat een total-lossverklaring “niet zo erg” zou zijn.
Op ons verzoek is de auto nog getaxeerd, maar ook dit gaf ons het gevoel niet eerlijk te zijn behandeld.
Wij vinden dit zeer teleurstellend en raden toekomstige kopers aan om zelf goed te controleren of een auto een schadeverleden heeft en hier niet blind op de verkoper te vertrouwen.

20 december 2025

De app is een drama

De app werkt niet. Als je de dealer belt weten zij het ook niet. Deuren vd auto gaan soms niet open of dicht. Ook daarmee kunnen ze je niet helpen.

6 december 2025

Ik krijg regelmatig mails van Renault…

Ik krijg regelmatig mails van Renault omdat ik daar toestemming voor heb gegeven.
Recent kreeg ik de boodschap dat ik de nieuwe Twingo electric mocht aanschouwen in een video.
Echter om de video te mogen bekijken MOET je eerst social media cookies accepteren!
Wanneer stoppen bedrijven nu eens met dit soort ongein dwingeland! Voor mij is dit een no go.
En ik raad iedereen aan dit ook te doen!

1 december 2025

Ik heb n renault Zoe model 53 kw accu…

Ik heb n renault Zoe model 53 kw accu 2020.
Was tot voor kort zeer tevreden over mijn Zoe totdat er rare geluiden uit het motorcompartiment kwam en na veel uitzoeken bleek de lagers eruit te liggen van de electro motor. Ik kreeg het advies dat er maar een oplossing was n nieuwe motor. Kosten 6000 euro Revisie doen ze niet. Ik heb dat nu wel laten doen voor minder dan 1/3de van de prijs wat blijkt dat er niet de allerbeste lagers in zitten. Ik ben gaan zoeken op youtube dan schrik je dat er nog al wat mis is met de zoe als je kijkt hoe de motor gemaakt is en dat vergelijkt met Audi dan hebben ze nog wel wat te leren bij Renault. Ik hoop dat de Renault 5 beter is want dit is gewoon bagger.

15 oktober 2025

Niet eens 1 ster waard

Niet eens 1 ster waard

0,0 service als er wat met je auto is
Ze weten niet hoe snel ze moeten roepen dat je geen garantie hebt bij bogane Almere
Duurt een week om een auto even uit te lezen
Ze hebben geen leen auto beschikbaar
Renault stam Bussum gebeld en die zegt jou keuze een auto we hebben hier ook fietsen.
Sprakeloos
Vervolgens kan auto daar helemaal niet gemaakt worden omdat het schadegarant bedrijf het niet kan maken kan de kosten niet laten dekken van 150

30 oktober 2025

En daar staan we weer met pech

En daar staan we weer met pech, dit keer op P3 Schiphol. Dus weer bellen met Van Mossel en weer afgewimpeld naar Renault Service. Gelukkig staat de ANWB binnen 5 minuten naast me om te helpen. Helaas protocol van Renault dat ik niet door de ANWB geholpen mag worden en nu 45 minuten mag wachten met gezin en volbepakte auto.

Service dus wederom ver te zoeken, alles voor de laagste prijs en minste service.

19 oktober 2025

Voor mijn niet de Dealer van het Jaar .

In December 2023 een gebruikte Dacia gekocht in Aalsmeer .
Het contact met de verkoper Donald Rosenkrantz was prima en verliep soepel , de auto bekeken en ik kon direct een proefrit maken Donald heeft intussen mijn auto ( skoda ) bekeken en kwam met een goede inruilprijs .De auto is in januari 2024 afgeleverd en er waren direct een paar dingen die niet in orde gemaakt waren die wel waren afgesproken . Omdat ik in Amsterdam Noord woon was de afspraak dat garantie afspraken via Zaandam zouden gaan dus de manco's zijn daar in orde worden gemaakt . Dat heeft per klacht maanden geduurd en ieder keer hoorde ik van de servicemedewerkster Samantha vd Waart dat ik eigenlijk niet zo moest zeuren want ik had de auto toch gebruikt gekocht iets wat heel klant onvriendelijk overkomt .
Toen ik de Dacia kocht heb ik een jaar garantie erbij gekregen en de verzekering van Donald dat ik in dat jaar recht had op GRATIS vervangend vervoer en iedere keer moest ik aan Samantha uitleggen wat de afspraak met Donald was geweest . Dealer van het jaar oké als je €50,000 of meer kan uitgeven maar voor de gewone klant met een beperkt budget zeker niet dit terwijl de door mijn gekochte Dacia ruim €2000,- duurder was als een vergelijkbare Dacia bij de handel ook met een bovag garantie .Overigens bevalt de Dacia prima maar ga ik voor reparaties weer gewoon naar mijn vak garage ook in Zaandam .

1 januari 2025

In april 2022 een nieuwe Captur E tech…

In april 2022 een nieuwe Captur E tech hybrid 145 gekocht. Gelukkig met verlengde garantie van 4 jaar.
Mooie auto en zitcomfort is top, maar schakelen automaat is belabberd verbruik is ook niet geweldig.
April 2025 auto stopt ermee, weggesleept en anderhalve week in de garage. Benzinepomp defect, bekend euvel. Auto terug maar wil nu slechts met moeite uit P stand schakelen, weer naar garage, diagnose Achteruitrijlicht schakelaar defect. Na dagen wachten schakelaar vervangen. Auto terug, nog steeds P stand probleem. Weer naar garage, diagnose schakelpook, moet vervangen worden. Na enkele dagen wachten schakelpook vervangen. Verwarming/koeling werkt niet meer naar behoren. Diagnose ventilator defect. Na enkele dagen wachten ventilator vervangen. Storing airbag. Diagnose stekker verbinding/kabelboom moet vervangen worden. Maar was er wel klaar mee.
Planning was om volgend jaar een nieuwe Arkana Hybride te kopen maar heb geen vertrouwen meer in de Captur en ook niet in Renault. Captur ingeruild en een Kia Niro Hybride gekocht.
Nooit geen Renault meer.

1 juli 2025

Klacht over service Renault Nieuwe Dijk – Renault Clio RS

Geachte ,

Ik ben zeer teleurgesteld in de service van Renault Nieuwe Dijk. Mijn Renault Clio RS is bij u gebracht vanwege een technisch euvel, maar dit probleem is niet opgelost. (WEL BATAALD)Tot mijn verbazing weigert u nu verdere hulp te bieden.

Daarnaast is de communicatie ronduit slecht: afspraken worden op het laatste moment geannuleerd en ik word geconfronteerd met onvriendelijke en ondeskundige medewerkers.

Ik verzoek u dringend om deze situatie serieus op te pakken en het probleem met mijn voertuig alsnog correct te verhelpen. Indien ik binnen twee werkdagen geen serieuze reactie ontvang, zal ik mijn rechtsbijstand inschakelen en dit als een juridisch geschil laten behandelen.

Tevens wil ik u erop wijzen dat ik in dat geval mijn negatieve ervaringen publiekelijk zal delen via sociale media en reviewplatforms, zodat anderen gewaarschuwd zijn voor deze gang van zaken.

Ron van Elleswijk

1 mei 2025

Nooit meer een Renault Zoë!

Toen we de Renault Zoë kochten hadden we lekkage aan de bestuurders kant en passagiers kant, dit werd verholpen onder de fabrieksgarantie. Maar later kregen we problemen dat de auto niet ontgrendeld als we naar de auto lopen en de spiegels klappen af en toe niet open. We hadden deze problemen voorgelegd aan de Renault garage in Amstelveen, zij geven aan dat waarschijnlijk de autosleutel was defect en de motor die de spiegels openklapt waarschijnlijk ook kapot was. Deze problemen hadden we in 2023 al gemeld bij de Renault garage en zij hebben niks mee gedaan. Eind 2024 is de 12v accu vervangen, daarna hadden we constant problemen dat we de auto niet meer kunnen starten doordat de accu leeg was. Nu in 2025 blijkt dat UPC kapot was en die werd vervangen en Renault Nederland wilt dit niet onder garantie vervangen. Ook al hadden we dit meer dan 2 jaar geleden al aangegeven. Zij geven aan dat dit niet met terugwerkende kracht werkt en dat het gewoon pech is voor ons. We hebben echt spijt dat we een Renault Zoë hadden gekocht, zoveel geld voor betaald en de afhandeling van Renault Nederland is om van te huilen. Voortaan kopen we liever een Chinese auto.

29 april 2025

Vanochtend bij vertrek ivm vakantie…

Vanochtend bij vertrek ivm vakantie naar Frankrijk mijn band stuk gereden bij een benzinepomp in Nederland. Net vertrokken. Bij hulpvraag werd me zonder enig begrip en meegevoel verteld dat ik dan de schadeverzekering moet bellen. Punt. Verbinding verbroken. Niet te geloven toch?

26 april 2025

Renault Klantenservice waardeloos

Vraag gesteld aan Renault Nederland Klantenservice (met welke versie software is mijn auto uitgeleverd?). Renault klantenservice verwijst mij naar dealer, die het ook niet weet en sluit vervolgens mijn dossier (case 4-22642062). Klantenservice Renault heeft geen enkele toegevoegde waarde, stuurt klanten van het kastje naar de muur.

4 april 2025

Renault Premium plus met buitenland: over en uit??

Al jaar en dag heb ik bij mijn Renault de Premium plus pas én aanvullend het Buitenland.
Eigenlijk moet ik schrijven: had.

Vandaag belde ik om een service-afspraak te maken.
En toen de medewerker vroeg of ik bijzonderheden had meldde ik de verlenging van de Renault de Premium plus pas met aanvullend het Buitenland.

Nou dat kan dus niet meer. Ik kan wel de Renault de Premium plus pas afsluiten maar aanvullend het Buitenland is momenteel gestopt. Ja het komt wel weer maar wanneer dat wist deze medewerker niet.

Dus dan ga je naar de site; aanvulling Buitenland kun je volgens de site afsluiten bij de dealer?!?!?!

Een "van het kastje naar de muur" situatie: dealer noch Renault informeert de klant, tegengestelde uitspraken etc.

Zelfs het advies (van dealer) dat ik dan de aanvulling Buitenland elders moest afsluiten (gaat niet zonder de Nederland-dekking) maar dat ik daar nog 3 maanden voor heb (= moment vakantie).

En of ik nu in het buitenland recht op hulp heb is ook de vraag.......

4 maart 2025

Is dit jouw bedrijf?