Footshop Reviews

1.961
TrustScore 4 uit 5

4,0

Mijn bestelling nooit ontvangen. Er staat bezorgd maar nergens pakket te bekennen. Meerdere keren proberen contact op te nemen met Footshop. Eindelijk contact maar luisteren totaal niet naar mijn v... Toon meer

Nog even een update , want ook nu kan ik weer volle bak sterren geven. Bij me eerste review was ik wat teruhoudend over het retouren vanwege de hoge kosten naar het buitenland , maar ik zag nu ee... Toon meer

Alles ging goed, verzending was alleen een dag later maar werd daar goed van op de hoogte gehouden. Dus overal een top ervaring

Ook hier een positieve ervaring. Ondanks een hoop negatieve reviews toch de "gok" gewaagd en een paar Nike Air 180 besteld. Betaling gedaan met creditcard (extra verzekering) en drie dagen lat... Toon meer

1. Schoenenwinkel

Founded in Prague in 2011 by Peter Hajduček, Footshop has grown from a local sneaker shop into one of Central Europe's leading sneaker and streetwear retailers, delivering over 2.8 million orders to 2.2 million customers across 100 countries in 17 languages. Alongside its online store, it operates physical stores in Prague, Bratislava, Budapest and Bucharest, Paris and carries everything from mainstream sneakers to premium and boutique labels such as Rick Owens, Y-3, Comme des Garçons PLAY, BAPE and A-COLD-WALL*. Beyond retail, Footshop has built hundreds of exclusive collaborations with global brands and local artists, and consistently gives back to the culture it comes from - supporting emerging talent, sustainability and LGBTQ+ initiatives, and hosting community events and exhibitions.

Goed

(1.961)

1.047 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Helemaal prima!

We waren even alert of het goed zou gaan (vanwege mindere reviews), maar we hadden de schoenen binnen een week, maat was goed, zoon blij, en dus ook geen gedoe met retourneren.

12 juni 2025

Dear customer,
we are happy to hear your positive experience. Thank you for taking the time to share it with the world!
Have a nice day!

Slechte retour

Ik heb een maand of 1,5 geleden schoenen besteld, ze waren te klein dus ik heb ze teruggestuurd. Ik heb echter geen bevestiging gehad dat ze zijn aangekomen dus ik heb toen een mail gestuurd waar ze zeiden dat de gls verzending niet goed was gegaan en dat ze er achteraan gingen. Ik heb echter nu al 1,5 week geen reactie gehad terwijl ik al 5 mailtjes heb gestuurd. Erg vervelend

25 mei 2025

Volgens afspraak geleverd

Volgens afspraak geleverd, helemaal tevreden, top!

15 mei 2025

Antwoord van Footshop

Hi, thanks for sharing your experience!

Goed geholpen door de klantenservice.

Beetje sceptisch na het lezen van wat reviews, maar een hoop blijkt toch om een site te gaan die erg op deze lijkt maar het niet is. Let dus op het ftshp.nl is de juiste,footshop.eu is niet de juiste.

Bestelling geplaatst, die kwam netjes binnen een week binnen. Schoenen waren toch iets te groot dus toen via de website een reoturlabel aangemaakt voor GLS. Pakket wat verloren gegaan bij GLS, na contact te hebben gehad met GLS heb ik een mail naar FTSHP gestuurd met het verzoek om een onderzoek te starten. Na alles aangeleverd te hebben kreeg ik direct excuses en kreeg ik het aankoopbedrag teruggestort, en daarbovenop nog een kortingscode voor de volgende bestelling van 20%. Al met al heel fijn en snel geholpen.

1 mei 2025

Hi,
Thank you for sharing your experience with us! We're sorry for the issues you faced with your return and we're glad we could help with solving that situation :)

Wacht al 2 weken op mijn…

Wacht al 2 weken op mijn bestelling.elle keer mail dat het eraan komt en vervolgens niks.pakket is niet aangemeld. Zijn oplichters.hier niks bestellen!!!!!!

23 april 2025

Hello,
thank you for the feedback. Unfortunately we have not received any further information from you (contact, order number) and without this we are unable to verify the situation.

Prima shop, goed assortiment

Bij mijn eerste bestelling was ik door alle negatieve reviews wel wat wantrouwend, maar die eerste bestelling verliep probleemloos en dus heb ik direct nog een bestelling gedaan...

Ja, de levertijd is wat langer dan we tegenwoordig misschien mee verwend zijn bij het online shoppen (zeker als er een weekend bij inbegrepen is), maar ik ben zeer tevreden met de shop, het assortiment en de ontvangen producten.

Over het retourproces kan ik geen oordeel geven, was niet nodig...

Update: Ook de derde bestelling was prima, levering duurde wat langer i.v.m. Pasen, maar voor de rest heb ik niets dan lof...

24 maart 2025

Hello,
Thank you for taking your time and sharing your experience with us! We hope to see you again :)

Correct en snel afgehandeld

Bestelling gedaan op zondag 2 maart, waarbij de leverdatum voorzien was op woensdag 5 maart. Geen bevestigingsmail mogen ontvangen, geen ordernummer of niets, en sloeg dus dinsdagavond wat in paniek na het opzoeken op het internet. Woensdagmorgen e-mail verstuurd met de melding dat ik nog niets had gehoord over mijn bestelling. Wat bleek? Ik had een fout e-mailadres van mezelf ingegeven. Plots kreeg ik alles doorgemaild, bevestiging bestelling, bevestiging betaling, ordernummer. Mijn sneakers werden iets later ook al geleverd zoals bij de aankoop stond vermeld. Dus, ik kan alleen maar blij zijn en Footshop aanraden, daar zij toch wel wat korting geven!

5 maart 2025

Hi,
Thank you for sharing your experience! Sorry for slightly longer delivery, which might have been caused by the delays on courier company side. But we're glad it all worked out :)

Ook hier een positieve ervaring

Betaling gedaan met creditcard (extra verzekering) en drie dagen later waren de schoenen binnen.

Origineel product, goed verpakt en op de rit.

Ik ken mijn schoenmaat dus ik wist dat deze niet retour zouden gaan dus geen idee hoe het retourproces werkt. Daar lees ik her en der wel wat vervelende dingen over maar mijn bestelling verliep helemaal probleemloos.

6 maart 2025

Hi,
Thank you for sharing your experience with others! :)

Hahaha heb lekker mijn schoenen binnen

Hahaha heb lekker mijn schoenen binnen. Deze op 24-02-2025 besteld en vandaag 27-02-2025 netjes afgeleverd door DPD. FOOTSHOP super bedankt voor de snelle levering en de geweldige mooie sneakers!!! Top service

27 februari 2025

Hi,
Thank you for sharing your review with us! We hope to see you next time soon! :)

Bestelling geannuleerd - wel betaald

Op zaterdag 22 februari 2025 heb ik Adidas Adimatic schoenen besteld bij Footshop.nl.
Ik heb gekozen voor levering via GLS en per Ideal betaald via Abn Amro bank.
Daarna mails ontvangen van Footshop dat de bestelling en betaling is ontvangen en dat mijn order met nummer 10167254 komende vrijdag geleverd zal worden.
Dezelfde avond krijg ik weer een mail dat mijn bestelling is geannuleerd.
Reden: 1)ofwel heb ik het zelf geannuleerd
2) ontbrekende produkten
3) ontbrekende betaling
Daarna word vermeld dat ik mijn geld binnen 3 dagen terug krijg.
Vreemde van dit alles is dat zij het volgende ordernummer vermelden:10167218!!!!
Dit wijkt dus af van mijn oorspronkelijke ordernummer welke 10167254 is.
Hierover stuur ik een mail naar help@ footshop.nl en krijg kort daarna wederom een mail maar nu met de vermelding dat de levering met ordernummer 10167254 vertraagd is!!!!
"Het duurt nog een paar dagen . Zodra we alles klaar hebben laten we u de leverdatum weten."
Wat is hier nu werkelijk aan de hand?
Word ik hier nu zwaar in de zeik genomen en rechtuit bestolen van 101,94€ of is hier iets aan de hand waar Footshop zelf slachtoffer word van scamming of iets anders.
Graag verwacht ik duidelijk antwoord van Footshop en dat mijn bestelling alsnog geleverd word en zij niet hun naam te grabbel smijten.

22 februari 2025

Antwoord van Footshop

Hello, thank you for your feedback. I can see in the system that you've placed 2 orders.
This situation can happen if you are in the process of making a payment in the bank's system and you refresh the page or go back a step.
The system has already created an order waiting for payment.
One was unsuccessful so it was canceled and the second order 10167254 was paid, shipped and delivered correctly.

Best,

Positieve ervaring

Aangezien er veel negatieve reviews zijn, wil ik graag mijn positieve ervaring delen.
Deze webshop, footshop.eu, heb ik gevonden via google toen ik op zoek was naar een specifieke sneaker.
Footshop had een mooie aanbieding, dus de gok gewaagd. Er zijn meerdere verzendmogelijkheden (zoals DPD en GLS), maar via DPD was het alleen mogelijk om met creditcard te betalen. Gekozen voor GLS omdat je dan ook met IDEAL kon betalen. Bestelbevestiging volgde vlot.
De levering duurde 6 dagen (vrijdag besteld en donderdag in huis). Het pakketje kwam uit Praag, Tsjechië. Duidelijke track and trace via GLS.
De sneakers zijn helemaal goedgekeurd.
Geen ervaring met retourneren dus...

13 februari 2025

Antwoord van Footshop

Dear customer, thank you for your feedback, it will help us, and most importantly future customers. Have a nice day!
Footshop team

Voor de mensen die twijfelen!! Ik ben alleen maar positief.

Voor de mensen die twijfelen: ik heb echt een goede ervaring met ftshp.nl. Ik kreeg meteen de orderbevestiging, de factuur en zelfs het ook al het retouretiket via e-mail toegestuurd. Ik mocht ook zelf de koerier kiezen, DPD en GLS waren gratis en koos voor GLS waar ik ook erg goede ervaringen mee heb, temeer ook omdat ik redelijk slechte ervaringen met DPD heb gehad. Ik werd keurig op de hoogte gehouden, de bestelde (dure) Adidas Terrex schoenen kwamen uit het buitenland verscheept en ik kon precies de reis die ze ondergingen zien via de GLS website. Erg tevreden, jammer dat die scammers de èchte ftshp.nl zo’n slechte naam hebben bezorgd. Ik schrijf ook daarom dit review omdat ik vind dat ze wel wat positief commentaar kunnen gebruiken! Wees er zeker van dat je via ftshp.nl bestelt!

16 januari 2025

Hello,
Thank you very much for sharing your review! We appreciate it a lot! Hope to see you back :)
All the best,
Footshop

Ik was twijfelachtig over het bestellen…

Ik was twijfelachtig over het bestellen op ftshp.nl door de slechte reviews, toch de gok gewaagd omdat het erop leek dat footshop.nl de boosdoener leek te zijn. Dit klopte, ik heb mijn bestelling netjes en op tijd ontvangen. Zorg dus dat je besteld op ftshp.nl in plaats van footshop.nl

22 januari 2025

Hello,
Thank you for sharing your review! It is extremely helpful for other customers as well :)
Footshop

Beste prijs, iets langere levertijd

Footshop NL had duidelijk de beste prijs voor de sneaker die ik wilde. Was op mijn hoede omdat het een buitenlands bedrijf is maar kon geen reden vinden om het niet te doen. De bestelling ging vlot en makkelijk, en wat ik al zei, de prijs was beter dan alle andere websites. Enige minpuntje was de levertijd, het duurde uiteindelijk toch nog 4 werkdagen. Ik twijfel of dit een hele ster of een halve moet kosten maar we zijn tegenwoordig zo verwend met levertijden dat ik er toch eentje van maak. Hoe dan ook, zeer tevreden. Zou hier opnieuw kopen!

23 januari 2025

Hi,
Thank you for sharing your experience! We are working on improving and making our deliveries even faster :)
Footshop

Super snelle en goede service

Super snelle en goede service. Binnen 3 dagen mijn bestelling in huis. Ik was even huiverig na het lezen van de reviews maar ik kan alleen maar positief zijn.

18 december 2024

Antwoord van Footshop

Hi, thank you for sharing your review! :)

OPLICHTING

Vreselijke ervaring, schoenen besteld en een trackingcode gekregen die niet juist was, gebeld naar DPD en die hebben het pakket nooit ontvangen.
Als ik de reviews lees , ben ik een van de zovele die opgelicht is door Footshop.nl
Het klantenservicenummer werkt niet en de mail die gegeven word , bestaat niet.
Bestel NIET van Footshop.nl ik ben mijn geld kwijt en kan niets doen.

23 december 2024

Hello,
We are very sorry to inform you about it, but your order has not been placed on our Footshop website. Link to our page is https://www.ftshp.nl. We are aware of scammers, who use our store's name and logo - www.thefootshop.nl, it has already been reported and successfully taken down based on our reports. You can also report it to your local police and here http://fraudehelpdesk.nl/. In this case, we would also advise you to contact your bank to start a chargeback claim. If you have any additional questions, please feel free to email us at info@ftshp.nl
We would kindly ask you to reconsider deleting your review, as it is not about our store. Thank you for your understanding!

ftshp.nl is betrouwbaar

Goede deal op de schoenen gekregen. Snel bezorgd en geen verdere problemen.

Let op dat je ftshp.nl gebruikt, de andere zijn scammers

4 december 2024

Antwoord van Footshop

Hi, thank you for sharing your review! :)

Service en levering prima, Twijfel bij echtheid!!!

De service en levering was prima. Ik heb alleen behoorlijke bedenkingen over echtheid van de bestelde Air Max 1!!
De heren schoen heeft het Nike maten label ergens aan de binnen/zij kant hangen en een stempel met de maat aan de andere kant van de schoen gestempeld.
Op de onderkant van de tong helemaal geen info.
De dames schoen heeft een groot label aan de binnen/zij kant hangen met een grote tekst : Made in Vietnam. Dit ook op een manier wat ik nog nooit heb gezien in mijn Air Max 1 verzameling.
De prijs was ook te mooi om waar te zijn.
Helaas zal ik geen bestellingen bij Footdistrict meer plaatsen.

1 oktober 2024

Hello,
You have placed your review for Footshop, but in the description you mention Footdistrict :) Probably by mistake you posted your review for the wrong store. We, Footshop, sell only original products, straight from the world's biggest brands.
Footshop

Idem hier....Op 26/9/2024 heb ik ook…

Idem hier....Op 26/9/2024 heb ik ook adidas campus schoenen besteld.

26 september 2024