FOK! Reviews

1,4

Een forum waarop extreem rechts vrijblijvend het extreem rechtse gedachtegoed mag uitdragen. Haat je geen buitenlanders en zie je moslims niet als grootste kwaad dat uitgeroeid moet worden, dan ben... Toon meer

Heel erg racistische en transfobe site, met veel stemmingmakerij. Titels als “transgender furry vermoord ouders”, terwijl beide niet waar zijn (iemand die denk hond te zijn is geen furry) en niets te... Toon meer

Vreemd forum, maakt niet uit welke vraag je stelt, de respons is zelden een antwoord op een vraag. Meestal word je ongevraagd geanalyseerd of krijg je ongevraagde adviezen die niet of slechts zijdelin... Toon meer

Zeer slechte ervaring en eigenlijk is 1 ster nog teveel voor deze site. Fok is een voornamelijk rechtse site waar het vol zit met figuren die niet vooraan stonden bij het uitdelen van hersencell... Toon meer

fok.nl | sinds 1999 | één van de grootste online community’s van Nederland

Zeer slecht

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

24 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wat een onzin reviews hier allemaal

Wat een onzin reviews hier allemaal.

FOK! is een forum met een eigen sfeertje. Als je daar niet tegen kunt of het niet begrijpt (omdat je er toevallig net een keertje op hebt gekeken) moet je niet allemaal onzin uitkramen hier. Je kunt ook gewoon naar nu.nl en daar lekker je politiek correcte staatspropaganda lezen.

17 maart 2021

Racisme en seksisme is hier aangemoedigd

Enorm seksistische en racistische website.
Er wordt doodleuk vrouwenhaat door de eigenaar gepost en ook rechts-extremisme en racisme wordt gewoon goedgekeurd. Rapporteren heeft geen zin.

Buitenom dat de moderators in letterlijke zin niks doen aan users die pedofilie verheerlijken. Na het rapporteren krijg je te horen dat dit gewoon is toegestaan. En reacties onder een artikel over een minderjarige verkrachting als "was ik dat maar" en "had ik vroeger ook wel gewild hoor" worden gewoon toegestaan.

13 maart 2021

Pure discriminatie in de ergste vorm op Fok

Ongelooflijk dat er geen enkele moderator ingrijpt bij de reacties op nieuwsberichten die soms te triest voor woorden zijn. Ontzettend discriminerend allemaal, niet een beetje maar gigantisch. De termen die worden gebruikt voor Nederlanders met een andere huidskleur dat wit zijn verschrikkelijk.

En dus allemaal geaccepteerd door de moderators. Sterker nog: er zijn zelfs dergelijke reacties van moderators. En dan heeft Fok zelf het leg in andere reviews om dit goed te praten en te verwijzen naar de user policy. Dat is heel fijn maar van 0,0 waarde als je niet handhaaft.

22 februari 2021

Beste Jochem,

Er zijn dagelijks tientallen crewleden actief aanwezig om de geplaatste reacties te toetsen aan onze userpolicy. Antisemitische, racistische of discriminerende uitlatingen zijn absoluut niet toegestaan. Waar nodig worden reacties aangepast of verwijderd. Daarnaast kan de reactiemogelijkheid worden ontnomen van gebruikers die zich niet aan de userpolicy houden.

Helaas kan het gebeuren dat ongepaste uitlatingen aan onze aandacht ontsnappen. Onze excuses hiervoor. Je kunt onze crew helpen door topic reports te plaatsen bij berichten die niet aan onze policy voldoen (waaronder racistische uitlatingen).

Daarnaast kun je een bericht plaatsen in het Feedback-forum. Voor feedback op de moderatie van de Frontpage kun je hier terecht: https://forum.fok.nl/topicchain/7648

Redelijk goede nieuwsvoorziening en…

Redelijk goede nieuwsvoorziening en stevig forum waar bijna alle wereldse zaken niet onbesproken blijven.

14 januari 2021

Beste Rob,

Bedankt voor je bericht. Fijn om te horen dat je tevreden bent over FOK!. Ons forum bevat inderdaad voor elk wat wils: van Big Brother 2021 tot Bitcoin en van totale onzin tot zeer serieus.

Wij wensen je nog veel plezier op FOK!

Racisme en partijdigheid vieren hoogtij daar

Ondanks enige moderatie is het meer en meer een en al racisme (over en weer), partijdigheid van moderators want ons kent ons, lastiggevallen worden door mods want ze stalken je daar als je ooit maar iets verkeerds zegt in hun ogen.

Tijdelijke en permanente bans om niets, een en al reclame overal want tja, geen verdienmodel verder.

Een van de meest giftige forums die er bestaat op dit moment.

Enige positieve kant is dat er nog heus wel hoekjes op het forum te vinden zijn, waar je nog wel normale discussies kan houden, maar dat is echt bijna een niche geworden.

Ik raad een ieder aan daar zo ver mogelijk vandaan te blijven.
Waarom adverteerders ook nog geassocieerd willen worden met zo'n website is eigenlijk onbegrijpelijk.

9 januari 2021

Beste AngryBearAngry / Jeweetzelf,

De anonimiteit van een internetforum haalt inderdaad lang niet altijd het beste uit mensen naar boven. Daarom hanteren wij op FOK! een userpolicy, en worden topics en reacties voortdurend aan deze policy getoetst door onze moderators en forum admins. Je kunt onze crew helpen door topic reports te plaatsen bij berichten die niet aan onze policy voldoen (waaronder racistische uitlatingen).

Het bannen (uitschakelen van de reactiemogelijkheid) van bezoekers gebeurt overigens nooit "om niets", hier gaat een zorgvuldige beoordeling aan vooraf. Bovendien is een ban in principe altijd tijdelijk, omdat wij geloven dat mensen een tweede (en soms een derde, vierde..) kans verdienen. Mocht de aanleiding voor een ban onduidelijk zijn, dan kan de betrokkene om opheldering vragen per e-mail. Zie voor het betreffende e-mailadres de eerste paragraaf van onze userpolicy: https://forum.fok.nl/topic/2486904

Goed om te horen dat er ook hoekjes op het forum te vinden zijn waar jij een normale discussie kunt voeren. We zien je daar graag terug!

In essentie kan dit best een leuk…

In essentie kan dit best een leuk social media platform zijn.

Maar ik merk heel erg dat er een vast kliekje is met hun eigen maniertjes, gebaartjes, lolletjes waar je als nieuweling niet tussen komt. Je wordt zelfs aangevallen, geridiculiseerd of belachelijk gemaakt.

De moderatie is op elk forumonderdeel weer anders waardoor je nooit weet waar je aan toe bent. De moderators behoren tot het meubilair en zitten heel erg vast in hun starre oude gewoontes. Ik heb het idee dat dit platform vooral werklozen en incels aantrekt.

Daarnaast is de interface vrij irritant met overal reclames een andere reden om af te haken.

Ik heb het 3 maanden geprobeerd maar toch afgehaakt.

30 december 2020

Beste Metin Lulu,

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om FOK! te proberen en dat je jouw ervaring met ons wilde delen.

Het kan per forumonderdeel (subforum) en soms zelfs per topic verschillen of je als nieuweling gemakkelijk kan instappen of niet. Onze subfora over “Wie is de Mol?” en het Eurovisie Songfestival zijn bijvoorbeeld heel laagdrempelig. Slowchat-topics (te herkennen aan SC in de titel) worden meestal bezocht door FOK!kers die elkaar al langer kennen.

Onze userpolicy is op het gehele forum van toepassing, dus op alle subfora gelden dezelfde basisregels. Bij de moderatie wordt wel naar de context gekeken: in serieuze subfora zoals Relaties & Psychologie is bijvoorbeeld minder ruimte voor een grapje dan in de Klaagbaak. Het aanvallen van FOK!kers mag nooit. Je kunt onze userpolicy hier vinden: https://forum.fok.nl/topic/2486904

FOK!kers zijn net zo divers als de samenleving, want iedereen is welkom bij ons. Er zitten inderdaad werklozen en incels bij, maar ook moeders, succesvolle ondernemers, Songfestivalfanaten, gamers, artsen, studenten, Molloten, boekenwurmen, Formule 1-fans, foodies, en nog veel meer. Vaak vallen FOK!kers in meerdere categorieën en zijn ze dus ook in meerdere subfora te vinden.

Als alternatief voor de reclame-banners bieden wij overigens abonnementen aan. Al vanaf een Basic abonnement kun je alle banners uitschakelen, zie voor meer informatie: https://fok.nl/shop/abonnementen.php

We hopen je terug te zien op FOK! en dat jouw ervaring dan veel leuker is.

Racistische, discriminerende en antisemitische site

Nieuwsberichten lopen tegenwoordig achter op de actualiteit. Dat is niet erg. Wat wel erg is zijn de structureel racistische, discriminerende en soms antisemitische reacties van de gebruikers van de site. Het zou wenselijk zijn als de overheid deze site een halt toe roept.

10 december 2020

Beste Bram,

Allereerst bedankt voor je achtergelaten feedback.

FOK! is een platform waar iedereen welkom is om te reageren op, of te discussiëren over, allerhande onderwerpen. Wij bieden onze users de ruimte om hun mening te uiten en in dialoog te gaan, omdat we ervan uitgaan dat interactie met andersdenkenden uiteindelijk leidt tot meer onderling begrip en solidariteit.

Er zijn echter wel grenzen aan de vrijheid van meningsuiting. Op FOK! zijn die grenzen vastgelegd in een userpolicy, het gaat hierbij om fatsoensnormen en wettelijke bepalingen. Antisemitische, racistische of discriminerende uitlatingen zijn absoluut niet toegestaan. Je kunt onze userpolicy hier vinden: https://forum.fok.nl/topic/2486904

Er zijn dagelijks tientallen crewleden actief aanwezig om de geplaatste reacties te toetsen aan onze userpolicy. Waar nodig worden reacties aangepast of verwijderd. Daarnaast kan de reactiemogelijkheid worden ontnomen van gebruikers die zich niet aan de userpolicy houden. Helaas kan het gebeuren dat ongepaste uitlatingen aan onze aandacht ontsnappen. Onze excuses hiervoor.

Overigens biedt FOK! de mogelijkheid om deze reacties te rapporteren, waardoor ze extra onder de aandacht worden gebracht van onze moderators.

We zien je graag terug op FOK!

Dacht dat het een goed forum was maar…

Dacht dat het een goed forum was maar gekke mods die elk topic verwijderen wat ze niet leuk vinden en daar geen goede reden voor geven, hoofdmod die niet reageert op emails om geen enkele reden, beetje kansloze bedoening, Ik heb me vrijwillig laten bannen als je toch niks mag zeggen dan wtf is the point?

27 november 2020

Fantastisch

Fantastisch! Leuk is dat het volgens de een te rechts is en volgens de ander te links. Geeft aan dat het een neutraal forum is waar iedereen zijn (of haar) ei kwijt kan.

28 oktober 2020

Racistisch ten top

Racistisch ten top.

Inderdaad een verzameling xenofobe extreemrechtse zolderautisten die elkaar maar napraten. Graag een einde maken aan deze website!

12 oktober 2020

Uitstervende forum

/edit
Lol na 2 jaar!!!! krijg ik een melding dat FOK! niet wil dat ik de naam van de eigenaar benoem, terwijl deze algemeen bekend staat. Maar goed dus zijn naam vervangen ivm privacy.

Uitstervende forum, jaren geleden was het nog echt fun, toen was het een stuk drukker. En werd er veel minder tot geen bagger geplaatst. Nu omdat het een uitstervende forum is laten ze in principe veel bagger toe, soort van wanhoop om nog beetje opvulling te krijgen. Ook de moderatie is zwaar onder niveau. Het is duidelijk dat, iedereen die er interesse in heeft, zo mod kan worden, en dat merk je aan de de kwaliteit en kunde van de gemiddelde mod, als smoes zeggen ze dan "ja ik ben naast mod ook een gewone user".

Daarnaast boeit "Die kale dikzak" het zogenaamd weinig, hem op normale manier aangewezen op een reviewsite (opiness) waar hun score 1.9 gemiddeld was, met terechte klachten die de huidige situatie omschrijft, "die kale dikzak" zei letterlijk "het zal..." want deze review sites (ook deze) boeien hem weinig, maar ondertussen laat hij op opinezz wel alle reviews verwijderen. Hypocriete vent is dat, het is al moeilijk om met hem een discussie te hebben gezien deze man altijd maar in de verdediging springt en altijd maar wilt bewijzen dat hij gelijk heeft of de andere juist heel erg ongelijk. Dus wil je zijn aandacht, gewoon zeggen dat er iets aan zijn site niet klopt en je moet eens zien hoe hard deze man gaat blaffen, eigenlijk te grappig.

Daarnaast heeft hij 21k nodig voor nieuwe servers, echter de site is zo rustig en doodgebloed dat je echt geen 21k aan servers nodig hebt. Denk eerder dat hij bankroet is, hij probeert nu op alle manieren flink geld binnen te harken.....dat mag het is zijn site, maar het is wel duidelijk dat mede doordat alle kwaliteit users weglopen hij geen bron van inkomsten heeft dmv advertenties. Dus nu wanhopig allemaal dingen probeert om toch geld binnen te harken, en het lukt hem aardig...

1 oktober 2020

Moderatie is een dictatuur, forum is vijandig

Moderatie profileert zich als een dictatuur en gaat daar prat op. Ze treedt heel erg grillig, eenzijdig, en oneerlijk op. Iedere vorm van kritiek of discussie over de moderatie is verboden en je zult snel zulke topics zien verdwijnen en je zult bans opgelegd krijgen of bedreigd worden daarmee. Moderatie vindt het leuk om users te pesten, te trollen, en uit te schelden en komt hier altijd mee weg.

Forum geeft een podium voor racisme en rechtsextremisme en moet worden doorgegeven aan de meldpunt voor discriminatie. Al wordt er wel een zeer klein deel van de racistische inhoud weggehaald en de posters aangepakt dit is bij lange na niet voldoende. En bovendien wordt racisme pas aangepakt waneer het tegen een klein paar zeer specifieke bevolkingsgroepen is gericht en dat tegen andere niet. Vandaar grillig en eenzijdig.

25 augustus 2020

Humoristisch maar niet voor watjes

Humoristisch maar niet voor watjes. Soms gaat het er flink aan toe op FOK!. Oh, en je wordt soms afgezeken als je een afwijkende mening hebt door de rest, er zijn verhitte discussies maar die zijn wel leuk om te volgen.

25 juli 2020

Tegen een stootje kunnen

In eerste instantie niet ingeschreven op FOK!, maar na lang wikken en wegen toch gedaan.

Het is heerlijk om op het forum rond te cruisen, bij KLB de wollah topics compleet opgeblazen zien worden en nog veel meer gekkigheid.

Een dikke huid is aangeraden, maar that's the internet people!

25 juni 2020

Een site die neutraal is

Een site die neutraal is. Zodat de ene helft FOK verwijt dat ze te links zijn, en volgens de andere helft zijn ze te rechts.

Een ontmoetingsplek tussen meningen, soms controversiële meningen. Moderatie is regelmatig mikpunt van extreme gebruikers, maar blijft verbluffend kalm meestal. Je kan ook te ver gaan, dan volgt er een tijdelijke ban.

Ik ga hier nog vaak komen!

20 juni 2020

Racistisch forum

Racistisch forum.

In VBL hebben ze het steeds over negserseks en andere dingen die echt niet kunnen tijdens black lives matters. De mods en beheerders doen er niets aan en posten vrolijk mee.

Tijdens de corona waren ze ook racistisch naar Chinezen toe. Het is een racistisch forum dat niet open staat voor discussie als je iets zegt, dan zeggen ze dat je aan het 'zuigen' bent.

17 juni 2020

Ik heb een tijdje op FOK gezeten maar…

Ik heb een tijdje op FOK gezeten maar elke reactie tegen linkse denkers levert gelijk een ban op en dan heb ik het niet over schelden of beledigen maar gewoon een linkje plaatsen met feiten wordt niet op prijs gesteld als het niet van NU.NL of CNN afkomstig is. Partijen als de PVV en FVD, worden daar ook afgeschilderd als extreem rechtse neonazi partijen. Het zijn ook altijd de zelfde linkse denkers die daar dag en nacht actief zijn en met ze alle op je duiken als je iets te melden hebt wat in hun ogen te rechts klinkt. Voor mijn gevoel is FOK een links bolwerk.

9 februari 2020

Fok geworden van een borrelpraat…

Fok geworden van een borrelpraat website tot een verzamelplek
van rechts tot extreemrechts.
Veel anti-links en anti-moslim berichten, moderators grijpen niet in
doen soms zelfs mee,
Berichten als "Met pek en veren door de straten
deze landverraadster.
"Goed zo....en nu steriliseren die hap!"
"Geschoren op de platte kar door de straten!"
Naar aanleiding van 'Baudet-bedreiger die was opgepakt.
Ik vind het ook best zorgelijk dat dit soort haat ongefilterd wordt
gepost op Fok.

27 maart 2019