Nie polecam. Dodatkowa opłata za bagaż podręczny.
Nie polecam.
W ramach wycieczki do Grecji (rezerwacja nr 4396431) zostałem obciążony podczas lotu powrotnego dodatkową opłatą za bagaż podręczny w wysokości 150 EUR (676,43 zł). Obsługa lotniska poinformowała mnie, że bilet wystawiony przez organizatora nie obejmuje bagażu podręcznego.
Złożyłem reklamację do Wakacje.pl a noi przekierowali ją Coral Travel. W odpowiedzi organizator potwierdził, że zgodnie z warunkami rezerwacji przysługiwał mi bagaż podręczny w cenie. Mimo tego odmówił zwrotu pobranej opłaty.
Najbardziej rozczarowujące jest to, że w odpowiedzi na reklamację nie wyjaśniono dlaczego pobrano ode mnie 150 EUR za usługę, która według organizatora była zawarta w cenie i na jakiej podstawie odmówiono zwrotu kosztów.
Zamiast merytorycznego odniesienia się do problemu otrzymałem jedynie ogólne zapisy regulaminu dotyczące przewozu lotniczego. Po ponownym zwróceniu się o wyjaśnienia dostałem krótką informację, że „sprawa została wnikliwie rozpatrzona” i nie będzie ponownie analizowana, bez odpowiedzi na zadane pytania.
Oczekiwałem rzetelnego wyjaśnienia i wsparcia klienta, szczególnie gdy organizator sam potwierdza, że bagaż podręczny był zawarty w cenie imprezy. Obecnie sprawa została skierowana do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.
Oceniam bardzo negatywnie sposób rozpatrzenia reklamacji i podejście do klienta.