De 15daagse reis naar de Noordkap gedaan. Super goede Reisleider/ Chauffeur Peter Pastor die genoeg vertelde en die ons goed begleide. Prachtig weer gehad veel gezien. De 1ste 3 dagen waren vermoeien... Toon meer
15 daagse rondreis naar de Noordkaap gedaan met chauffeur/ reisleider Peter Pastoor. Dit was in 1 woord geweldig. Pittige afstanden, maar dat was ons al bekend. Even doorbijten, maar dubbel en dwars d... Toon meer
De 15 daagse reis Scandinavië en de Noordkaap was in 1 woord fantastisch. Van de eerste tot de laatste minuut enorm genoten van alles dat op ons pad kwam. Chauffeur/reisleider Peter Pastoor was gewoon... Toon meer
Eerdere reis in verband met corona omgeboekt naar reis IJsland. Zouden overmorgen vertrekken. Krijgen vandaag bericht dat reis geannuleerd wordt. Reden: overmacht. Verder geen toelichting. Vlucht gaat... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Kras is een allround reisaanbieder, gespecialiseerd in auto-, bus-, fiets-, vlieg- en vaarvakanties en groepsrondreizen. Door haar internationale inkoopkracht en meer dan 90 jaar ervaring kan Kras als geen ander inspelen op de wensen van de Nederlandse reiziger. Kras biedt scherp geprijsde reizen aan naar meer dan honderd landen.
Bernseweg 22a, 5324 JW, Ammerzoden, Nederland
- 088-0885886
- info@kras.nl
- www.kras.nl
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
KRAS, efficiëntie en betaalbare prijs !
Hoewel wij , in België, ook goede touroperators hebben, verkiezen we toch de (Nederlandse) efficiëntie van KRAS. Een enorm aanbod, een goede kwaliteit/prijsverhouding,super gebruiksvriendelijke website en professionele en vriendelijke medewerkers. Vertrekken uit Amsterdam of Schiphol zijn geen bezwaar ... Geef ons maar KRAS !!!
slecht word weggekrast.
een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, kundige en aardige gidsen, gastvrouwen en chauffeurs.
Meestal wel goed maar soms ook niet... Meestal wel goedkoop.
Meestal, als er niks mis gaat, kun je prima reizen met Kras. Maar soms, als er iets niet goed, laat de service te wensen over. Laatst bij een stedentrip naar Barcelona wist het hotel niet eens dat KRAS bestond. Toen moest ik zelf -en dus niet het hotel- het probleem maar zien op te lossen. Kras was wel al op de hoogte, maar kon niks doen. Na zelf meerdere keren gebeld te hebben met Kras in Nederland en meerdere keren aan de balie van het hotel te hebben gestaan was het opgelost. Gelukkig hadden we een buitenland-bel-bundel anders kost het je behalve veel tijd ook nog veel geld. Maar als alles goed gaat, dan kan je prima met kras reizen. Weinig keuze in citytrips maar meestal wel goedkoop.
Uitstekende touroperator met een prima service, aanrader.
Ik vindt Kras een prima touroperator met een goed verzorgde website en een zeer ruim aanbod voor voor iedere vakantie.
Een makkelijk en overzichtelijk te doorlopen boekingsproces en een daarna in te zien overzicht via een eigen account.
Verder is de klantenservice en de zorg ter plaatse van een hoge kwaliteit waarbij de klant centraal staat, kortom aanrader.
perfecte vakantie gehad naar Italië alles goed geregeld goede chauffeur
stede trip gemaakt door Italië geweldig goed verzorgd chauffeur wist heel veel van het land af top vakantie een aanrader
Weekend hotel Brinkzicht Zuidlaren
Perfect geregeld door Kras!
Sri Lanka
Onze reis was prima georganiseerd, de gids gaf ons veel informatie, regelde de beste plaatsen bij optredens en in restaurants. Ook regelde hij zo nodig alternatieven. Onze eerdere Kras-reizen hebben wij eveneens ervaren als een juiste prijs/kwaliteitverhouding.
Heel fijne rondreis in Florida gehad.
Hadden de Relax Florida geboekt bij Kras. Een rondreis op eigen gelegenheid met huurauto en al geboekte hotels. Hebben er van genoten, bij Alamo een groter model gratis gekregen toen we nog een extra chauffeur boekten, prima! Een relatief goedkope reis, een aanrader. De hotels waren van voldoende kwaliteit.
Een hoogtepunt van 2016
De single rondreis Jordanie was - met Petra en Wadi Rum - een van mijn mooiste ervaringen in 2016. Reisleider goed en kundig, fijn gezelschap, heerlijk weer, heel veel gezien. Enige minpuntje was het tentenkamp in Wadi Rum - licht opens uit vroeg in de avond, te weinig douches en niet schoon. We waren aan het eind van het seizoen, dat kon je daar merken. Maar dat is het enige. Ik zou het zo over doen, en misschien doe ik dat nog wel een keer. Met wat langer tijd in dit fantastische land! En als het kan met Kras!
Reis met "gegarandeerd vertrek" 3 weken vooraf toch geannuleerd
Reis naar Cuba; bewust gekozen voor gegarandeerd vertrek. Maand van te voren nog gebeld: ja is gegarandeerd vertrek. MAar dus toch geannuleerd. Alle "gegarandeerd vertrek" statements van de site verwijderd. Dan moet je verder maar zien; je vakantie staat vast op je werk, hotel vooraf geboekt etcetera
Onbetrouwbare bende dus.
Zie ook hun reactie - Ze houden zich gewoon niet aan de afspraak. En dan sorry zeggen heb ik niks aan; het spijt ze helemaal niet, ze doen dit bewust!

Niet erg klantvriendelijk
Niet voldoende informatie van tevoren. Onderdeel it het programma is gewoon overgeslagen. Schimmelige hotelkamer. Kadobonnetje gekregen onmogelijk een keer met ze op vakantie te gaan. Maar ik heb alweer bijna dat ik het heb geboekt. Klantenservice niet goed en ook niet vriendelijk. Ze kunnen niet eens zeggen goh wat leuk dat u op vakantie gaat. Ze hebben mijn info niet op tijd doorgegeven dus paar keer extra moeten bellen. Geen aanrader. Heb er dure reizen geboekt.

Antwoord van Kras
Slechte service en ongewenste papieren reclame
Naast het feit dat Kras erg weinig informatie verschaft, wat zeker met rondreizen erg vervelend is, reageren ze ook niet op negatieve feedback. Vervolgens krijg je wel een boekwerk van formaat telefoonboek thuis waar je niet om hebt gevraagd.

Antwoord van Kras
Slechte service, foute prijsopgave, klant de klos
Wij hadden een reis geboekt naar De Dominicaanse Republiek, Puerto Plata, Sosua. Wegens grote overstromingen en schade werden al voor ons vertrek veel vluchten en reizen omgeboekt. Daarom vroegen wij Kras om onze reis om te boeken naar Punta Cana, een duurdere reis. In eerste instantie kon dit niet (geen vlucht beschikbaar, terwijl het precies dezelfde vlucht was), later toch weer wel, maar dan wel alleen naar een (veel) duurder hotel. Wij kregen een precieze prijsopgave (totaalprijs) en moesten voor het eind van de dag beslissen. Toen wij op het eind van de dag terugbelden kregen we nogmaals dezelfde prijsopgave. Na het akkoord geven werd alles omgeboekt. Plotseling werd er 500 euro meer gevraagd, omdat er intern een foutje was gemaakt. Fouten van Kras komen dus blijkbaar voor rekening van de klant. Dit is de laatste keer dat wij ooit nog bij Kras reizen boeken.
Schandalig slechte klantenservice
Vakantie naar Turquiose resort in Turkije geboekt via Kras.
Reisleiding ter plaatse niet aanwezig/bereikbaar.
Transfer naar luchthaven was niet geregeld en hebben dit zelf moeten doen.
Direct na thuiskomst een klacht ingediend bij Kras.
Na twee maanden en meerdere E-mails nog geen enkele reactie van Kras.
En dat durven ze klantenservice te noemen.
Voor ons nooit meer Kras!!
Alles goed geregeld
Naar Rhodos met familie geweest... Was goedkoopste aanbieder en alles goed geregeld!
Prachtige rondreis Andalusië
Voor het eerst met Kras een rondreis gemaakt. Alles was tot in de puntjes geregeld. Onze reisleidster Isabelle bracht ons naar de leukste plekjes en vertelde honderduit over Andalusië. Onderweg goede hotels en ruim voldoende tijd om alle bezienswaardigheden te zien. Zelfs de Alhambra-kaartjes waren vooraf geregeld door Kras. Kortom: topservice en volgende keer weer.
Een heerlijke relaxte vakantie met mooi zomer weer op een fantastisch eiland!
Madeira is een schitterend eiland. De bevolking is zeer vriendelijk, het weer is aangenaam en de accommodatie was uitstekend.
Bijzonder slechte service Kras reizen
Afgelopen juli waren mijn ouders op een riviercruise met Kras, totdat mijn vader een zware hersenbloeding kreeg en moest worden opgenomen in een ziekenhuis in Luik.
Door deze penibele situatie is de rollator van mijn vader op de boot achter gebleven. Er is diverse keren met kras gebeld om deze terug te krijgen maar deze schuiven het alle keren af op de rederij. Er is totaal geen hulp vanuit Kras. Inmiddels zijn we 3 maanden verder, is mijn vader overleden ten gevolgen van de hersenbloeding en hebben we de rollator nog steeds niet. Hoe moeilijk is het om deze rollator per post te laten bezorgen ?
Misleidende prijzen
Op de website wordt een prachtige reis aangeboden voor 3 volwassenen. De reis is te selecteren, de prijsberekening wordt gemaakt, je kunt boeken en dan bij betalen komt er een foutmelding. Na bellen blijkt dat kamer niet te boeken is met 3 personen. Foutje... Uiteraard is 100% toeslag voor persoon 3 wel mogelijk. 'Alternatief' dat geboden wordt is:
1) een hotel 8 km verder met slechts 2x per dag een busverbinding
2) een accommodatie op 15 minuten rijden afstand (auto huren?)
3) een accommodatie die bijna het dubbele kost per persoon.
Kras gaat website aanpassen maar ja, wat hebben wij daar aan?
Misleidende kamer info op KRAS website
Op website wordt kamer met keuze optie aangeboden.
Kras komt dat aanbod niet na.
Misleidende info op hun website dus.