Eerste appartement omgeboekt vanwege 20 euro extra kosten per persoon bijkomend voor schoonmaken. Hierdoor gekozen voor meteen omboeken naar ander appartement. Fotos van appartement bleken l... Toon meer
I booked an Airbnb in Rio de Janeiro for one month. The listing said there was a bar “nearby, mainly weekends, until midnight.” In reality, the bar is directly in the same building and under my bed,... Toon meer
Wilden graag verblijf boeken in Noorwegen, maar het blijkt dat je je online moet legitimeren door zowel voor- als achterkant van je ID te fotograferen. Dit is tegen de wet op de privacy. Op de achterk... Toon meer
Na een slechte ervaring bij een Airbnb host besloot ik na 1 nacht te vertrekken en de rest van mijn boeking te annuleren. Hulp gezocht bij het Airbnb Support team en daar kreeg ik te horen dat ik a... Toon meer
Our mission is to create a world where people can belong through healthy travel that is local, authentic, diverse, inclusive and sustainable.
Verenigde Staten
- www.airbnb.com
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Er is te veel in rekening gebracht door…
Er is te veel in rekening gebracht door hun
2 mails hierover gestuurd en 2 watsapp berichten en ze hebben nooit gereageerd
Ben echt boos 😡
Meer duidelijkheid
Meer duidelijkheid. B en b stond bij mij voor bed en breakfast, inmiddels er dus achter dat het bed er misschien staat maar je mogelijk eigen beddengoed moet meenemen, je regelmatig dus geen ontbijt krijgt of deze er nog los bij moet kopen (hoezo dan de naam) en je dus heel goed moet lezen wat er wel bij zit, er staat nergens op de site wat er niet bij zit en wat daar dan de kosten nog van zijn. De host en de kamer waren fijn, geen klachten over, maar de communicatie van air b en b (waar die b en b voor staan weet ik dus niet) op hun site is dus achterbaks en niet eerlijk. Daarbij die berg met gegevens die ze nodig hebben voor 1 nachtje...
Geweigerde booking vanwege zogenaamd feestje
Ik kan geen huisje meer boeken omdat ze denken dat ik een illegaal feest wil geven. Ik ga met mijn bejaarde moeder en drie neefjes naar Europaparc! Echt bizar, ook na correspondentie willen ze hun beslissing niet bijstellen. Ikkan wel een privekamer boeken 😂
Eerst betalen, dan niet te boeken..
Je zou denken dat je een creditcardbetaling van een klant niet moet reserveren als je al weet dat de klant een gewenste woning niet kan reserveren. Airbnb doet het WEL.
Nog sterker. Eerst aangeven dat correctie van de reservering van het geld 5 dagen kan duren. Als antwoord op een vraag per email was dat het VIJFTIEN dagen kan duren.
Dit werkt zo niet.
Daarna zijn we nog niet klaar. Binnen een aantal uren blijkt het bedrag gecorrigeerd te zijn. Gelukkig.
We weten niet waarom dit zo moest en zijn bang dat het nog een keer kan gebeuren. Jammer. Airbnb heeft voor ons eerder goed gewerkt.
Schandalig
Echt mega schandalig! Huisje gehuurd waar van alles niet in orde was. Worden wij voor deze schade aangesteld. Bezwaar ingediend via airbnb maar die kijken niet naar de feiten en willen er gewoon snel vanaf zijn! Neem dus zeker foto’s van dat je aankomen want dit is pure oplichting!
Ze hebben dus toegang tot je debit kaart en kunnen het bedrag er gewoon vanaf halen.
oplichting
2x een boeking gedaan.
moest eerst betalen voor bevestiging.
Dan verificatie verplicht "op voor de wet verboden manier" met mededeling hoeft nog niet te betalen.
Uploaden van de foto's werkt op geen enkele manier.
dan mededeling aanvraag verlopen.
GELD WEG en geen contact mogelijk
Betaald niet uit en reageert niet
Airbnb betaalt niet uit en reageert niet op vragen. Airbnb rekent al aan gasten en aan verhuurders zeer hoge kosten, en is dan ook nog eens onbereikbaar als je als verhuurder niet uitbetaald krijgt. Waarom er niet uitbetaald wordt is onduidelijk en airbnb reageert niet op vragen en geeft geen updates. Als je belt wordt je door een call center afgewimpeld. Tip aan huurders: zoek op internet naar de accommodatie en neem rechtstreeks contact op, de verhuurder houdt er meer aan over en jij betaalt minder.
LET OP BIJ BOEKEN! BELACHELIJK HOGE KOSTEN!
ik schrijf jullie over de belachelijk hoge kosten die komen bij het boeken van een woning. En het feit dat je maar binnen 48 uur kan annuleren! Niet meer van deze tijd.
Klacht over onterechte servicekosten
Geachte Airbnb klantenservice,
Ik schrijf u namens mijn moeder om een klacht in te dienen over een ongewenste en automatische boeking op Airbnb en de daarbij horende servicekosten. De situatie is als volgt:
Op 30/12/2024 heb ik per ongeluk een boeking gedaan van €2.321,67 via Airbnb. Deze boeking werd uitgevoerd zonder dat ik inloggegevens moest invoeren of Face ID moest gebruiken. In de bevestigingsmail stond aangegeven dat het om een automatische betaling ging. Tot onze schrik zagen we dat het bedrag automatisch van de bankrekening van mijn moeder.
Na contact met de klantenservice van Airbnb werd overeengekomen met de host dat ik een volledige terugbetaling zou ontvangen, minus de kosten van één dag verblijf. Dit werd bevestigd door de klantenservice en ik stemde hiermee in. Vervolgens kreeg ik te horen dat er ook servicekosten van mijn terugbetaling zouden worden afgetrokken. Ik vroeg om een specificatie van deze servicekosten.
Tot onze verbazing zag mijn moeder kort daarna in haar e-mail dat er €396 was afgeschreven. Dit bedrag omvat de kosten van één nacht (€64,17) plus de servicekosten van Airbnb. Wij begrijpen niet waarom de servicekosten zo hoog moeten zijn, vooral gezien het feit dat het om een foutieve boeking ging die drie weken voor de geplande verblijfsdatum werd geannuleerd. We hebben tijdig gehandeld om dit probleem op te lossen.
Wij verzoeken u om de situatie opnieuw te beoordelen en de servicekosten terug te betalen, aangezien dit een aanzienlijk bedrag is dat een grote impact heeft op de financiële situatie van mijn moeder. Wij voelen ons radeloos en hopen dat Airbnb begrip heeft voor onze situatie en de nodige stappen onderneemt om dit recht te zetten.
Met vriendelijke groeten
Appartement is niet beschikbaar
Een kamer geboekt en direct betaald. Het was ten eerste bijna niet te vinden en ten tweede konden we daar helemaal niet overnachten!! De zogenaamde ‘superhost’ was onbereikbaar! Via mensen bij de poort van de accommodatie hebben wij een ander telefoonnummer van de host gevonden. Ze had de hele dag de tijd gehad om ons te informeren dat haar appartement niet verhuurd kon worden maar dit heeft ze nagelaten….
Geprobeerd om contact te krijgen met Airbnb maar zij reageren ook niet. Sta je daar s’avonds en je kan niemand bereiken. Nooit meer boeken via Airbnb!!!
Nog steeds geen terugbetaling
Ik heb een verzoek gestuurd om een villa te reserveren. De verhuurder heeft echter binnen 24 uur niet gereageerd, dus het verzoek is geannuleerd. Het bedrag dat ze hadden gereserveerd van mijn creditcard zou tot 7 werkdagen terugbetaald worden, maar tot nu toe is het nog steeds niet teruggestort. Het is inmiddels 14 werkdagen geleden.
Airbnb vraagt om kopie ID-bewijs en foto van je gezicht, pas op!
Airbnb vraagt om een kopie van je ID bewijs en dat is bij wet verboden!
Mensen pas op wat je weggeeft: je ID persoonlijke gegevens, waarmee mensen rekeningen, creditcards enz. kunnen openen, dingen kunnen bestellen online enz. Denk aan identiteitsfraude!
Selfies van je gezicht, doe het niet, wees gewaarschuwd, dit lijkt onschuldig, maar is echt gevaarlijk voor je privacy (voor zover we die nog hebben)!
Ik begrijp niet dat Airbnb hier ongestraft mee door kan blijven gaan!
Oplichterij/ misbruik
Ik boekte onlangs een vakantie… ik betaalde met creditcard een voorschot van 297,17€ . 1 week later kreeg ik een arbeidsongeval waardoor ik de boeking moest annuleren omdat ik de periode van de boekingsperiode geopereerd moet worden.
Ik las eerst de info betreffende de annulering.. ik had nog steeds recht op een teruggave doordat ik tijdig annuleer.
Dus ik annuleerde en vertelde hen ook waarom. De volgende dag kreeg ik een mail dat ik geen recht heb op een teruggave. Heb met de eigenaar en airbnb verschillende x gecommuniceerd maar telkens kreeg ik een negatieve uitkomst. Dit is echt misbruik maken mensen en zal nooit nog de app gebruiken
Let op: AirBNB heeft toegang tot je Debet kaart
In september betaalde ik een verblijf voor mijn zoon bij AirBnB. Tijdens het verblijf bleek dat de middenondersteuning van één van de bedden gebroken was. Mijn zoon contacteerde de eigenaar die zei dat het geen probleem was, en wellicht was veroorzaakt door vorige huurders. De oncomfortabele nachtrust namen ze erbij (en ook de bedwantsen die er bleken te zitten). Na terugkeer kreeg mijn zoon desalniettemin bericht van AirBNB dat er schadevergoeding gevraagd werd voor het bed. Omdat de schade niet was veroorzaakt door mijn zoon weigerden we te betalen. Dit ging zo wat heen en weer in de communicatie, tot mijn zoon begin november bericht kreeg dat AirBNB 79,5 eur van mijn rekening had gehaald om de schade te vergoeden. Dit is inderdaad van mijn Visa debetrekening gehaald, zonder mijn toestemming. Ik ben eerlijk gezegd gechoqueerd dat een bedrijf als AirBNB geld van mijn rekening kan halen zonder mijn toestemming. Hierbij ter volledigheid nog het finale antwoord van AirBNB (een ongelukkige automatische vertaling). In een notendop zegt AirBNB dat mijn zoon eerst foto's van de onderkant van het bed had moeten nemen vooraleer erin te gaan liggen. Te gek voor woorden dus.
'We beseffen dat u zich niet verantwoordelijk voelt, maar wanneer u zich aanmeldt als gast op het platform, gaat u akkoord met de kosten om eventuele schade op te lossen die u tijdens uw verblijf in de aanbiedingkunt veroorzaken, Omdat u niet in staat bent om ons te voorzien van foto's van de toestand van de items begonnen aan uw reservering waren we verplicht om vooruit te gaan en vraagcollectie.'
Teleurstellende ervaring
Teleurstellende ervaring, zelfs na een niet positief maar nette review te hebben geschreven werd deze al snel binnen een paar uur verwijdert
Zeer teleurstellende ervaring en geen vertrouwen meer in Airbnb
We hadden maanden van tevoren een accommodatie geboekt via Airbnb voor een belangrijke reis. Helaas werd deze reservering door de host geannuleerd. Dit was al erg teleurstellend, maar toen gebeurde het opnieuw met onze vervangende boeking, kort voor vertrek. Ondanks dat we specifiek een woning met twee slaapkamers nodig hadden, bood Airbnb ons alleen alternatieven aan die niet aan onze eisen voldeden, zoals kamers bij iemand thuis of appartementen met slechts één slaapkamer.
Het vertrouwen in de hosts op Airbnb is hierdoor volledig verdwenen, en de geboden compensatie was minimaal, vooral gezien het grote prijsverschil met wat we uiteindelijk moesten betalen via een andere aanbieder. Deze ervaring heeft ons veel stress bezorgd, en we zullen in de toekomst geen gebruik meer maken van Airbnb.
Vreselijke ervaring: privacy-schending en frauduleuze schadeclaim
Aan wie een verblijf wil boeken via Airbnb: opgelet! Als je je kredietkaartgegevens aan dit bedrijf geeft, behandelen ze die als een blanco cheque.
Wij hadden (en hebben nog steeds) een vreselijke ervaring met Airbnb. De locatie die we huurden voldeed niet aan de advertentie en was heel smerig. Maar, nog veel erger: er hingen binnenshuis overal camera’s (ook in de slaapkamer). Een duidelijke inbreuk op de Airbnb policy én onze privacy. Na hiervan melding te doen ondernam Airbnb actie tegen de oneerlijke host. Tot daar waren we redelijk tevreden over de klantenservice, ook al was onze vakantie al verpest. Maar toen moest de grootste miserie nog beginnen...
Want een dag na onze melding, én de bevestiging van Airbnb dat zij actie zouden ondernemen omwille van de privacy-issues, kregen we als reactie een schadeclaim van de oneerlijke host voor een waanzinnig hoog bedrag, voor schade die al aanwezig was vóór ons verblijf. We hebben hier 100% zeker niks mee te maken. Tijdens verschillende telefoontjes met Airbnb (met telkens een andere medewerker, vaak in gebrekkig Engels) werden we gerustgesteld: we zouden dit kunnen contesteren en ze zouden dit niet aanrekenen, aangezien we niet verantwoordelijk zijn. De zaak werd na een week zelfs afgesloten. Echter, enkele maanden later bleek de zaak weer heropend te zijn met ineens een aangepast (maar nog steeds torenhoog) bedrag. Uiteraard hebben we dit gecontesteerd en eigen bewijsmateriaal toegevoegd, maar Airbnb zegt dat we alsnog moeten betalen. Ze dreigen dit van onze kredietkaart af te halen. Dit zonder toestemming, zonder bewijs dat wij er iets mee te maken hebben, zonder zelfs enige mogelijkheid om hen te antwoorden of uitleg te vragen (volgens de klantenservice is de dienst die hierover gaat simpelweg NIET bereikbaar. De dienst stuurt enkel automated mails waar je niet op kan antwoorden). En in grote tegenstelling tot wat zeker 5 medewerkers me op voorhand aan de telefoon hadden gezegd. Na me wat in te lezen zie ik dat deze scam van hosts vaker voorkomt, schijnbaar met de steun van Airbnb. Dit is regelrechte oplichting. Let dus goed op wanneer je bij hen boekt. Of nog beter: doe het gewoon niet.
Mijn review was verwijderd door Airbnb…
Mijn review was verwijderd door Airbnb omdat de host bezwaar had gemaakt. Kortom de reviews op Airbnb zijn onbetrouwbaar. Als gast trek je aan het kortste eind omdat de host uiteindelijk bepaalt of een review geplaatst wordt of niet. De mening van de host weegt zwaarder dan die van de gast. Het schrijven van een review heeft geen enkele zin.
Verificatie proces
Ik ben al sinds 1uur s'middags bezig met de verification process om mijn ID te linken aan mijn selfie. Het is nu 6 uur later en 15 screenshots later van mijn ID en 25 selfies later en nog steeds kan ik mijn account niet verificeren. Ben al 4 uur aan de telefoon met de service desk die me helpen met: Ja het kan lang duren, je moet het gewoon blijven proberen. Ik heb gevraagd of iemand mij kan helpen en gewoon mijn ID kan vergelijken met de selfie in plaats van het automatisch systeem, maar dan kan tuurlijk niet. Werd wel gezegd dat het systeem niet goed werkt. Daarna na 6 uur frustratie om dit the proberen te doen werd er tegen mij gezegd dat we beter maar niet meer kunnen bellen want ik klink gefrustreerd. Dacht echt van NEE ECHT! BTW probleem is er nog steeds.... Puntje bij paaltje, echt een vreselijk bedrijf met de meest ergste service die ik ooit heb gehad. Zo enorm teleurstellend.
Schandalig
We hadden 1 kamer ooit voor de verhuur. Daar zijn we mee gestopt. De kamer staat dicht gezet en toch worden er directe boekingen gedaan terwijl we gestopt zijn. Dus airbnb heeft gewoon schijt aan zowel de huurders als verhuurders. Nu hebben we bijtijds ( 3 maanden van te voren ) de klant bericht dat we niet meer verhuren en krijgen we een boete van airbnb van 45,-! ???? Schandalig, wat een waardeloos bedrijf. Bovendien hebben ze over de hele wereld de verhuur-prijzen omhoog gedreven en is in elke stad in Europa nu woningnood. Dankzij dit op, altijd maar meer geld beluste, Amerikaanse bedrijf. Verschrikkelijk.