Bedrijfsgegevens

1. Verwarmingsapparatuur leverancier

Geschreven door het bedrijf

Vaillant erbjuder sina kunder över hela världen miljövänliga och energieffektiva värmelösningar av högsta kvalitet. Våra produkter produceras i Europa och genomgår över 100 olika tester i vårt tyska produktutvecklingscenter, där vi analyserar allt från ljudnivå och hållbarhet till olika klimatförhållanden. Vaillant Group grundades 1874 i Remscheid, Tyskland och är fortfarande till 100% ett familjeägt företag. Sedan 1984 finns vi även i Sverige.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Akta er noga för Vaillant!!!

Vaillant fins ej mer i praktiken i sverige, ingen service och support att tala om. Företaget sa upp support och serviceavtal, 15års garantin inget värd.Reglerfunktionen i flexocompact är värdelös, går ex ej att parametrera när elpatron skall slå till. Pumpen får jobba tills den inte orkar mer eller värmebrunnen är permafrost. Köp ej något av denna skitfirma.

8 januari 2026

Katastrofalt dålig service

Vår 2.5 år gamla luft vatten värmepump har slutat fungera, troligtvis kompressorfel. Vaillant har under tiden lagt ner hela sin försäljnings och serviceorganisation i Sverige och flyttat till Danmark. De går inte att ringa utan man måste skicka frågor skriftligen. De hänvisar till "serviceleverantörer", tre stycken för Stockholmsområdet varav en i Mjölby och en i Fagersta alltså 10-20 mil bort!! Plus en i Vallentuna 5 mil bort. Det tar veckor att få hit någon, antagligen p.g.a avståndet. Vi har hållit på 2 veckor nu och fortfarande ingen servicetekniker på plats. Total katastrof!! Ångrar verkligen detta köp för 150.000:-!! Känner mig totalt lurad både på produktens kvalitet och service. Stor varning till er som eventuellt funderar på Vaillant, köp INTE!!!!

24 oktober 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag har köpt en vaillant värmepump får…

Jag har köpt en vaillant värmepump får 2 år sedan, nu jag har problem med den och ingen nån som svarar, en dag jag lyckade boka en tid med dem att komma och titta på, de kommer aldrig ( jag har garanti kvar på värmepumpen)
Jag väntade hela dagen på dom men , nu de svara inte.
Dom är jätte trevliga tills de säljer produken, sen du kan aldrig prata med dom.
Var försiktig om ni vill köpa vaillant.

26 juni 2025

Bergvärmepump

I mars 2021 hade en Vaillant -bergvärmepump installerad i vårt hus. Vi är också mycket nöjda med det. Vi valde denna form av uppvärmning eftersom den fungerar miljövänlig och effektiv och gör lite arbete. Dessutom annonserades det från början med det faktum att du kan inkludera serviceförsäkring. Jag tycker att det är mycket viktigt och vi eftermonterade också internetmodulen för att uppfylla alla villkor. Systemet går felfritt. För några veckor sedan avslutades Vaillant Sverige denna serviceförsäkring.

På den svenska webbplatsen fanns på den tid fortfarandet reklam för serviceavtal.

Sedan försökte vi boka en dyrare serviceförsäkring, som beskrivs på Vaillant Sveriges webbplats men ansökan avvisades. De vill inte sälja försäkring till oss och hänvisar till lokala leverantörer.

Vi valde medvetet Vaillant -varumärket eftersom vi har förtroende för deras produkter och företaget. För att väga kunder när de säljer i allround-säkerhet och sedan efter en kort tid att sparka dem från serviceavtalet, tycker jag att det är orättvist. Vi bor i norra Sverige, ett land med långa resor och kalla vintrar. Det var känt när kontraktet undertecknades. Vi är redo att betala lite mer för serviceförsäkring. Så vi känner oss lurade på ett visst sätt

10 april 2025

Sämst

Så dåligt!!!De var
varken står för det de lovar fr det de lovar .Stora ord i en klen miljö

1 februari 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Buggar i appen och dålig återkoppling av felanmälan

Redan vid installationen av värmepumpen med tillhörande internetmodul (VR921) till appen har det varit väldigt mycket fel, på både modul och app. Min installatör och jag har fått lägga mycket onödig tid på felsökning, och supporten från Vaillant har varit högst medioker.
Efter många försök att få hjälp av ”Technical support” har det oftast bara resulterat i att dom svarat, vi vet inte hur problemet skall lösas, alternativt att det nog är fel i appen. Så rekommendationen blir att avvakta tills en ny version av appen ges ut, och då kontrollera om felet försvunnit.
TS verkar inte ha någon kontaktväg direkt till utvecklarna av appen, där dom i så fall skulle kunna få information om redan kända fel, alt. anmäla uppkomna fel.
TS verkar inte ens vara intresserade av att föra fram felen till utvecklarna av appen utan verkar bara hoppas på att felet blir avhjälpt i den nya versionen av appen.
Jag har många ggr anmält uppkomna fel till TS men inte ens fått någon återkoppling eller svar, trots många påminnelser. Gör man en felanmälan förväntar jag mig ett svar, men inte ens det lyckas TS göra, otroligt dåligt.
Min bedömning är att TS inte har tillräcklig kompetens för att arbeta med fel som uppträder i internetmodulen eller appen.
Jag vet att värmepumpen fungerar bra utan appen, men den är en del av värmepumpsystemet och skall fungera för distanskontroll och övervakning då man t.ex. är bortrest.

17 november 2024
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bra rådgivning/offert där jag fick ett…

Bra rådgivning/offert där jag fick ett mycket billigare pris mot konkurenterna. Bra och smidig installation och kör nu med deras näst största modell av luft/vattenpump och är extremt nöjd.

30 april 2024

Hej

Tack för ditt omdöme, vi uppskattar din feedback!

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Icke fungerande app till luftvärmepump

Icke fungerande app till luftvärmepump. Ingen som tar ansvar för att lösa problemet.

19 april 2024

Hej Bertil

Vi uppskattar all feedback vi får från våra kunder och gällande dina problem med appen, det är givetvis inte optimalt. Vi är medvetna om detta och väntar på att leverantören av appen ska lösa detta.

Jag hoppas du är nöjd med själva värmepumpen och att den fungerar som den ska.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Dom är serviceminded o dom samarbetar…

Dom är serviceminded o dom samarbetar med LK o dom litar jag på

19 januari 2024

Hej Örjan

Tack för ditt omdöme! Vi uppskattar din feedback och håller med om att service och tillit är viktigt.

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Dålig app

Appen till min luftvärmepump har varit strulig sedan installation för 6 månader sedan. Får bar till svar att de jobbar med felen men händer inget.
Timer-funktionen som är det viktigaste funkar inte alls genom appen.
Svajigt att styra appen på distans då den kopplar ner ofta.

16 januari 2024

Hej Britta

Tack för ditt omdöme - vi uppskattar all feedback vi får från våra kunder!

Gällande dina problem med appen, det är givetvis inte optimalt. Vi är medvetna om detta och väntar på att leverantören av appen ska lösa detta så snart som möjligt.

Jag hoppas du är nöjd med själva värmepumpen och att den fungerar som den ska.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag är mycket nöjd med min Vaillant…

Jag är mycket nöjd med min Vaillant luftvatte nvärmepump. Den har redan sänkt elförbrukningen rejält och den är lätt att ställa in efter behov. Jag kan varmt rekommendera produkter från Vaillant.

2 januari 2024

Hej Nicolas

Tack för ditt omdöme! Vi uppskattar verkligen din feedback och det är glädjande att du sänkt din elförbrukning rejält.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Allting fungerade bra.

20 december 2023

Hej Tony

Tack så mycket för ditt omdöme! Vi uppskattar din feedback och att allting fungerade bra.

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.