Yourlabs Reviews 252

TrustScore 4 uit 5

4,0

snel geholpen binnen 3 dagen resultaten bekend niet lang hoeven te wachten in de wachtkamer van Meditel Ridderkerk verbeterpunten: - je krijgt pas ná het betalen te zien waar/wanneer je terecht... Toon meer

Ik ben naar Yourlabs gegaan omdat ik een uitgebreid bloedonderzoek wilde van mijn schildklier. Het maken van een afspraak was makkelijk, genoeg keuze voor datum en tijdstip van mijn keuze. Yourlabs we... Toon meer

Prima ervaring! Waar de GGD dagen vol zat met testen, kon ik via huisartslab meteen terecht. Zaterdagochtend 9 uur getest, zondag om 12:30 uur de uitslag. Vriendelijke medewerkers, prima communicatie!... Toon meer

Koop hier niets!!! Een maand geleden een cortisol test gekocht en ingestuurd. Nooit een uitslag gehad en ze zijn met geen mogelijkheid te bereiken. Naar mijn geld kan ik wel fluiten. Ik koop hier no... Toon meer

1. Hobby's en handwerk

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Yourlabs biedt voor iedereen bloedonderzoek op eigen verzoek. Met meer dan 65 verschillende bloedonderzoeken heeft Yourlabs voor iedere situatie de geschikte test. De afspraak boek je online en bloedprikken doe je op een locatie en tijdstip naar keuze, bij jou in de buurt. Je krijgt een compleet rapport, met uitleg en advies, dat je kunt downloaden, printen en bewaren.

4,0

Goed

TrustScore 4 uit 5

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Toegevoegde waarde nihil

Laboratoriumonderzoek laten doen op Vermoeidheid uitgebreid. Uitslag vermeldt expliciet dat vitamine B12-deficiëntie is uitgesloten, maar dat blijk ik dus achteraf wel te hebben. Een uitslag binnen de referentiewaarden zegt in dit geval weinig tot niets over de actieve vorm van B12 die op celniveau zijn werk moet doen. Wees dus gewaarschuwd als u dit product van YourLabs/Prescan afneemt. Het heeft mij 284 euro gekost, wat in feite weggegooid geld is geweest. Erg pijnlijk.

Edit 31-10-2019 n.a.v. antwoord YourLabs
Mijn bezwaar is niet zozeer gericht tegen de uitslag van de B12-meting, want met de gehanteerde referentiewaarden is op zichzelf niets mis. Wat ik alleen duidelijk wilde maken is dat aan een normale waarde niet, zoals de klinisch chemicus doet, de stellige conclusie kan worden verbonden dat een B12-tekort is uitgesloten. Daarbij moeten juist expliciet voorbehouden worden gemaakt. Wat het menselijk lichaam opneemt uit (dierlijk) voedsel is de niet-actieve vorm van B12, die vervolgens door het lichaam moet worden omgezet in de actieve vorm die het lichaam op celniveau nodig heeft. Als die omzetting niet meer werkt, ontstaat aldus een tekort met een scala van klachten als gevolg. Wat mij juist wees op een mogelijk B12-tekort was de verhoogde waarde van B6 in dezelfde uitslag. Daarover is de klinisch chemicus heel summier wat betreft mogelijke oorzaken. Hij zegt dat ik moet stoppen met B6-supplementen als ik deze gebruik. Ik gebruik geen B6-supplementen en ook geen "voedingsmiddelen", zoals energiedrankjes, waarin veel B6 zit. Dus was ik heel verbaasd over die afwijkende c.q. verhoogde waarde. Wat blijkt, B6 heeft andere vitamines, vooral B12, nodig om te worden omgezet in zijn actieve vorm. Met andere woorden, bij een tekort aan actief-B12 wordt B6 ook niet meer (voldoende) omgezet. Met als gevolg stapeling in het bloed van niet-actief B6. Dat verklaart de verhoogde waarde in deze uitslag. Om helemaal zeker te zijn heb ik bij een ander lab nog methylmalonzuur laten testen en ook die was verhoogd. Toen was wel duidelijk dat het met mijn B12 niet goed zat. Ik gebruik nu een supplement met actief B12 en mijn gezondheid verbetert gelukkig met de dag. Als ik het advies van de klinisch chemicus had opgevolgd om over 3 maanden nog eens B6 te laten testen en in de tussentijd niets had gedaan, dan was ik waarschijnlijk een stuk verder van huis geweest, in de zin dat mijn gezondheidsklachten zouden zijn verergerd. Kortom, hoe uitgebreid dit onderzoek ook is, in zijn huidige vorm heeft dit product een enorm manco. Het wekt verwachtingen die niet worden waargemaakt. Als iets wordt verkocht onder de noemer "uitgebreid", dan ga ik er vanuit dat er een bovengemiddelde kans is dat er een uitslag volgt die bij voorkeur een eenduidige oorzaak, maar op zijn minst in de richting van een mogelijke oorzaak wijst als het gaat om klachten als oververmoeidheid, gebrek aan energie, slaapproblemen, spierzwakte enz. Inclusief een commentaar van de onderzoeker met advies over vervolgstappen. Een buitenstaander die deze uitslag leest zal tot de conclusie komen dat er weinig tot niets aan de hand is, terwijl ik deze test heb aangevraagd omdat er wel wat aan de hand is. Mijn conclusie voor dit moment is dat het product domweg nog niet uitgebreid genoeg is, want een betrouwbare conclusie over B12 is alleen zinvol als ook methylmalonzuur en bij voorkeur ook homocysteïne worden gemeten.

28 oktober 2019

Beste Colin

Wat vervelend dat u de uitslag als verkeerd heeft ervaren. Ik heb contact opgenomen met onze artsen om te vragen hoe wij hiermee om kunnen gaan. Nu is het zo dat ons laboratorium werkt met internationale referenties (dit zijn wetenschappelijk onderbouwde referenties die internationaal gehandhaafd worden). Dit geldt ook voor de B12 vitaminen en we zien dat er veel discussies en interpretaties zijn over deze marker en wat wel of niet goed of minder goed is.
Wijzelf houden ons graag aan de internationaal onderzochte referenties omdat deze ook gebruikt worden, internationaal, door gediplomeerde artsen. Uiteraard kan ik u dit telefonisch ook toelichten als u dit wenst.

Vermoeidheid uitgebreid is een groot bloedonderzoek programma waar naar meer gekeken wordt dan alleen de vitamine B12, dus ik hoop dat de overige uitslagen voor u mee hebben gewerkt aan het beantwoorden van uw vraagstelling.

1-11-2019 Beste Colin
Dank voor uw uitgebreide reactie. Ik ga natuurlijk met de artsen na hoe we deze vraagstelling het beste kunnen oplossen en beantwoorden voor de toekomst. Dus ik ben natuurlijk blij met uw feedback. Nogmaals vervelend dat dit dan niet voor u het antwoord is geweest op uw vraagstelling, we doen altijd ons uiterste best om te voldoen aan de kwaliteitseisen en de richtlijnen vanuit de wetenschappelijke onderzoeken en zijn blij met uw input. Niet iedereen is op zoek naar hetzelfde in bepaalde onderzoeken dus daarin ben ik ook altijd aan het kijken waarin we verbeteringen kunnen maken (zoals ook het uitsluiten van bepaalde efficiënties). We vinden het natuurlijk jammer dat u ons hierdoor als onbetrouwbaar heeft ervaren en ik had u ook graag even telefonisch te woord gestaan hierover. We zoeken naar een oplossing voor de toekomst op basis van uw feedback en hopen uiteraard u in de toekomst nog wel van dienst te kunnen zijn.

Het Yourlabs team

Helaas veel vertraging en niet nakomen van afspraken

Helaas moest ik lang wachten op mijn resultaten. Van te voren werd niet vermeld dat een deelonderzoek 6 werkdagen zou duren. Er werd 24 uur vermeld op de site. Uiteindelijk heeft het 8 werkdagen geduurd. Daarnaast heb ik veelvuldig moeten bellen en mailen om mij rapport te krijgen. Een van de twee aangevraagde telefonische consulten heeft ook nooit plaatsgevonden. De ruim 330 euro voor deze service is het zeker niet waard. De volgende keer zou ik een andere dienstverlener kiezen. De tweede ster is overigens alleen te danken aan Astrid die mij telkens netjes te woord stond en gepoogd heeft dit proces goed te laten verlopen.

24 oktober 2019

Beste mevrouw Verkijk

Hartelijk dank voor uw review. Wij vinden het ook erg vervelend hoe dit proces is verlopen en gelukkig heeft Astrid u zo goed als mogelijk bij kunnen staan.

De verwerkingstijd van het bloedonderzoek proberen wij zo goed als mogelijk te communiceren, namelijk bij het onderzoek zelf, (informatie dat je kan lezen voor je de bestelling doet) als ook in het account van de persoon (onder het onderzoek staat hoeveel dagen de verwerkingstijd is). Mocht u hier nog een tip voor hebben dan horen wij dit natuurlijk heel graag, aangezien we iedereen zo goed als mogelijk willen informeren.

Met betrekking tot het consult, zou u hierover contact met ons op willen nemen? U hoeft natuurlijk niet te betalen voor een consult dat niet heeft plaatsgevonden.

Review zonder ‘vet’

Toelichting/uitleg resultaten online; matig
Toelichting / uitleg telefonisch; redelijk

23 oktober 2019

Antwoord van Yourlabs

Hartelijk dank voor uw review! Mocht u nog meer kwijt willen over de uitslagen die u als matig ervaren heeft, zou u dan contact met ons op willen nemen? Uw informatie is belangrijk voor ons om verbeteringen te kunnen toepassen!

Top service

Goede behandeling en snelle resultaten.

10 oktober 2019

Goed!

Snel, netjes en overzichtelijk.

6 oktober 2019

Supersnel besteld en afspraak ingepland…

Supersnel besteld en afspraak ingepland om bloed af te nemen. Dat was ook zo gepiept. Eerste testresultaten dezelfde avond nog via de email binnen. Binnen een week de complete testuitslag binnen. Enig minpuntje was dat er één opmerking niet klopte. Nadat ik dat nagevraagd had bij de klantenservice werd dat, naar mijn mening, niet helemaal goed opgelost en blijft het vaag.

6 oktober 2019

Niet alles helemaal goed

Bloeduitslag was snel, urine duurde 3 weken. Ook stond er in de uitnodiging niet bij vermeld dat ik ter plaatse een urine monster moest afnemen. Ben niet gebeld voor toelichting. Wel staat er een opmerking dat mijn voicemail is ingesproken, maar die heb ik niet ontvangen. De rest van het traject was allemaal goed.

5 oktober 2019

Beste,

Bedankt voor uw review! Heeft u inmiddels al wel de telefonische toelichting gehad?

Het Yourlabs Team

Advies opnieuw meten 1 vitamine maar tegen betaling volledig pakket!

De test kon snel en de resultaten waren ook snel beschikbaar. Er kwam uit dat vitamine B6 te hoog was met advies na 3 maanden opnieuw te meten. Maar ik moest dan wel het hele pakket vitamines bestellen, zonder korting! Slechte service.

25 september 2019

Goeden middag.
Bedankt voor uw feedback, fijn dat de test en resultaten snel en naar wens waren. Met betrekking tot het advies en opnieuw prikken van de vitamine wil ik graag met u op terug komen - hierover bent u wellicht niet goed geïnformeerd. Zou u hiervoor contact met ons op kunnen nemen, telefonisch of per mail?
Alvast bedankt,
vriendelijke groet het Yourlabs team

Duurt de lang en onvakkundig

De afspraak kon pas na 2,5 week. Terwijl ik in een grote stad woon (>200.000 inw.).
De bloedafname werd gedaan door een mdw die niet zo stabiel stond en daardoor op de naald 'hing' die in mijn arm stak.(Ik word vaak geprikt. Dat kan echt beter.)

23 september 2019

Goeden middag.

Wat vervelend om te lezen dat uw ervaring zo is geweest en absoluut niet de bedoeling. We gaan dit uiteraard terugkoppelen met desbetreffende prikpost om te voorkomen dat dit vaker gebeurt. We hopen dat verder alles wel goed verlopen is.

Geautomatiseerd advies.

Bij het advies van de klinisch arts is niet gekeken naar de leeftijd. Ook de waardes waar binnen de uitslag zou moeten vallen waren ook niet bijgesteld naar de leeftijd.Hierdoor zijn waardes verkeerd geïnterpreteerd en een onjuist advies gegeven.
Het lijkt een geautomatiseerd advies.

15 september 2019

Beste heer/ mevrouw
Hartelijk dank voor uw bericht. De referentiewaarden zijn gelijk aan elkaar binnen een bepaalde leeftijd categorie, op enkele bepalingen (zoals hormonen) na. De uitslagen worden zorgvuldig door de laboratorium artsen gecontroleerd en voorzien van advies, dit is niet geautomatiseerd. Mocht u vragen hebben over uw uitslag dan mag u contact met Yourlabs opnemen en vragen naar mw Roukema. Zij zal zorgen voor een consult met de adviseur.

Heel tevreden

Heel tevreden. In Rotterdam bloedprikken, hele duidelijke routebeschrijving, rustige locatie zonder wachtkamers vol mensen, meteen binnen geroepen en geholpen. Uitslagen en opmerkingen waren snel binnen, en ook die waren heel overzichtelijk en duidelijk.

6 september 2019

Beste heer/ mevrouw,

Hartelijk dank voor uw positieve review, hier doen we het voor!

Groet, het Yourlabs team