Juristu Reviews

2.775
TrustScore 2 uit 5

1,9

In oktober 2025 dossier ingediend. Pas in februari na meervoudig bellen en aandringen kreeg ik concept dagvaarding. Na nog meer nadringen is die in mei eens afgemaakt. Vooraf kreeg ik een off... Toon meer

Geef als bedrijf nooit je zaak uit handen aan Juristu. Ze incasseren wel bij de klant maar betalen jou nooit uit!!!!!! Er zijn duizenden negatieve ervaringen! Waarschuw anderen. Volgens de rechtbank... Toon meer

JURMH2439070456 Ik raad iederee aan niet met dit bedrijf samen te werken. Ze hebben het geld weten te incasseren bij onze debiteur, na veel vragen hebben we de einddeclaratie gekregen. Tot op hede... Toon meer

De website ziet er goed uit, is duidelijk en overzichtelijk, en een berekening van de (incasso)kosten gaat snel en geeft gelijk alles weer. Hierna gelijk een bevestigingsmail ontvangen en daarna zelf... Toon meer

1. Incassobureau
  2. Bureau voor juridische zaken
  3. Juridische dienstverlening

Incassobureau Juristu is in staat uw geld in 10 dagen te incasseren. Juristu staat bekend vanwege het snel incasseren van openstaande vorderingen.

Houd rekening met het volgende

Slecht

TrustScore 2 uit 5

3K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 36% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(2.775)

296 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Uitbetaling laat heel lang op zicht wachten

Het aanmaken van de incasso ging snel en gemakkelijk, waarna ze eerst met een erg laag voorstel kwamen tot afbetaling maar na overleg is dit goed opgepakt en is dit ook maandelijks bijgehouden.

Daarna heb ik meermaals moeten vragen naar de voortgang van de betalingen. Dit was uiteindelijk in juni afbetaald waarna ik in afwachting was van de einddeclaratie. Meermaals bellen en mailen heeft tot op heden nog niet het juiste resultaat behaald, dus de uitbetaling heeft nog steeds niet plaatsgevonden (half jaar naar dato).

3 december 2025

Al 11 maanden aan het lijntje.. Voor hoelang nog?

De incasso verliep goed en spoedig, daarna begint echter het vele mailen en aan het lijntje gehouden worden.

Een incasso die volledig geïnd was op 15-08 is nu op 02-12-2025 nog steeds niet uitbetaald, ondanks herhaaldelijk mailen en vragen om reacties. Geen of een superkort antwoord zonder duidelijkheid.
op 08-10-2025 de einddeclaratie ontvangen met daarop de datum 14-08-2025! Er wordt dus bewust of onbewust lang gewacht met de einddeclaratie.
Informatie komt dus summier door en enkel als er door ons om gevraagd wordt.

Lekker incasseren voor de klant en dan zelf houden. Mooi verdienmodel. Tijd voor Radar of Kassa

Zo, en nu maar weer verder wachten...

Update 09-04-2026
Nog geen uitbetaling ontvangen...
Gaat er iemand deze club aanklagen? wij doen mee

Update 07-05-2026

Update 16-07-2026

2 december 2025

achterstand huur garagebox

Ik ben met Juristu in zee gegaan omdat u duidelijk adverteert met “No Cure, No Pay”, een hoog slagingspercentage en transparante dienstverlening. Ik heb u ingeschakeld omdat mijn huurder drie maanden geen huur heeft betaald voor mijn garage.

Tot mijn verbazing ontvang ik nu een eindafrekening van ruim € 900,-, terwijl ik eerder al bijna € 700,- heb betaald. Dit terwijl er in mijn zaak geen resultaat is behaald en er bovendien niets te halen valt bij de huurder.

Volgens uw reclame-uitingen en afspraken zou ik in dat geval geen kosten verschuldigd zijn, behalve eventuele verhaalbare deurwaarderskosten. Wat mij zeer bevreemdt, is dat ik nu tóch geconfronteerd word met een fors bedrag, terwijl ik niet kan terugvinden welke werkzaamheden dit bedrag rechtvaardigen, noch waarom dit onder “No Cure, No Pay” valt. Onbereikbare klant, mails reageren ze niet op, of heel laat, advies ga niet met e in deze organisatie starten.

1 december 2025

Geen uitbetaling door Juristu

Netjes bericht ontvangen van Juristu dat het geld van de debiteur op 1-9-2025 geïncasseerd is.

Ondanks diverse beloftes is het bedrag op 27-11-2025 nog steeds niet door ons ontvangen. Toch inmiddels 3 maanden geleden ontvangen door Juristu...

Juristu afgelopen maanden via diverse kanalen proberen te bereiken. Nul reactie. En nog steeds geen uitbetaling, na bijna 5 maanden!

27 november 2025

RECHTERLIJKE UITSPRAAK Juristu veroordeeld tot terugbetaling

RECHTERLIJKE UITSPRAAK! Juristu meerdere keren Veroordeeld tot Terugbetaling Kosten aan Klanten.

JURIDISCHE WAARSCHUWING: Deel deze dringende waarschuwing over Legalec Rechtsbijstand en hun dochteronderneming, Juristu.

Het Illegale en Ondoorzichtige Model:
Het Juristu/Legalec-systeem vangt consumenten in een "bedrijfsmodel" dat gericht is op het genereren van inkomsten, niet op het oplossen van problemen. De rechtbanken hebben geoordeeld dat hun algemene voorwaarden onredelijk bezwarend zijn.

De Dubbele Valstrik:

Onjuiste 'No Cure, No Pay'-Belofte: Ze eisen vooraf betaling voor servicekosten en kosten van gerechtsdeurwaarders, waarmee ze hun 'No Cure, No Pay'-belofte schenden.

Onrechtmatige Voorwaarden: De rechtbanken hebben herhaaldelijk in het voordeel van de consumenten beslist en Juristu verplicht de betaalde kosten terug te betalen vanwege hun onrechtmatige kostenclausules.

Nalatigheid in de Praktijk:
De situatie wordt verergerd door de nalatigheid van Juristu: ze versturen incorrecte documenten, verwisselen namen, verschijnen niet op de rechtszittingen en sturen de cruciale documentatie niet naar de rechtbank.

ACTIE VEREIST: Betaal of huur deze bedrijven niet in. De rechter heeft bevestigd dat hun werkwijze onjuist is.

#BeautyBeyondSkin

27 november 2025

Zeer slecht

Ik heb in juni een incasso uitgezet bij dit bedrijf. Enkel een automatische mail ontvangen met een dossiernummer erin. Daarna hebben ze me 2 gebeld omdat ik via mail naar status vroeg. Ze zouden me 2 weken later weer terugbellen om te overleggen. Nu enkele maanden later nog steeds niets gehoord. Op mails welke brieven er nu verstuurd zijn krijg ik geen antwoord. Ik word niet teruggebeld.

25 november 2025

Oplichters -->Juristu, opgepast allemaal

Oplichters opgepast. Zeer slechte bedrijf ze verkopen je zogenaamd een incassopas van honderden euro's (€575-,), vervolgens krijg je geen inlogcode. Ik probeer al 3 weken ze te bellen, telkens krijg je te horen dat je teruggebeld wordt. 2x aangetekend brief gestuurd om mijn geld terug te vragen. Ze hebben mij nog steeds niet gebeld of gemaild. Ik blijf ze elke dag bellen. GA ER NIET MEE IN ZEE. WAARDELOZE INCASSOBUREAU. Het zijn zelf oplichters!!!!! Opgepast. Ik ga zsm een afspraak maken met de katonrecht.

3 november 2025

Niet mee in zee gaan a.u.b. Oplichting!

Niet mee in zee gaan a.u.b.
Schakel je deze partij in om een wanbetaler te gaan laten bewegen om zijn rekening te laten betalen, wordt je op dezelfde manier geld afhandig gemaakt door deze partij.
No cure-no pay principe gaat niet op. Je krijgt 2 dagen, na je goedkeuring van het incassotraject, te horen in een mail dat ze de debiteur gaan dagvaarden. Dan wel met de vraag om binnen 24 uur de bijgevoegde factuur voor de dagvaarding te voldoen. Nadat ik deze betaald heb binnen de gestelde 24 uur, verneem je niks meer. Geen correspondentie, geen mail. NIKS!!!
Een aantal keer telefonisch en per email getracht Juristu te bereiken. Ze beantwoorden geen mail. Ze nemen niet op. Je krijgt een bandrecorder met de boodschap dat ze contact opnemen. Resultaat.....0,0, nada, niks. Ik voel me ook door Juristu opgelicht, net als door mijn klant!

19 november 2025

let op beste review lezers

let op beste review lezers, Inmiddels hebben wij uit respect na Juristu toe de review met een ster verwijderd.
Dit ondanks de slechte communicatie de juiste persoon aan de telefoon gekregen, en heeft alles, en dan ook alles tot aan de betaling toe opgelost.
Gelijk na ons telefoon gesprek, hebben wij het geld op onze bankrekening ontvangen. en is alles opgelost.
Daarom geef ik jullie allemaal een goede tip,

Indien u een probleem heeft met Juristu kunt u daarom het beste rechtstreeks contact leggen via Juristu en vragen naar de heer Calvin van Steijn, die lost alles met u op.

Succes, met vriendelijke groet,
Alutrade

17 november 2025

Juriste komt betaling overeenkomst zelf niet na

1ste Juristu vordert de incassokosten bij zijn klanten en niet bij de wanbetaler, en hier kom je pas achter bij de eindafrekening.
2de ik heb op 11-9-2025 akkoord gegeven op de eindeclaratie
welke binnen 31 dagen betaald zou worden.
Echter is er op 16-11-2025 nog steeds niets betaald
Juristu is zeer slecht bereikbaar reageren niet op mails en als je eindelijk een telefoniste aan de lijn krijgt geeft deze inderdaad gehoor dat ik de 11e akkoord heb gegeven en dat ik door verbonden wordt met de desbetreffende collega maar die is dan nooit bereikbaar en gebeurt er gewoon niets.

16 november 2025

reactie

In plaats van mij de te contacteren reageren ze enkel via deze platvorm. Belachelijk en jammer dat dit de werk wijze is!

13 november 2025

Beste klant,

U heeft inmiddels meerdere reviews geplaatst, telkens met dezelfde verwijten — terwijl het feit simpel is: wij wachten nog altijd op de onderbouwing van uw incasso’s.
Zonder die documenten mogen wij wettelijk geen stappen zetten. Dat is geen onwil, maar juist omdat wij onder strikte regels en juridische zorgvuldigheid werken.

Het is opmerkelijk dat u het internet blijft overspoelen met klachten, maar niet de stukken aanlevert die nodig zijn om uw eigen vordering te behandelen.
Zodra u de juiste onderbouwing aanlevert, pakken wij uw zaak zoals altijd professioneel op.

Tot die tijd kunnen wij geen procedure starten op basis van onvolledige informatie.

Team Juristu

betalen het geinde geld niet uit

Wij wachten al vanaf juli op de uitbetaling van de eindafrekening. Juristu neemt de telefoon niet op en reageren op email dat het zsm uitbetaald gaat worden maar tot op heden wachten wij nog steeds op ons geld. Moeten wij nu een incassobureau op een incassobureau gaan zetten?

12 november 2025

Geen tijdige uitbetaling. Slechte communicatie

Ik wacht al maanden op een betaling van het verschuldigde bedrag dat de debiteur al zo'n half jaar geleden aan Juristu heeft betaald. Als ik Juristu daarover bel en mijn vraag heb ingesproken wordt er nooit teruggebeld. Als ik mailde kreeg ik na lange tijd een algemeen bericht dat ze hun best zouden doen om het zo snel mogelijk te regelen. Na weken wachten nog steeds niks... Net opnieuw gemaild in de hoop dat ze het nu snel betalen. Communicatie van hun kant laat dus veel te wensen over net als de betalingstermijn.
Ik las net ook het grote aantal recente verontrustende reviews van anderen en schrok daar erg van. Evenals van de uitzending van het tv-programma Kassa van november 2023 en het lezen van de uitslag van het hoger beroep in mei 2025 dat Juristu had aangespannen tegen hun veroordeling bij de eerste rechter. Dat hoger beroep hebben ze dit jaar eveneens verloren.
Ik heb daarom nu meteen Juristu officieel schriftelijk in gebreke gesteld en hen verzocht om het verschuldigde bedrag nog deze week uit te betalen. Mocht het er dan nog niet zijn maak ik maandag een afspraak bij het Kantongerecht om Juristu te dagen en de rechter een uitspraak te laten doen.

Update omdat ik anders niet kan reageren op de net geplaatste reactie van Juristu.:
Ik ben blij dat ze nu hebben gereageerd. Mijn informatie was volledig correct en dus niet overtrokken. De hoogte van het bedrag maakt in principe niet uit. Deze site is bedoeld om eerlijke ervaringen met een bedrijf te delen met mede consumenten en dat hebben er veel naar waarheid gedaan zodat het bedrijf daar zijn voordeel mee kan doen en er zijn zo te lezen nog veel zaken voor verbetering vatbaar. Als een bedrijf goed communiceert, bereikbaar is en zich aan de afspraken houdt zijn negatieve reviews en eventuele vervolgstappen ook niet nodig. Na het plaatsen van mijn review is het verschuldigde bedrag inderdaad net naar mij overgemaakt. Blij dat dat nu uiteindelijk gebeurd is.

Laatste update naar aanleiding van de net aangepaste reactie van Juristu.:
Ik heb juist wèl redelijk naar de situatie gekeken en ook naar de vele andere reacties van afgelopen maand van andere consumenten waarbij ik géén reactie van Juristu aantrof. Daar kan een mens dus gewoon niet enthousiast van worden zeker niet omdat die anderen, net als ik, vele pogingen hebben gedaan om normaal en binnen een redelijke periode een antwoord te krijgen. Dat geeft weinig tot geen vertrouwen. Daarnaast is er pas resultaat geboekt (dwz door Juristu aan mij betaald) nu net ná de review en niet andersom. Fijn dat Juristu een groot bedrijf is en veel klanten heeft maar dat schept ook verantwoordelijkheid. Mijn zaak is nu gelukkig afgerond maar al met al kan ik er helaas met mijn huidige ervaringen niet meer dan 1 ster voor geven. Het zij zo en ik hoop dat het bedrijf met alle reviews zijn voordeel kan doen dan komen er in de toekomst vast meer sterren bij op deze site en dat wens ik iedereen van harte toe.

11 november 2025

Beste Harald,

Uw bericht is nogal overtrokken en schetst een beeld dat niet klopt met de werkelijkheid.
Het gaat om een kleine vordering van €160,- die keurig is afgehandeld en inmiddels uitbetaald is.

We begrijpen dat u graag snel duidelijkheid wilde, maar dreigen met rechtszaken en verwijzen naar tv-programma’s is onnodig en ongepast — zeker nu alles netjes geregeld is.
Wij helpen dagelijks duizenden ondernemers en particulieren en doen dat met volledige inzet en zorgvuldigheid.

Soms duurt een administratieve handeling iets langer dan gewenst, maar dat is geen reden om onjuiste conclusies te trekken of ons bedrijf in een kwaad daglicht te zetten.
Ook is het daarom erg jammer dat u niet redelijk kijkt maar meteen op 1 ster klikt terwijl er keurig resultaat is geboekt.

Team Juristu

Absoluut geen No cure No pay!

Wat een bedrijf…niet mee in zee gaan!
Nadat ik ze heb betaald en zij zeker niet binnen 10 dagen resultaat hadden….4 weken lang kreeg ik alleen een eindeloze wachtrij en als ik mijn zaaknummer insprak werd ik niet teruggebeld. Ook niet via mail helaas. Omdat de reactie van dit bedrijf uit heb ik gekozen voor een schikking. Ik heb daarop de incasso gesloten. Nu wil Juristu mij als klant de incassokosten (als de incasso werkt betaalt de debiteur deze) te laten betalen. Terwijl ik hen al heb betaald om van hun diensten gebruik te kunnen maken.
Dus absoluut geen No cure No pay!
Je voelt je ‘bestolen ‘ als je betaalt voor je incasso oppakken en daarna nog een rekening krijgt voor de incassokosten, terwijl ik de incasso heb stopgezet en zaak niet naar kantongerecht heb laten gaan. Die kosten waren besproken maar zover is het dus niet gekomen. Zaak gesloten.

3 november 2025

Beste reviewer,

Uw bericht klopt simpelweg niet en schetst een onjuist beeld.
U lijkt niet te begrijpen wat No Cure No Pay betekent: als de debiteur betaalt of er een schikking wordt bereikt, is de incasso geslaagd en zijn de afgesproken kosten verschuldigd. Dankzij onze inzet heeft u uw geld ontvangen — dat is precies hoe het systeem werkt.

Wij hebben nooit beloofd om gratis te werken of binnen een vast aantal dagen resultaat te garanderen. Juristu werkt snel, professioneel en binnen de wettelijke kaders.
Daarnaast gebruiken wij geen “antwoordapparaat”, maar een digitale wachtrij. Wie zijn dossiernummer inspreekt, wordt altijd netjes teruggebeld door zijn vaste contactpersoon.

Wij behandelen dagelijks honderden zaken succesvol en communiceren transparant met onze klanten.
Uw woorden over “boeven” zijn ongepast en volledig misplaatst.

10 dagse aanpak is zwar misleidend

10 dagse aanpak is zwar misleidend, ze zijn all maanden bezig, ik ben veel meer geld kwijt dat waarvoor heb ik Juristu ingeschakeld, heb ik erg spijt van,
Ze nemen geen telefoon op, ze sturen ook geen emails, ik ben gewoon radeloos met dit bedrijf,
Ben ik langzaam aal gedwongen om juridische stappen te nemen tegen zo een onverantwoord bedrijf

4 november 2025

Beste reviewer,

Uw reactie is onjuist en mist belangrijke context.
U heeft zelf gekozen voor een gerechtelijk traject voor een vordering van 500, en dat duurt vanzelfsprekend langer dan de 10-dagenaanpak, die uitsluitend geldt voor het minnelijke traject.

Een gerechtelijke procedure vergt voorbereiding, stukkenverzameling, termijnen van de rechtbank en soms wachttijd — dat is normaal en geen vertraging aan onze kant.
Wij zitten nog volledig bovenop uw dossier en hebben tot op heden nog niets geïncasseerd, dus er is ook geen enkele grond om iets “tegen ons” in te schakelen.

Wij begrijpen dat u graag snel resultaat ziet, maar juridische trajecten volgen wettelijke termijnen en kunnen niet worden versneld door druk of misverstanden.
Onze juristen houden de voortgang in de gaten en u wordt uiteraard geïnformeerd zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Team Juristu

Zojuist een deurwaarde op ze afgestuurd.

Mijn debiteur heeft begin augustus 2025 betaald aan Juristu, en sindsdien is het muisstil bij Juristu. Geen afrekening, geen antwoord mijn mails. Zojuist een incassoburo op Juristu afgestuurd, ben helemaal klaar met ze.

4 november 2025

Beste Rob,

Excuses als u ongemak heeft ervaren.
Echter is uw reactie is zwaar overdreven en klopt niet met de feiten.
Het gaat om een vordering van slechts €75,- die netjes en volledig is geïncasseerd, zonder dat u daar extra kosten voor heeft betaald.

Wij handelen duizenden dossiers per jaar af, ook kleine bedragen zoals het uwe — vaak tegen minimale vergoeding en puur uit service.
Dat u daarna spreekt over het “inschakelen van een incassobureau” is volkomen onnodig en onterecht.

Als u uw afrekening nog niet heeft ontvangen, kunt u die uiteraard gewoon opvragen via info@juristu.nl
met uw dossiernummer.
Feiten blijven echter: uw vordering is succesvol geïncasseerd en correct afgehandeld.