Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Aldrig mer VY tåg för min del !! Tåget mellan Stockholm C - Västerås C var över 1 timme försenat ändå vägrar VY tåg min ersättning trots att jag har rätt till det enligt EU-förordningen... Toon meer

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Til tross for at de pleier å stille opp, er de så upålitelige at man nesten ikke kan regne med at toget kommer når det skal! Altså de har én jobb… hvis flytoget får det til, hvor vanskelig kan det vær... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Luftkonditioneringen är alltid paj, toaletterna tas aldrig hand om, väggarna är för någon anledning alltid stekheta, har bokstavligen råkat bränna min jacka lutandes på de, till sist så är det otrolig... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dyrt,Trångt,Förbaskat osköna och hårda säten. Äckliga stinkande toaletter. Tågen går sällan i tid och är allmänt dåligt underhållna. Handikapp anpassning existerar inte alls. Under vintertid är det vä... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Spoorwegmaatschappij

Geschreven door het bedrijf

Vy Tåg är en del av Vygruppen, en av Nordens största transportkoncerner inom tåg, buss, godstransporter samt mobilitet och turism. Vy Tåg agerar på den svenska järnvägsmarknaden för persontrafik där vårt mål är att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enklare för människor att resa kollektivt. Vi har omkring 700 medarbetare som utför våra fem trafikuppdrag: Nattåget Norrland, Norrtåg, Värmlandstrafik, X-trafik och Krösatågen. Dessutom kör vi tåg mellan Karlstad och Kongsvinger/Oslo i egen regi, samt snabbtåg Oslo-Göteborg i samarbete med Vygruppen.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Tågtrafiken i Sverige är ett skämt

Nej det är bara att inse, i Sverige kan vi inte välja tåget. Detta blev mitt sista försök att resa m nattåget. Ständiga förseningar med den ena fantasifulla anledningen efter den andra.

6 februari 2024

Absolute worthless

Absolute worthless. Train gets cancelled the day before and there is no replacement bus put there. Not even an option to refund the lost hotel booking or activities. Avoid at all costs

30 januari 2024
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Resa med vy-tåg är mer regel att man…

Resa med vy-tåg är mer regel att man eller kommer mer än en timme sen eöler får byta till bus
Åtr igen 20240119 40 minuter sen
Sen byta till buss och ingen info på tåget innan7154 1629 från luleå till kiruna
Att man från vy tåg inte att man ser över reserna och slutar hitta på dåligt väder ursäkter

19 januari 2024

Skämt

Ingen koll, försenar samt ställer in tåg utan lösningar
Morgonens 6:20 tåg kom istället 7:40 för att sedan stanna och släppa förbi två tåg, och sedan själv köra baklänges för att ta annat spår och köra norrut igen, från att vara framme ca 7:20 till 9:15

16 januari 2024

-35 i Norrbotten är tydligen force majeure

Jag undrar bara hur man kan hävda force majeure för att det är -35 grader kallt i norra Sverige och fullständigt strunta i sina resenärer. -35 är ju en normal temperatur om än lite kallt i norra Sverige eller när blev det extremkyla i form av en naturkatastrof?

Ingen kompensation för nånting utöver att återbetalning av biljett, har man en ombokningsbar biljett tar man bokningsavgifter för varje ombokning. Nu är det dåligt med platser kvar så man vågar inte att chansa att inte omboka.

Nä man skulle inte chansat att försöka åka tåg i Norrland, det är billigt att köra bil mot att tvingas ta fyra dagar ledigt från jobbet och ändå inte veta om man kommer hem till nästa arbetsvecka. Aldrig mer tåg och skämten om hur dåligt tågen går är är inga skämt.

Dock mycket trevlig personal på tåget söderut så dom ska ha all beröm.

Skrivet av en norrbottning som nu försöker köpa en bil för att ta sig hem i denna dramatiska naturkatastrof som tydligen råder.

4 januari 2024
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Man trodde veolia skötte det dåligt

Man trodde veolia skötte det dåligt, sen kom norrmännen. Märks de inte är vana att städa utan tror andra gör det åt dem. Samma med fylla på bistro med mat och dryck. Köra tågen gör de stundtals. Vagnar saknas ofta då. Men om de ställer in stänger de alltid av alla kontaktmöjligheter och struntar fullständigt i att hjälpa att omboka till annan resa som de ska. Önskar norrmännen allt illa i världen som tack för hur de förstört ett redan dåligt tåg. Men det var allt vi hade för att komma hem.

4 januari 2024
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Vy saknar helt känslan för var…

Vy saknar helt känslan för var kundservice är. Vi har nu blivit fast i Narvik där den ersättningsbuss som skulle ta oss till Kiruna blev inställd kl 16 på söndag för avgången måndag kl 10:30. Det konstiga var att bussen skulle gå men bara till Abisko Östra. Kvar är det 10 mil till Kiruna. Skälet var att kylan gjorde att man inte kunde köra buss hela vägen. Det märkliga var att Länstrafiken körde en buss och kör bussar från Kiruna där Vy har ställt in tågtrafiken.
Till saken så skriver de på hemsida att man den 3/1 kan fortsätta med tåg från Abisko Östra. Men den resan finns inte bokningsbar. Hur ska man då kunna komma med bussen från Narvik?
Det finns överhuvudtaget inga resor från Narvik som de som har blivit strandsatta erbjuds. Hur tänker Vy att de turister från andra länder som det finns gott om här ska komma hem?
Vys princip kan kortfattat sammanfattas med - Vi ställer in, ni får pengarna tillbaka och ni får ta er hem bäst ni vill. Tack för att ni reser med oss!
Men då de har monopol på resor till och i Norrland kan dom behandla och kommer att fortsätta behandla kunder på detta sätt.

2 januari 2024

Katastrofbolag

Ställer in tåg utan att fixa ersättningstrafik. Blev sittande 6 timmar på Luleå station för att vänta på nästa tåg till malmfälten. Man hade ju kunnat sätta in buss tycker man. Detta skyllde man på vagnsbrist.
Mat fick man inte heller.
Ofta sena, dåliga att ge information om när förändringar sker längs linjen. Vagnarna ostädade och skitiga invändigt.
Personalen verkar inte veta att de arbetar med ett serviceyrke heller.
Tyvärr är Vy dem ändå som kör nattåg norrut. Antar att det är därför dom behandlar recenärerna hursomhelst.
Att Vy tåg får bedriva trafik på svensk järnväg är ett skämt. Och förstärker inte Sverigebilden precis.
Hos Vy tåg kommer inte resenären i förstahand.
Låt SJ ta tillbaka nattågen. Kan inte bli sämre än Vy och den tågtrafiken dom bedriver nu.
Hade aldrig haft med Vy att göra om man inte var tvungen. Tar enbart tåget pga miljöskäl.

16 maart 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag är förbluffad över hur ett företag…

Jag är förbluffad över hur ett företag har laglig tillåtelse att lura konsumenter på det sätt de gör utan att få några som helst konsekvenser för det. Jag har upprepade gånger naivt försökt att åka med djur distansen Stockholm-Kiruna tor. För detta kräver de att man köper en helt egen liggvagn för 6400kr. Det som dock inte står på sidan för bokning är att de aldrig kommer att köra distansen Boden-Kiruna på 30 mil med liggvagnarna påkopplade. De kommer att ersätta den med buss eller i allra bästa fall sittvagn med diverse olika ursäkter. Tåget jag bokat i denna vagn har ALDRIG nått destinationen. För detta kommer du inte att få skälig ersättning. Om djuret är för stressat för att klara buss eller om du pga smittrisk eller annat vill åka den komfort du bokat för dyra pengar spelar ingen roll. De kommer bara ihärdigt att hävda att du fått alternativ resa vare sig du kan utnyttja den eller ej, som ett sätt att hålla ner kompensationen. Kan inte välja datum för upplevelsen då det hänt varje gång jag bokat denna lösning).

22 december 2023
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Dåligt bemötande

Många skriver att personalen ändå är bra. I beg to differ. De är dåliga på att ge info om när man kommer fram till olika hållplatser vid förseningar och när man frågar uppträder de ironiskt. Jag åker ofta med tågen och har flera gånger hört hur de pratar negativt om passagerare och personer från andra länder när man sitter i bistron (ja det hörs). idag en otrevlig lokförare som brölade åt ett par som råkade kliva på tåget när det kom in till spåret men det tydligen inte var klart för påstigning (hur skulle de kunna veta det..?). Med några undantag alltså en ytterst oprofessionell personal. Så ska man inte uppträda när man har ett uniformsyrke!

16 december 2023

Världens sämsta kompani grattis

Världens sämsta lokomotiv, gått sönder 2 gånger och blev försenat med 4 timmar. Fick ingen ersättning alls. Inte enns mat eller nått för besväret. Tågpersonalen står bara och lallar runt o svarar inte på folks frågor osv.

7 november 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Fick sms om att dotterns tåg var…

Fick sms om att dotterns tåg var inställt pga oväder. Därefter ingen info alls. Ringde dem 3 ggr. Vid sista tillfället sa de att nu hade tåget hon borde ha tagit redan gått. Vi hade inte fått något meddelande om detta. Enligt Norrtåg var det skyltat på stationen. Man måste alltså sitta på tågstationen i timmar, kanske dagar, för att få veta vilket tåg man ska ta. Istället för att förslagsvis få ett nytt sms eller info om att man är bokad på ett nytt tåg...

5 november 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

VY och deras dåliga ursäkter och info

Var inbokad på resa från Abisko-Umeå. Det informerades VY, att resan var försenad pga elfel. Därefter blev den inställd och alla resenärer blev bussade till Luleå?? Övernattning på hotell? Ingen somhelst info därefter. Hade ett flyg från Umeå att passa tidig morgon. Inte ett ljud från VY. Fick själv boka om flyget och ny buss till Umeå? Detta är inte acceptabelt!!
Skickade ett email på natten. De lovade återkomma, men icke. Tack VY, för att ni avslutade denna annars så trevliga vecka med katastrof, för min del😡.
Mycket dålig service, dålig info. Vet jag det till nästa gång! Ta buss, ej tåg. Tänk om Ni Vy, info oss om att, Ta er till Abisko östra, där tåget avgick från och i rätt tid?
Hade hela problemet varit löst? En promenad på 20 min, bil fem min.
Min uppmaning till Er som ska åka med VY, undvik tåg, ta bussen..

24 september 2023

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.