Lease a Bike Belgium Reviews

TrustScore 3 uit 5

3,2

Lease a bike is super eenvoudig! Binnen 2 weken was alles afgehandeld en kon ik mountainbiken zonder problemen. Zeker een aanrader voor wie twijfelt om een nieuwe fiets aan te schaffen.

Op een simpele manier een fietsplan opstellen samen met lease a bike, met het eenvoudig platform is het mogelijk om collega's uit te nodigen deel te nemen aan het fietsplan en de voorwaarden per colle... Toon meer

1. Leasingservice

Welcome at Lease a Bike Belgium, born out of love for people and bicycles. Biking is the best way to get from home to work and back. It reduces traffic jams, takes care of your health and it is much cheaper than the car. But bikes, especially electric bikes are expensive. That's why we started bike leasing so that more people can have a good bike for commuting. Thanks to the very favorable tax advantages in Belgium, the difference between buying a bike and leasing a bike is huge and a no brainer for any company. The leasing bike is paid through the flexible renumeration system (cafetariaplan) from the gross salary or end of year bonus. Depending on the salary scale an employee will pay up to 40% less compared to the buying price of the bike if the employee would pay the bike from his/her net salary. With Lease a Bike you can offer your employees free of charge (and without extra work) bicycle leasing because our international platform is fully automated and there is no paperwork involved. Of course, you can also take some or all of the monthly costs on your company, giving a huge salary premium to the employee without it costing you much as a company. Your employees can choose any type of bike of any brand at any professional bike dealer. This way you not only ensure healthy employees but also happy ones. And in case of end off contract, pregnancy or prolonged sick leave we offer the best termination possibilities in the market. Smart minds Lease a Bike Join the ride!

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

2 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Ik ben absoluut niet tevreden

Ik ben absoluut niet tevreden. Ik kocht een fiets van juni 2023 met een oorspronkelijke aankoopprijs van €6.244 (incl. btw). Via de financiering betaalde ik 36 maanden lang €229,37 per maand, goed voor €8.257,32, en daar kwam nog een overnamebedrag van €939,74 bij. In totaal heb ik dus €9.197,06 betaald voor een fiets die oorspronkelijk €6.244 kostte. Dat betekent dat ik bijna €3.000 extra heb betaald. Ik vind dit totaal niet in verhouding en zou deze financieringsformule niemand aanraden. Heb hiervoor een mail gestuurd maar ze vinden dit normaal.

18 juni 2026

Proefkonijn

Alles verliep vlot, was waarschijnlijk een van de eersten binnen Aldi België en was de eerste bij de fietshandelaar. Kortom, het proefkonijn. 😜 alles liep zoals gepland en vooraf afgesproken.

22 maart 2025

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Er moet iemand de eerste zijn, maar je bent zeker niet de laatste ;-)

Heel vlot!

Op minder dan 2 weken kon ik bij mijn fietshandelaar naar keuze vertrekken met mijn gloednieuwe e-bike. Alles is vlekkeloos verlopen.

8 februari 2025

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Zoals het moet! Fijn te horen ;-)

Perfecte Service!
Geen enkel probleem ondervonden.

23 januari 2025

Bedankt Ali!

Perfecte Service!
Nu uitkijken naar de lente en een mooi wielershirt van Team Visma ;-)

20 januari 2025

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Je bedoelt Team Visma | Lease a Bike ? ;-)

geen opmerkingen

geen opmerkingen . Alles ok

20 januari 2025

Antwoord van Lease a Bike Belgium

top! dat horen we graag ;-)

Lease a bike is super eenvoudig!

Lease a bike is super eenvoudig!

Binnen 2 weken was alles afgehandeld en kon ik mountainbiken zonder problemen.

Zeker een aanrader voor wie twijfelt om een nieuwe fiets aan te schaffen.

9 januari 2025

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Veel plezier met je nieuwe mountainbike!

Geen enkel probleem ondervonden,alles…

Geen enkel probleem ondervonden,alles verliep zoals afgesproken.
Zeker een aanrader

28 december 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Dat horen we graag! Fijne feesten en veel plezier met je Lease a Bike fiets in 2025 Pascal.

Geweldige fiets

Hele fijne service, de werking van de nieuwe fiets werd snel en duidelijk uitgelegd. Ik ben zeer tevreden, Ik heb een geweldige fiets 😀

18 december 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Wij blij dat jij blij bent met je fiets... en de service. Top!

Snel & gemakkelijk!

Zeer tevreden over de service via Lease a Bike, was zeer snel in orde op administratief vlak. Content over de service!

18 december 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Dat horen we graag Dylan. Bedankt!

Hallo ik heb eenn fiets …

Hallo ik heb eenn fiets geleast en was zo verrast dat hé t echt rap was en vriendelijk mens die alles goed uitlegt hoe alles werkt hé en nu ga ik genieten van de fiets

12 december 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Dag Davy, bedankt voor je 5-sterren en geniet van je fiets!

Een menselijke factor zou hier wel aan de orde zijn .Schaam jullie

Mijn echtgenote kreeg onlangs de diagnose van een kwaadaardige agressieve hersentumor .Genezing is niet mogelijk , en ze heeft nu een palliatief statuut. Ze kan ook nooit meer rijden met auto , giets daar haar linker oog blind We hebben twee maand geleden een fiets geleasd bij Lease a bike .En hun de situatie uitgelegd .wij vroegen of het mogelijk was om de fiets vroeger terug te geven dan het leasing contract daar de fiets daar nu maar staat en niet gebruikt wordt .Daar zijden ze ons NEEN je moet je contract uitdoen .Dit lijkt me wel een zeer onmenselijke firma .Dus als je komt te overlijden moeten erfgenamen gewoon de fiets blijven betalen .waar is het menselijke aspect in deze firma .Schaam jullie

30 november 2024

Dag Patrick, op 2 december hebben we jou het volgende gestuurd:

"jammer te horen van je echtgenote. Veel sterkte bij dit slechte nieuws.

Wat je opmerking betreft, klopt er iets niet want langdurige ziekte is (net zoals ontslag en zwangerschap) wel degelijk een geldige reden om je fietsleasing voortijdig te beëindigen bij Lease a Bike. Kan je ons wat meer info bezorgen?

We hebben jou hierover meermaals proberen te contacteren maar tot op heden geen antwoord. Is alles naar wens geregeld?"

We begrijpen dat je wel andere zaken aan je hoofd hebt nu maar het zou fijn zijn als we dit konden oplossen.

Heel erg betrokken bij mijn situatie

Tijdens een politie controle werd mij gevraagd naar een verzekeringsdocument. Tijdens mijn telefonisch contact heb ik een duidelijke uitleg gekregen waarom dit er niet is, en tot mijn verbazing vond ik achteraf nog een email met daarin een verwijzing naar de wettekst waarin uitgelegd staat dat dit document niet bestaat voor mijn type speed pedelec.

29 oktober 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Fijn om horen. Hartelijk bedankt!

Ik was aangenaam verrast toen de HR…

Ik was aangenaam verrast toen de HR afdeling in ons bedrijf zei dat we een fiets mochten leasen. Ik kon het eerst niet goed geloven want het leek wel te goed om waar te zijn maar na een presentatie van iemand van Lease a Bike heb ik toch mijn fiets besteld via Lease a Bike en heb het me nog geen dag betreurd. Ik betaal veel minder voor mijn fiets en ben al gratis naar de fietsenwinkel geweest voor een herstelling. Bij mijn eigen fiets kost dat elke keer minstens 100 euro en nu is dat allemaal inbegrepen. Ik kan het alleen maar aanraden.

24 oktober 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Bedankt voor deze mooie woorden Gijs. We doen elke dag onze uiterste best. Geniet van je fiets!

Lease a Bike is fantastisch

Lease a Bike is fantastisch! Het proces was super eenvoudig en snel geregeld. Binnen no-time had ik mijn fiets en de maandelijkse kosten waren duidelijk en transparant op de website.

15 oktober 2024

Dankjewel!

Snel op de fiets

Snel op de fiets ? Dan moet je bij Lease a Bike zijn.
Heel goed geholpen door de Account manager Bram en de support dienst.

30 september 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Dat horen we graag, we geven het door aan Bram!

Zeer slechte service

Zeer slechte service. Noch de account manager, noch het kantoor is bereikbaar.
Ik raad een samenwerking niet aan.

31 juli 2024

Antwoord van Lease a Bike Belgium

Dag Sophie, we hebben hier al contact over gehad tijdens de zomermaanden. Is ondertussen alles in orde?