Stabelo AB Reviews

2.212
TrustScore 4.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Vi är helt nöjda med de bolån vi har hos Stabelo. Enkel och snabb hantering. Det känns betryggande att oftast finna Stabela bland det lägsta i de olika jämförelser som görs. Marketta järvinen & Bo Å... Toon meer

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Struligt från start till slut. Bad om kompleterande dokument 3ggr istället för att informera från början. Min handläggare lyste med sin frånvaro, ingen feedback eller framdrift. Pengar som var på vilo... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fick från början tydlig information om villkoren och vad räntan skulle bli. Var ganska mycket uppgifter och handlingar som skulle skickas in men fick hjälp att förstå vad uppgifterna skulle användas t... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Hypotheek
  2. ook in
  3. Leningbureau

Geschreven door het bedrijf

Vi gör bolån enkelt. Bolåneräntan är alltid färdigförhandlad, och den du ser är den du får. Inget prutande och inget onödigt krångel. Bara ett bolån som funkar, helt digitalt. Vi är stolta över våra nöjda kunder. Läs själv vad de tycker!

Färdigprutade bolån

Geschreven door het bedrijf

Färdigförhandlade bolåneräntor till alla kunder
Vi erbjuder färdigförhandlade och transparenta räntor. Enkelt smidigt och digitalt.
Helt digitalt
Ansökan sker helt digitalt och du signerar med bankID.
Inget helkundskrav
Du behöver aldrig flytta över sparande eller andra kringprodukter, du har bara ditt bolån hos oss.

Tre skäl att välja Stabelos bolån

Lägre bolåneränta, inga personliga rabatter utan istället helt transparent

Lägre bolåneränta, inga personliga rabatter utan istället helt transparent
Lägre ränta, utan förhandling: Hos oss får du alltid en konkurrenskraftig ränta utan att behöva vara en mästare på att förhandla. Du kan alltid vara trygg i att du får vårt bästa erbjudande – helt automatiskt.

Inga rabatter att hålla koll på: Eftersom vi inte jobbar med tidsbegränsade personliga rabatter, slipper du oroa dig för när din rabatt löper ut. Du kan alltid känna dig trygg med att räntan på ditt bolån är låg över tid.

Transparent och tydligt: Vi tror på enkelhet och transparens. Hos oss vet du alltid exakt vad du får vilket gör det tryggt för dig.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Vraagt klanten om een review

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Alle reviews

(2.212)

275 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Vi är helt nöjda med de bolån vi har…

Vi är helt nöjda med de bolån vi har hos Stabelo. Enkel och snabb hantering.
Marketta järvinen & Bo Ånäs

18 september 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för de fina orden! 😊

Vad roligt att höra att ni är nöjda med era bolån hos oss och uppskattar den enkla och snabba hanteringen. Vi är också väldigt glada över att ni uppskattar vår transparenta räntesättning .
Tack för ert förtroende för Stabelo!

Trevligt

Trevligt, kunnigt, tillmötesgående interaktion. Besvarar frågor professionellt.

18 september 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! 😊

Det gläder oss att höra att du uppskattar vårt bemötande och att du har fått professionella och tydliga svar på dina frågor. Tack för att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse och för att du valde Stabelo!

Nöjd att vara tillbaks.

Mycket trevligt bemötande och jag fick snabba svar på mina frågor. Det enda som jag saknade var information gällande ev. pantbrev som ju påverkar vilken den slutliga summan blir.
I övrigt är jag 100% nöjd, slipper förhandla om ränta och slipper att ha att göra med de självgoda och rätt så dryga storbankerna.

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! 😊 Det gläder oss verkligen att höra att du är nöjd med både bemötandet och den snabba återkopplingen från oss.

Vi tar självklart också med oss din synpunkt kring information om eventuella pantbrev – det är värdefull feedback som hjälper oss att bli ännu tydligare i vår kommunikation.

Tack för förtroendet och för att du valde Stabelo för ditt bolån!

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Trevligt bemötande och svarade snabbt i…

Trevligt bemötande och svarade snabbt i telefon.

28 augustus 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! 😊 Vad roligt att höra att du uppskattade vårt bemötande och att du snabbt kom fram till oss på telefon. Det betyder mycket för oss!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Beviljat lån låst i IT-fel i snart 4 veckor

Vi fick vår ansökan om utökat bolån godkänd hos Stabelo, men den 24 augusti skickades helt plötsligt ett automatiskt avslagsmejl ut. Handläggaren bekräftade att det rörde sig om ett felaktigt avslag på grund av en bugg i deras system och att deras IT-avdelning skulle återställa ärendet.

Det har nu gått nästan fyra veckor och ärendet står fortfarande helt stilla. Det mest anmärkningsvärda är att Stabelo inte har tagit ett enda eget initiativ till återkoppling. Det är jag som hela tiden tvingats jaga dem för att få minsta statusuppdatering. Varje gång möts jag bara av beskedet att de "inväntar IT", helt utan tidsplan, förklaring eller alternativ till lösning.

Att ett beviljat lån fastnar i ett IT-strul i nästan en månad utan att banken själv följer upp stoppar upp hela vår ekonomiska planering och renovering. Det är under all kritik för en digital bank.

Även om enskild handläggare varit trevlig brister Stabelo helt i sin operativa IT-hantering, interna eskalering och framför allt sin kundkommunikation.

Varnar alla som är beroende av en fungerande tidsplan. Fastnar du i deras IT-system verkar man vara körd..

17 september 2026
Review zonder uitnodiging

Antwoord van Stabelo AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen den långa väntan och framför allt att du själv har behövt kontakta oss för att få information om vad som händer i ditt ärende.

Det felaktiga avslagsmejlet berodde på ett tekniskt fel och vi har full förståelse för frustrationen över att det därefter har tagit tid att få ärendet återställt. Även när ett ärende påverkas av ett tekniskt problem ska du som kund kunna förvänta dig tydlig och löpande återkoppling från oss.

Vi tar din feedback på stort allvar och ser över både hanteringen av den här typen av tekniska problem och hur vi säkerställer en bättre proaktiv kommunikation när ett ärende drar ut på tiden.

Vi beklagar verkligen att hanteringen har påverkat er planering och tackar för att du uppmärksammar oss på de brister du har upplevt.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Allt gick snabbt och smidigt.

Allt gick snabbt och smidigt.

11 september 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! 😊 Det gläder oss att höra att allt gick snabbt och smidigt. Tack för att du valde Stabelo!

Enkelt

Smidigt och enkelt bolån

Antwoord van Stabelo AB

Tack så mycket för din fina feedback! 😊 Vad roligt att höra att du upplevde bolåneprocessen som smidig och enkel. Tack för att du valde Stabelo!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag är mycket missnöjd med hur min…

Jag är mycket missnöjd med hur min bolåneansökan hanterades.
Jag skickade in min ansökan och alla uppgifter som efterfrågades. Jag fick ett lånelöfte med information om hur mycket jag kunde låna och skickade även in de kompletteringar som banken bad om. Därefter fick jag besked om att lånelöftet var godkänt.
Direkt efter att jag fick lånelöftet fick jag dessutom ett SMS där jag ombads svara på hur nöjd jag var med banken och skriva en bra kommentar/recension.
Men redan dagen efter ringde en medarbetare och sa: ”Tyvärr kan vi inte godkänna lånet eftersom vår kalkyl inte går ihop.”
Jag förstår verkligen inte hur det kan fungera så här. Om banken redan har kontrollerat mina uppgifter, räknat på min ekonomi och gett mig ett godkänt lånelöfte – hur kan man sedan dagen efter säga att kalkylen inte går ihop?
För mig känns processen väldigt otydlig och jag känner mig inte seriöst behandlad som kund. Det känns särskilt märkligt att jag först får ett positivt besked och direkt därefter blir ombedd att lämna en bra recension, för att nästa dag få besked om att lånet ändå inte kan godkännas.
Jag hoppas att banken kan förbättra sin process så att kunder får tydliga och korrekta besked från början.

10 september 2026
Review zonder uitnodiging

Antwoord van Stabelo AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar att processen har upplevts som otydlig och förstår att det kan kännas motsägelsefullt att först få ett lånelöfte och därefter besked om att vi inte kan bevilja bolånet.

Ett lånelöfte är ett preliminärt besked baserat på de uppgifter som finns tillgängliga vid ansökningstillfället och är därför inte ett slutligt löfte om att ett bolån kommer att beviljas. När vi går vidare i handläggningen tar vi in och granskar ytterligare underlag och gör en mer fördjupad kreditbedömning. Då kontrollerar vi bland annat att uppgifterna kan styrkas och att ansökan uppfyller våra kreditregler och krav i den slutliga kalkylen.

Det innebär att bedömningen tyvärr kan förändras även efter att ett lånelöfte har lämnats, om den fördjupade granskningen visar att förutsättningarna för bolånet inte är uppfyllda.

Förfrågan om att lämna feedback skickas automatiskt och är inte kopplad till det slutliga kreditbeslutet. Vi förstår samtidigt att tidpunkten i det här fallet blev olycklig och bidrog till en negativ upplevelse.

Tack för att du tog dig tid att lämna feedback. Den hjälper oss att se var vi kan bli tydligare och förbättra kundupplevelsen framåt.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fint bemötande & bra service!

Väldigt lätt att komma i kontakt med kundservicen och får snabbt svar oavsett om det gäller, bolån, flytt av bolån, utökning eller annat. Fem stjärnor för att ni har så trevligt bemötande under samtalet och mycket fint service!

17 augustus 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback och för de fem stjärnorna! ⭐
Det gläder oss verkligen att höra att du upplever att det är enkelt att komma i kontakt med oss och att du får snabb hjälp, oavsett vad ditt ärende gäller. Tack för att du tog dig tid att dela med dig – det uppskattar vi mycket!

Bolånehäslningar

Enkelt

Fick från början tydlig information om villkoren och vad räntan skulle bli. Var ganska mycket uppgifter och handlingar som skulle skickas in men fick hjälp att förstå vad uppgifterna skulle användas till.

26 augustus 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina och utförliga feedback! 😊 Vad roligt att höra att du uppskattade den tydliga informationen och att du fick bra hjälp genom processen. Vi vet att det kan vara en del uppgifter och handlingar som behöver skickas in, så det känns extra fint att höra att du fick hjälp att förstå varför de behövdes.

Jag är mycket nöjd!

Jag är mycket nöjd, allt gick smidigt och jag fick snabb återkoppling.
Jag kände mig trygg i hela processen.

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! Det gläder oss verkligen att höra att allt gick smidigt, att du fick snabb återkoppling och framför allt att du kände dig trygg genom hela processen. Tack för förtroendet!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Mycket snabba och professionella och…

Mycket snabba och professionella och bästa räntan!

3 september 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för de fina orden! 😊 Så roligt att höra att du uppskattar både vår snabba service – och såklart räntan! Tack för att du valde Stabelo.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Har aldrig haft några problem med denna…

Har aldrig haft några problem med denna bank. Bra ränta är också ett plus.

4 september 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! 😊 Härligt att höra att allt har fungerat bra och att du dessutom är nöjd med räntan. Tack för förtroendet!

Trevligt bemötande

Trevligt bemötande och snabb service, kändes lättsamt och gick snabbt att få svar om man funderade över ngt.

20 augustus 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! Vad roligt att höra att du uppskattade vårt bemötande och den snabba servicen.

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din feedback! 😊 Vad roligt att höra att du hade en bra upplevelse hos oss. Tack för att du valde Stabelo!

Smidigt och lätt

Smidigt och lätt. Betydligt bättre ränta.

4 september 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din feedback! Härligt att höra att du upplevde det som smidigt och enkelt – och såklart extra kul att du är nöjd med räntan!

Snabb och trevlig service

Snabb och trevlig service, inget snack, raka besked och snabb handläggning

11 juni 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för din fina feedback! Vad roligt att höra att du uppskattade vår snabba service, raka besked och smidiga handläggning. Precis så vill vi att det ska vara!

Relativt enkel process

Relativt enkel process. Snabb handläggning, inget personligt fysiskt möte vilket underlättade.

21 augustus 2026

Antwoord van Stabelo AB

Tack för din fina feedback! 😊 Härligt att höra att du uppskattade den snabba handläggningen och den smidiga digitala processen. Tack för att du valde Stabelo!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Stabelo hjälpte mig med bolån när andra…

Stabelo hjälpte mig med bolån när andra banker ville ej. De är bästa.

24 juli 2026

Antwoord van Stabelo AB

Stort tack för de fina orden! 😊 Det gläder oss verkligen att vi kunde hjälpa dig med ditt bolån och att du är nöjd med oss. Tack för förtroendet!

Dit is Trustpilot