Utrudniony kontakt po zakupie
Zaznaczę, że paczka z rowerem elektrycznym przyszła szybciej niż planowo. Natomiast proces gwarancyjny to katorga, nie da się tam dodzwonić w ogóle (spróbuj teraz!), nie odpisują na maile, nie wiem jaki jest status. Jestem cierpliwy i jestem w stanie zrozumieć naprawdę wiele - ale jak wiem co się dzieje. Tutaj zawodzą podstawowe kanały komunikacyjne.
22 czerwca wysłany e-mail z prośbą o przyjęcie roweru na gwarancję (nawet 2 tygodni nie pojeździł!). Rower odebrany dopiero 1 lipca po serii maili i telefonów, od tej pory jak kamień w wodę, zero kontaktu. Nie polecam kupować wartościowych rzeczy, które mogą się zepsuć, dla mnie nie czas a forma komunikacji jest nie do zaakceptowania, kompletna amatorszczyzna świadczy to tylko o tym, że to nie jest poważny sklep. Mogłem zapłacić ciut więcej a kupić w jakimś renomowanym sklepie. Zaczynam się zastanawiać czy w ogóle jeszcze zobaczę rower, którym miałem jeździć przez wakacje. Nie przyjmę żadnych wyjaśnień, że to problem techniczny - bo kontakt mailowy się urwał, i dodzwonić się nie da - to nie jest incydent. Radzę sie zastanowić przed zakupem i oszczędzeniu paru złotych, chyba że chodzi o stalową kulę, której nie sposób jest się zepsuć - to wtedy dotrze do Was szybko.