Sklep internetowy pobrał środki z konta, nie utworzył zamówienia i nie zamierza zwrócić: "Niestety na ten moment nie jesteśmy jeszcze w stanie jednoznacznie potwierdzić czy zamówienie będzie zrealiz... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Salon w Płocku w galerii Wisła jest świetna obsługa klienta zawsze tam wracam chociażby dzisiaj uszkodziły mi się noski przy okularach wcześniej zakupionych w tym salonie, przemiły Pan od razu zajął s... Toon meer
Zamówienie na soczewki złożyłam 15 grudnia 2025 r., a otrzymałam je dopiero 14 stycznia 2026 r., mimo że na stronie widniał czas realizacji 5–10 dni. Kontakt mailowy ze sklepem dawał mało konkretn... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Geschreven door het bedrijf
Okulary Fielmann. Twój optyk: online i w salonach stacjonarnych. Tak dużo za tak niską cenę – to właśnie dlatego Fielmann stał się największym optykiem w Europie. Dzisiaj Fielmann jest symbolem mody okularowej w korzystnych cenach, w każdym salonie prezentowany jest szeroki wybór okularów, okularów przeciwsłonecznych i soczewek kontaktowych.
Contactgegevens
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Jestem zadowolona z zakupu.
Jestem zadowolona z zakupu soczewek od Fielmann.pl. Spełniają moje oczekiwania, noszenie ich jest komfortowe, opakowanie bezpieczne i profesjonalne. Było łatwym aby rozpakować i użyć produktu, nie mam także żadnych większych zastrzeżeń, oprócz dostawy, która trwała troszkę długo - produkt został zamówiony dnia 21.11. a trafił do paczkomatu dnia 27.11. Jednakże poza tym aspektem, jestem całkowicie zadowolona i z zakupu jak i ceny towaru.
Odebrałam okulary
Odebrałam okulary jest zawiedziona kompletnie Pani wogle nie doradziła, wybrałam oprawki a mam b. grube szkła teraz okulary cały czas mi spadają. Bardzo nie komfortowo się czuję. Szczecinie ul. Wojska Polskiego nie polecam.
Długie czekanie na wysłanie przesyłki
Uważam że paczka została bardzo późno wysłana i musiałam na nią długo czekać ale rozumiem że mogło być to spowodowane brakiem danego towaru.
Wszystko poszło sprawnie
Wszystko poszło sprawnie, produkt zgadza się z zamówieniem. Jedynie paczkomat trzymał paczkę kilka dni nim ją wysłał.
Paczka nie dotarła- czekam 3 tydzień
Paczka nie dotarła- czekam 3 tydzień, jednak cały czas przychodzą prośby o wystawienie opinii

Antwoord van Fielmann
Dlaczego Fielmann nie wystawia faktur dla osób prowadzących działalność gospodarczą?
Nie jestem zadowolona ponieważ nie ma możliwości otrzymania faktury na firmę. Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą i soczewki kontaktowe są mi potrzebne do wykonywania pracy. Ponadto jest długi okres realizacji zamówienia.

Długi czas oczekiwania
Czas oczekiwania na okulary miał być od 5 do 7 dni, jednak zostały wysłane dopiero po moim mailu, dotarły bardzo późno, a wybrałam ten sklep właśnie że względu na szybką dostawę. Same w sobie okulary są świetne, bardzo dobra jakość i wykonanie, kontakt z pomocą też jest okej.

dostawa na czas
zła addycja
ponownie przesłane soczewki ze złą addycją - zamiast med to max
ostatnim razem było to samo
errata po odpowiedzi fielmann:
i co z tego że mogę zwrócić ? każdy produkt zakupiony w internecie można zwrócić, więc to żadna łaska. powinniście wysłać ponownie, tym razem poprawnie zamówienie i dostarczając, odebrać źle przesłane. w innym przypadku wydłużacie maksymalnie czas dostarczenia poprawnego zamówienia, albo narażacie na dodatkowe koszty ponownych zakupów. ja z kolei nie mam żadnej gwarancji że trzecia przesyłka będzie poprawna.

Profesjonalna obsługa
Profesjonalna obsługa, towar zgodny z opisem, super zapakowany, jestem w 100% zadowolona.
Zamówienie zostało zrealizowane szybko
Zamówienie zostało zrealizowane szybko, w zapowiedzianym terminie. Gorąco polecam 🙂
👍Wszystko ok.
Firma rzetelna,uczciwa,okulary takie…
Firma rzetelna,uczciwa,okulary takie jak na zdjęciu,jestem mile zaskoczona, że firma pomogą w doborze szkieł,plus futerał gratis.Zamawiam jeszcze jedną parę.Wszystko bezproblemwo ,szybko i tanio.Polecam
Jak zwykle firma nie potrafi się…
Jak zwykle firma nie potrafi się wywiązać z terminu dostawy.
Za każdym razem przedział kilku dni jest przekraczany o kilka.
Edit:
Nie zdarzyło się jeszcze Państwu wysłać zamawianych produktów na czas a zamówienia robię regularnie od przeszło 2 lat.
Nie jest to jednorazowa sytuacja a cykliczna z którą zdaje się, nic Państwo nie robią.

Antwoord van Fielmann
bardzo szybka dostawa polecam!
Za długi termin realizacji
Za długi termin realizacji, sporo dłuższy niż ten podany na stronie internetowej. Cena korzystna.

Myjka ultradźwiękowa
Produkt porządnie zapakowany, dostarczony w przewidzianym terminie. Urządzenie łatwe w obsłudze, czyszczenie jest delikatne, bezpieczne. Mocno zabrudzone srebrne łańcuszki wymagają kilkakrotnego czyszczenia.
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.