Snelle levering, formidabele produkten, leuke bijzondere soorten. Zaden kiemen over het algemeen goed. In ieder geval beter dan die vd tuincentra. Lieve mensen, snelle reactie per email. Alles is gewo... Toon meer
Prima winkel voor de tuinier die een groot assortiment zaden, bollen en planten zoekt. Wij komen al jaren prachtige amaryllis bollen als decemberkado!
19 zaden besteld waarvan 17 heel goed gekiemd zijn. 2 kiemden niet en met kort contact nieuwe paketten ontvangen die wel kiemden. Dus in totaal 100% kiemratio. Goed contact, goede service en goed aanb... Toon meer
Slecht zaad hier. Winter spinazie besteld,kwam bijna niks uit.Twee zakjes opgemaakt. De rest stierf af.Andere zaad gekocht bij andere winkel gelijk andere verhaal. Jammer jullie verkopen producten die... Toon meer
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Onttroon deze zelfgekroonde koning
Wij hadden vroeger een zaak. Daarvan was het motto: "De klant is altijd koning". Dit bedrijf heeft de zaken omgedraaid: zij zijn koning, zij hebben altijd gelijk. En dat terwijl de informatie op hun site over een bepaald item toch op zijn minst verwarrend is: als je namelijk op koriander zoekt en je krijgt dan, naast een item met als kop "korianderzaden", ook een item met als kop ""koriander (pot)" te zien (met daarbij ook de afbeelding van een pot met koriander), is het toch niet zo gek als je, net als ik, denkt dat het eerste over zaad gaat en het tweede over een POT koriander? Die pot zat niet in de afgeleverde bestelling, dus ik reclameerde. Maar het lag helemaal aan mij, volgens het bedrijf, ik moest maar beter lezen! Excuses werden niet gemaakt. Dat is hier kennelijk wat men onder klantvriendelijkheid verstaat. Onttronen dus, deze zelfgekroonde koning! Heb ik zelf gauw gedaan.
even een berichtje.
Ik heb wel contact opgenomen na een teleurstellende opkomst maar zonder problemen en zinder naar te veagen werd aangeboden de bestelling nogmaals zonder kosten te versturen. Kijk zo kan het ook! Top 123zaden. T'is zo makkelijk om gelijk een ondernemer af te breken maar probeer eerst eens op een volwassen manier te overleggen. Kan maar zo dat je toch zelf wat niet goed hebt gedaan.
Nul opbrengst
Vlotte service en verzending, maar van de tien soorten zaden die ik bestelde, kwamen er slechts twee goed uit. De acht andere soorten heb ik telkens een tiental gezaaid volgens instructies, geen enkel (!!) kwam uit. Lijkt me toch een beetje louche aangezien praktisch alle zaden die ik in reguliere winkels koop wel schieten...
Snel geleverd maar Slechte Kwaliteit
Gekocht bij 123zaden.nl:
-Twintig zaden Madame Jeanette,
-Tien zaden Habanero Yellow,
-Tien zaden 7 Pot Jonah Yellow
Allemaal netjes precies zo gedaan als in de meegestuurde handleiding
(voorgeweekt in warm water etc.).
Opbrengst:
-Van de 20 madame Jeanette zaadjes namen er 2 de moeite om te ontkiemen.
-Van de 10 Habanero zaden zijn er nul ontkiemd (4 weken netjes warm gehouden en niet teveel en niet te weinig water gegeven),
-Van de 10 7 Pot Jonah zaden zijn er nul ontkiemd (4 weken netjes warm gehouden en niet teveel en niet te weinig water gegeven),
Bepaal zelf of je hier zaden wilt gaan kopen...
EDIT, n.a.v. de reactie van 123zaden, waarvoor dank (ster erbij).
Het bleek helaas niet mogelijk een review te geven op 123zaden.nl vandaar dat ik moest uitwijken naar Trustpilot.
Voor de duidelijkheid: een review is er niet om een bedrijf 'onderuit te halen' maar om andere potentiële kopers te attenderen op goede of slechte service, of goede of ondeugdelijke producten.
In dit geval was het laatste het geval.
De suggestie dat de zaaier (=de klant, oftewel ik dus) de zaden wellicht onjuist behandeld heeft zal ik naast mij neerleggen, zoals gezegd had ik de zaden volgens de gebruiksaanwijzing behandeld.
Ik verwacht zeker geen 100% opkomst, maar als er van de 40 zaden 2 onkiemen, dan is de kwaliteit wel érg triest hè?
Misschien zouden de zaden iets regelmatiger of beter gecontroleerd kunnen worden of misschien iets minder lang in de verkoop worden gehouden. Ik lees hier namelijk wel meer reacties dat er weinig van de gekochte zaden opkomen. Eventueel is daar verbetering te behalen.
Tot die tijd kan van het vergoeden van de zaden door andere geen verbetering worden verwacht.
Zaden snel in huis maar helaas komt niet alles op.
123 zaden is niet duur met bepaalde zaden, ligt eraan welke je besteld. Wij hadden vrij vroeg in het jaar zaden besteld, maar had het idee dat er oude zaden tussen zaten. Hun aanbod is wel groot, grote hoeveelheid aan soorten. Als je bijv sla zoekt dan heb je een scala aan soorten die je kan kiezen wat weer een voordeel is, per soort staat er netjes bij of het tegen de kou kan en wanneer je ze moet zaaien etc etc. Van de 13 soorten zaden die we hadden besteld kwamen er 3 heel slecht op en 2 ervan die willen helemaal niet opkomen, we hebben alles geprobeerd, bemeste aarde, potgrond, turf maar ze doen het gewoon niet.
1 zakje van speciale dwergtomaatjes daarvan hebben we er 8 gezaaid en er zijn er 3 opgekomen. terwijl er maar 15 zaden in het zakje zaten voor 1,50 euro, was special groente.
De zaden zijn niet heel slecht want veel is toch opgekomen maar er moet toch beter gelet worden op zaden die er te al te lang liggen en dan nog verkocht worden. Het is gewoon zonde om voor zakjes te betalen waarvan de zaden gewoon niet of nauwelijks opkomen.

Antwoord van 123zaden
prima verzending
Aardbeienbakken besteld en keurig verpakt ontvangen. En.. op de dag dat was afgesproken. Dank je wel 123zaden. Ook bedankt voor het blad "Stadstuinieren".
Helaas geen positieve ervaring met deze webshop.
Ik ben blij dat ik als test maar één zakje zaadjes heb besteld. Peperzaden besteld en uiteindelijk 0% opkomst. Verder alleen maar excusjes gehoord via mail. Ik bestel hier niet meer.
Een aanwinst voor het WWW.
Hallo,
Even mijn mening over 123zaden.nl
Prima site, overzichtelijk en duidelijk.
Ze leveren snel en doen wat ze zeggen. Zelfs als je als lastige (particuliere) klant toch je bestelling nog even wilt wijzigen.
Top, goede service, goede spullen en dus goede mensen die er achter zitten.
een aanwinst voor het WWW.
Prima webshop!
Heb bij deze webshop wat groentezaden besteld en kreeg deze keurig en snel geleverd. Prima ervaring dus.