Coral Travel Wezyr Holidays Reviews

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Alle reviews

3 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie polecam. Dodatkowa opłata za bagaż podręczny.

Nie polecam.
W ramach wycieczki do Grecji (rezerwacja nr 4396431) zostałem obciążony podczas lotu powrotnego dodatkową opłatą za bagaż podręczny w wysokości 150 EUR (676,43 zł). Obsługa lotniska poinformowała mnie, że bilet wystawiony przez organizatora nie obejmuje bagażu podręcznego.
Złożyłem reklamację do Wakacje.pl a noi przekierowali ją Coral Travel. W odpowiedzi organizator potwierdził, że zgodnie z warunkami rezerwacji przysługiwał mi bagaż podręczny w cenie. Mimo tego odmówił zwrotu pobranej opłaty.
Najbardziej rozczarowujące jest to, że w odpowiedzi na reklamację nie wyjaśniono dlaczego pobrano ode mnie 150 EUR za usługę, która według organizatora była zawarta w cenie i na jakiej podstawie odmówiono zwrotu kosztów.
Zamiast merytorycznego odniesienia się do problemu otrzymałem jedynie ogólne zapisy regulaminu dotyczące przewozu lotniczego. Po ponownym zwróceniu się o wyjaśnienia dostałem krótką informację, że „sprawa została wnikliwie rozpatrzona” i nie będzie ponownie analizowana, bez odpowiedzi na zadane pytania.
Oczekiwałem rzetelnego wyjaśnienia i wsparcia klienta, szczególnie gdy organizator sam potwierdza, że bagaż podręczny był zawarty w cenie imprezy. Obecnie sprawa została skierowana do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.
Oceniam bardzo negatywnie sposób rozpatrzenia reklamacji i podejście do klienta.

24 juli 2026

Nie polecam Coral Travel

Nie polecam Coral Travel. Wyjazd okazał się dużym rozczarowaniem, a sposób podejścia do klienta po zgłoszeniu problemów — żenujący.
W ofercie pokazano atrakcję, na której bardzo mi zależało, a na miejscu okazało się, że jej w hotelu po prostu nie ma. Polskich animacji dla dzieci również nie było, mimo że była to dla mnie ważna kwestia, bo podróżowałem z dzieckiem.
Pokój był słaby: brud, kiepski standard i „widok na morze”, który w praktyce był widokiem na knajpę i centralę wentylacyjną. Morze dało się zobaczyć dopiero po wychyleniu się — jeśli to ma być widok na morze, to jest to kpina z klienta.
Do tego pakiet Coral Comfort i miejsca w samolocie. Leciałem z dzieckiem, więc miejsca obok siebie były dla mnie bardzo ważne, a później okazało się, że przy Pegasus Airlines wybór miejsc i tak nie był możliwy.
Najgorsze jest to, że człowiek płaci konkretne pieniądze, dopłaca do „lepszej” oferty, a gdy wraca z problemami, zaczynają się formalne odpowiedzi, unikanie odpowiedzialności i traktowanie klienta jak kłopotu.
Mam zdjęcia, dokumenty i korespondencję potwierdzające opisane sytuacje — jeśli ktoś chce, mogę udostępnić.
Po tym doświadczeniu zdecydowanie odradzam Coral Travel. Oferta wygląda ładnie tylko do momentu zapłaty. Potem, gdy coś jest nie tak, klient zostaje praktycznie sam.

24 juni 2026

Nie polecam — lot o 02:15 i brak pomocy

Nie polecam korzystania z usług tego biura podróży. Wyjazd miał być spokojnymi, rodzinnymi wakacjami z małym dzieckiem, do rzekomo 5-gwiazdkowego hotelu. Nie była to żadna tania wycieczka ani oferta last minute, tylko normalnie zaplanowany i opłacony wyjazd, od którego można było oczekiwać odpowiedniego standardu organizacji.

Tymczasem godziny odlotu zostały zmienione z pierwotnej godziny 08:30 na 02:15 w nocy. Rozumiem, że w regulaminie znajduje się zapis, że godziny lotów mogą ulec zmianie. Czym innym jest jednak przesunięcie lotu z 08:30 na przykład na 06:00 czy inną rozsądną godzinę poranną, a czym innym ustawienie wylotu na 02:15 w nocy. Przy wakacjach rodzinnych z małym dzieckiem taka godzina jest moim zdaniem absurdalna i kompletnie niekomfortowa.

Dodatkowo po przylocie trzeba jeszcze czekać do godziny 14:00 na możliwość zakwaterowania w hotelu. W praktyce oznacza to nieprzespaną noc, wielogodzinne oczekiwanie i ogromne zmęczenie już na samym początku urlopu. Przy podróży z małym dzieckiem jest to szczególnie uciążliwe i trudno uznać takie rozwiązanie za odpowiednie dla rodzin.

Po zgłoszeniu problemu biuro ograniczyło się właściwie do stwierdzenia, że w umowie znajduje się odpowiedni zapis, a przewoźnik może ustalić takie godziny lotu. Taka odpowiedź jest dla mnie rozczarowująca, ponieważ zamiast realnej pomocy otrzymaliśmy jedynie zasłanianie się regulaminem. Oczywiście rozumiem, że pewne zapisy umowne istnieją, ale nie zmienia to faktu, że klient oczekuje profesjonalnego podejścia i próby znalezienia rozwiązania, zwłaszcza w przypadku rodzinnych wakacji z małym dzieckiem.

Największym problemem nie była więc tylko sama zmiana godzin, ale brak jakiegokolwiek zaangażowania ze strony biura. Nie zaproponowano żadnej sensownej alternatywy, pomocy ani rozwiązania sytuacji. Odniosłem wrażenie, że po dokonaniu rezerwacji klient zostaje pozostawiony sam sobie.

Z tego powodu nie polecam tego biura podróży. Przy takiej cenie wyjazdu i deklarowanym standardzie oczekiwałbym znacznie lepszej organizacji, komunikacji oraz podejścia do klienta.

25 mei 2026

Is dit jouw bedrijf?