beschadigde levering. Bestelling van papier voor de printer kwam zwaar beschadigd toe. Heb terugbetaling geëist en ophaling van beschadigd papier, wat werd geweigerd. De helft werd als "goodwill" gecr... Toon meer
Otto
Vorig Jaar zomer een O'Neill zwembroek gekocht. Broek van rond de € 50 dan mag je toch wel iets van kwaliteit verwachten. Nu na 2 vakanties gaan de letters loslaten volgens Otto normale slijt... Toon meer
2 weken iets besteld ook binnen gekregen. Daarna tankini besteld en betaald. Blijft in winkelmandje staan. Mail gestuurd. Met de chat aan de slag gisteren klantenservice gebeld. Laatstgenoemde ze... Toon meer
Ik begrijp al die negatieve reviews niet. Ik bestel al meer dan 40 jaar bij Otto en heb nooit problemen gehad. Ik ben altijd een tevreden klant geweest. De kwaliteit van de kleding is uitstekend, o... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Welkom in de kleurrijke wereld van OTTO! De wereld van OTTO is homeshopping in zijn modernste vorm met een breed assortiment mode, wonen en elektronica. Kijk op otto.nl.
Nederland
- www.otto.nl
Onnoemelijke aanklachten
Even een waarschuwing voor alle potentiële en huidige klanten van Otto.
Er wordt van u verwacht dat u niet alleen de retourkosten betaalt, maar ook de verzendkosten voor elk artikel dat u naar Otto retourneert. Tot overmaat van ramp wordt u hier bij aankoop niet over geïnformeerd. Ik was hier niet van op de hoogte en had een bestelling geretourneerd en geen nieuwe bestelling geplaatst. Ik had begrepen dat ik de retourkosten moest betalen, eerlijk genoeg. Toen ik eenmaal in mijn account zag dat de retourorder door Otto was ontvangen en mijn account was gewist, heb ik er niet meer over nagedacht. Dit was eind januari 2025. Tot mijn verbazing en schok. Ik kreeg in april een herinnering dat ik een saldo had dat niet was betaald en ze brachten me 5,52 euro extra in rekening, dus in totaal 15,42 euro!!
Ik heb geprobeerd met iemand te chatten, maar kreeg een bericht dat hun chat niet werkte, dus bel of e-mail ze. Ik kon geen e-mailadres vinden voor de klantenservice, dus belde ik uiteindelijk en na vrij lang wachten sprak ik met een callcentermedewerker die Nederlands sprak met een sterk accent dat ik moeilijk kon begrijpen, maar uiteindelijk begreep ik dat als ik niet betaalde, ik opnieuw verdere kosten in rekening zou worden gebracht. Ik werd heel boos en hing op. De volgende dag bel ik weer en heb uiteindelijk afgesproken om euro 4,95 te betalen, wat ik heb gedaan en nu wil ik nooit meer zaken met ze doen.

Onverpakt artikel ontvangen.
Ik heb een Kitchen Aid opzetstuk besteld ( € 147,-), als cadeau voor mijn schoondochter.
Dit wordt geleverd zonder doos eromheen, en de verpakking is gebutst.
Op de voorzijde is de enveloppe met factuur geplakt, die er niet af te halen is zonder de doos ernstig te beschadigen.
Nog nooit zoiets meegemaakt.

Antwoord van Otto
Ik had een inbouwkoelkast besteld
Ik had een inbouwkoelkast besteld. Bij het bestellen expliciet gevraagd of de koelkast op een ander adres geleverd kon worden. Dat was geen enkel probleem, werd mij verteld. Dat bleek dus niet waar. Toen het bedrijf wat de koelkast kwam brengen contact opnam over de levering bleek ik een mail te moeten sturen naar de Otto met de vraag of de koelkast op een ander adres geleverd kon worden. Daar kreeg ik pas antwoord op nadat de koelkast geleverd was op het verkeerde adres en hebben we zelf moeten sjouwen naar het andere adres. Slechte service

Al 3 keer besteld, een aanrader
Ik was in het begin wat terughoudend door de gemengde reviews, maar mijn eigen ervaring is juist erg positief. Inmiddels drie keer iets besteld en elke keer is alles netjes en op tijd geleverd. Producten waren zoals omschreven en goed verpakt. Voor mij is het dus drie keer goed gegaan. Ik ben tevreden en zou hier gerust opnieuw bestellen.

Antwoord van Otto
Nou ik had de hoop opgegeven en werd ik…
Nou ik had de hoop opgegeven en werd ik twee dagen later gebeld, dat de bezorger onderweg is en wordt bezorgd voor 18uur uur ingesproken in de voicemail van Otto
Nou, ik wou graag dat kastje hebben, dus ik dacht nou als dat zo zijn, dan wordt het vijf sterren, maar nee, hoor, weer wachten voor niks, toen heb ik gebeld en ik vroeg van jo ik werd gebeld door jullie, maar ze werken allemaal langs mekaar heen ,en ze weten van niets ,ze weten niet eens wie gebeld heeft en dan hebben ze het over. Oh nee , hij is toch geannuleerd , ik dacht ja, maar als ik toch gebeld wordt dat Kasje bezorgd wordt, dan weet ik het zelf ook niet meer , zeg oh nee, je moet nog een keer bestellen en 4 weken wachten , ik dacht laat maar het lijkt net of ze me in de maling nemen

Antwoord van Otto
Veel te lange wachttijden.
De wachttijden zijn veel te lang bij Otto. Zowel de wachttijd op de levering van een artikel als de wachttijd voor een bevestiging van een teruggestuurd artikel zijn veel te lang. En daarna nog wachten op het terugsturen van het bedrag dat is betaald. In mijn account bleek ik nog een schuld van 1 euro te hebben. Toen ik navraag deed bleek dat de schuld van Ideal te zijn. Nee, laatste keer Otto!

Pas op!
Pas op!
Kast in januari besteld, bestond uit 2 delen waar er een eerste deel eind februari is geleverd echter is deel 2 nooit geleverd en wilde we de aankoop annuleren. Deel 1 is terug gestuurd (opgehaald door dynalogic). Echter krijgen we nu aanmaning na aanmaning om de rekening te betalen en dat het ook in termijnen kan. Knetter echt knettergek zijn ze daar bij Otto. Mocht dit nog goed komen dan zeg ik heel die pleuris zooi zo snel mogelijk op. Mensen , bestel bij betrouwbare bedrijven met goede communicatie en niet bij deze oplichtersbende!

Antwoord van Otto
Betaalverzoek + incassokosten voor items die ik niet heb gekocht
Ik krijg het verzoek van Riverty om 100 euro over te maken. Omdat ik mijn Otto bestelling niet had betaald vorig jaar. Nb. Een deel van de bestelling had geretourneerd... Volgens mijn bankgegevens is er gewoon geld van mijn rekening naar Otto gegaan. En ik had van Otto een mail ontvangen dat mijn retouren waren ontvangen. Maar nu dus een aanmaning van 60 euro + 40 euro incassokosten. Ik kan niet meer inloggen op MijnOtto, waarschijnlijk ben ik geblokkeerd. Dus ik vraag Riverty het openstaande bedrag bij Otto te verklaren, om welke items gaat het. Krijg ik eerst bericht dat het wat langer duurt voordat ik een reactie zal ontvangen. Vervolgens als reactie dat het gaat om een openstaande schuld bij Otto. Tja, ik begrijp dat het daarom gaat. Maar ik betaal nooit mijn rekeningen te laat of niet. Dan toch nog maar een keer proeren met otto in contact te komen. Want ik ga niet betalen voor items die ik niet heb gekocht. Laat staan dat ik er ook nog incassokosten over ga betalen. Ik bestel iig nooit meer bij Otto!!
Update: zojuist geprobeerd te bellen, maar kom er niet doorheen. Daarna chat gestart, deze werd direct afgesloten. Kan gebeuren, dus nog een poging gedaan opnieuw direct afgesloten...

Zeer slechte service
Om 03-03-2025 had ik een bank besteld met betaling achteraf, omdat ik het risico niet wilde lopen dat ik mijn geld zou verliezen. Maar wat een verrassing: ze vroegen me om een aanbetaling te doen, waarvan ik nooit wist hoe hoog het bedrag was. Maar wat nog erger is, is dat de klantenservice de chatfunctie al heeft gesloten voordat ik mijn consult had afgerond. Maar als het om betaling achteraf gaat, waarom vragen ze mij dan om een vooruitbetaling te doen? Kortom, ik heb geen zin meer om iets bij Otto te kopen.

Vreselijk dit bedrijf.
Vreselijk dit bedrijf.
Je wacht heel erg lang op je kleren.
En normaal betalen kan daar niet.
Ik bestel daar niet meer.

Heb valletjes begin maart 2025 besteld
Heb valletjes begin maart 2025 besteld, maar heb nog steeds niets binnen gekregen. Blijft onderweg. Heb gelukkig voor achteraf betalen gekozen. Krijg ik ze toch een keer binnen, dan gaat gelijk de hele handel retour en bestel nooit meer bij Otto. Mijn gegevens haal ik weg bij die zaak. Heb inmiddels bij een andere zaak besteld en binnenkort krijg ik wel mijn valletjes.

Slechte (klanten)service
Op 22 februari heb ik mijn bestelling (bed) van Otto ontvangen, echter bleek deze niet goede staat te zijn. Er ontbraken pootjes en ook kon het bed niet volgens de instructies in elkaar worden gezet, omdat de voorgeboorde gaten waarmee het hoofd- en voeteneinde aan het bed bevestigd moesten worden niet op de juiste plek zaten. Hierdoor kostte het veel meer tijd en moeite om het bed in elkaar te zetten. Ook bleef de lattenbodem niet liggen, welke wij hadden bevestigd volgens de handleiding. Deze hebben wij dus geheel vast moeten monteren aan het bed, om verschuiving te voorkomen. Na ontvangst van het bed heb ik een dag later contact per mail opgenomen met Otto, met het verzoek om de poten na te leveren en een verzoek voor compensatie, gezien de kwaliteit van het bed te wensen overliet. De reactie die ik ontving ging alleen in op het naleveren van de poten (wat drie weken heeft geduurd en waar ik nog achteraan moest bellen), maar ging niet verder in op mijn compensatieverzoek.
Ik heb in de tussentijd drie keer telefonisch contact gehad met de klantenservice, met betrekking tot mijn compensatieverzoek. Waarbij ik telkens dezelfde boodschap kreeg;' Er wordt binnen enkele dagen contact met u opgenomen door de betreffende afdeling'. Echter is het nu een maand later en ben ik nog steeds niet gebeld. Het is voor mij uiterst teleurstellend dat een bed van bijna duizend euro van zodanig lage kwaliteit is, maar ook dat de geboden service ver beneden de maat is en men niet bereid lijkt te reageren wanneer een klant ontevreden is.
(klantnummer: 37318580)

Antwoord van Otto
Waar zijn de blondines?!?!…
Waar zijn de blonde vrouwen in jullie magazine!?!? Ook blonde vrouwen willen weten hoe kleding staat bij ze. Al een tijdje geen enkele blonde vrouw te bekennen in jullie blad! Schandalig!!

Antwoord van Otto
Beschadigde kast en slechte service
Na 3/4 weken wachten op onze servieskast wordt deze geleverd met op meerdere plekken schade. Mijn mening over de logistieke partij zal ik maar besparen.
Na contact op te nemen met de klantenservice wordt je doorverwezen naar de Aftersales afdeling om te bespreken wat er mogelijk is qua compensatie. Nou.. bespaar je de moeite.
Hetzelfde verhaal wordt verteld, automatische mailtjes en er is nauwelijks iets mogelijk.
Ik zou hier geen spullen meer bestellen. Lange levertijd, slechte service, beschadigde levering en gebrek aan empatisch vermogen.

Bestelling gaat fout
Zojuist een bestelling geplaatst en het geld via Ideal overgemaakt. Geen mail ontvangen met bevestiging en op het account is deze ook niet terug te vinden onder mijn bestellingen. Chat geopend om te vragen of alles goed gaat, deze wordt gelijk gesloten.

Antwoord van Otto
Kapot product moest retour? Nieuw product teveel gestuurd en die is op rekening gezet!?
Niet bestellen hier! Ik kreeg een kapot product geleverd. Dit gemeld en ik kreeg de toezegging dat ik een nieuw product geleverd zou krijgen. Ik dacht nog: topservice! Foutje kan gebeuren.
Pas daarna werd verteld dat het kapotte product retour moest, of ik dat even wilde doen. Nou eigenlijk vind ik het al vervelend dat je een kapot product stuurt, maar ok, ik stuur het kapotte product terug (kost tijd), maar ik wacht wel even af tot de nieuwe er is. Tot mijn verbazing worden er 2 nieuwe opgestuurd en ik stuur de kapotte retour. Tot mijn nog grotere verbazing krijg ik een aanmaning dat ik nog moet betalen, maar ik had al betaald. Ze hebben het product onterecht dubbel opgestuurd en ik moet ervoor zorgen dat het terug komt bij ze én dan moet ik nog betalen voor als zij het verkeerd opsturen? Communicatie via mail (6x emails verder) en telefoon erg klantonvriendelijk en totaal niet service gericht. Ik schrijf noooooit een review, maar voor OTTO maak ik graag een uitzondering. De fouten van OTTO kosten mij onnodig veel tijd. De communicatie veroorzaakt irritatie. Bestel hier niet!

Antwoord van Otto
Na betaling aanmaningen sturen en niet reageren
Had 3 artikelen besteld voor een bruiloft, jurk, riem en schoenen. De jurk en de riem heb ik retour gedaan en de schoenen heb ik met achteraf betalen betaald. En nu krijg ik constant aanmaningen, als ik in mijn account kijk is het bestek overzicht verdwenen omdat het zgn te lang geleden is. En het rekeningoverzicht is een warboel met termen als rente, maandbedrag, aflossing ed. Na een aanmaning had ik betaald maar nu willen ze weer 70 euro. Ik kan ze niet bereiken, telefoon, chat. Niks, iedereen is bezet en heel druk blabla. Nooit meer bij OTTO bestellen

Teleurstellende Klantenservice en Onredelijke Kosten
Mijn ervaring met dit bedrijf is zeer teleurstellend. Na het ontvangen van een eerste herinnering voor terugzendkosten, werd ik gevraagd om 10 euro rente te betalen. Deze werkwijze is niet alleen onredelijk, maar ook afwijkend van andere online bedrijven.
Daarnaast was het onmogelijk om contact op te nemen via de chatbot, en het e-mailadres voor klantenservice is nergens te vinden op hun website. Dit heeft mijn vertrouwen in het bedrijf verder geschaad.
Ik heb besloten om in de toekomst geen bestellingen meer bij dit bedrijf te plaatsen en zal mijn account laten verwijderen. Ik raad anderen aan om voorzichtig te zijn bij het doen van aankopen hier.

Bestelling hoekbank
Wij hadden een hoekbank voor de eettafel besteld. December besteld met een levertijd van 8 weken. Uiteindelijk heeft het plus minus 10 weken geduurd maar goed de bank is er en de kwaliteit lijkt heel goed te zijn.
Wat wij buiten de langere levertijd niet wisten is dat het in 3 gedeeltes word verstuurd waarbij het geacht word daar ook 3x voor thuis te blijven. Lekker praktisch. Daarna mag je hem dus zelf in elkaar zetten. Ook dat ging prima maar eerlijk gezegd had ik verwacht dat deze gewoon kant en klaar met een vrachtwagentje geleverd zou worden. Ook zou het handig zijn deze informatie duidelijk bij de koop te vermelden.
Maar dan ben je ook precies op het punt waar Otto zware verbetering nodig heeft. Veel betere communicatie/update en informatie geven. Maar zo te zien werken zij altijd al op deze manier.
Dus conclusie: tevreden met het product, ontevreden over de communicatie.

Antwoord van Otto
Ik heb een kast bij Otto gekocht
Ik heb een kast bij Otto gekocht. Je verwacht dan dat het helemaal goed is zonder fout. Ik heb de kast ontvangen en daarna heb ik een monteur betaald om de kast in elkaar te zetten. Toen de monteur dus eigenlijk bijna klaar was zag de monteur dus dat de kast niet klopte heel veel fabrieksfouten waardoor meerdere dingen niet klopte. Klanten service aan de telefoon gesproken ik moest een mail sturen. Beleefd een mail gestuurd met bewijs foto’s en gezegd dat ik de kast niet ga betalen, want ik moet betalen voor de monteur die nu 2 keer moet komen en om extra dingen kopen zodat het hoe dan ook lijkt op een kast. Otto zegt ik moet de kast retourneren. Een kast die zo groot en zwaar is hoe ga ik dat retourneren en wie gaat de kast uit elkaar halen, want daarvoor moet ik de monteur dan weer geld voor betalen. Is allemaal dubbel geld. En het sjouwen van de kasten en inpakken is onmogelijk om het allemaal zelf te doen. Hun willen me maar 40 of 60 euro geven de kast kost 300 euro, monteur 100 Is 400 euro. Als ik de kast retourneer en nog een nieuwe kast krijg van hun ben ik nog duurder uit, want ik betaal de monteur dan 100 euro om te zetten en 100 euro om het weg te halen en die hij heeft het al gezet dus die 100 euro is al weg. Inpakken met dozen ik ga nieuwe dozen moeten kopen ongeveer 50 euro, komt die nieuwe kast moet ik hem weer 100 euro betalen dus in totaal betaal ik ongeveer 650 euro voor een kast die wat niet mijn fout is. Ik vind dit oplichting zo ga je niet met je klanten om. De kast staat er al de monteur heeft me ongeveer gezegd wat er allemaal nodig is en hij kan het allemaal halen om er een soort van kast van te maken die maar dat is ook al iets van 200 euro en dan moet die monteur ook nog is terug komen om het helemaal in orde te maken. Ik heb in termijnen betalen genomen en ik heb al 100 euro van die kast betaald en die kast kost 300 euro. Dus er is nog 200 euro die 200 euro kan ik extra gebruiken voor de extra dingen die ik nog moet kopen voor de kast . Maar hun willen dat niet. Ik bied iedereen aan om niet met ze in zee te gaan. Je kan niet zeggen op je website garantie en dan geen uitleg geven als er staat garantie betekent dat alles wat met garantie te maken heeft. Ik heb die kast pas gekocht. Ze blijven me maar zeggen dat ze dat niet kunnen, terwijl ze dat wel kunnen want het is hun fout. Had je maar al je producten moeten controleren. Koop niet bij hun