Floris van Bommel Reviews 474

TrustScore 4 uit 5

4,0

Mijn Floris schoenen zijn door kleurafgifte van het blauwe materiaal op het witte leer niet meer netjes te dragen onder zakelijke of nette kleding. Dat is precies het doel waarvoor ze zijn aangeschaft... Toon meer

Wij zijn erg geschrokken van de binnenzool bij de loafers/bootschoenen. Daar zitten nl.mieren op gedrukt. Na goed kijken en voelen bleken de mieren eringedrukt. Geen fijne ervaring. Dat zouden jullie... Toon meer

Eind jullie sneakers gekocht wellis waar tegen de toen gelde korting, na 2,5 maanden de zolen kapot op de hakken, terug naar de winkel in eindhoven de dame pikte de klacht perfect op ze deelde mede o... Toon meer

1. Schoenenwinkel
  2. Schoenenfabrikant

Welcome at the global Floris van Bommel brand shop. Dutch shoe makers since 1718. Shop men and women shoes online within 24 countries worldwide.

4,0

Goed

TrustScore 4 uit 5

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Heeft 61% van zijn negatieve reviews beantwoord

Floris van Rommel

Eerlijk is eerlijk frisse kleuren met een modern maar tegelijkertijd tijdloos design maken de schoenen wat mij betreft prachtige schoenen om te zien.
Maar schoenen moeten niet alleen mooi ogen maar ook comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen.

En met name dat laatste is een ramp. Heb 2 sneakers 1 teenslipper en 1 suède mocassin.

Sneaker 1) Zool bestaat uit diverse lagen met rondom een mooie blauwe rand dat inmiddels uit elkaar valt.

Sneaker 2)“kraag” linker schoen los. bij nader bestuderen zit er ook een vreemde bobbeltje onder kraag dat niet in de rechter schoen aanwezig is. Heb idee dat de schoenmaker even niet heeft opgelet en iets eronder is vergeten?

Teenslipper) totaal 3 x gedragen, viel uit elkaar> foto naar van Bommel gemaild waarna een snelle reactie van klantenservice met een tegoed code.

Suède Mocassin: niet heel vaak aangehad maar tot dus ver blij mee, zit goed en oogt nog prima, maar 1 uit 3 dat niet uit elkaar valt is simpel weg geen prestatie om over naar huis te schijven. Klantenservice reageert snel en komt met oplossingen maar ben bang dat het dweilen met de kraan open is.

Samenvattend qua design 5 sterren, qua kwaliteit materiaal, assemblage en prijs/kwaliteit slechtste schoenen ooit gekocht/gedragen. Ergens gaat er iets heel erg mis bij van Bommel.

7 april 2022

Bagger kwaliteit

Mooie schoen, tevens slechte kwaliteit..
Heb een paar jaar geleden een paar zeer mooie laarzen gekocht van, van Bommel
Heb ze zelden aan in de hoop dat ze mooi blijven voor feestjes met een opsmuk, verjaardag en bruiloft, vul maar in.
Schoenen dus echt enkel gedragen.
Met oud en nieuw trek ik zo de hele kraag los van de schoen (kosten nieuw toen 325€)
Heb een mail gestuurd naar van bommel zelf omdat naar 5 jaar de garantie toch wel vervallen is, snap ik.
Voor het bedrag van 325€ mag je schoen zelfs bij intensief nog niet eens af zijn terwijl je ze toch netjes en met zorg verzorgd!!
Dus val je voor de schoenen van, van Bommel houd er dan zeker rekenschap mee dat de schoen niet lang mee gaat..
Van Bommel schuilt zich achter de verkoper en wil hier niks van weten...
Leuke schoenen, schoenen van scapino gaan langer.
Zou ze niet weer kopen..

21 januari 2022

Floris van Bommel sneakers na vijftien keer dragen weggooien?

Floris van Bommel sneakers gekocht bij Kamsma in Sneek. Na hooguit vijftien keer dragen (geen uitgebreide wandelingen door bergachtige gebieden, maar gewoon netjes op visite) laat de zool van de rechterschoen los, en is er al een deel van de zool gewoon weg. Kamsma geeft niet thuis: volgens hun is de garantietermijn verlopen, en staan ze dus in hun recht om de klant in de kou te laten staan. Het gaat hier dus om schoenen van € 250,-. Kamsma is aangesloten bij TopShoe. In mijn ogen dus gewoon FlopShoe!
Nooit meer kopen bij Kamsma en zeker geen Floris van Bommel meer!
Nu gereclameerd bij Floris van Bommel zelf. Zeer benieuwd naar hun reactie. Mocht dit positief uitpakken, dan zal ik dit zeker hier vermelden!

15 januari 2022

Noppie sneaker binnen 2 maanden de zool…

Noppie sneaker binnen 2 maanden de zool bij hak afgesleten. Schoenen van ca 250 euro. Ik heb diverse van Bommel schoenen waaronder sneakers maar dit nog nooit meegemaakt. Melding gemaakt bij van Bommel en ben in afwachting van afhandeling klacht.

Klacht netjes afgehandeld (omstreeks feb 2022) en geld terug gekregen

5 januari 2022

Dikwijls mooie designs maar helaas…

Dikwijls mooie designs maar helaas belabberde kwaliteit! Sneakers na half jaar / 50 keer dragen gescheurde zolen, of loslatende hiel. Dit al een paar keer gehad. Adviesprijzen van 180 euro of meer, maar zelfs met 50% korting kopen zijn ze het niet waard!

14 december 2021

Op 27 november schoenen besteld

Op 27 november schoenen besteld. Na herhaaldelijk mailen ontvangen op 6 december. Veel te groot en slechte kwaliteit. Retour 7 december retour. Ontvangen op 7 december bij van Bommel 12.16 uur. Nog steeds geen geld retour op12 december. Zijn ook NIET bereikbaar

12 december 2021

"Florissen" waren mijn lijfschoenen…

"Florissen" zijn lang mijn lijfschoenen geweest. Zaten lekker, unieke ontwerpen en kwaliteit was ook goed. Ik heb er heel wat paren van versleten, had ze elke dag aan. Na verloop van tijd werden de ontwerpen erg. standaard, zeker van de sneekers, en ging de kwaliteit ook achteruit. Het laatste paar heb ik maar weinig op gelopen. Net als van modellen die ik hiervoor gehad heb zijn voorla de zolen slecht. Ze scheuren heel snel en zakken door, waardoor je scheef gaat lopen of on mijn dit laatste geval een richel overdwars in je schoenen krijgt. En dat gaat gewoon zeer doen met lopen en loopt natuurlijk niet lekker. Zoele niog lang niet versleten maar wel helemaal naar de gallemiezen. Inmiddels koop ik ze niet meer natuurlijk. Wel heel jammer.

1 november 2021

Klacht 1

Voor de aftersales en klantenservice is 1 ster nog teveel!

Klacht 1
Een paar witte heren sneakers van Floris van Bommel gekocht. €195,00
Na een paar weken (in de zomer) dragen begonnen de zolen geel te verkleuren. Dit zag er niet uit, zeker niet het verschil tussen het witte leer en de gele zolen. Gemaild en het antwoord gekregen dat de zolen altijd iets verkleuren. Dit was niet 'iets verkleuren' maar compleet geel!

Klacht 2
Een paar Van Bommel Noppies Big Green Egg limited edition gekocht. €200,-
Deze wilde ik in eerste instantie bewaren en er niet mee lopen. Soort collector items.
Vier maanden na aankoop toch op gaan lopen. Vond het toch zonder om ze in de doos te laten zitten. Na twee weken liet de zool van één van de twee schoenen los, de noppies zagen er ook niet met uit. Enkele zaten zelf los!
Wederom gemaild en als antwoord gekregen dat de schoenen vier maanden oud zijn en er geen coulance meer is. Terwijl ze aantoonbaar (middels foto's met amper slijtage/dragersporen) maar twee weken, op kantoor nota bene, zijn gedragen.

Men tart hier niet alleen hun eigen garantievoorwaarden maar ook de algemene wettelijke garantievoorwaarden!

Waardeloos en niet meer de kwaliteit van vroeger!! Dik €400,- weggegooid.
Kennelijk is verkopen hun prioriteit en hun aftersales ronduit slecht!
Blijkbaar hebben meerdere consumenten hier last van gezien de slechte revieuws op het internet.

Op naar de rechtsbijstand.

29 september 2021

Perfecte afwikkeling klacht

Een paar maanden geleden nubuck sneakers gekocht. Er ontstond een probleem met de schoenen. Klacht ingediend bij klantenservice. Op hun verzoek en op hun kosten de schoenen terug gestuurd. Klacht werd gegrond verklaard, het volledig door mij betaalde bedrag zou worden terug gestort. Dag erna was het inderdaad al terug gestort. Jammer van de schoenen maar perfecte afwikkeling.

13 augustus 2021

Sneakers met noppen, zool kapot…

In April Sneakers gekocht met noppen zool. Deze week kwam ik erachter dat het gekleurde deel van de zool los liet en de eerst nop al af is gebroken.

Meteen de klantenservice een mail gestuurd (18:10) met foto's van de zool en de schoen in zijn geheel. Vanmorgen om 10:00 al bericht terug met het bericht dat reparatie niet mogelijk is.

Aanbod: Gehele bedrag retour in de vorm van een tegoedbon en de schoenen mag ik behouden.

Ben natuurlijk akkoord gegaan met dit aanbod, wat mij betreft een super service.

ps. de bon heeft geen einddatum.

4 augustus 2021

Na 3 maanden groot deel zool noppi sneakers verdwenen

Ik heb noppi sneakers van Van Bommel gekocht. Binnen 2 weken vielen de eerste noppen er al van af. Nu, 3 maanden later zijn beide schoenen niet meer te gebruiken. Veel te veel noppen kwijt. En de zool laat los. Mailtje gestuurd naar webshop. Die vinden dat na 3 maanden dat het normaal is dat dat gebeurt. Dat is volgens de webshop al een lange tijd van gebruik. Inmiddels mag ik ze terug sturen. "Misschien krijg ik er nog iets voor terug." Ook Floris van Bommel zelf gemaild. Daar krijg je niet eens mail van terug. Betreurenswaardig. In het verleden prima Van Bommel schoenen gehad. Heel bizar deze nieuwe ontwikkeling. Voor mij NOOIT weer. Als ze nu hadden gereageerd. Ik maak ook fouten in mijn werk, maar ik los het dan altijd weer op. Dat is ook een selling point. Maar ben echt zwaar gepikeerd over de afhandeling van mijn klacht. Ik overweeg de Consumentenbond te informeren.

14 juli 2021

De laatste keer, nu nooit meer

In 2019 voor de laatste keer (Floris van) Bommels gekocht en die waren na 8 maanden al naar de filistijnen. Vroeger liep je jaren op die schoenen. Ooit een eersteklas merk, maar helaas heeft men zijn eigen ruiten ingegooid. Jammer.

17 juni 2021

Jarenlang van bommels gehad

Jarenlang van bommels gehad. De laatste 2 paar waren binnen een jaar kapot. De schoenzool liet los. De verkoper zegt:”voor dat geld kun je niet alles verwachten!”. Waren schoenen boven de 250 euro! Misschien ouderwets, maar ik verwacht dan met goed onderhoud, dat ik er een paar jaar mee kan doen. Voor mij nooit meer van bommels.

6 juni 2021

Slechte kwaliteit !

Vroeger altijd nette leren schoenen van van Bommel. Prima schoenen. Maar die van Floris van Bommel zijn waardeloos. Mijn 1e paar suede schoenen kregen al snel een kleurverschil. Het 2 paar kraakt absurd wanneer je hiermee loopt. Mensen kijken om ! Ik wist niet meer waar ik ze heb gekocht dus contact opgenomen met het hoofdkantoor. Die geven niet thuis en verwijzen naar de winkel. Voor mij nooit meer !

8 mei 2021

Voor schoenen kun je er wel terrecht

Voor schoenen kun je er wel terrecht! Maar vraag niet om een paar veters.

Maar wel een mooie dag gewenst, dan maar geen veters hé Nanda.
..................................

Beste Rob,

Bedankt voor uw reactie.

Het spijt me dat u de veters niet heeft kunnen bestellen. Wij hebben zelf ook geen voorraad van de veters. Helaas kunnen we u hierbij niet rechtstreeks verder helpen.
Toch wensen we u een mooie dag.

Met vriendelijke groeten,

Nanda
Customer service Floris van Bommel

13 maart 2021

Ontzettend slechte klantenservice

Ontzettend slechte klantenservice. Zeker twee weken gewacht op sneakers. Waren retour gekomen naar Floris van Bommel. Niks gehoord. Zelf achter het geld aan moeten gaan meerdere keren. Er wordt 0,0 meegedacht. Pas op het moment dat je boos wordt, komt er enige beweging. In eerste instantie wilden ze je laten betalen voor de verzendkosten voor niet geleverde sneakers. Door de lange procedure waren de sneakers uiteindelijk ook niet meer leverbaar. In elk bedrijf kan er iets mis gaan, maar doe dan je best om het op te lossen en mee te denken. Mooie praatjes die Floris in programma’s, maar wat een slechte service.

5 maart 2021

slechte kwaliteit leer en geen service

Anderhalf jaar geleden kocht ik bij een officiële van Bommel winkel een paar schoenen ter waarde van 220 euro. Hoge schoenen met een blauw motief. Na 1 dag waren deze al beschadigd. De bovenlaag vertoonde witte vlekken. Bij terugkomst in de winkel werd gezegd dat die blauwe laag een gewoon printje was. Geld terug geven was geen optie. met moeite heb ik toen een nieuw paar uit mogen zoeken. Ik draag de schoenen ongeveer 4 tot 6 keer per maand.
na een jaar zie ik weer iets wits. Ik denk dus dat is weer dat printje wat weg is. bij nadere inspectie blijkt het leer te zijn gescheurd. Een winkelhaak. Ik neem contact op met van Bommel, maar geen service. Er wordt mij gezegd: "Schoenen zijn op na een half jaar". En daar moet ik het mee doen. Ik vraag nog wat ik er dan mee moet. maar ik krijg geen enkele reactie meer, ook niet van het hoofdkantoor. Na wat onderzoek blijkt dat de schoenen in het Oostblok worden geproduceerd. En op dezelfde manier als schoenen voor Scapino en de Schoenenreus. Zelfs ook in dezelfde fabriek. Maar dan wel zgn. gescheiden productieprocessen. Nou, dat verklaart dus de "kwaliteit". Ook is mij toen ter ore gekomen dat van Bommel dit zelf ook weet maar dat ze er niks aan mee doen omdat "de schoenen toch wel verkopen". En als de schoenen kapot gaan of niet bevallen, worden er wel nieuwe gekocht. Aha, dus alleen voor de domme rijken. toevallig heb ik ook nog een ouder paar van Bommel. Die vertonen ook dezelfde vlekken op de print, maar veel minder dan de nieuwere. En het leer is ook nog steeds in orde.

27 februari 2021