KVIK Rotterdam/Barendrecht
KVIK Rotterdam/Barendrecht - wat een zeer kansloos traject. Beschamend om van dichtbij te ervaren hoe een organisatie/ondernemer schaamteloos onder, door experts bevestigde, problemen aan KVIK-zijde uitdraait. Binnen 1 jaar van plaatsing al structurele problemen en onomkeerbare schade waardoor vervanging noodzakelijk is.
Door personeelstekort heeft KVIK in 2020 een onervaren team ingehuurd om onze keuken te plaatsen. Met alle gevolgen van dien. Schade aan deuren en beslag door te nauwe plaatsing/ontwerp. Waterschade door vergeten luchtafvoer. Voorraadkasten waar het binnenwerk van schommelt tijdens het openen. Schade aan deuren door aanloop. En in de praktijk werkt de keuken ook eigenlijk niet qua ontwerp. De plaatsing van veelgebruikte zaken staan te haaks op elkaar. Een keukenspecialist had hier op gewezen in de ontwerpfase. Nu hebben we dagelijkse ergernis dat de koelkastdeur niet helemaal open kan als de vaatwasser open staat nadat hij zijn deur opent na een wasbeurt. D
We zijn door radiostilte gedwongen juridische bijstand in te schakelen en met een expertiserapport in de hand gaat de ondernemer nog altijd elke vorm van communicatie en oplossing uit de weg. En wanneer er eindelijk een halve reactie komt na het opdringen van een uitspraak, komt er na maanden terug dat waterschade overal vandaan kan komen. Ook al is er vastgesteld door Siemens en een onafhankelijk expert dat er een fout tijdens plaatsing is gepleegd. Niet te min stonden ontbrekende zaken zelfs op hun eigen tekening maar zijn niet geplaatst. Een keukenkast is inmiddels afgeschreven door bolling van de spaanplaat agv vocht en waterschade. Nogmaals, binnen 1 jaar na plaatsing.
We zijn niet irreëel. Fouten gebeuren en soms gaat er wat mis. Het gaat daarna om je professionele houding als bedrijf en de vaardigheid oplossingen in redelijkheid te vinden met je klanten. Daar zit je bestaansrecht wat ons betreft. Het zou ons verbazen als deze vestiging nog lang overleeft met deze aansturing.
NB: Ondanks dat het franchisenemers zijn en er ongetwijfeld verschillen tussen de vestigingen zitten, geeft deze appel de rest van de mand wel degelijk een slechte naam. Wij gaan nooit meer in zee met KVIK en zullen de diensten dus ook nooit aanbevelen in onze omgeving. Want zo gaat dat dan helaas.