Voor ons gezin was Gaele en Gaele XL echt een opluchting. We hadden geen budget voor zonnepanelen, maar via hun formule kunnen we toch gratis zonnepanelen en een batterij gebruiken. Daardoor besparen... Toon meer

Gaelexl is een zeer mooie oplossing voor Wie VEEL minder wil betalen voor zijn energie. Uiteraard verdient Gaelexl hierop ook zijn deel... Maar uiteindelijk wint de klant het meeste, die krijgt een VA... Toon meer

1. Energieleverancier

Met Gaele ben je zeker van het meest ideale energietarief! Gaele neemt je energie van A tot Z van je over. Zo bespaar je tijd, zorgen én geld. Met Gaele zit je altijd goed. Laat je energie over aan de experten. Zo maak je ruimte vrij voor andere zaken én bespaar je op je energietarief. Het heeft enkel maar voordelen.

3,5

Gemiddeld

Heeft 81% van zijn negatieve reviews beantwoord

momenteel volop in de twijfel

momenteel volop in de twijfel, we hebben net contract aanvaard, hebben 2 wkn om te annuleren. maar als ik al de letters lees heb ik toch mijn vragen. en enige contact is momenteel iemand geweest die de woongevel komt renoveren... ik vind het zeer wisselvallig en geen idee of we het risico gaan nemen.
iets te veel kleine lettertjes..

9 maart 2026

Beste,

Bedankt voor je eerlijke feedback. We begrijpen dat het aangaan van een contract een belangrijke beslissing is en dat de vele details en "kleine lettertjes" soms voor twijfel kunnen zorgen. Transparantie is voor ons erg belangrijk, en we vinden het jammer om te horen dat dit bij jou momenteel niet zo aanvoelt.

Het is goed dat je de tijd neemt om alles rustig na te lezen binnen de bedenktijd. Mocht er iets onduidelijk zijn in het contract of heb je vragen over de afspraken, dan staan we uiteraard klaar om die samen met jou door te nemen en alles helder uit te leggen. We willen dat je een beslissing kan nemen met een goed gevoel en volledige duidelijkheid.

Neem gerust contact met ons op via info@gaele.be of via 02 899 04 68 zodat we je vragen kunnen beantwoorden en eventuele onzekerheden kunnen wegnemen.

BEDRIEGLIJKE OVERSTAP!!!

Via Gaele werden 3 contracten opgedrongen van MEGA zonder ons AKKOORD. Dus ongevraagd kregen wij mails van MEGA waarbij deze firma ons feliciteerde voor de overstap. MAAR WIJ ZIJN HELEMAAL NIET OVERGESTAPT EN WENSEN DAT OOK HELEMAAL NIET!!!. Ik wens ook nooit meer contact te hebben met GAELE want zij zijn de oorzaak van die overstap en spelen waarschijnlijk onder één hoedje.

6 maart 2026

Beste Walter,

Bedankt voor uw review. We vinden het jammer dat u deze situatie zo heeft ervaren.

Volgens onze gegevens werd er door u een mandaat ondertekend waarin u ons toestemming gaf om energieleveranciers te vergelijken en, indien voordelig, een overstap in gang te zetten. Op basis van dat mandaat werd de aanvraag bij de leverancier ingediend.

We willen benadrukken dat wij nooit contracten “opdringen” of aanvragen indienen zonder toestemming van de klant. Het ondertekende mandaat vormt net de basis van onze werking en laat ons toe om administratieve stappen voor onze klanten te vereenvoudigen.

We begrijpen uiteraard dat zulke mails verwarrend kunnen zijn. Indien er ondertussen nog onduidelijkheden zijn, mag u steeds contact opnemen met onze klantendienst zodat we dit samen rustig kunnen overlopen.

Sorry . Goed geprobeerd.

Sorry . deze werkt met spookbedrijven en tekent jullie offerte's zelf . Opgepast .

5 maart 2026

Beste Kris,

Bedankt voor uw review. We merken dat u intussen reeds contact heeft gehad met onze diensten en dat de situatie ondertussen werd uitgeklaard.

We willen graag benadrukken dat wij niet met “spookbedrijven” werken en dat offertes nooit door ons in naam van klanten worden ondertekend. Transparantie en correcte communicatie zijn voor ons zeer belangrijk.

Fijn dat we dit samen hebben kunnen bespreken en verduidelijken. Mocht u in de toekomst nog vragen hebben, staan onze diensten uiteraard steeds voor u klaar.

Geweldig product

Geweldig product, voor een betere prijs voor energie, waar het eenvoudig blijft als klant ivm de vergelijking

18 februari 2026

Beste Joeri,

Hartelijk dank voor uw mooie feedback! Fijn om te horen dat u ons product waardeert en dat de vergelijking duidelijk en eenvoudig voor u was. Daar doen we het voor!

Goed

Super goede uitleg! Super vriendelijk en goede hulp! Heel goed geholpen met overschakelen energie

18 februari 2026

Beste Marissa,

Super bedankt voor uw mooie woorden! Geweldig dat we u goed hebben kunnen helpen bij de overstap.

Gaele

Het concept is geweldig uitgelegd en het is super dat er zo iets als dit bestaat

13 februari 2026

Beste Marik,

Wat fijn om te lezen! We vinden het belangrijk dat ons concept helder wordt uitgelegd en zijn blij dat u het bestaan ervan waardeert. Dank u voor uw steun!

Nelissen Robert

Het is dat men hier voor u mening een ster moet geven,maar inwezen zijn ze geen ster waard.
De verkoper verkoopt het product en achteraf blijkt dat het anders is.1 maand gratis stroom zogezegd ja maar je betaald wel €150 dosierkosten.dan hun mensen die plaatsen spreken geen Vlaams en maken dingen kapot vuile hand afdrukken op muur die er niet meer afgaan.hebben hier ervoor gezorgd dat onze kringen verplaats werden waardoor wij kortsluiting hadden ‘s avonds en dit door onze electrieker hebben laten herstellen,ja ze zouden ook deze factuur betalen en we zouden de dossierkosten terug krijgen.na diverse telefoontjes en e-mails naar gaelle nu 2 maanden verder nog steeds niks vergoed gekregen en krijg maar iedere keer te horen dat het in orde komt.
Duurdere energie rekening dan voorheen.

10 december 2025

Ik ben ontzettend tevreden over Gaele

Ik ben ontzettend tevreden over Gaele. De mensen zijn vriendelijk behulpzaam en denken echt mee om tot het beste resultaat te komen. De communicatie was helder en afspraken werden netjes nagekomen. Absoluut een aanrader.

28 januari 2026

Beste Ann,

Hartelijk dank voor uw mooie woorden! We zijn blij te horen dat Gaele en ons team u zo goed hebben kunnen helpen en dat de communicatie en afspraken naar wens waren. Uw tevredenheid is voor ons het belangrijkste en we waarderen het enorm dat u ons aanbeveelt.

Zelfs 1 ster is nog teveel

Zelfs 1 ster is nog teveel. November zijn ze hier geweest voor inlichtingen te geven. en de Instapkosten betaald begin december en ze gingen mij opbellen om langs te komen om te kijken waar de zonnepanelen kwamen te liggen. 1,5 maand nadat ik instapkosten heb betaald, hebben ze nog niet gebeld voor een afspraak. ik neem contact op met de verkoper en blijkbaar heeft hij 1 papier vergeten te vragen in november. Komt hij pas achter na 2,5 maand, en zolang dit niet in orde is, wordt en geen afspraak gemaakt. Voor mij hoeft het niet meer. Ik vraag om mijn instapkosten terug te storten, maar na een week dit nog niet ontvangen. En blijkbaar kan de verkoper opeens geen reactie geven meer, ook via mail geen reactie.

25 januari 2026

Beste Nathalie,

Het spijt ons oprecht om te lezen dat dit traject zo is verlopen en dat u hierdoor tijd en vertrouwen bent kwijtgeraakt. Dit is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden. De vertraging en de gebrekkige opvolging die u beschrijft, nemen we zeer serieus.

Dat er administratieve informatie ontbrak en dit pas laat werd opgemerkt, had sneller en duidelijker gecommuniceerd moeten worden. Onze excuses hiervoor. Ook het uitblijven van verdere reactie van de verkoper is niet aanvaardbaar.

We merken echter dat u reeds in contact bent met een collega om uw dossier op te lossen, en we zijn ervan overtuigd dat dit snel tot een correcte afhandeling zal leiden.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

Piramide scam

De nadruk van de verkopers ligt vooral op nieuwe verkopers aan te werven. Ze geven aan onafhankelijk te zijn maar zijn eigenlijk een samenwerking met MEGA.
Ze hebben een matrix structuur om piramide wetgeving te omzeilen maar feitelijk is er amper een verschil. Ik had via hun een contract bij MEGA en moest bij negatieve stroom prijzen betalen om te injecteren.

23 augustus 2025

Beste Jocchia,

Dank u voor het delen van uw ervaring. We begrijpen dat bepaalde aspecten voor verwarring of ontevredenheid kunnen zorgen en nemen uw feedback ernstig.

We willen graag verduidelijken dat wij geen piramidestructuur hanteren en dat ons model volledig voldoet aan de geldende wetgeving. De focus van onze adviseurs ligt op het begeleiden van klanten bij het kiezen van een energiecontract dat past bij hun situatie.

Wat onze onafhankelijkheid betreft: wij vergelijken beschikbare aanbiedingen op de markt en werken samen met leveranciers die op dat moment competitieve voorwaarden aanbieden, waaronder MEGA. De uiteindelijke contractvoorwaarden, zoals injectietarieven bij negatieve stroomprijzen, worden echter bepaald door de energieleverancier en het geldende marktmechanisme, niet door ons.

Het spijt ons dat het gekozen contract niet aan uw verwachtingen voldeed.
We nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen via info@gaele.be of via 02 899 04 68, zodat we uw dossier kunnen bekijken en toelichting kunnen geven.

Goedkoop en werkt goed!

Fantastische deal! Aanrader.

15 januari 2026

Beste,

Fijn om te zien dat u tevreden bent, dank u wel!

Topbedrijf!

Zeer betrouwbaar bedrijf!

15 januari 2026

Beste Jens,

Uw waardering betekent veel voor ons!

Team Gaele

Ze beweren dat ze voor jou een contract…

Ze beweren dat ze voor jou een contract met goede prijs regelen maar in werkelijkheid hebben ze op het ogenblik slechts 1 partner en dat is Mega. Ze zijn dus helemaal niet onafhankelijk.

14 januari 2026

Beste Karla,

Bedankt voor uw feedback. We begrijpen uw bezorgdheid en willen graag verduidelijken dat ons partnernetwerk steeds evolueert in de tijd. Op dit moment werken we inderdaad vaak samen met Mega, omdat zij momenteel de beste voorwaarden bieden voor een groot deel van onze klanten.
Onze prioriteit blijft steeds het vinden van een competitief en passend contract voor elke klant. We blijven onze marktvergelijkingen actief opvolgen.

Mocht u hierover nog vragen hebben, staan we u graag persoonlijk te woord. U kan ons bereiken via info@gaele.be of via 02 899 04 68.

Team Gaele

Heldere uitleg en de meerwaarde is…

Heldere uitleg en de meerwaarde is duidelijk.

9 januari 2026

Beste Steffen,

Hartelijk dank voor uw positieve feedback!

Fijn om te horen dat onze uitleg helder was en dat de meerwaarde duidelijk voor u is. We waarderen uw vertrouwen en kijken ernaar uit om u verder te ondersteunen.

Team Gaele

Ons eerste kontakt en uitleg,waren we…

Ons eerste kontakt en uitleg,waren we heel tevreden.We kijken ernaar uit voor onze start in maart.

6 januari 2026

Beste Luc,

Hartelijk dank voor uw mooie review!

Fijn om te horen dat u zo tevreden bent over het eerste contact en de uitleg. We kijken ernaar uit om samen met u in maart van start te gaan en er een succes van te maken.

Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, dan staan we uiteraard voor u klaar.

Team Gaele XL